UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale

In jos

Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale Empty Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale

Mesaj  Admin Mier Oct 12, 2011 10:07 am

Constituţia fiinţei umane a cunoscut o evoluţie în timp, care nu poate fi înţeleasă decât privind-o în raport cu evoluţia Pământului şi a Sistemului Solar, şi a acţiunii entităţilor spirituale ale Ierarhiei (de la Îngeri la Serafimi), care înfăptuiesc şi coordonează evoluţia macrocosmică. Istoricul evoluţiei, constituind un subiect complex şi voluminos, este tratat în altă parte, în cadrul subiectului de faţă concentrându-ne mai mult asupra momentului prezent.
Constituţia oamenilor actuali prezintă o oarecare variabilitate, datorită faptului că nu toate spiritele încorporate în trupuri umane se află la acelaşi nivel de evoluţie. Deci, când te gândeşti la "oameni", trebuie să ai viziunea unei mari mulţimi de entităţi spirituale situate pe niveluri diferite ale cunoaşterii, conştiinţei şi conştienţei, care vin pe această planetă pentru a experimenta anumite situaţii şi condiţii specifice de existenţă.
Fiinţa umană este constituită din 1.Eu, 2.Corp astral, 3.Corp eteric (corp al forţelor formatoare), şi 4.Corp fizic.
Eul este structura în care oamenii încep să trăiască şi să acţioneze spiritual-sufleteşte, devoltată prin evoluţia terestră, şi de către Spiritele formei care îi dirijează calea evolutivă. Eul reprezintă ceea ce leagă fiinţa umană de lumea înconjurătoare, totul pătrunzănd în conştienţă prin Eu, iar când acesta nu este în legătură cu lumea exterioară, chiar prin intermediul celorlalte corpuri, atunci omul are tot atât de puţină conştienţă ca în perioada de somn.
Corpurile astral, eteric, şi fizic, s-au format în cursul dezvoltării care au premers dezvoltării pământeşti, printr-o serie de procese complicate şi îndelungate, la structurarea fiinţei umane coacţionând spirite aparţinând tuturor ierarhiilor, colaborând la formarea acestor învelişuri, lucrând încă şi în prezent asupra lor.
Ştiinţa nu poate încă explica originea şi evoluţia speciei umane, şi nici nu va putea, cât timp nu va găsi şi utiliza mijloace şi metode de investigare a planurilor superioare ale lumii suprasensibile.
În toate procesele care au loc în structurile fiinţelor umane, fără conştienţa acestora, interacţionează în mod inteligent entităţi spirituale ale Ierarhiei.
În cursul evoluţiei terestre pe Pământ, omul acţionează prin Eu asupra corpului astral, care, în măsura în care este modelat de Eu până ajunge să fie stăpânit de el, devine Manas sau Eu spiritual, o metamorfoză a corpului astral. Acest proces se referă doar la fiinţa omenească.
Corpul fizic este menit să devină Atma sau Om-Spirit, atunci când va atinge perfecţiunea la care poate ajunge prin evoluţie.
Reprezentarea schematică a omului ajuns la apogeul perfecţiunii sale, apare ca fiind constituită din şapte principii : 1. Atma, 2. Budhi, 3. Manas, 4. Eu, 5. Corp astral, 6. Corp eteric, 7. Corp fizic, care se întrepătrund şi formează un tot indivizibil.
Îngerii Schema de mai sus, a fiinţei umane, nu este valabilă şi în cazul lor. Îngerii şi-au dezvoltat corpul fizic, eteric şi astral, astfel încât ele formează un tot, pe când Eul lor, Manas, Budhi şi Atma, sunt distincte. Numai Manas-ul este pe deplin dezvoltat la ei. Ei se află în lumea spirituală, deasupra lumii fizice. Nu au, ca oamenii, un Eu axat pe un corp fizic. În stadiul lor de evoluţie, nu-şi dezvoltă nici Manas-ul pe pământ, de aceea partea din ei care există pe Pământ nu pare că ar aparţine unei fiinţe spirituale. Omul îşi are principiile în sine însuşi, totul fiind organizat şi centralizat, dar la îngeri, corpul lor fizic, în lumea noastră, nu este decât o imagine, o oglindire a principiilor spirituale, care nu pot fi percepute decât în lumea spiritului. Corpul lor fizic se "ascunde" în manifestările naturii, în procesele fizice : în apa curgătoare, cea care se evaporă, în adierile vântului, în fulgere,etc.
Trebuie să dobândeşti înţelegerea faptului că corpurile entităţilor spirituale pot să nu fie strict şi clar delimitate, altfel nu poţi pătrunde mental în realităţile spirituale. Procesele materiale perceptibile senzorial reprezintă manifestări ale Îngerilor, şi dincolo de corpul fizic ce pare nemărginit şi nedefinit clar spaţial, trebuie percepută existenţa unui element spiritual.
Tu trebuie să dezvolţi toate principiile care sunt reunite în fiinţa ta umană, de aceea îţi este greu să înţelegi şi să accepţi faptul că un corp fizic poate să fie vaporos, fluctuant, fără limite precise. Câteva zeci de Îngeri pot să aibă drept corp fizic o anumită întindere de apă, nefiind nevoie ca acest corp să aibă un contur precis, putând să se afle parţial într-un loc şi partial în altul, departe de primul.
Trebuie să îţi imaginezi că în tot ceea ce te înconjoară în mediul terestru, apa, aerul şi focul, se află corpurile Ierarhiei entităţilor spirituale situate imediat deasupra oamenilor. Pentru a putea observa Eul şi Manas-ul Îngerilor, trebuie să poţi percepe prin clarvedere lumea astrală, în sistemul solar domeniul lor întinzându-se până la orbita Lunii. Descoperind prin clarvedere corpul fizic al unui Înger, într-o apă sau în adierea vântului, vei găsi acolo şi corpul său eteric, şi cel astral. Procesele şi fenomenele naturii nu sunt limitate doar la manifestarea materială perceptibilă prin simţurile trupeşti, în apă, aer şi foc trăind în forme multiple elementele eterice şi cele astrale ale Îngerilor. Dacă vrei să descoperi natura reală a sufletului şi a spiritului lor, trebuie să îţi dezvolţi percepţia clarvăzătoare, prin care să poţi percepe lumea astrală.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Oct 15, 2011 10:50 am, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale Empty Re: Corpurile energetice ale entităţilor Ierarhei spirituale

Mesaj  Admin Mier Oct 12, 2011 1:55 pm

Arhanghelii Corpul lor astral nu este legat de cel fizic şi de cel eteric, cele
două elemente inferioare fiind despărţite de cele superioare, care se găsesc într-un plan mai elevat. Imaginea completă a unui Arhanghel poate fi percepută doar cercetând în două locuri, spre deosebire de cazul omului, unde toate principiile sunt reunite într-o singură entitate. Elementul spiritual se află în înălţimi, şi se reflectă în lumea de jos. Corpul său fizic şi cel eteric nu se pot uni, decât dacă cel fizic este numai aer şi foc. Nu ai putea, de exemplu, să simţi într-o masă lichidă, corpul fizic al unui Arhanghel, putând să-l percepi doar în vânt şi în foc, trebuind să cauţi prin clarviziune, în lumea spirituală, replica spirituală a acestui foc, a acestui vânt, replică ce nu este legată direct de corpul fizic, şi nici de corpul eteric al Arhanghelului.

Principate, Archai sau Spirite ale personalităţii Doar corpul lor fizic, care nu poate vieţui decât în foc, se găseşte în lumea materială, toate celelalte fiind în lumea spirituală. Doar în flăcările focului poate fi sesizat corpul lor fizic. Când fulgeră, se întrevede ceva din corpul acestor spirite, dar trebuie să te ridici prin clarviziune la lumea spirituală, dacă vrei să percepi echivalentul spiritual, despărţit de corp. Spiritele personalităţii se află în sfera care se întinde până la planeta denumită Mercur de astronomi, şi Venus în vechile Mistere. Prin percepţia clarvăzătoare pot fi percepute în ansamblu aceste spirite, şi când se produce fulgerul, sunt percepute oglindindu-se în el, corpul lor fiind acolo.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum