Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
Morala la Summerieni
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: RELIGIILE LUMII :: Etica si Morala- Precepte - Porunci - Legi
Pagina 1 din 1
Morala la Summerieni
Summerienii îşi supuneau viaţa forţelor me, care reprezintă aspectul energetic dar şi proniator al zeilor. Este un fel de conştiinţă a lucrului, care apasă asupra responsabilităţii omului în faţa zeilor. O faptă bine făcută implică o recunoaştere a valorii omului prin conştiinţa sa. Virtutea cea mai importantă, care se cerea în primul rând de la rege, era dreptatea.
Zeiţa Naşe, divinitatea justiţiei, veghea ca fiecare cuvânt sau hotărâre a regelui să fie dreaptă. Dreptatea nu era doar redusă la nivelul justiţiei, ci avea în vedere şi mila faţă de popor, deoarece această divinitate, Naşe, era numită şi „mama celor fără de mamă”, care ajută văduvele şi săracii.
Zeiţa Naşe, divinitatea justiţiei, veghea ca fiecare cuvânt sau hotărâre a regelui să fie dreaptă. Dreptatea nu era doar redusă la nivelul justiţiei, ci avea în vedere şi mila faţă de popor, deoarece această divinitate, Naşe, era numită şi „mama celor fără de mamă”, care ajută văduvele şi săracii.
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: RELIGIILE LUMII :: Etica si Morala- Precepte - Porunci - Legi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin
» Materiale audio-video personale
Sam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin
» casa veche
Lun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin
» an overview on laughter yoga
Lun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna
» BLOGUL MEU
Joi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin