UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Subiecte similare
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Iubirea şi Sexualitatea EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Iubirea şi Sexualitatea EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Iubirea şi Sexualitatea EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Iubirea şi Sexualitatea EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Iubirea şi Sexualitatea EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Iubirea şi Sexualitatea EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Iubirea şi Sexualitatea EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Iubirea şi Sexualitatea EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Iubirea şi Sexualitatea EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Iubirea şi Sexualitatea

In jos

Iubirea şi Sexualitatea Empty Iubirea şi Sexualitatea

Mesaj  Admin Vin Apr 06, 2012 12:27 am

Problema sexualităţii în plan terestru, în esenţa ei, arată cam aşa :
1. Spiritele încorporate în corpuri feminine şi masculine, sunt asexuate, adică nu au sex, deci nici caracteristici sexuale.
2. În fiecare bărbat şi în fiecare femeie se dă o luptă continuă, toată viaţa terestră, pentru păstrarea echilibrului Sinelui, care este androgin.
3. Sexualitatea reprezintă o condiţie impusă de Legile divine ale naturii planului terestru, la care spiritele trebuie să se conformeze prin adaptare. Aceasta este o lecţie privind echilibrul şi armonia.
4. Singura şansă de perpetuare a speciei umane o constituie păstrarea unor relaţii sociale echilibrate între cele două sexe, ceea ce presupune ca fiecare să respecte interesele celuilalt, în cadrul jocului de interese global.
5. Dragostea şi iubirea sexuală constituie premise de la care porneşte conştientizarea iubirii universale care leagă toţi oamenii şi toate fiiinţele, indiferent de sex şi alte caracteristici particulare şi individuale.
6. Impunerea condiţiei convieţuirii familiale reprezintă o lecţie de viaţă care joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea şi evoluţia spirituală a fiecărui spirit încorporat pe Terra.
7. Cu cât te identifici mai mult cu componenta sexuală a organismului fizic în care eşti
încorporat, cu atât mai mult de depărtezi de ceilalţi, de Sine şi Sinele Suprem Divin, care reprezintă entităţi asexuate.
8. Ierarhia de la Îngeri la Serafimi, şi Dumnezeu, au fost consideraţi dintotdeauna a fi
entităţi spirituale androgine...
9. Fecare spirit trece în mod succesiv şi alternativ, în cadrul ciclului evolutiv terestru, prin încorporări în trupuri de bărbaţi şi femei. Karma este cea care determină sexul, în sensul în care în această viaţă ai de "îndreptat" şi corijat efecte declanşate în viaţa trecută, legate de aspecte ale sexualităţii.
10. IDENTIFICAREA CU UN ANUMIT SEX, prezentă la majoritatea persoanelor,
evidenţiată prin expresii de genul : "noi, femeile", "ei, bărbaţii", reprezintă SURSA
ATITUDINII DE SEPARARE, CARE CREEAZĂ IMPOSIBILITATEA MANIFESTĂRII IUBIRII
(UNIUNII) NECONDIŢIONATE ! Cât timp vei proiecta imaginea sexualităţii corporale asupra Fiinţei, a cărei esenţă o constituie Sinele asexuat prezent în fiecare dintre oameni, atât timp te vei menţine într-o stare de separaţie, care nu îţi permite să poţi iubi cu adevărat !
Când vei percepe Adevărul, iluzia separării se va autodizolva în mintea ta, şi nu vei mai privi spre mine ca spre un bărbat, ci ca spre o fiinţă care este cu totul asemenea ţie, doar învelişul corporal perisabil şi trecător diferind. În esenţa noastră, în ceea ce este neperisabil în noi, suntem la fel...
Doar când vei putea percepe astfel fiinţele omeneşti, şi pe tine însuţi, te vei putea elibera în mod real de imixtiunea sexualităţii (şi a altor idei separatoare) în ceea ce
este iubire şi uniune, şi vei putea iubi cu adevărat, în mod realmente liber, simţind că nu există în mod real nici o ...barieră şi nici o ...separaţie între oameni... Din acel moment vei putea iubi oamenii de acelaşi sex cu tine, cu totul la fel ca şi pe cei de sex
diferit, fără nici o problemă, căci profunzimea sentimentului de iubire adevărată este foarte adâncă, trecând dincolo de aspectul trecător şi iluzoriu al... realităţii materiale terestre...
Vei înţelege faptul că IUBIREA ŞI SEXUALITATEA REPREZINTĂ CONCEPTE DIFERITE, CARE AU FOST OARECUM CONFUNDATE ŞI AMESTECATE, PÂNĂ... ACUM...
11. La origine, fiinţa umană a fost ...androgină ! Să nu uiţi faptul că "omul" a fost creat întîi, şi din acea fiinţă om, ulterior, a fost creată femeia ! Abia de atunci bărbatul a primit numele de Adam, şi femeia Eva (Viaţă).
Interpretarea omului modern privind faptul că OM-ul primordial a fost un ...bărbat,
este eronată ! Fiinţa primordială Om a fost androgină, la fel ca şi Îngerii, după chipul şi asemănarea Spiritului Suprem, având şi parte femeiască şi bărbătească !
În textele sfinte apocrife, care nu au fost incluse în Biblie, la fel ca şi în scrierile sfinte ale altor religii, se afirmă faptul că întîi a existat o Fiinţă spirituală umanoidă androgină, care s-a "afundat" progresiv în materie, pe măsura răcirii şi condensării scoarţei terestre, a apariţiei materiei condensate din mingea de foc terestră, şi care ulterior a devenit bisexuată, această bisexualitate fiind însă prezentă strict la nivelul
vieţii corporale materiale terestre !
Nici Spiritul decorporat, nici cel încorporat nu are ...sex ! Doar trupul, organismul fizic, este sexuat. Sinele tău nu este. Dacă vei studia iconografia veche, vei observa cu oarecare stupoare faptul că Îngerii, Arhanghelii, şi toate entităţile Ierarhiei cereşti,
sunt reprezentate cu caractere ale ambelor sexe ! De exemplu, vei observa că au... sâni şi feţe frumoase, oarecum femeieşti, păr lung femeiesc, muşchii nu sunt
caracteristici bărbăteşti, puternic profilaţi şi dezvoltaţi, nu au barbă şi mustăţi, etc. Este greu să pictezi astfel încât să redai unei fiinţe umanoide ideea androginităţii, dar acesta a fost scopul. În trecut se cunoştea mai bine acest aspect, despre care în ziua de azi nu se prea discută, deoarece adevăratelele semnificaţii au cam devenit de
neînţeles, din cauza lipsei studiului şi interesului privind cele spirituale, şi a dogmelor...
Studiaţi şi meditaţi asupra acestor idei, analizând-ule semnificaţiile profunde...
"GENEZA 1.26. Apoi Dumnezeu a zis : " Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră ; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele cari mişună pe pământ"
1.27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după CHIPUL LUI DUMNEZEU ; PARTE BĂRBĂTEASCĂ ŞI PARTE FEMEIASCĂ I-A FĂCUT " !!! (aceasta a fost ziua a 6-a !) Deci chipul lui Dumnezeu are "parte bărbătească şi parte femeiască" ! Numim aceasta "ANDROGIN" Şi acum du-te la GENEZA 2.4. şi începe să citeşti "Facerea
OMULUI" . Întîi se afirmă clar faptul că NU EXISTA ÎNCĂ nici un copăcel şi nici o iarbă (acestea au fost create în ziua a 3-a !), fiindcă nu dăduse Domnul încă ploaie pe pământ, ci doar un abur se ridica de pe pământ şi uda toată faţa pământului ! ŞI ATUNCI :
"2.7. Domnul Dumnezeu a făcut pe OM din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un SUFLET VIU." !
ŞI ABIA APOI :
"2.8. Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit ; şi a pus acolo pe OMUL pe care-l ÎNTOCMISE !"
Şi abia după după un anumit timp după ce omul întocmit a fost "plantat" în grădină, Dumnezeu a făcut toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului, şi le-a adus a om ca să le denumească ! Dar... păsările au fost făcute de fapt în ziua a 5-a, şi fiarele, vitele, şi târâtoarele, la începutul zilei a 6- a, înaintea ...OMULUI !!!
ŞI DUPĂ CE TOATE AU FOST FĂCUTE,
"2.21. Atunci Domnul Dumnezeu a trimes un somn adânc peste om, şi omul a adormit ; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
2.22. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
2.23. Şi omul a zis : "Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea ! Ea se va numi femeie, pentru că a fost luată din om"
2.24. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi SE VA LIPI DE NEVASTA SA, ŞI SE VOR FACE UN SINGUR TRUP" !
În evreieşte cuvântul "femeie" (işa) vine de la un cuvânt care înseamnă bărbat (iş)
Abia după alungarea din Grădina Edenului apare denumirea "Adam" şi "Eva (Eva înseamnă "VIAŢĂ", "CĂCI EA A FOST MAMA TUTUROR CELOR VII" ! ) :"
"4.1. Adam s-a împreunat cu nevastă-sa Eva ; ea a rămas însărcinată, şi a născut pe Cain. Şi a zis : "Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!"
4.2. A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar."
După care Cain omoară pe Abel. Şi deşi existau doar 4 oameni pe pământ, Cain îi SPUNE lui Dumnezeu (DEOSEBIT DE IMPORTANT DE REŢINUT FAPTUL CĂ PRIMII OAMENI CONVERSAU PUR ŞI SIMPLU CU DUMNEZEU !!!) :
" 4. 14. Iată că Tu mă izgoneşti de pe faţa pământului ; eu voi trebui să mă ascund de Faţa Ta, şi să fiu pribeag ŞI FUGAR PE PĂMÂNT ; Şi ORICINE MĂ VA GĂSI, MĂ VA
OMORÎ" !!!
Adică... cine, dacă încă nu exista nimeni altul creat, în afară de Dumnezeu, Adam, Eva, şi Cain ???
"4.15. Domnul i-a zis : "Nicidecum, ci DACĂ VA OMORÎ CINEVA PE CAIN, CAIN SĂ FIE
RĂZBUNAT DE ŞEAPTE ORI." Şi Domnul a hotărât un semn pentru Cain, CA ORICINE ÎL VA GĂSI, SĂ NU-L OMOARE ".
4.16. Apoi Cain a ieşit din Faţa Domnului, şi a locuit în ţara Nod, la răsărit de Eden.
4.17. CAIN S-A ÎMPREUNAT CU NEVASTĂ-SA ; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate, şi a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh. "
Clar se înţelege : CAIN NU ERA SINGUR ÎN acea ŢARĂ NUMITĂ NOD ! Nevasta lui pare că ...apare de nicăieri, şi el ...ZIDEŞTE O CETATE, NU CONSTRUIEŞTE O CASĂ pentru... cine, şi mai cu seamă cu ...ajutorul cui ? Apar o mulţime de urmaşi, dar nu se ştie din ...ce femei şi de unde existau aceste femei ?!
"4.19. Lameh ŞI-A LUAT două neveste : numele uneia era Ada, şi numele celeilalte era Ţila" !
Interesantă expresie : "ŞI-A LUAT" !
"4.25. Adam s-a împreunat iarăşi cu nevastă-sa; ea a născut un fiu, şi i-a pus numele Set (adică Înlocuit) ; "căci" a zis ea, "Dumnezeu mi-a dat o altă sămânţă în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain"
4.26. Lui Set I S-A NĂSCUT ŞI LUI UN FIU, şi i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii să cheme Numele Domnului " !
Oare cum i s-a născut lui Set un fiu ???! Din... cine ???... După care se nasc pe bandă o mulţime de "fii şi fiice", din... mame necreate de nimeni şi necunoscute (nouă, deoarece nu le este specificată prezenţa şi originea în textul biblic !) După cum vedem, ceva .,.lipseşte, ceva ...rămâne ascuns, sau poate... tratat în mod confuz, din cauza neînţelegerii privind primele generaţii de oameni, şi a omului androgin
primordial...
Dar... anumite versete fac puţină ...lumină, deşi măresc confuzia credinciosului fixat pe anumite idei :
"6.1.Când AU ÎNCEPUT OAMENII SĂ SE ÎNMULŢEASCĂ PE FAŢA PĂMÂNTULUI şi LI S-AU NĂSCUT FETE,
2. FIII LUI DUMNEZEU au văzut că FETELE OAMENILOR erau frumoase; şi din toate ŞI AU LUAT NEVESTE pe acelea pe care şi le-au ales.
3. Atunci Domnul a zis: „DUHUL MEU NU VA RĂMÂNE PURURI ÎN OM, CĂCI ŞI OMUL NU ESTE DECÂT CARNE PĂCĂTOASĂ : totuşi zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani.”
4. URIAŞII ERAU PE PĂMÂNT ÎN VREMURILE ACELEA şi chiar şi după ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor şi le-au născut ele copii : ACEŞTIA ERAU VITEJII care au fost în vechime, OAMENI CU NUME."
În multe mitologii ale diverselor popoare apar aceşti uriaşi viteji, un fel de Semi-zei, descendenţi din încrucişarea dintre oameni şi Zei - fiinţe suprapământene, asimilate deseori cu anumite fiinţe extraterestre...
Nu am să insist în a face presupoziţii şi speculaţii pe această temă, deoarece cel ce a citit sau va citi vechile texte religioase rămase în cultura diferitelor popoare, poate înţelege faptul că şi aici este descrisă o ...colonizare a planetei Terra...
"3.22 Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, dar, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.
23. De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul din care fusese luat.”
26. Apoi Dumnezeu a zis: „SĂ FACEM OM DUPĂ CHIPUL NOSTRU, DUPĂ ASEMĂNAREA NOASTRĂ; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
28. Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”
Că Elohim, numele Creatorului, reprezintă un plural, este demn de reţinut. Ca omul apare ca fiind creat, intr-un anumit text, inainte de ziua de ziua a 3-a, si in alt text in ziua a 6-a, ca existand 2 creatii in evolutia omului, că oamenii au început să se înmulţească sexuat după ziua a 6-a, deşi Omul a fost creat înainte de ziua a treia, de asemenea trebuie reţinut. Că nu poţi înţelege textul biblic al Genezei (Facerii) decât citind mai multe relatări despre Creaţie, prezente în cultura altor popoare, merită reţinut. Că Spiritul, Sinea ta spirituală, este asexuată, şi că este eronat să te identifici la un nivel absolut cu sexul corpului fizic pe care îl locuieşti vremelnic, de asemenea merită reţinut...
Faptul că unii nu cred anumite lucruri, care sunt afirmate în cadrul mai multor religii, sau că le interpretează în mod subiectiv, conform nivelului lor de gândire, înţelegere şi conştientizare, reprezintă ceva... normal. Fiecare înţelege ...doar ceea ce poate să
înţeleagă...
Credinţa oarbă, lipsită de orice argumente raţionale şi experienţe practice relevante, reprezintă o simplă manifestare a fanatismului şi extremismului...
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Iubirea şi Sexualitatea Empty Re: Iubirea şi Sexualitatea

Mesaj  Admin Mier Aug 22, 2012 12:19 pm


Abstinenţa sexuală şi Transmutarea spirituală
Marii Maeştrii au subliniat rolul important al abstinenţei sexuale. Ei explică importanţa abstinenţei prin efectul energetic declanşat de acest proces. Este vorba, în esenţă, nu de o simplă şi forţată abstinenţă (renunţare), ci de transmutarea energiei care tinde să se descarce în mod excesiv prin actul sexual. Ei, de fapt, insistă mai mult asupra ideii de (re)echilibrare energetică a organismului, pentru a (re)dobândi armonia. Cu alte cuvinte, a te abţine de la actul sexual, şi atât, în mod forţat, nu are nici un efect benefic, ci trebuie să înveţi să canalizezi energiile pe care tinzi să le disipezi aiurea prin exces de relaţii sexuale, în scopul evoluţiei spirituale. Este vorba de o transmutare a energiilor grosiere în energii mai subtile, mai "spiritualizate".
Ce am remarcat prin propria mea experienţă, a fost faptul că, atunci când am urmat
un sistem de dezvoltare de tip Yoga, apetitul meu sexual s-a diminuat considerabil, dar totodată s-a instaurat în sufletul meu o linişte şi o pace profundă. A fost prima metodă de epurare psiho-fizică practicată, sub îndrumarea unui Instructor cu experienţă, care m-a eliberat de gânduri şi stări negative. Şi în prezent, în
zilele în care meditez şi scriu pe teme spirituale, mă simt echilibrat şi liniştit, şi nu mă
mai excită decolteele provocatoare, sau picioarele lungi şi dezgolite de la tocuri
până la fesele ce pendulează provocator. Admir frumuseţea, dar excitaţia sexuală animalică este foarte mult diminuată. Nu se manifestă acel instinct de animal ce intră rapid în călduri, ci mai mult o plăcere estetică, mai spiritualizată, admirativă, contemplativă, care nu produce erecţie, şi nu conduce imaginaţia la construirea unor scene de sex sălbatic. Smile Este ca şi cum atmosfera gândurilor (ideilor) spirituale elevate ar constitui o barieră în calea unor idei legate de materialitatea plăcerilor senzuale trupeşti.
Vreau să evidenţiez faptul că nu se impune o renunţare forţată, şi că renunţarea este în fapt aparentă, deoarece transmutarea reprezintă un proces firesc şi natural, când urmezi o cale spirituală prin care îţi spiritualizezi efectiv fiinţa.
Meditând mult la acest fenomen de transmutare, am ajuns la următoarea concluzie :
apetitul sexual este în relaţie de strânsă dependenţă cu toate tipurile de dezechilibre
energetice, şi în special cu REFULĂRILE pe care le acumulează fiecare om. Refulările
cresc TENSIUNEA internă, creînd un fond de AGRESIVITATE care tinde să se
descarce în mod firesc şi natural prin prin supapa violenţei (scandaluri, certuri), şi
prin cea sexuală, acestea fiind principalele supape ale organismului de descărcare a
tensiunilor excesive psiho-emoţionale. Cei ce ajung dependenţi de sex, sunt oameni ce acumulează continuu tensiuni, dar cărora le este teamă şi frică de a se descărca în
mod violent, prin scandaluri şi certuri. Sunt oameni cu blocaje afectiv-emoţionale...
Ca urmare, dacă aceste blocaje şi tensiunile acumulate datorită lor, sunt eliminate,
printr-o practică spirituală, apetitul sexual revine automat la normal, normalitate
care variază totuşi, de la caz la caz, şi actul sexual devine ceva spiritualizat, sacralizat,
deoarece îşi pierde toată încărcătura agresivă şi animalică manifestată anterior.
Actul sexual devine o manifestare a sentimentului de dragoste şi iubire, încetând a
mai reprezenta o simplă descărcare a unor tensiuni emoţionale refulate, prin
orgasm... Aceasta este esenţa procesului de transmutare de care vorbeam...
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum