UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Ho'oponopopo EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Ho'oponopopo EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Ho'oponopopo EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Ho'oponopopo EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Ho'oponopopo EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Ho'oponopopo EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Ho'oponopopo EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Ho'oponopopo EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Ho'oponopopo EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Ho'oponopopo

In jos

Ho'oponopopo Empty Ho'oponopopo

Mesaj  Admin Lun Mai 14, 2012 2:40 pm

Un psihoterapeut hawaian a vindecat o întreagă secţie de criminali bolnav psihic fără măcar a-i vedea vreodată. El a studia fişa personală a fiecărui bolnav, şi apoi s-a interiorizat, pentu a vindeca în el însuşi boala pacientului respectiv. Starea pacienţilor s-a ameliorat progresiv, vindecându-se cu toţii. Terapeutul a folosit o metodă de vindecare Hawaiiană numită „Ho’oponopono”. Numele lui este Dr. Ihaleakala Hew Len, şi a lucrat în Spitalul de Stat Hawaiian timp de patru ani. Dr. Len. a trecut acum de vârsta de 70 de ani, trăieşte mai restras, şi este privit ca un şaman bătrân şi înţelept.
Secţia în care îi ţineau pe criminalii bolnavi psihic era o zonă foarte periculoasă, psihologii care se angajau acolo nu rezistau mai mult de o lună, sunând să spună că s-au îmbolnăvit şi nu vor veni la lucru, sau îşi dădeau direct demisia.
Paznicii secţiei care patrulau coridoarele se temeau să nu fie atacaţi de pacienţi.
Dr. Len nu i-a întâlnit şi nu i-a văzut niciodată pe pacienţi. Semnase un angajament şi i se oferise un birou în spital în care să studieze fişele acestora. Se interioriza şi lucra cu sine. Pur şi simplu repeta încontinuu, gândindu-se la fiecare pacient : "Îmi pare atât de rău !" şi"‘Te iubesc !". Atât. A te iubi pe tine însuţi este cel mai bun mod de a te vindeca, iar vindecându-te pe tine, vindeci lumea în care trăieşti. Pe măsură ce lucrul cu propria persoană avansa, starea pacienţilor începea să se amelioreze. După câteva luni, pacienţilor care erau închişi şi cu cătuşe la mâini li s-a permis să meargă liberi. Alţii, cărora li se adiministrau medicamente multe, nu au mai avut nevoie de ele. Cei pentru care se preconizase că nu au nici o şansă de vindecare, le-a fost făcută externarea şi au plecat vindecaţi. Chiar şi celor din personalul angajat acolo a început să le placă munca pe care o făceau. Cu timpul, personalul a devenit prea numeros pentru nevoile secţiei, pentru că din ce în ce mai mulţi pacienţi plecau din spital, şi toţi angajaţii veneau la lucru. Secţia aceea nu mai există acum, fiind desfiinţată.
Terapeutul pur şi simplu vindeca acea parte din el care îi crease pe bolnavii criminali. Dr. Len a explicat că responsabilitatea totală pentru viaţa noastră include absolut tot ceea ce există în ea, căci doar pentru că există acolo, totul intră în responsabilitatea noastră. Întreaga lume este creaţia noastră, la propriu. Dacă îţi asumi responsabilitatea totală pentru viaţa ta, atunci absolut tot ceea ce percepi sau experimentezi este responsabilitatea ta, deoarece face parte din viaţa ta. Orice experienţă cu care te confrunţi, şi care îţi place sau îţi displace, se află în viaţa ta deoarece tu le-ai creat. Ele sunt proiecţii emise din interiorul tău. Nu în ele sunt problemele, ci în tine, de aceea pe tine trebuie să te schimbi, pentru a schimba lumea proiectată.
A proiecta vina asupra altcuiva este mult mai uşor decât să îţi asumi o responsabilitate totală. De aceea toţi oamenii cad în capcană.
Ho’oponopono îndeamnă să te iubeşti pe tine însuţi. Dacă vrei să ai o viaţă mai bună, trebuie să îţi vindeci viaţa. Dacă vrei să vindeci pe cineva, să îi faci viaţa mai bună, poţi face asta, vindecându-te pe tine.
A repeta continuu "Îmi pare rău !" şi "Te iubesc !", gândindu-te la cineva pe care vrei să îl ajuţi, înseamnă a transmite iubire şi a şterge legăturile negative formate în trecut. Procesul are anumite asemănări cu ideile creştine privind pocăinţa, spovedirea şi ispăşirea. A te iubi pe tine însuţi este cel mai bun mod de a te vindeca, căci doar vindecându-te pe tine, poţi vindeca lumea în care trăieşti. Cel ce pe sine nu se poate vindeca, nu poate vindeca nici pe alţii. Pentru a deveni un vindecător, trebuie să te vindeci întîi pe tine, să începi cu tine, şi să termini cu tine. Cu cât te vei vindeca mai mult pe tine însuţi, cu atât vibraţia gândurilor tale va creşte şi va fi simţită de toţi oamenii. Dacă tu te vindeci, şi cei din jurul tău se vor vindeca, odată cu tine, deoarece toţi sunt în tine.
Nu există nici un "afară", „acolo, în lume”, nimic dincolo de tine. Totul este în tine.
Când îţi doreşti ceva, sau când vrei să îmbunătăţeşti ceva în viaţa ta, trebuie să îţi îndrepţi atenţia spre tine, cu iubire.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Ho'oponopopo Empty Re: Ho'oponopopo

Mesaj  Admin Lun Mai 14, 2012 4:38 pm

Ho’oponopono este un străvechi sistem practic de vindecare, care îţi permite să îţi "cureţi" amintirile şi deschizi o stare de conştienţă în care poţi fi inspirat de Spirit.
În fiecare zi oamenii din jurul tău îţi prezintă probleme de viaţă care le percep a exista în afara lor, dar care le influenţează viaţa, gândirea, starea afectivă, comportamentul. Oricare ar fi, ele sunt generale, oameniil le-au purtat şi transmis generaţii la rând ca o moştenire, şi tind să le transmită mai departe. Şi tu ai preluat, păstrezi şi transmiţi mai departe astfel de probleme generale, care par a face parte din memoria colectivă a omenirii.
Conform Dr-ului Len, care a contribuit la formarea unei versiuni moderne a Identităţii de Sine prin Ho’oponopono (SITH), poţi să priveşti fiecare problemă de-a ta ca o oportunitate de a îţi curăţa în mod constant gândirea şi câmpurile energetice, făcând loc Divinităţii să pătrundă în viaţa ta şi să te inspire.
Principiile de bază ale practicii sunt :
1. Preia întreaga responsabilitate pentru faptul că fiecare experienţă pe care o trăieşti reprezintă un efect pe care l-ai cauzat tu, în mod creator.
2. Lucrează în mod constant cu următoarele 4 afirmatii, repetându-le continuu, până te vei simţi bine : "Te iubesc", "Îmi pare rău", "Te rog să mă ierţi", "Mulţumesc".
3. Asta înseamnă a curăţa. Fă asta mereu când gândeşti. Raţionează, dar curăţă încontinuu.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Ho'oponopopo Empty Re: Ho'oponopopo

Mesaj  Admin Mier Aug 14, 2013 11:32 pm

Unii vorbesc despre "Huna, Ho'oponopono, and other fake "Hawaiian" teachings"
http://www.newagefraud.org/smf/index.php?topic=3838.0
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Ho'oponopopo Empty Re: Ho'oponopopo

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum