Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
Gânditorul şi renunţarea la gândire
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: INIŢIEREA SPIRITUALĂ :: POSTARI ALE MEMBRILOR FORUMULUI :: Discuţii, Conversaţii, Polemici...
Pagina 1 din 1
Gânditorul şi renunţarea la gândire
Unii oameni afirmă că este necesar să ne detaşăm (separăm) de gândirea noastră, având impresia că gândirea poate fi percepută ca un fel de Alter-Ego, denumind-o "Gânditorul". Ei afirmă că tu nu trebuie să te identifici cu gândirea ta, adică cu Gânditorul, ca o condiţie a evoluţiei tale spirituale... Astfel de teorii sânt preluate de fapt de la anumiţi Maeştrii ai spiritualităţii, dar au fost interpretate de fiecare în modul său, conform nivelului fiecăruia de înţelegere.
Voi prezenta exemple de astfel de opinii, privite din diverse puncte de vedere :
R N : "Realizarea ca tu nu esti "ganditorul", este inceputul libertatii. In momentul in care incepi sa observi "ganditorul", un nivel superior al constiintei se activeaza. Atunci realizezi ca exista un taram vast de inteligenta dincolo de gandire si ca gandirea este un mic aspect al acestei inteligente. Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat - frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Eckhart Tolle.
Kato: Povestea asta cu gânditorul care nu eşti tu, şi de care trebuie să te SEPARI, preluată din gură în gură, v-a trezit pe careva ?
Să mă anunţaţi şi pe mine când vă veţi trezi printr-un procedeu de... separare. Separare faţă de gândirea voastră :)Cred că veţi da în... comă
"Atunci realizezi că există un tărâm vast de inteligenţă dincolo de gândire şi că gândirea este un mic aspect al acestei inteligenţe."
INTELIGÉNȚĂ, inteligențe, s. f. 1. Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune.
Inteligență artificială = capacitate a sistemelor tehnice evoluate de a obține performanțe cvasiumane. Persoană inteligentă.
2. ( Înv.; art.) Totalitatea intelectualilor; intelectualitate
GÂNDÍRE gândiri, s. f. 1. Facultate superioară a creierului omenesc, care reflectă în mod generalizat realitatea obiectivă prin noțiuni, judecăți, teorii etc. Gândire laterală v. lateral.
2. Factor ideal care constituie reflectarea realității obiective; spirit, conștiință.
3. Idee, gând ( 1 ), cuget; meditație, reflecție.
4. Imaginație, fantezie. – V. gândi.
Cine nu gândeşte nu poate da dovadă de... inteligenţă, şi nici să acceseze vreo... inteligenţă
Cu astfel de idei contradictorii te blochezi doar în propria ta gândire !!! ))
Cine produce astfel de idei cred că o face l amuzându-se de naivii care se vor chinui să nu mai... gândească, da să rămână totuşi ....conştienţi de ceea ce fac ! )))
Dacă vrei să dai dovadă de puţină inteligenţă, trebuie să... gândeşti puţin !
"Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat -frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Această realizare, dragii mei nu o poţi realiza decât prin gândire ! Iar mintea este un... concept, un construct al... gândirii, bineînţeles, precum şi : frumuseţea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioară, etc. !
Judecă omule, raţionează, că de aceea ai fost înzestrat cu raţiune ! Dacă nu ai fi fost, probabil că trăiai liniştit fiind în prezent, liber şi fericit, sărind prin copaci în căutare de fructe şi legume ))
"Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat - frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Această realizare, dragii mei nu o poţi realiza decât prin gândire ! Iar mintea este un... concept, un construct al... gândirii, bineînţeles, precum şi : frumuseţea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioară, etc. !
Judecă omule, raţionează, că de aceea ai fost înzestrat cu raţiune ! Dacă nu ai fi fost, probabil că trăiai liniştit fiind în prezent, liber şi fericit, sărind prin copaci în căutare de fructe şi legume
C P : Nicolae noi avem nevoie de tine pentru a intelege unde suntem acum. Tu ai mare nevoie de noi pt a intelege ca poti sa accezi un drum care te-ar putea linisti.
S S :nu esti ginditorul. Nu-ti e clar? În somnul profund fara vise nu gindesti... dar totusi existi. În orgasmul sexual nu gindesti dar totusi existi. Cind stranuti nu gindesti dar totusi existi..poti sa descoperi multe asemenea momente in care nu gindesti..in starea de veghe..
C P : Ai nevoie de multa liniste Nicolae. Nu e un afront. E o constatare.Daca vei dori, vei putea sa intelegi ca inteligenta pe care o afisezi, va putea fi amplificata, directionata de un alt VECTOR, in tine se vor schimba multe .
Kato : "Nu esti ginditorul. Nu-ti e clar? În somnul profund fara vise nu gindesti..dar totusi existi. În orgasmul sexual nu gindesti dar totusi existi. Cind stranuti nu gindesti dar totusi existi..poti sa descoperi multe asemenea momente in care nu gindesti..in starea de veghe.."
E doar o părere. În alte postări afirmi că totul se află în mintea ta, întreaga realitate. Te contrazici. Realitatea este de natură mentală, şi există pentru tine doar cât timp poţi conştientiza existenţa ei, prin gândire ! Totul este Spirit, Universul este Mental. Cât timp vorbeşti de Universul existenţei, de Realitatea fizică, vorbeşti de Mental şi gândire. Dacă vrei să ieşi din sfera gândirii şi a realităţii... degeaba... nu vei putea. Vei avea doar iluzia de a ieşi...
S S : eu nu am afirmat in nici o postare ca totul este in mintea ta.
Kato : Cine afirmă că eu mă agit degeaba, deoarece eu îmi folosesc gândirea, încercând să mă determine să renunţ la exercitarea gândirii, a logicii şi raţiunii, de fapt se contrazice pe el însuşi, încercând prin operaţii ale gândirii, prin raţiune, să îmi demonstreze mie că nu este bine să... gândeşti !!!
Întotdeauna voi avea dreptate în aceste cazuri, căci ceea ce fac eu este în congruenţă cu ceea ce gândesc, pe când cel ce mă contrează este în incongruenţă cu el însuşi, făcând exact opusul a ceea ce afirmă că trebuie făcut !!!
Repet : cine vrea să dea dovadă de puţină inteligenţă, trebuie să... gândească puţin, înainte de a emite anumite idei !
Tot ceea ce postaţi aici reprezintă un rezultat al exercitării gândirii voastre ! Cine poate nega asta ? ;)Dacă aţi fi congruenţi cu voi înşivă, renunţând la gândire, ar trebui să renunţaţi la a mai posta ceva pe net ! De fapt, nu înţeleg de ce aţi început să o faceţi, în ce scop, dacă voi vreţi să vă separaţi de... gânditoru vostru ?
Sânteţi... amuzanţi
S S : e vorba de a fi constient ca nu esti gindirea..sa nu te identifici cu gindirea. Adi Shankaracharya a spus :" eu nu sint minte,intelectul,egoul." Ţi-am dat acest citat pt ca stiu ca iubesti spiritualitatea hindusa. Sau il contrazici si pe el? Nu crezi ca el a facut afirmatia asta din traire ?
Kato : :)De fapt el s-a contrazis pe sine însuşi, în momentul în care A GÂNDIT CĂ EL ESTE SEPARAT DE GÂNDIREA SA ! ))
Vezi tu, oamenii se contrazic singuri !
De ce tot insişti să îţi agiţi gândirea ? :)Chiar nu reuşeşti să înţelegi un... raţionament logic ?
Ia o pauză şi... meditează
Subiecte de meditaţie :
S S a postat : "Sri Vasudeva-Fii deschis sa primesti de la Maestrii:
[...] Cand citim CUVINTELE Maestrilor spirituali si ne simtim energizati de ele, noi de fapt primim puterea de la energia maestrilor oriunde s-ar afla ei. Îi atragem spre noi. Le atragem calauzirea, si asa cum am mai spus-o, ei si-au luat angajamentul sa serveasca, deci campul lor energetic este deschis.
De asemenea este important sa observam ca atunci cand avem nevoie si nu e nici un maestru fizic langa noi, PUTEM FI HRĂNIŢI DE CUVINTELE acesto Maestri care pot fi departe de noi. Le putem atrage energia spre noi CITINDU-LE CUVINTELE, CONTEMPLÂNDU-LE IDEILE sau chiar mentinandu-le imaginea inainte noastra.
Secretul Imaginii :
Cand pastrati imaginea unei fiinte care va energizeaza prin CUVINTELE sale, atunci tineti aceasta imagine in fata voastra si incepeti sa va ganditi la aceasta prezenta.
Daca sunteti hraniti de CUVINTELE lui, CUVINTELE vor purta un anumit tip de energie. Veti simti personalitatea si energia persoanei prin intermediul acelor CUVINTE; veti percepe acea persoana prin intermediul CUVINTELOR sale.
Cum sa atragem Puterea Maestrilor :
[...]Asta ne da de asemenea ideea că noi putem atrage energia Maestrilor indiferent unde se afla ei, prin concentrarea asupra lor si asupra IDEILOR si calitatile lor.
[...]Deci puteti atrage puterea Maestrilor spre voi, GĂNDINDU-VĂ la ei, ascultandu-le cuvintele, contemplandu-le ideile si calitatile..." ,(evidenţierea prin majuscule îmi aparţine)
Deci Sorin îşi atrage puterea Maeştrilor spre el, GÂNDINDU-SE la ei, ascultându-le cuvintele, contemplându-le ideile şi calităţile !!!
El îşi foloseşte, aşadar, GÂNDIREA cu succes, şi îndeamnă să o facem şi noi la fel ! După care... se contrazice pe el însuşi... probabil fără să conştientizeze prea bine asta...
Umila mea părere este că tot ce există îşi are valoarea sa ! Nu există lucru, proces, fenomen, fiinţă, om, fără nici o valoare. De aceea afirm şi faptul că gândirea îşi are valoarea ei, rolul şi scopul ei bine definite. "Puterea minţii", "puterea gândului", reprezintă concepte de bază în spiritualitate ! Cine vrea să aprofundeze puţin studiul, să pătrundă puţin mai adânc în teoria oe care eu personal o susţin, este invitatul meu:
https://universulspiritual.twilight-mania.com/f38-puterea-gandului
cine nu... nu
Voi prezenta exemple de astfel de opinii, privite din diverse puncte de vedere :
R N : "Realizarea ca tu nu esti "ganditorul", este inceputul libertatii. In momentul in care incepi sa observi "ganditorul", un nivel superior al constiintei se activeaza. Atunci realizezi ca exista un taram vast de inteligenta dincolo de gandire si ca gandirea este un mic aspect al acestei inteligente. Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat - frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Eckhart Tolle.
Kato: Povestea asta cu gânditorul care nu eşti tu, şi de care trebuie să te SEPARI, preluată din gură în gură, v-a trezit pe careva ?
Să mă anunţaţi şi pe mine când vă veţi trezi printr-un procedeu de... separare. Separare faţă de gândirea voastră :)Cred că veţi da în... comă
"Atunci realizezi că există un tărâm vast de inteligenţă dincolo de gândire şi că gândirea este un mic aspect al acestei inteligenţe."
INTELIGÉNȚĂ, inteligențe, s. f. 1. Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune.
Inteligență artificială = capacitate a sistemelor tehnice evoluate de a obține performanțe cvasiumane. Persoană inteligentă.
2. ( Înv.; art.) Totalitatea intelectualilor; intelectualitate
GÂNDÍRE gândiri, s. f. 1. Facultate superioară a creierului omenesc, care reflectă în mod generalizat realitatea obiectivă prin noțiuni, judecăți, teorii etc. Gândire laterală v. lateral.
2. Factor ideal care constituie reflectarea realității obiective; spirit, conștiință.
3. Idee, gând ( 1 ), cuget; meditație, reflecție.
4. Imaginație, fantezie. – V. gândi.
Cine nu gândeşte nu poate da dovadă de... inteligenţă, şi nici să acceseze vreo... inteligenţă
Cu astfel de idei contradictorii te blochezi doar în propria ta gândire !!! ))
Cine produce astfel de idei cred că o face l amuzându-se de naivii care se vor chinui să nu mai... gândească, da să rămână totuşi ....conştienţi de ceea ce fac ! )))
Dacă vrei să dai dovadă de puţină inteligenţă, trebuie să... gândeşti puţin !
"Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat -frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Această realizare, dragii mei nu o poţi realiza decât prin gândire ! Iar mintea este un... concept, un construct al... gândirii, bineînţeles, precum şi : frumuseţea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioară, etc. !
Judecă omule, raţionează, că de aceea ai fost înzestrat cu raţiune ! Dacă nu ai fi fost, probabil că trăiai liniştit fiind în prezent, liber şi fericit, sărind prin copaci în căutare de fructe şi legume ))
"Realizezi, de asemenea, ca toate lucrurile care conteaza cu adevarat - frumusetea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioara - apar de dincolo de minte. Atunci incepi sa te trezesti."
Această realizare, dragii mei nu o poţi realiza decât prin gândire ! Iar mintea este un... concept, un construct al... gândirii, bineînţeles, precum şi : frumuseţea, dragostea, creativitatea, bucuria, pacea interioară, etc. !
Judecă omule, raţionează, că de aceea ai fost înzestrat cu raţiune ! Dacă nu ai fi fost, probabil că trăiai liniştit fiind în prezent, liber şi fericit, sărind prin copaci în căutare de fructe şi legume
C P : Nicolae noi avem nevoie de tine pentru a intelege unde suntem acum. Tu ai mare nevoie de noi pt a intelege ca poti sa accezi un drum care te-ar putea linisti.
S S :nu esti ginditorul. Nu-ti e clar? În somnul profund fara vise nu gindesti... dar totusi existi. În orgasmul sexual nu gindesti dar totusi existi. Cind stranuti nu gindesti dar totusi existi..poti sa descoperi multe asemenea momente in care nu gindesti..in starea de veghe..
C P : Ai nevoie de multa liniste Nicolae. Nu e un afront. E o constatare.Daca vei dori, vei putea sa intelegi ca inteligenta pe care o afisezi, va putea fi amplificata, directionata de un alt VECTOR, in tine se vor schimba multe .
Kato : "Nu esti ginditorul. Nu-ti e clar? În somnul profund fara vise nu gindesti..dar totusi existi. În orgasmul sexual nu gindesti dar totusi existi. Cind stranuti nu gindesti dar totusi existi..poti sa descoperi multe asemenea momente in care nu gindesti..in starea de veghe.."
E doar o părere. În alte postări afirmi că totul se află în mintea ta, întreaga realitate. Te contrazici. Realitatea este de natură mentală, şi există pentru tine doar cât timp poţi conştientiza existenţa ei, prin gândire ! Totul este Spirit, Universul este Mental. Cât timp vorbeşti de Universul existenţei, de Realitatea fizică, vorbeşti de Mental şi gândire. Dacă vrei să ieşi din sfera gândirii şi a realităţii... degeaba... nu vei putea. Vei avea doar iluzia de a ieşi...
S S : eu nu am afirmat in nici o postare ca totul este in mintea ta.
Kato : Cine afirmă că eu mă agit degeaba, deoarece eu îmi folosesc gândirea, încercând să mă determine să renunţ la exercitarea gândirii, a logicii şi raţiunii, de fapt se contrazice pe el însuşi, încercând prin operaţii ale gândirii, prin raţiune, să îmi demonstreze mie că nu este bine să... gândeşti !!!
Întotdeauna voi avea dreptate în aceste cazuri, căci ceea ce fac eu este în congruenţă cu ceea ce gândesc, pe când cel ce mă contrează este în incongruenţă cu el însuşi, făcând exact opusul a ceea ce afirmă că trebuie făcut !!!
Repet : cine vrea să dea dovadă de puţină inteligenţă, trebuie să... gândească puţin, înainte de a emite anumite idei !
Tot ceea ce postaţi aici reprezintă un rezultat al exercitării gândirii voastre ! Cine poate nega asta ? ;)Dacă aţi fi congruenţi cu voi înşivă, renunţând la gândire, ar trebui să renunţaţi la a mai posta ceva pe net ! De fapt, nu înţeleg de ce aţi început să o faceţi, în ce scop, dacă voi vreţi să vă separaţi de... gânditoru vostru ?
Sânteţi... amuzanţi
S S : e vorba de a fi constient ca nu esti gindirea..sa nu te identifici cu gindirea. Adi Shankaracharya a spus :" eu nu sint minte,intelectul,egoul." Ţi-am dat acest citat pt ca stiu ca iubesti spiritualitatea hindusa. Sau il contrazici si pe el? Nu crezi ca el a facut afirmatia asta din traire ?
Kato : :)De fapt el s-a contrazis pe sine însuşi, în momentul în care A GÂNDIT CĂ EL ESTE SEPARAT DE GÂNDIREA SA ! ))
Vezi tu, oamenii se contrazic singuri !
De ce tot insişti să îţi agiţi gândirea ? :)Chiar nu reuşeşti să înţelegi un... raţionament logic ?
Ia o pauză şi... meditează
Subiecte de meditaţie :
S S a postat : "Sri Vasudeva-Fii deschis sa primesti de la Maestrii:
[...] Cand citim CUVINTELE Maestrilor spirituali si ne simtim energizati de ele, noi de fapt primim puterea de la energia maestrilor oriunde s-ar afla ei. Îi atragem spre noi. Le atragem calauzirea, si asa cum am mai spus-o, ei si-au luat angajamentul sa serveasca, deci campul lor energetic este deschis.
De asemenea este important sa observam ca atunci cand avem nevoie si nu e nici un maestru fizic langa noi, PUTEM FI HRĂNIŢI DE CUVINTELE acesto Maestri care pot fi departe de noi. Le putem atrage energia spre noi CITINDU-LE CUVINTELE, CONTEMPLÂNDU-LE IDEILE sau chiar mentinandu-le imaginea inainte noastra.
Secretul Imaginii :
Cand pastrati imaginea unei fiinte care va energizeaza prin CUVINTELE sale, atunci tineti aceasta imagine in fata voastra si incepeti sa va ganditi la aceasta prezenta.
Daca sunteti hraniti de CUVINTELE lui, CUVINTELE vor purta un anumit tip de energie. Veti simti personalitatea si energia persoanei prin intermediul acelor CUVINTE; veti percepe acea persoana prin intermediul CUVINTELOR sale.
Cum sa atragem Puterea Maestrilor :
[...]Asta ne da de asemenea ideea că noi putem atrage energia Maestrilor indiferent unde se afla ei, prin concentrarea asupra lor si asupra IDEILOR si calitatile lor.
[...]Deci puteti atrage puterea Maestrilor spre voi, GĂNDINDU-VĂ la ei, ascultandu-le cuvintele, contemplandu-le ideile si calitatile..." ,(evidenţierea prin majuscule îmi aparţine)
Deci Sorin îşi atrage puterea Maeştrilor spre el, GÂNDINDU-SE la ei, ascultându-le cuvintele, contemplându-le ideile şi calităţile !!!
El îşi foloseşte, aşadar, GÂNDIREA cu succes, şi îndeamnă să o facem şi noi la fel ! După care... se contrazice pe el însuşi... probabil fără să conştientizeze prea bine asta...
Umila mea părere este că tot ce există îşi are valoarea sa ! Nu există lucru, proces, fenomen, fiinţă, om, fără nici o valoare. De aceea afirm şi faptul că gândirea îşi are valoarea ei, rolul şi scopul ei bine definite. "Puterea minţii", "puterea gândului", reprezintă concepte de bază în spiritualitate ! Cine vrea să aprofundeze puţin studiul, să pătrundă puţin mai adânc în teoria oe care eu personal o susţin, este invitatul meu:
https://universulspiritual.twilight-mania.com/f38-puterea-gandului
cine nu... nu
Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Iul 05, 2013 7:56 pm, editata de 1 ori
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
M G C : Mintea da valoare lucrurilor, exista ceva inafara mintii. Nu iti pot spune in
cuvinte. Nu poate fi cuprins in limbaj.
Kato : Da, aşa pare, dar nu înseamnă că şi este. Prefer discuţia în termeni bine definiţi. "Mintea" nu este un concept bine definit, ci unul ambiguu şi confuz.
Minte = 1. Facultatea de a gândi, de a judeca, de a înțelege; rațiune, intelect. Gând,
cuget; imaginație; memorie.
2. Judecată sănătoasă, mod just de a raționa; înțelepciune, chibzuință. Inteligență, istețime, iscusință.
3. Imaginație, fantezie. Din Lat. mens, -ntis.
Gândire = 1. Facultate superioară a creierului omenesc, care reflectă în mod generalizat realitatea obiectivă prin noțiuni, judecăți, teorii etc.
2. Factor ideal care constituie reflectarea realității obiective; spirit, conștiință.
3. Idee, gând, cuget; meditație, reflecție.
4. Imaginație, fantezie.
Din comparaţia celor două definiţii se vede că ele se cam suprapun ! Psihologia însă foloseşte doar termenul "gândire", şi defineşte destul de bine ce şi care sânt operaţiile gândirii.
"Există ceva înafara minţii". NU EXISTĂ NIMIC DE NECUPRINS (IMPOSIBIL DE CUPRINS) CU MINTEA, ÎN GÂNDIRE, CI EXISTĂ DOAR LUCRURI DE NECUPRINS CU SIMŢURILE CORPORALE ! Acele lucruri, procese, fenomene, fac obiectul percepţiei extracorporale, care le face accesibile gândirii, analizei prin operaţii ale gândirii.
Ceea ce este perceput a fi în afara cuvintelor, adică aproape imposibil de exprimat în cuvinte, nu este implicit şi în afara gândirii, separat de ea, deoarece ORICE PERCEPŢIE ESTE PRELUCRATĂ PRIN OPERAŢII ALE GÂNDIRII !
Vocabularul adecvat percepţiilor extrasenzoriale va fi publicat. El este unul
simbolic, dar în strânsă legătură cu imaginile percepute. Iniţiaţii în Mistere foloseau un astfel de "vocabular", un limbaj simbolic special, în genul ideogramelor. Ideogramă = semn grafic folosit în scrierea limbilor unor popoare (egiptean, chinez etc.) care notează un cuvânt nu prin litere, ci prin desemnarea noțiunii (redă un cuvânt întreg, o idee). Unele ideograme provin dintr-un desen stilizat, reprezentativ privind noţiunea pe care o reprezintă.
cuvinte. Nu poate fi cuprins in limbaj.
Kato : Da, aşa pare, dar nu înseamnă că şi este. Prefer discuţia în termeni bine definiţi. "Mintea" nu este un concept bine definit, ci unul ambiguu şi confuz.
Minte = 1. Facultatea de a gândi, de a judeca, de a înțelege; rațiune, intelect. Gând,
cuget; imaginație; memorie.
2. Judecată sănătoasă, mod just de a raționa; înțelepciune, chibzuință. Inteligență, istețime, iscusință.
3. Imaginație, fantezie. Din Lat. mens, -ntis.
Gândire = 1. Facultate superioară a creierului omenesc, care reflectă în mod generalizat realitatea obiectivă prin noțiuni, judecăți, teorii etc.
2. Factor ideal care constituie reflectarea realității obiective; spirit, conștiință.
3. Idee, gând, cuget; meditație, reflecție.
4. Imaginație, fantezie.
Din comparaţia celor două definiţii se vede că ele se cam suprapun ! Psihologia însă foloseşte doar termenul "gândire", şi defineşte destul de bine ce şi care sânt operaţiile gândirii.
"Există ceva înafara minţii". NU EXISTĂ NIMIC DE NECUPRINS (IMPOSIBIL DE CUPRINS) CU MINTEA, ÎN GÂNDIRE, CI EXISTĂ DOAR LUCRURI DE NECUPRINS CU SIMŢURILE CORPORALE ! Acele lucruri, procese, fenomene, fac obiectul percepţiei extracorporale, care le face accesibile gândirii, analizei prin operaţii ale gândirii.
Ceea ce este perceput a fi în afara cuvintelor, adică aproape imposibil de exprimat în cuvinte, nu este implicit şi în afara gândirii, separat de ea, deoarece ORICE PERCEPŢIE ESTE PRELUCRATĂ PRIN OPERAŢII ALE GÂNDIRII !
Vocabularul adecvat percepţiilor extrasenzoriale va fi publicat. El este unul
simbolic, dar în strânsă legătură cu imaginile percepute. Iniţiaţii în Mistere foloseau un astfel de "vocabular", un limbaj simbolic special, în genul ideogramelor. Ideogramă = semn grafic folosit în scrierea limbilor unor popoare (egiptean, chinez etc.) care notează un cuvânt nu prin litere, ci prin desemnarea noțiunii (redă un cuvânt întreg, o idee). Unele ideograme provin dintr-un desen stilizat, reprezentativ privind noţiunea pe care o reprezintă.
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Deoarece Universul este În Minte, mintea divină universală care a creat Universul prin voinţa sa, Universul fiind Mental, acest lucru face posibilă revelaţia şi telepatia !
REVELÁȚIE = Dezvăluire, descoperire (neașteptată) a unui fenomen neobservat, a unui adevăr ascuns; p. ext. lucru revelat.
(În concepțiile religioase) Fenomen prin care Dumnezeu își dezvăluie natura și voinţa Sa anumitor persoane.
TELEPATÍE = facultatea psihologică de a percepe fenomene care nu sunt în
raza simțurilor, precum și de a transmite şi recepţiona gânduri şi sentimente la mare distanță, fără intermediul organelor de simț. Perceperea fenomenelor și a gândurilor de la distanță. Comunicare extrasenzorială.
REVELÁȚIE = Dezvăluire, descoperire (neașteptată) a unui fenomen neobservat, a unui adevăr ascuns; p. ext. lucru revelat.
(În concepțiile religioase) Fenomen prin care Dumnezeu își dezvăluie natura și voinţa Sa anumitor persoane.
TELEPATÍE = facultatea psihologică de a percepe fenomene care nu sunt în
raza simțurilor, precum și de a transmite şi recepţiona gânduri şi sentimente la mare distanță, fără intermediul organelor de simț. Perceperea fenomenelor și a gândurilor de la distanță. Comunicare extrasenzorială.
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Totul este în minte ! Toată Creaţia. Dumnezeu a creat totul în Mintea Sa, prin gândire. "Totul este Spirit, Universul este Mental".
Cine încearcă să iasă în afara Minţii creatoare, este ca şi cum ar încerca să se sinucidă ! In acest caz, este normal ca gandirea sa sa ii joace o festa, si sa ii confere iluzia ca a iesit, pentru a se... linisti...
Cine încearcă să iasă în afara Minţii creatoare, este ca şi cum ar încerca să se sinucidă ! In acest caz, este normal ca gandirea sa sa ii joace o festa, si sa ii confere iluzia ca a iesit, pentru a se... linisti...
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Mihai George Corui
https://youtu.be/bvmtlmVXua4
Katona Nicolae :Fain ! Muzica a mers cu textul, dar imaginile ba.
În altă ordine de idei : ideile sale sânt într-adevăr periculoase şi chiar distructive. Filosoful care nu dobândeşte iluminarea şi clarvederea o va lua mereu razna pe căi teoretice care se ruo pur şi simoplu de realitate. El nu a înţeles faptul că Natura este o creaţie a gândirii şi că omul are caoacitatea de a modifica, de a transforma, prin gândire, că este un cocreator, şi că acest spaţiu terestru, această lume terestră reorezintă de fapt un teren de joacă, un poligion de încercare a gândirii transformatoare. Adică ceea ceea ce ai tu de făcut aici nu este să nu faci nimic, să te laşi în voia naturii, ci din contră, să participi la creaţie, la transformare, în mod creator, învăţând prin experienţe personale să creezi, să îki dezvolţi capacitatea creatoare.
Aşa este cu filosofii ăştia, construiesc castele de nisip în... imaginaţia lor, pe
fundaţii de... nisip...
Remus Negoita : gandirea a creat padurea pt ca omul sa taie padurea ... bineinteles, tot în gand ... e logic ...
Katona Nicolae :Nu te lăsa impresionat de ideile celor ce te îndeamnă să faci... nimic, căci nimicul în nimic se va transforma, şi în viaţa ta va domni nimicul, lipsa, neantul, golul, vidul, ... Nimicul nu generează nimic. Eşti aici pentru un scop mult mai înalt decât cel de a nu face nimic ! Eşti aici să înveţi cum să îţi dezvolţi capacităţile creatoare, într-o lume care îţi permite asta. Asta trebuie să conştientizezi. Nu eşti un sclav, ci un creator liber să îşi manifeste creativitatea, în limitele capacităţii sale de înţelegere şi conştientizare.
Observarea cu atenţie a Naturii are un rol esenţial, cât şi analiza obsevaţiilor efectuate. A sta însă într-o meditaţie contemplativă a Naturii, neîntrerupt, nu poate să te conducă decât la distrugerea corpului fizic, la moartea lui fizică. A face... nimic înseamnă a evolua ...deloc.
https://youtu.be/bvmtlmVXua4
Katona Nicolae :Fain ! Muzica a mers cu textul, dar imaginile ba.
În altă ordine de idei : ideile sale sânt într-adevăr periculoase şi chiar distructive. Filosoful care nu dobândeşte iluminarea şi clarvederea o va lua mereu razna pe căi teoretice care se ruo pur şi simoplu de realitate. El nu a înţeles faptul că Natura este o creaţie a gândirii şi că omul are caoacitatea de a modifica, de a transforma, prin gândire, că este un cocreator, şi că acest spaţiu terestru, această lume terestră reorezintă de fapt un teren de joacă, un poligion de încercare a gândirii transformatoare. Adică ceea ceea ce ai tu de făcut aici nu este să nu faci nimic, să te laşi în voia naturii, ci din contră, să participi la creaţie, la transformare, în mod creator, învăţând prin experienţe personale să creezi, să îki dezvolţi capacitatea creatoare.
Aşa este cu filosofii ăştia, construiesc castele de nisip în... imaginaţia lor, pe
fundaţii de... nisip...
Remus Negoita : gandirea a creat padurea pt ca omul sa taie padurea ... bineinteles, tot în gand ... e logic ...
Katona Nicolae :Nu te lăsa impresionat de ideile celor ce te îndeamnă să faci... nimic, căci nimicul în nimic se va transforma, şi în viaţa ta va domni nimicul, lipsa, neantul, golul, vidul, ... Nimicul nu generează nimic. Eşti aici pentru un scop mult mai înalt decât cel de a nu face nimic ! Eşti aici să înveţi cum să îţi dezvolţi capacităţile creatoare, într-o lume care îţi permite asta. Asta trebuie să conştientizezi. Nu eşti un sclav, ci un creator liber să îşi manifeste creativitatea, în limitele capacităţii sale de înţelegere şi conştientizare.
Observarea cu atenţie a Naturii are un rol esenţial, cât şi analiza obsevaţiilor efectuate. A sta însă într-o meditaţie contemplativă a Naturii, neîntrerupt, nu poate să te conducă decât la distrugerea corpului fizic, la moartea lui fizică. A face... nimic înseamnă a evolua ...deloc.
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Katona Nicolae : Pădurea tăiată se transformă, nu se pierde. Doar în mintea unora ceva se pierde. Pădurea se regenerează. Pdurea poate fi replantată. Lemnul tăiat
este transformat în mobilă, sau cenuşă şi gaze prin ardere. Atomii rămân,indestructibili, chiar dacă moleculele în care intră şi ies suferă transformări succesive.
Substanţa de bază universală este ca un aluat care se remodelează continuu în timp...
Remus Negoita : nici tu nu te pierzi katona, dar vrei cu disperare sa traiesti sa fii tu cel care ia deciziile pt tine, nimeni altcineva ... asa ca, daca ai fi copac katona, cum ai
proceda ?
Katona Nicolae : Nu te bloca în citate. Mai ieşi din aceste... gropi şi gândeşte liber.
Remus Negoita : care citate katona ? noi nu lucram cu citate ca altii katona, ai uitat ?
Katona Nicolae : Tu nu înţelegi ce este copacul, dacă poţi să pui astfel de întrebări.
Sau, varianta B: mă pui pe mine la încercare, să vezi dacă eu ştiu.
Citeşte ce scriu, mai atent :
"El nu a înţeles faptul că NATURA ESTE O CREAŢIE A GÂNDIRII şi că omul are
capacitatea de a modifica, de a transforma, prin gândire, că este un cocreator, şi că acest spaţiu terestru, această lume terestră reprezintă de fapt un teren de joacă, un poligion de încercare a gândirii transformatoare.
Adică ceea ce ai tu de făcut aici nu este să nu faci nimic, să te laşi în voia naturii, ci din contră, să participi la creaţie, la transformare, în mod creator, învăţând prin experienţe personale să creezi, să îţi dezvolţi capacitatea creatoare."
Cum şi de ce m-aş identifica cu copacul ? Asta este întrebarea.
Răspunsul : Pot să o fac lejer, pot intra mental, prin gândire, în el, în "fiinţa" sa structurală, deoarece, fiind o creaţie a gândirii, poate fi pătruns cu gândirea, în mod logic şi... natural. Scopul pentru care o faci te priveşte !
Dacă vrei să simţi "bucuria" sau "suferinţa" lui, poţi să o faci în acest scop.
Katona Nicolae : "pt o stiinta inalta, o groapa adanca "
Remus Negoita : da, e clar... multam fain katona pt precizari
Katona Nicolae : "Cel ce crede că ceva este imposibil, cât şi cel ce crede că este posibil, au dreptate amândoi, fiecare pentru el, deoarece le va fi posibil şi imposibil
după credinţa fiecăruia." Kato
Asta ca să nu zică careva că mă feresc de citate...
Remus Negoita : slabut katona, poti mai mult sa storci din tine
Katona Nicolae : Azi am stors destul...
este transformat în mobilă, sau cenuşă şi gaze prin ardere. Atomii rămân,indestructibili, chiar dacă moleculele în care intră şi ies suferă transformări succesive.
Substanţa de bază universală este ca un aluat care se remodelează continuu în timp...
Remus Negoita : nici tu nu te pierzi katona, dar vrei cu disperare sa traiesti sa fii tu cel care ia deciziile pt tine, nimeni altcineva ... asa ca, daca ai fi copac katona, cum ai
proceda ?
Katona Nicolae : Nu te bloca în citate. Mai ieşi din aceste... gropi şi gândeşte liber.
Remus Negoita : care citate katona ? noi nu lucram cu citate ca altii katona, ai uitat ?
Katona Nicolae : Tu nu înţelegi ce este copacul, dacă poţi să pui astfel de întrebări.
Sau, varianta B: mă pui pe mine la încercare, să vezi dacă eu ştiu.
Citeşte ce scriu, mai atent :
"El nu a înţeles faptul că NATURA ESTE O CREAŢIE A GÂNDIRII şi că omul are
capacitatea de a modifica, de a transforma, prin gândire, că este un cocreator, şi că acest spaţiu terestru, această lume terestră reprezintă de fapt un teren de joacă, un poligion de încercare a gândirii transformatoare.
Adică ceea ce ai tu de făcut aici nu este să nu faci nimic, să te laşi în voia naturii, ci din contră, să participi la creaţie, la transformare, în mod creator, învăţând prin experienţe personale să creezi, să îţi dezvolţi capacitatea creatoare."
Cum şi de ce m-aş identifica cu copacul ? Asta este întrebarea.
Răspunsul : Pot să o fac lejer, pot intra mental, prin gândire, în el, în "fiinţa" sa structurală, deoarece, fiind o creaţie a gândirii, poate fi pătruns cu gândirea, în mod logic şi... natural. Scopul pentru care o faci te priveşte !
Dacă vrei să simţi "bucuria" sau "suferinţa" lui, poţi să o faci în acest scop.
Katona Nicolae : "pt o stiinta inalta, o groapa adanca "
Remus Negoita : da, e clar... multam fain katona pt precizari
Katona Nicolae : "Cel ce crede că ceva este imposibil, cât şi cel ce crede că este posibil, au dreptate amândoi, fiecare pentru el, deoarece le va fi posibil şi imposibil
după credinţa fiecăruia." Kato
Asta ca să nu zică careva că mă feresc de citate...
Remus Negoita : slabut katona, poti mai mult sa storci din tine
Katona Nicolae : Azi am stors destul...
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Remus Negoita : "Cand nu vrei sa faci nimic, aceasta e numai un gand. Gandirea e o slaba alternativa de a actiona. Gandirea iti consuma toata energia. Actioneaza, nu gandi !!" Mooji
Adi Esi : gandirea da mai putin energie...energia vine din ce simti ,de aia ce simti
trebuie sa protejezi de ganduri multe ...daca poti
Katona Nicolae :
"În această lume, gândirea
Premerge acţiunea.
În altele, este concomitentă.
În nici una nu este absentă ! " Kato ))
Cine va putea demonstra
Că poate, fără a gândi, acţiona,
Premiul Nobel sigur va lua ! ))
Andra Iliana : Kato, eşti prins rău în labirinturile minţii:) Şi eu sunt, nu-i bai, da' parcă mai puţin:)
Katona Nicolae : Andra dragă, nimic din ce are omul în dotare, nu este în plus. Cine crede că poate evolua, renunţând la vreuna din capacităţile sale, cum este gândirea,
se înşeală. Cine nu işi foloseşte capul, îşi iroseşte viaţa.
Katona Nicolae : Oricine postează aici, cât şi oricine citeşte postările, îşi foloseşte mintea pentru a gândi ideile pe care le postează, pentru a înţelege ideile expuse !
Aşa că este inutil să încerce cineva aici să susţină că el nu gândeşte, că nu este prins în labirinturile gândirii, şi alte asemenea aberaţii )) Cine nu vrea să îşi folosească deloc gândirea, nu are ce căuta aici. Cine este aici, şi-o foloseşte ! )) Cine citeşte ce postez eu, este chiar stimulat să şi-o folosească intensiv, indiferent că vrea sau nu )) Stimulare, manipulare, în scop de ...dezvoltare ! ))
Adi Esi : Kato...nu despre asta e vorba si o stii fff bine..nimeni nu contesta utlizarea
mintii in ceea ce trebuie ,numai sa n-o lasi sa te saboteze ...atat...ce atatea explicatii si invarteala in juru cozii !!??
Mircea Fratila : gandirea isi are rostul ei dar nu poate vedea realitatea mintii pentru ca e defazata cu cateva fractiuni de secunda fata de realitatea prezenta
Katona Nicolae Să te saboteze gândirea ta ? Asta-i ...bună !
Ce nu înţelegi este faptul că gândirea niciodată nu ţi-a făcut rău ! Niciodată !
Gândirea reprezintă o FACULTATE A SPIRITULUI. Cum să îţi facă facultatea rău, când ea nu este o fiinţă, nu are o conştiinţă, nu reprezintă ceva detaşat de tine ? Mă amuză această autovictimizare a voastră
"nimeni nu contesta utlizarea mintii in ceea ce trebuie ,numai sa n-o lasi sa te saboteze" Te pomeneşti că îţi este chiar frică de mintea ta, că te-ar putea sabota, fără să ştii sau să o poţi controla ! Asta este autovictimizare ! Te crezi victima ta însăţi
Cum crezi că poţi scăpa de această frică ?
Eu zic că numai folosindu-ţi... mintea !!!
Ceea ce încă nu înţelegeţi, unii dintre voi, este faptul că MAJORITATEA
GÂNDURILOR ÎŞI AU ORIGINEA ÎN EXTERIORUL MINŢII VOASTRE ! Asta nu
înţelegeţi şi nu puteţi încă accepta. Când veţi înţelege, atunci veţi putea accepta şi controla gândurile care "vă vin". Expresia este corectă : gândurile vin din afară. Voi le puteţi controla, prin acceptare şi respingere. Acest proces defineşte clar Liberul Arbitru al fiecăruia. Asta spunea şi Isus, şi alţi Maeştrii. Asta afirm şi eu
Botan Mihaela : daca afirmi si tu,atunci voi crede!!!!
Katona Nicolae : Dacă, la nivel de gânduri şi gândire, cineva ţi-a făcut rău, atunci, în mod logic :
1. Ai fost şi eşti manipulat de gândurile altor fiinţe, ale căror gânduri tu crezi că sânt ale tale. Ai greşit crezând că sânt ale tale, acceptându-le ca fiind ale tale, deşi ai simţit
că ceva nu este în regulă.
2. Ai efectuat raţionamente incorecte, şi ai efectuat acţiuni conform acestora, care ţi-au provocat suferinţă. Raţionamentul incorect, însă, tu l-ai efectuat, nu altcineva. În general, însă, te-ai lăsat influenţat, fără să îţi dai seama, în judecăţile tale. Ceea ce ai acumulat prin educaţie reprezintă tot gândurile altora, pe care le-ai preluat, în majoritatea lor, fără a le analiza atent. Ceea ce citeşti aici, te influenţează, deasemenea, fără să conştientizezi foarte bine acest lucru. Prejudecăţile şi convingerile tale sânt într-o continuă transformare. Ceea ce ţi se repetă în mod repetat ţi se imprimă în memorie tot mai bine, şi te influenţează tot mai mult, fără să îţi dai seama. Repetiţia este mama învăţării. Afirmaţiile repetate devin sugestii.
Totul are o logică. Cine o studiază fără prejudecăţi, o poate înţelege, fără să
se forţeze prea mult. După ce înţelegi, şi devii împăcat cu mintea şi
gândirea, gândirea ta va deveni calmă şi profundă. Ca a... mea ! ))
Nu trebuie să crezi pentru că Isus sau Kato a afirmat ceva. Trebuie să analizezi logic, şi să testezi în practică. Doar aşa te vei convinge. Până nu testezi, vei tot filozofa...
Mie îmi este paralel ce crede unul sau altul despre ce afirm. Eu îndemn la analiză şi testare practică. Dar fiecare este liber să creadă şi să facă ce vrea.
Sântem cu toţii liberi. Însă fiecare este pe atât de liber, pe cât de bine conştientizează în ce constă libertatea sa.
Am observat faptul că marea majoritate a celor care contrează, o fac ori fără argumente, ori cu argumente citate din gândirea altora. Asta spune multe, mie, persoanal. Majoritatea oamenilor preiau gândurile altora ca atare, fără discernământ, şi ulterior se plâng de faptul că gândirea le joacă feste. Ei sânt nevinovaţi, săracii )) Gândirea e de vină )) Cei blocaţi în acest mod de a... gândi, se vor plânge tot timpul. Tot timpul în care rămân prizonieri ai propriei lor comodităţi. Din comoditatea lor se naşte de fapt propria neputinţă. Cei de îşi pun mintea la contribuţie, îşi folosesc astfel capacitatea creatoare de a îşi transforma experienţele de viaţă în direcţia şi sensul
voinţei proprii exercitate în mod ferm...
Adi Esi : gandirea da mai putin energie...energia vine din ce simti ,de aia ce simti
trebuie sa protejezi de ganduri multe ...daca poti
Katona Nicolae :
"În această lume, gândirea
Premerge acţiunea.
În altele, este concomitentă.
În nici una nu este absentă ! " Kato ))
Cine va putea demonstra
Că poate, fără a gândi, acţiona,
Premiul Nobel sigur va lua ! ))
Andra Iliana : Kato, eşti prins rău în labirinturile minţii:) Şi eu sunt, nu-i bai, da' parcă mai puţin:)
Katona Nicolae : Andra dragă, nimic din ce are omul în dotare, nu este în plus. Cine crede că poate evolua, renunţând la vreuna din capacităţile sale, cum este gândirea,
se înşeală. Cine nu işi foloseşte capul, îşi iroseşte viaţa.
Katona Nicolae : Oricine postează aici, cât şi oricine citeşte postările, îşi foloseşte mintea pentru a gândi ideile pe care le postează, pentru a înţelege ideile expuse !
Aşa că este inutil să încerce cineva aici să susţină că el nu gândeşte, că nu este prins în labirinturile gândirii, şi alte asemenea aberaţii )) Cine nu vrea să îşi folosească deloc gândirea, nu are ce căuta aici. Cine este aici, şi-o foloseşte ! )) Cine citeşte ce postez eu, este chiar stimulat să şi-o folosească intensiv, indiferent că vrea sau nu )) Stimulare, manipulare, în scop de ...dezvoltare ! ))
Adi Esi : Kato...nu despre asta e vorba si o stii fff bine..nimeni nu contesta utlizarea
mintii in ceea ce trebuie ,numai sa n-o lasi sa te saboteze ...atat...ce atatea explicatii si invarteala in juru cozii !!??
Mircea Fratila : gandirea isi are rostul ei dar nu poate vedea realitatea mintii pentru ca e defazata cu cateva fractiuni de secunda fata de realitatea prezenta
Katona Nicolae Să te saboteze gândirea ta ? Asta-i ...bună !
Ce nu înţelegi este faptul că gândirea niciodată nu ţi-a făcut rău ! Niciodată !
Gândirea reprezintă o FACULTATE A SPIRITULUI. Cum să îţi facă facultatea rău, când ea nu este o fiinţă, nu are o conştiinţă, nu reprezintă ceva detaşat de tine ? Mă amuză această autovictimizare a voastră
"nimeni nu contesta utlizarea mintii in ceea ce trebuie ,numai sa n-o lasi sa te saboteze" Te pomeneşti că îţi este chiar frică de mintea ta, că te-ar putea sabota, fără să ştii sau să o poţi controla ! Asta este autovictimizare ! Te crezi victima ta însăţi
Cum crezi că poţi scăpa de această frică ?
Eu zic că numai folosindu-ţi... mintea !!!
Ceea ce încă nu înţelegeţi, unii dintre voi, este faptul că MAJORITATEA
GÂNDURILOR ÎŞI AU ORIGINEA ÎN EXTERIORUL MINŢII VOASTRE ! Asta nu
înţelegeţi şi nu puteţi încă accepta. Când veţi înţelege, atunci veţi putea accepta şi controla gândurile care "vă vin". Expresia este corectă : gândurile vin din afară. Voi le puteţi controla, prin acceptare şi respingere. Acest proces defineşte clar Liberul Arbitru al fiecăruia. Asta spunea şi Isus, şi alţi Maeştrii. Asta afirm şi eu
Botan Mihaela : daca afirmi si tu,atunci voi crede!!!!
Katona Nicolae : Dacă, la nivel de gânduri şi gândire, cineva ţi-a făcut rău, atunci, în mod logic :
1. Ai fost şi eşti manipulat de gândurile altor fiinţe, ale căror gânduri tu crezi că sânt ale tale. Ai greşit crezând că sânt ale tale, acceptându-le ca fiind ale tale, deşi ai simţit
că ceva nu este în regulă.
2. Ai efectuat raţionamente incorecte, şi ai efectuat acţiuni conform acestora, care ţi-au provocat suferinţă. Raţionamentul incorect, însă, tu l-ai efectuat, nu altcineva. În general, însă, te-ai lăsat influenţat, fără să îţi dai seama, în judecăţile tale. Ceea ce ai acumulat prin educaţie reprezintă tot gândurile altora, pe care le-ai preluat, în majoritatea lor, fără a le analiza atent. Ceea ce citeşti aici, te influenţează, deasemenea, fără să conştientizezi foarte bine acest lucru. Prejudecăţile şi convingerile tale sânt într-o continuă transformare. Ceea ce ţi se repetă în mod repetat ţi se imprimă în memorie tot mai bine, şi te influenţează tot mai mult, fără să îţi dai seama. Repetiţia este mama învăţării. Afirmaţiile repetate devin sugestii.
Totul are o logică. Cine o studiază fără prejudecăţi, o poate înţelege, fără să
se forţeze prea mult. După ce înţelegi, şi devii împăcat cu mintea şi
gândirea, gândirea ta va deveni calmă şi profundă. Ca a... mea ! ))
Nu trebuie să crezi pentru că Isus sau Kato a afirmat ceva. Trebuie să analizezi logic, şi să testezi în practică. Doar aşa te vei convinge. Până nu testezi, vei tot filozofa...
Mie îmi este paralel ce crede unul sau altul despre ce afirm. Eu îndemn la analiză şi testare practică. Dar fiecare este liber să creadă şi să facă ce vrea.
Sântem cu toţii liberi. Însă fiecare este pe atât de liber, pe cât de bine conştientizează în ce constă libertatea sa.
Am observat faptul că marea majoritate a celor care contrează, o fac ori fără argumente, ori cu argumente citate din gândirea altora. Asta spune multe, mie, persoanal. Majoritatea oamenilor preiau gândurile altora ca atare, fără discernământ, şi ulterior se plâng de faptul că gândirea le joacă feste. Ei sânt nevinovaţi, săracii )) Gândirea e de vină )) Cei blocaţi în acest mod de a... gândi, se vor plânge tot timpul. Tot timpul în care rămân prizonieri ai propriei lor comodităţi. Din comoditatea lor se naşte de fapt propria neputinţă. Cei de îşi pun mintea la contribuţie, îşi folosesc astfel capacitatea creatoare de a îşi transforma experienţele de viaţă în direcţia şi sensul
voinţei proprii exercitate în mod ferm...
Re: Gânditorul şi renunţarea la gândire
Mihai George Corui : "Gandurile nu pot exista decat in cochilia mintii. In afara
ei functioneaza spontaneitatea, intuitia, perspicacitatea."
)) Te înşeli ! Şi asta deoarece ţi-ai format, la fel ca mulţi alţii, O REPREZENTARE GREŞITĂ DESPRE MINTE, GÂNDIRE, ŞI GÂNDURI !
Aici mai ai de lucrat, asupra acestor reprezentări, care de fapt sânt constituite din prejudecăţi şi convingeri false !
Orice poţi percepe, senzorial sau extrasenzorial, reprezintă produse mentale, forme-gânduri, mai mult sau puţin condensate. Cele mai puţin condensate sânt denumite de oameni "forme de energie", câmpuri, fluxuri, forţe, efecre de câmp. Nu există nimic, nicăieri, în manifestare,în nici o lume, care să nu reprezinte un efectal gândirii creatoare.
Altfel spus, precum afirmă toate marile religii TOTUL ESTE ÎN TOT, totul este în mintea universală, iar noi sântem cocreatori prinşi în cadrul creaţiei. Fiind un univers mental, orice schimbare şi transformare se poate exercita doar mental, prin gândire.
Orice om învaţă încontinuu, toată viaţa. Această realitate este indiscutabilă.
Toţi care citiţi acum aceste gânduri, vă folosiţi gândirea în acest scop. Dacă nu v-aţi folosi-o nu am putea comunica între noi, nu am putea face schimb de informaţii, nu am putea evolua.
Ceea ce ai numit "intuiţie" se încadrează mai corect, de fapt, în conceptul de "previziune", "premoniţie", sau "telepatie". Dar indiferent cum le-ai încadra, esenţa procesului de recepţie a informaţiilor se face mental, prin gândire !
Ai afirmat undeva mai sus că tu chiar nu îţi foloseşti gândirea. Este o iluzie. Dacă nu ţi-ai folosi deloc gândirea, nu ai putea recepţiona nici o informaţie, nici senzorială, nici extrasenzorială. Pe ce cale crezi că primeşti informaţiile ? Pe ce cale crezi că le conştientizezi ?
Altă cale decât gândirea nu există, pentru a procesa informaţii, indiferent de ce fel de informaţii ar fi. Procesul conştientizării este mental, indiferent de unde provin informaţiile...
ei functioneaza spontaneitatea, intuitia, perspicacitatea."
)) Te înşeli ! Şi asta deoarece ţi-ai format, la fel ca mulţi alţii, O REPREZENTARE GREŞITĂ DESPRE MINTE, GÂNDIRE, ŞI GÂNDURI !
Aici mai ai de lucrat, asupra acestor reprezentări, care de fapt sânt constituite din prejudecăţi şi convingeri false !
Orice poţi percepe, senzorial sau extrasenzorial, reprezintă produse mentale, forme-gânduri, mai mult sau puţin condensate. Cele mai puţin condensate sânt denumite de oameni "forme de energie", câmpuri, fluxuri, forţe, efecre de câmp. Nu există nimic, nicăieri, în manifestare,în nici o lume, care să nu reprezinte un efectal gândirii creatoare.
Altfel spus, precum afirmă toate marile religii TOTUL ESTE ÎN TOT, totul este în mintea universală, iar noi sântem cocreatori prinşi în cadrul creaţiei. Fiind un univers mental, orice schimbare şi transformare se poate exercita doar mental, prin gândire.
Orice om învaţă încontinuu, toată viaţa. Această realitate este indiscutabilă.
Toţi care citiţi acum aceste gânduri, vă folosiţi gândirea în acest scop. Dacă nu v-aţi folosi-o nu am putea comunica între noi, nu am putea face schimb de informaţii, nu am putea evolua.
Ceea ce ai numit "intuiţie" se încadrează mai corect, de fapt, în conceptul de "previziune", "premoniţie", sau "telepatie". Dar indiferent cum le-ai încadra, esenţa procesului de recepţie a informaţiilor se face mental, prin gândire !
Ai afirmat undeva mai sus că tu chiar nu îţi foloseşti gândirea. Este o iluzie. Dacă nu ţi-ai folosi deloc gândirea, nu ai putea recepţiona nici o informaţie, nici senzorială, nici extrasenzorială. Pe ce cale crezi că primeşti informaţiile ? Pe ce cale crezi că le conştientizezi ?
Altă cale decât gândirea nu există, pentru a procesa informaţii, indiferent de ce fel de informaţii ar fi. Procesul conştientizării este mental, indiferent de unde provin informaţiile...
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: INIŢIEREA SPIRITUALĂ :: POSTARI ALE MEMBRILOR FORUMULUI :: Discuţii, Conversaţii, Polemici...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin
» Materiale audio-video personale
Sam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin
» casa veche
Lun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin
» an overview on laughter yoga
Lun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna
» BLOGUL MEU
Joi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin
» Noua Medicină Germană (Germanică)
Joi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin
» Ho'oponopopo
Mier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin
» Huna
Mier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin
» Magnetoterapia
Sam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin