UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

3 participanți

In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Admin Vin Iul 05, 2013 9:08 pm

DESPRE TEAMĂ FRICĂ ŞI REFLEX CONDIŢIONAT
Florin Cornescu : Chiar dacă nu recunoaștem asta, întreaga noastră viata e guvernata de frica. Ne e frica de Dumnezeu și de pedeapsa divina. Ne e frica sa nu ne fie furate bunurile, ideile, energia și dragostea. Iar religia si spiritualitatea nu fac exceptie, ne induc deseori frici "elevate" cum ar fi teama de diavoli sau de vampirii energetici. Avem rugăciuni și mantre de protecție, lacăte, OSIM și aspacardin! De ce?ne e teama ca nu vom mai primi? Și atunci, unde ne e credinta?
Psihologia abisala sugerata in Biblie prin fraza "Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu e vrednic de mine" are sens. Cand ne identificam schemele de gandire si intelegem ca nu-s ale noastre libertatea e aproape. Am facut o gramada de bani motivat, ziceam eu, de iubirea pentru familie. Am fost socat sa constat ca mi-era frica. Primeam iubire si credeam ca trebuie sa ofer bani, sa asigur celor dragi o viata comoda. In felul asta nu i-am lasat pe cei dragi sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt. Sa nu ma intelegeti gresit, nu demonizez banii, avem libertatea sa facem ceva pentru copiii nostri, dar nu datoria. Cand mi-a spus Raiu treaba asta nu l-am inteles. Eram prea prins in fricile si nesigurantele mele ca sa pot vedea
limpede.
Va mai aduceți aminte scena din “Mizerabilii“ lui Hugo? Episcopul Bienvenu, după ce Jean Valjean ii fura argintaria și e prins, ii dăruiește și sfesnicele de argint, anulandu-i acestuia vinovăția. Aceasta scena e condensarea adevaratei religii. Nu-ti poate fi luat ceea ce daruiesti.

Katona Nicolae : Paza bună trece primejdia rea !
Dacă unui copil nu i-ar fi frică de foc, s-ar arde, ar da foc la casă. Dacă nu i-ar fi frică să treacă strada pe roşu, ar avea mari şanse să se sinucidă...
La fel şi la adulţi. Frica este un instrument. Instrumentul nu este bun sau rău, ci doar intenţia, modul de folosinţă.
Frica îşi are rolul, scopul şi importanţa ei. Omul învaţă prin recompensă şi pedeapsă. Pedeapsa inoculează frica. Frica de pedeapsă, adică frica de durerea şi suferinţa provocate de pedeapsă...
Niciodată nu vei putea să scapi de teamă şi frică, deoarece sunt reacţii
normale, naturale, la nivel psihic, afectiv şi fiziologic. Doar insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare. Le vei putea controla, doar, în măsura în care vei conştientiza mecanismele de declanşare şi cele de stingere a acestei trăiri emoţionale. La baza acestor mecanisme stă REFLEXUL CONDIŢIONAT (fenomenul de ASOCIERE). Cine vrea să scape de excesul său de frică (anxietate, fobii), trebuie să înceapă cu studierea reflexelor condiţionate.
Manipularea oamenilor de către oameni, prin frică, se produce prin crearea unor reflexe condiţionate (pe baza efectuării unor asocieri), care au ca efect declanşarea automată a sentimentului de teamă, frică, sau chiar groază.
Atacul de panică are la bază aceeaşi condiţionare datorată instaurării unui reflex condiţionat privind un anumit tip (categorie) de stimuli.
Orice învăţ îşi are dezvăţul. Un popor lipsit de educaţie este un popor
manipulabil...

Florin Cornescu : Katona, nu vorbesc de programele de supravietuire. Ci de fricile induse.
Orice om plecat pe un drum spiritual, religios sau nu, "sapand" in el din ce in ce mai adanc iti va spune ca-i "muncit de diavoli", "atacat energetic", iar reactia lui va fi de autoprotectie in loc de deschidere si autoacceptare. Am trecut recent prin asta. Simteam ca-s-cum spuneam?- "stors ca o lamaie" de energie. Am "vizualizat" o chestie ciudata ca un paianjen "prins" de spate, in dreptul inimii. Parca aveam un cep! Incercam sa identific ce este si cine este. Aseara am inteles. N-ARE IMPORTANTA CINE-I! E cineva care are nevoie!
Asa ca am facut singurul lucru normal. Am aruncat cepul.

Katona Nicolae : Şi eu vorbeam de acelaşi lucru, şi legăturile existente între programele cu care eşti dotat şi modul lor de influenţare prin inducerea din afară de alţi oameni ţie a unor reflexe condiţionate. Cine cunoaşte bine mecanismul "programelor de supravieţuire", cum le zici tu, poate să te manipuleze uşor, fără îţi dai seama. Cum crezi că poţi fi influenţat altfel, decât prin
intermediul programelor tale de funcţionare ? Doar cine cunoaşte foarte bine sistemul de operare şi limbajul de programare în care este scris, poate depista breşele, şi introduce un... virus... Dacă > Atunci. Exact despre asta este vorba în reflexele condiţionate, un "progrămel" care te condiţionează să răspunzi automat într-un mod prestabilit la un anumit tip de stimul (informaţie, idee, gând, simbol, etc.)

Catalin Raiu : De fapt Florine, din ce in ce mai mult realizez ca nu frica provoaca ceva anume, nu teama, nu necazurile, suferintele etc.
Ce simbolizeaza ele pentru noi dau un efect diferit unei anume frici. Daca Dumnezeu simbolizeaza putere, judecata chiar dreapta, obligatie, automat teama de El e asociata cu astea trei.
Totusi, ele in sine ca asocieri, nu fac mare lucru....si tata avea putere, ma judeca si ma obliga, da in mintea mea...90% din valoarea acestor atribute, era puerila, ma amuza ca se crede puternic, cat sa faca ce vrea cu mine, ca ma judeca cand de fapt nu e cu nimic mai presus, ba vedeam ca se judeca pe el nu pe mine, ca tot facea referiri la experienta lui la ce-a tras ca a fost nechibzuit candva, ma amuza credinta lui pe undeva ferma, ca daca el vrea...stau in cap....de fapt stateam ca alegeam sa stau in cap, datorita eventualelor repercursiuni, care nu avea rost sa le stimulez la acel moment.
Daca un tigru iti spune stai in cap, stiind ce poate, nu-i dai motiv de
neliniste, daca asta il linisteste stai in cap, e o metoda de a castiga timp si a mentine persoana sub limita in care stressul injecteaza hormoni, care datorita intensitatii, si altor fenomene, provoaca o gandire orientata spre aparare, reactie ferma, etc.
In ce-l priveste pe Dumnezeu, e alta problema...stim ca are toate aceste atribute la superlativ, acolo, ca la tigru, nu stii care actiune de a ta ...provoaca avalansa.
De fapt, in relatie cu Dumnezeu percepem nu teama, frica, judecata, ci de fapt percepem responsabilitatea pentru ce alegem sa facem, percepem de fapt nu starea noastra...ci ce ne comunica Divinitatea: responsabilitate, prudenta, calcul precis. Astea sunt de fapt atributele reale care le percepem, doar le luam ca reprosuri. De fapt Tatal prin acele stari ne spune : iti ofer suport in aceste directii, chiar acum. Normal, simtim ca apare un surplus de responsabilitate, teama de Dumnezeu ne indica faptul ca descoperim ceva in
relatie cu EL, un surplus de prudenta, frica e doar starea care spune...mai incet sa intelegi ce si cum, un surplus de gandire, generat de noile informatii primite prin deschiderea spre comunicare, de fapt simtim ca mintea se pune pe prelucrat ce primeste, deci....e de lucru. Faptul ca mintea lucreaza oarecum ....fara sa ne intrebe, ne sperie si simtim obligatie. De fapt e doar presiunea noilor informatii, pe care mintea le va prelucra...atat timp cat intra informatie. Comunicarea cu Tatal, e o deschidere, spre o sursa cu toate raspunsurile.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Admin Vin Iul 05, 2013 9:08 pm

http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Reflex
"Cercetările lui Pavlov asupra reflexelor condiționale au influențat puternic nu doar știința, dar și cultura de zi cu zi. Termenul "câinele lui Pavlov" este adesea utilizat pentru a descrie o persoană care doar reacționează la o anumită situație, în loc să folosească gândirea critică. "
http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ivan_Pavlov
Reflexele necondiţionate sunt înnăscute şi se manifestă la toţi indivizii normali ai unei specii date, reprezentând reacţii adecvate şi constante la acţiunea anumitor excitanţi, a unor anumite condiţii de mediu (reflexele de apărare, alimentare, sexuale etc.)
Reflexele condiţionate, sunt dobândite în cursul dezvoltării ontogenetice, şi constau în REACŢII ÎNVĂŢATE în urma ASOCIERII REPETATE a unui EXCITANT (STIMUL) OARECARE cu un excitant care provoacă un REFLEX ÎNNĂSCUT (în cazul de faţă frica).
Asocierea lui Dumnezeu, Binele absolut, Sursa binelui,cu Judecătorul care judecă, condamnă, şi dă fiecăruia Recompense şi Pedepse după Merit, reprezintă o formă de manipulare comportamentală. SURSA BINELUI ABSOLUT NU POATE PEDEPSI PE NIMENI, NICIODATĂ, DEOARECE AR INTRA ÎN CONFLICT CU NATURA EI ÎNSĂŞI ŞI S-AR AUTODISTRUGE.
UN DUMNEZEU RĂZBUNĂTOR, CARE RECOMPENSEAZĂ ŞI PEDEPSEŞTE, ARE O NATURĂ DUALĂ.
DUMNEZEU NEAVÂND O NATURĂ DUALĂ, NU POATE NICI RECOMPENSA NICI PEDEPSI OAMENII. El a creat Legile naturale de funcţionare ale Universului, în aşa mod încât oamenii se recompensează şi se pedepsesc SINGURI, PE EI ÎNŞIŞI, ÎN MOD AUTOMAT, CA URMARE A EFECTELOR ACŢIUNILOR LOR.
Dumnezeu este aşadar, în acest mod. imparţial, nondual,nemanifestat, neimplicat cu nimic în manifefestare, nelelegat cu nimic de ea, de oameni şi moralitatea lor. În Biblie Dumnezeu nu a întreprins nimic personal, ci de fiecare dată se spune că Îngerii au îndeplinit voinţa Lui...
Planul Divin este... divin, cu adevărat ! Nu de Dumnezeu trebuie să te temi, ci de tine însuţi, de modul tău de gândire, de greşelile tale, căci tu te faci pe tine însuţi să suferi. Dar şi să te bucuri...

Catalin Raiu : Asocierea fricii cu durerea o fac parintii fara sa realizeze. produc confuzie la copil imediat cand le ofera prima mostra de grija....cu joarda. Asta plange, se roaga de iertare, e disperat....toate semnele naturale care cer grija , protectie... Rezultat...parintele ignora aceste semne. Parintii sunt primii oameni in viata copiilor care le dau grija sub forma joardei, cand de fapt
sunt perfect constienti ca asta nu e grija, e bataie, atac, descarcare,
manipulare, etc. De fapt nu grijesc copii in acele momente, efectiv cu joarda transfera grija asupra lor, ca si cum ar spune...ai tu grija de tine, eu n-am chef de asta. Daca imi dai griji...te toc marunt. Copii sunt motiv de grija, e matur sa intelegem asta. Dar uneori, dam grija educatiei...in mana lor, ca sa4 ne putem vedea de viata linistiti, sa se descurce. Asta tocmai in perioada in care se formeaza in mintea lui ideea de siguranta in familie, ii aratam clar, mai, nu am timp de manifestari cu mangaieri, cu explicatii, cu educatie .
Invata singur. Asa se cam procedeaza cu toata educatia, si la maturitate ajung...cum s-au ingrijit singuri, cum s-au educat singuri. De fapt pedepsirea e o metoda de a le plasa raspunderea educatiei si protectiei, doar ascunsa sub masca grijii.

Florin Cornescu : Religia si educatia facuta cu promisiunea bombonicii e stupida. Pedeapsa si recompensa, mecanismul pavlovian. Iar daca atunci cand faci ceva pentru copiii tai o faci constrans de sentimentul datoriei, ei vor simti asta...si deja le induci virusul perfid, iar atitudinea lor fata de proprii lor copii va fi aceeasi, nu rupi lantul....dar cand oferi din libertate, neconstrans decat de
iubirea pentru ei, nu vor simti vinovatia ca "nu se ridica la nivelul
asteptarilor"...chestia aia "cate sacrificii am facut sa te tin in scoala" se va intoarce contra parintelui inconstient, fiindca rebelul din copil va reactiona.

Catalin Raiu : Nicidecum stupida Florine...e foarte foarte practica si....acceptarea la nivel mondial dovedeste ca...ne place, ne da asa o stare de....care e mai bun sa creasca si grijeasca animale de companie...no, ca daca sunt oameni ce are....ling, dau din coada, asculta, sar la comanda, ca e vecinu, ca e copilul....dresor = putere. Pentru ca asta arata ceva despre noi toti, puterea ne intereseaza in primul rand. ce spunea Iisus ala, bine mai...e fain....da puterea...asta e la mare cautare, si pentru asta e nevoie de...Pavlov.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Admin Lun Aug 12, 2013 7:49 am

Voi reproduce un mesaj personal (fără a divulga numele persoanei), şi răspunsul meu, deoarece se referă la o situaţie întâlnită destul de des. Postarea poate fi utilă multor persoane care prezintă un anumit tip de teamă, situată în cadrul unui context spiritual-religios :

"...vă deranjez din nou cu o rugăminte, dacă se poate ?
Am o stare de frică pe care nu o pot controla. Sunt o fricoasă de când mă ştiu, dar acum , de când citesc despre spirite , despre o lume pe care nu o pot vedea şi controla, într-un fel, mă îngrozeşte. Nu pot dormi noaptea, adorm numai în momentul în care mi se închid ochii de oboseală şi mă simt liniştitn doar când se luminează afară. Nu îmi scârtîie nimic în casă, nu am avut niciodată experienţe ieşite din comun, doar visele nu imi dau pace de aproximativ un an, seară de seară visez, spiritul meu e cam umblăreţ... Presupun ce m-a determinat să va scriu a fost visul de
noaptea trecută : cum e posibil să visez că mă culc cu diavolul ? M-am trezit cu fiori de gheaţă în tot corpul. Am pornit singură pe drumul spiritualităţii, de asta vă deranjez pe dumneavoastră pentru că nu am cu cine să vorbesc despre asta, şi recunosc că uneori ajung să mă îndoiesc de tot ce citesc, parcă lumea materială mă trage înapoi. Nu aş vrea să vă deranjez, asa că vreau să îmi spuneţi dacă sunt prea insistentă. Aveţi un sfat si pentru mine ?
Vă mulţumesc!!

K N : În primul rând, conştientizarea existenţei prezenţei lumii ascunse simţurilor ar trebui să îţi confere mai mult un sentiment de securitate decât de frică, din momentul în care înţelegi faptul că tu ai îngerii tăi veghetori şi păzitori, spirite protectoare, pe care îi poţi chema oricând vrei, să te sprijine şi să te ajute în demersurile tale. Gândul trebuie să îţi fie la ei, nu la spiritele inferioare care se amuză când reuşesc să îţi inoculeze gânduri şi stări de frică. Este ca în viaţa aceasta : dacă te
înconjori de oameni buni şi corecţi, şi eşti şi tu bun şi corect cu ei, îţi va merge bine, dar dacă te înconjori de oameni răi şi incorecţi, şi te laşi atras în jocurile lor de interese, îţi va merge rău, şi vei suferi mult.
Deci, sfatul meu este să te gândeşti tot timpul la spiritele bune, să le chemi în preajma ta, să te vegheze în permanenţă, atât când eşti trează cât şi când dormi. Ele vin automat când tu le chemi. Imaginează-ţi chiar că tot timpul se află lângă tine, în spatele sau deasupra ta, un înger înalt şi puternic, luminos, care te apără încontinuu. Când adormi, el este prezent în camera ta, şi nimic rău nu te va putea atinge. Vorbeşte-i în gând, roagă-l să te protejeze, şi mulţumeşte-i zilnic pentru ajutor. Adormi cu el în gând, şi îl vei visa în visele tale..."

Pentru a scăpa de frică, trebuie înţeles mecanismul fricii. Cuvintele cheie din postare sunt : " de când citesc despre spirite , despre o lume pe care NU O POT VEDEA ŞI CONTROLA, într-un fel, mă îngrozeşte."
Este normal ca o situaţie incontrolabilă să dezvolte o stare de incertitudine, de confuzie, de nesiguranţă, cu atât mai accentuată cu cât te focalizezi mai mult asupra ei, ajungând să dezvolţi o fixaţie blocantă în legătură cu ea. Tot ceea ce nu poţi percepe, şi ca atare nu poţi controla în mod conştient, conţine anumite pericole potenţiale. Frica apare aici din teama de a nu deveni victima unui pericol imposibil
de prevăzut, deoarece este imperceptibil simţurilor corporale. Pericolul potenţial este prezent, atât în exterior, în realitate, cât şi în mintea omului, în mod imaginar. Conform principiului Kato, insuficienţa şi excesul sunt dăunătoare sănătăţii. În acest caz particular, atât lipsa fricii cât şi frica în exces sunt dăunătoare. Căci trebuie să conştientizezi faptul că există pericole ascunse şi neprevăzute, dar nu trebuie să exagerezi cu atitudinea ta prevăzătoare, ajungând să dezvolţi fobii şi atacuri de panică. De reţinut, deci : o teamă moderată este normală, iar lipsa completă şi exagerarea, nu.
Ce semnificaţie are însă faptul de a visa că ai fost violată / iubită de Diavol, de un demon, de ceva malefic, răuvoitor ? Acest vis este SIMBOLIC şi trebuie interpretat ca atare ! El nu reprezintă o realitate obiectivă, căci nu a existat nici un contact sexual real, în această lume sau în alta. El a fost imaginar, şi reflectă credinţele şi convingerile tale de moment, ca şi cum ai ajuns în contact fizic cu obiectul fricii tale. De ce ţi-e frică nu scapi, până nu scapi de frică. Starea de frică te-a urmărit şi în vis, şi te-a pus în contact cu obiectul fricii tale. Visul devine interpretabil, conform modului în care a decurs contactul sexual : forţat / neforţat, plăcut / neplăcut, scurt / de durată, etc. Ideea este că omul "atrage" în visele sale reflectarea gândurilor şi sentimentelor predominante cărora le acordă cea mai mare atenţie şi importanţă în cursul zilei.
Este interesant de meditat însă asupra următorului aspect : de ce act sexual, şi nu... atac violent, cu mutilare, decapitare, eviscerare, aşa cum îi stă bine unei fiinţe cu adevărat malefice, bestiale, răuvoitoare ?...


Ultima editare efectuata de catre Admin in Lun Aug 12, 2013 11:17 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Admin Lun Aug 12, 2013 11:15 am

PAUL FERRINI - IUBIREA FĂRĂ CONDIŢII
Prefaţa autorului :
Cu toată vâlva stârnită în jurul fenomenului „transmisiunilor” (channelling), e important să precizez din capul locului că nu este vorba despre o carte „transmisă”. Aşadar, informaţia din ea nu provine de la o „entitate” sau persoană separată de mintea ascultătorului. De fapt, ea este rezultatul unui proces, în care un ascultător s-a contopit cu Mintea Christică, din care el şi dumneavoastră sunteţi părţi esenţiale. A-L gândi pe Iisus ca fiind în afara minţii tale şi independent de ea înseamnă să pierzi esenţialul. Pentru că în ea ni se adresează Iisus. El ne este cel mai intim prieten care ne vorbeşte, uneori in cuvinte, alteori fără cuvinte. Comunicarea şi comuniunea cu el sunt esenţiale practicării învăţăturii sale. Trebuie să precizăm că Iisus nu are un loc sau o poziţie exclusivă în Mintea Christică. Krisna, Buddha, Moise, Mahomed, Lao Tzî şi mulţi alţii sunt în mod conştient uniţi cu el acolo, sau, mai precis, „aici”. Dacă vă e mai uşor să vă adresaţi lui Buddha sau lui Krisna, vă rog să o faceţi. Iisus nu se va simţi ofensat. Dimpotrivă, se va bucura, deoarece îi urmaţi învăţătura non-separării. Cu toţii suntem în comuniune şi comunicare cu Mintea Christică (sau Mintea Buddhică sau Brahman sau Sfântul Duh, dacă aşa preferi), asta, pentru că suntem cu toţii uniţi cu Mintea lui Dumnezeu. Dacă n-ar fi aşa, traiul nostru ar fi complet întunecat şi lipsit până şi de făgăduinţa mântuirii sau răscumpărării. Fiecare dintre noi are în el o mică scânteie de lumină ce iluminează întunericul lipsei noastre de conştientă. Este scânteia divină a conştientei, care păstrează vie legătura noastră cu Dumnezeu. Această scânteie ne conectează cu învăţătorul divin din tradiţia noastră şi cu Esenţa divină dinăuntrul fraţilor şi surorilor noastre. Aşa cum Iisus accentuează în cartea de faţă, dacă noi am vedea scânteia de lumină aflată în fiecare dintre noi, tot întunericul din percepţia şi din experienţa noastră s-ar destrăma, iar lumea, aşa cum o ştim, ar dispărea. Iată cum e instaurată iubirea în inima noastră şi în inimile semenilor noştri. Nu faceţi greşeala de a crede că vreuna dintre reflectările Minţii Christice caută altceva decât instaurarea Regalităţii iubirii în minţile şi inimile noastre. Acesta este singurul ei ţel."

"Îngăduie-mi să încep prin a spune că eu vorbesc prin tine, numai în măsura în care eşti dispus să renunţi la autocenzură. În acest sens, tu nu eşti special. Eu pot vorbi prin absolut oricine care are această disponibilitate. Ceea ce auzi are mult de-a face cu ceea ce este deja prezent în mintea ta. Orice om care se deschide vocii mele o va auzi conform propriilor sale percepţii şi preconcepţii. E inevitabil să fie aşa. Dorinţa de a comunica cu mine este esenţială când e vorba să deschizi uşa pentru a mă primi. Nu mă impun nimănui cu torţa. Relaţia cu mine se face de bună voie şi trebuie iniţiată de către fiecare persoană, atunci când e gata s-o facă. Eu sunt exact atât de aproape de tine pe cât vrei tu să-ţi fiu. Asta, pentru că sunt deja un gând în interiorul minţii tale. Şi, tot ceea ce eu sunt, purcede din acest gând, la fel cum tot ceea ce nu sunt porneşte dintr-un gând diferit. Asta trebuie să înveţi prin experienţă. Unii pretind că eu vorbesc prin ei, numai că ei ascultă o voce diferită de a mea. Vocea mea nu condamnă niciodată şi nu înfricoşează. Intenţia mea este să binecuvântez pe toată lumea. Vreau ca fiecare dintre voi să ştie, o dată pentru totdeauna, că nu sunteţi vinovaţi decât în propria voastră minte şi că această vină imaginată poate şi trebuie să fie desfăcută. Învăţătura mea este una simplă: eu profesez3 iertarea păcatelor. Propovăduiesc că păcatul însuşi nu este rea!. Ei pare să fie real numai fiindcă voi credeţi că puteţi fi vătămaţi. Credeţi că sunteţi trupul vostru şi, prin urmare, atunci când trupul a fost vătămat, credeţi că vi s-a făcut o nedreptate. Înţeleg că ţi-e greu să renunţi la această convingere. Şi totuşi, eu asta îţi cer. Tu nu eşti corpul tău, căci trupul se naşte şi moare, iar tu nu te naşti şi nici nu mori. Nu eşti nicidecum un gând al limitării, căci orice gând ce te limitează este un corp cu un început şi cu un sfârşit. Corpul nu este altceva decât cadrul credinţelor sau al convingerilor tale. Există corpuri dense şi corpuri străvezii, de lumină, dar toate au un început şi un sfârşit. Toate sunt supuse unei oarecare forme de autodelimitare. Eu sunt un gând nemărginit, un gând fără limitare, căci mă extind mereu în nonforma lui Dumnezeu. Nu există formă care să mă poată conţine. M-am contopit cu Dumnezeu în desăvârşită iertare. Sunt liber de orice vină. Sunt liber de reproşuri, resentimente şi nemulţumiri. Nu cred că pot fi nedreptăţit, cum nu cred că am puterea să nedreptăţesc pe cineva, deoarece ştiu fără nici o îndoială că orice fiinţă are statut de egalitate în Dumnezeu. Ştiu că îţi vine greu să crezi asta, fiindcă toate pe care le vezi în lumea ta sugerează inechitatea. Dar aceste inechităţi sunt, pur şi simplu, opera ta. Ele sunt un neadevăr pe care tu îl susţii. Nu e nevoie să le mai susţii. Demonstrează că nu sunt adevărate, extinzând Iubirea lui Dumnezeu asupra fiecăruia dintre fraţii tăi. Numai în acest mod poate fi trăită pe pământ experienţa împărăţiei lui Dumnezeu. Nu fi preocupat de ceea ce alţii fac sau lasă nefăcut. Nu e responsabilitatea ta de a evalua gândurile sau faptele lor. Doar atât: fii responsabil pentru modul în care gândeşti şi acţionezi tu. Căci, dacă gândeşti şi acţionezi cu Dumnezeu, îi vei influenţa pe alţii, fără a rosti un singur cuvânt. Iubirea de aproape poate fi găsită doar asumându-ţi responsabilitatea pentru tine însuţi. Fă cât poţi pentru tine însuţi şi pentru alţii şi lasă-L pe Dumnezeu să facă restul. Nu eşti responsabil pentru alegerile făcute de alţii şi nici ei nu sunt răspunzători pentru ale tale. Totuşi, puteţi şi trebuie să învăţaţi unii de la alţii, căci ceea ce alegi tu nu este chiar atât de diferit de ceea ce alege semenul tău. Adeseori faceţi aceleaşi greşeli. Greşelile sunt oportunităţi pentru a învăţa. A-l condamna pe fratele tău pentru faptul că face greşeli înseamnă a pretinde că tu eşti fără de greşeală - ceea ce nu este adevărat. Te-am mai întrebat şi te întreb din nou: care dintre voi va arunca primul piatra? Îl poţi dezlega pe aproapele tău de judecata pe care eşti gata s-o pronunţi în propria ta minte. A-l dezlega înseamnă a-l iubi, căci aceasta îl aşează acolo unde se află doar iubirea, dincolo de orice fel de judecată. Stăpânirea propriilor tale gânduri este o premisă esenţială pentru propria ta iluminare, fiindcă aici, în gândurile tale, alegi tu să mergi cu mine sau să pleci de lângă mine. Spre deosebire de tine, eu sunt statornic. Nu te voi părăsi. Îţi stau întotdeauna alături, aşteptând să mă recunoşti. Dacă vrei să fii ca mine, trebuie să înveţi să gândeşti ca mine. Iar dacă vrei să înveţi să gândeşti ca mine, trebuie să pui fiecare gând pe care îl gândeşti în mâinile mele. Eu îţi voi spune dacă e de ajutor sau nu. Gândurile care nu ajută trebuie eliminate. Iată esenţa antrenamentului minţii. Trebuie reţinute numai gândurile care binecuvântează şi ne recheamă la adevăr. Învăţătura mea a fost şi va continua să fie distorsionată, deoarece ea ameninţă fiecare gând care este fals. Şi, ameninţate astfel, gândurile false pun stăpânire pe învăţătură şi caută să o modeleze ca să se potrivească scopurilor lor. Nu durează mult până când cuvintele atribuite mie ajung să fie contrariul celor pe care le-am rostit. De aceea vă rog să fiţi vigilenţi. Nu vă împotriviţi acestei distorsiuni, nu o atacaţi şi nu căutaţi să o discreditaţi. Toate acestea o vor face şi mai puternică. Fiţi cu mintea clară şi respingeţi falsul de dragul adevărului. O singură idee falsă poate duce la disperare mintea ce o gândeşte. Dar un singur gând adevărat restaurează împărăţia. De aceea, alege-ţi gândurile cu înţelepciune, iar dacă nu eşti sigur ce să gândeşti, adu-ţi dilema la mine. A te preda mie nu seamănă cu nici un gest de predare sau subjugare pe care îl poţi cunoaşte în lumea ta. Căci lumea ar folosi cu duritate gestul tău de predare, pentru a te pune sub control - în timp ce eu l-aş folosi cu blândeţe, pentru a te elibera de falsitate şi pentru a-ţi reda adevăratul tău Sine. Cei care fac lucrarea mea îţi dau ţie puterea de a te iubi şi de a te afirma pe tine însuţi, aşa cum eşti chiar acum. Cei care lucrează împotriva mea îţi vor găsi multe greşeli pe care vor dori să le rectifice. Ei ar vrea să te facă să depinzi de ei pentru mântuirea ta. Nu accepta asemenea minciuni. Învaţă să discerni. Nimeni de pe pământ nu are un răspuns mai bun pentru tine decât acela pe care tu îl vei găsi prin încrederea în tine însuţi şi în mine."
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty frica groaza teama; terapia se face si la noi

Mesaj  iuliadragnea888 Mar Sept 24, 2013 2:26 pm

Eu am avut anxietate care se manifesta in multe feluri cu diferite sinptome(tremuraturi, angoase, insomnie, atacuri de panica , nu toate odata ci in zile diferite , senzatii de sufocare, etc).Am facut multi ani tratamnete alopate .Am gasit cred tot pe acest site o postare a cuiva care a facut o terapie prin telefon si email, si nu prea increzatoare am recurs si eu la acea terapie ,. care m-a adus in starea normala.Am facut terapia anul trecut si ma simt ff bin e acum .Terapia energetica am facut-o prin telefon iar pe email am primit f multe metode pe care le-am aplicat zilnic.(usoare ,placute(de citit zilnic ceva incarcat energetic , de privit ceva ptr echilibrare emisfere cerebrale , de ascultat sunete , de aplicat metode , autotratament ).Dupa 2-3 sedinte am inceput sa am mintea clara , limpede , sa ma simt mai bine iar dupa o luna am fost pe deplin restabilita .Este o terapie noua care elimina cauzele bolii si a simptomelor , care schimba de fapt ideile , gandurile alea de frica , intri pe alta frecventa , mai increzatoare , bucuroasa , forta fizica , somn bun etc
Nu pot lasa aici adresa terapeutei dar cine doreste sa fac terapia asta sa-mi scrie pe messenger la iuliadragnea888.
, am postat ca sa stiti ca exista terapii pentru anxietate depresie stari de panica si fara medicamente ci lucrand tu singur cu ajutorul terapeutei.Va doresc sanatate multa .

iuliadragnea888
Level 0
Level 0

Sex : feminin Mesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/07/2013

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  adina2 Vin Ian 09, 2015 9:25 pm

Ma ia teama intre orele 1 si 4 jumate5 dimineata,ma trezesc ca si cum ar fi cineva langa mine sau cineva ma trezeste.Nu poate sa imi faca rau decat sa ma trezeasca ca si cum imi da un semn ca e aici si uneori senzatiile de frig/cald ce se plimba in corp si senzatia de sufocare oarecum toate napustesc asupra mea.Uneori e chiar linistit totul,ma trezesc privesc in jur si stiu ca cineva e in preajma mea insa doar ma priveste ma culc inapoi,alta data cineva ma trezeste prin strigat si atat de tare striga de ma trezeste din somn,uneori aceasta chestie are o manifestare cam batjocoritoare,rautacioasa...ultima data mi-a zis niste cuvinte ce nu le mai tin bine minte dar ce imi mai amintesc a fost: Nu mai scapi de data asta.Nu ma speriat pentru ca nu sunt atat de slaba insa ma pus pe gandit,setea de cunoastere de ce mi se intmpla asta? De ce vad aceste ciudatenii ce se tarasc printre lumea din jur si pe langa mine,de multe ori incearca sa ma innebuneasca dar uneori nu le bag in seama alteori le spun sa plece.
Vad prin simt...uite de exemplu stateam in pat linistita si dintr-o data vine o fetita imbracata intr-o rochie alba lunga pana in pamant si se plimba prin casa,cand am vazut-o am vorbit cu ea ca ce cauta aici si ea nu mai stiu ce zicea dar se prefacea ca e buna si mi-am dat seama ca ceva nu e in regula in momentu ala am zis sa plece si cand am zis asta ea a inceput sa fie rautacioasa sa fie batjocoritoare si cu siguranta era o entitate foarte rea,am inceput sa ma rog si senzatiile ce le aveam in corp is de nedescris,in cateva minute a si disparut,am devenit mai linsitita.
Cand e noapte incep sa simt mai bine chestiile alea urate si vin la mine,ma speriu atat de tare uneori ca nu mai stiu ce sa fac.
Intr-o noapte nu mai imi puteam ridica mainile picioarele parca eram paralizata si vedeam numa negru si simteam ca ma ridic in sus,visam....insa alta data nu mai puteam sa dorm noaptea ca ceva ma atingea pe fata sa nu adorm si cand atipeam ma trezeam si tot asa insa dupa ora 5 nu mai era problema eram usurata si ma puneam la somn dar chestia asta a tinut cam 4luni in fiecare noapte,ma rugam si ma ingrozea gandu ca vine noaptea si iar trec pri chinuri..am inceput sa meditez si m-am mai linistit insa iar au revenit aceste chestii.De ce apar ciudateniile astea la mine in camera? Si a fost purificata casa dar chestia este ca nu doar cand sunt acasa is vizitata ci si in alte locuri daca nu dorm acasa.Nu prea am avut curaj sa intreb ce vor de la mine pentru ca unele is atat de batjocoritoare ca nu le pot suporta...intr-o seara a venit la mine un baiat sub forma de spirit si ma rugat sa aprind o lumanare pentru el era atat de suparat si ma rugat frumos,am aprins lumanarea si m-am rugat pentru el sa mearga la lumina si atunci a disparut si am simtit liniste in mine.Nu inteleg de ce mi-e friga de mor cand vin chestiile aste urate langa mine si alteori nu am nimic e totu ok,de ce vad aceste fiinte?Nu inteleg ec vor de la mine....daca cineva a trecut prin asta si poate sa imi explice mai multe chestii deste asta va rog,stiu ca fiecare are drumul sau si singur trebuie sa descopere dar avem nevoie de o mica indrumare fiecare.Multumesc,asta e o mica parte din experientele mele,multumesc daca a-ti citit pana aici.

adina2
Level 0
Level 0

Sex : feminin Mesaje : 1
Puncte : 1
Reputatie : 0
Data de inscriere : 09/01/2015

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Admin Sam Feb 07, 2015 1:19 am

În primul rând, nu ai descris cum arată şi cum se manifestă cele pe care tu le CREZI a fi negative.
2. De ce ţi-e frică nu scapi. DECÂT CÂND SCAPI DE::: FRICĂ !
3. Pune-ţi întrebarea . nu cumva tu le faci să fie rele, batjocoritoare, prin ceea ce crezi, gândeşti şi modul în care te comporţi faţă de ele ? Eu cred că... da. Ele răspund, adică reacţionează, în conformitate cu modul tău de a acţiona şi reacţiona faţă de ele.
4. Adu-ţi aminte când s-a manifestat asta prima dată, şi cea ai păţit înainte de asta. Ai avut un EVENIMENT care a declanşat asta. Meditează la acea perioadă, caută în mintea ta acel eveniment, şi vei găsi. Există o legătură ASOCIERE între cauză şi efect. Ori a fost un eveniment traumatic psihic sau somatic (corporal), un accident, ceva surprinzător, ori ai intrat în legătură cu cineva care ţi-a transmis asta, ca pe un virus, ori ceva anume a declanşat o predispoziţie nativă, sensibilitatea ta faţă de lumea nevăzută şi halucinatorie. Ai luat medicamente, tratament medicamentos, cumva ? Şi asta poate declanşa ceea ce simţi tu acum.
5. În general, ceea ce apre, ceea ce perfcepi, halucinatoriu, are legătură cu ceva din realitate. Tânărul te-a simţit că vezi nevăzutul şi a venit la tine. ceilalţi te simt şi de aceea vin. Fă din asta ceva UTIL, atât pentru tine cât şi pentru acele entităţi, sau renunţă la acest dar, har, sau blestem, depinde de interpretarea ta personală.
a renunţa presupune a nu mai da nici o atenţie la nimic când apare. Se plictisesc şi pleacă, dacă văd că nu te pot influenţa, manipula, speria, etc. Ca un copil sau căţeluş care dacă nu te JOCI cu el, pleacă de lângă tine. Unele entităţi se joacă ţn mod răutăcios cu tine, aşa cum fac şi copiii răutăcioşi cu animalele lipsite de protecţie, inocente,...
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA Empty Re: FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum