UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Cele 3 Niveluri EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Cele 3 Niveluri EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Cele 3 Niveluri EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Cele 3 Niveluri EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Cele 3 Niveluri EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Cele 3 Niveluri EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Cele 3 Niveluri EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Cele 3 Niveluri EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Cele 3 Niveluri EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Cele 3 Niveluri

In jos

Cele 3 Niveluri Empty Cele 3 Niveluri

Mesaj  Admin Lun Iul 16, 2012 8:35 pm

învăţătura Marilor Maeştrii ai spiritualităţii trebuie structurată pe 3 niveluri :
1. nivelul înţelegerii şi modului de viaţă a omului obişnuit, al activităţilor umane cotidiene
2. nivelul adeptului care urmează un sistem spiritual teoretic şi practic
3. nivelul Maestrului, al Iniţiatului care a dobândit clarvederea şi iluminarea
Marea majoritate a confuziilor, erorilor, polemicilor, sunt cauzate de faptul că oamenii nu cunosc şi nu înţeleg care idee (afirmaţie, judecată, raţionament) se adresează nivelului lor personal, şi care nu ! Tu ar trebui să preiei şi să pui în practică doar ideile care se adresează situaţiei tale, modului tău de viaţă, nivelului pe care te situezi ! Tu nu poţi înţelege şi aplica afirmaţiile adresate nivelului 3, nefiind un iniţiat !
Dacă nu eşti nici măcar un adept al vreunui sistem spiritual teoretic şi practic, atunci trebuie să te limitezi la afirmaţiile adresate nivelului 1, asta însemnând că tu trebuie să înveţi doar din ceea ce ţi se oferă la nivelul experienţelor de viaţă cotidiene, obişnuite, comune tuturor.
Credinciosul creştin, de exemplu, se situează la nivelul 2, dar numai dacă (cu condiţia de a) pune în mod obişnuit în practică, în viaţa de zi cu zi, teoria adresată lui, prin afirmaţiile Maestrului creştin, Isus Cristos. Din păcate, afirmaţiile lui Isus, de nivel 1, 2, şi 3, sunt prezentate în mod amestecat, greu de defalcat pe nivelurile de adresare. Isus s-a adresat tuturor oamenilor, indiferent de nivelul lor, mesajul lui fiind universal. Este sublim, dar ...confuzoriu... Fiecare om trebuie să înţeleag că nu tot ceea ce a spus Isus poate fi înţeles de către el şi aplicat în viaţa sa de zi cu zi. Tu poţi aplica numai pâmă la nivelul înţelegerii tale ! Nu te chinui să aplici în practică, în viaţa ta, ceva ce nu înţelegi, şi nu ţi se potriveşte, deoarece această forţare inutilă, fără rost, va acţiona în mod distructiv asupra ta ! Aplică doar ceea ce ai înţeles. Restul, doar în mod experimental, cu paşi mici, progresiv, învăţând ceva din fiecare nouă eexperienţă. Dar pentru nivelul 2 şi 3, nu vei putea progresa fără suferinţă, decât dacă accepţi îndrumare din partea celor care se situează pe aceste nivele, care cunosc şi trăiesc efectiv, în mod sufletesc şi practic, o viaţă de nivel 2 sau 3. A fi autodidact, reprezintă un lucru realmente periculos ! Doar un spirit foarte superior poate fi autodidact în această lume, şi să nu aibă nevoie de maeştrii lumeşti, el având acces la înţelepciunea din sine însuşi, având un discernământ nativ foarte bun.
Vizitatorii, cititorii care accesează acest forum, în marea lor majoritate aparţin nivelului 1. Ei caută îndrumare şi îndrumători de nivelul 1, şi sunt bulversaţi şi confuzionaţi de ideile de nivel 2 si 3. Idei de nivel 3 nu prea există aici, deoarece ar produce confuzie.
Ceea ce afirm eu, este faptul că, dacă eşti pe nivelul 1, şi vrei să îţi trăieşti viaţa asta terestră la întreaga ei splendoare conferită de frumuseţile substanţiale, materiale, de plăcerile senzoriale ale simţurilor, să te bucuri de ea aşa cum ţi se prezintă ea conştienţei tale, atunci trebuie să accepţi totul aşa cum ţi se prezintă, şi să nu te chinui şi forţezi să aplici teorii spirituale care urmăresc ...altceva ! Această viaţă este bună şi frumoasă, şi poate fi trăită în mod plăcut, cât timp nu te ...forţezi ! Când începi să forţezi procese şi evenimente, vei începe să fi forţat, ca reacţie naturală, de procese şi evenimente.
Când vrei să te bucuri de lumea materială din jurul tău, trebuie să uiţi toate teoriile spirituale, şi să te focalizezi cu toată atenţia ta, cu toată fiinţa ta, doar asupra plăcerilor ce îţi sunt conferite prin simţurile tale senzoriale : văz, auz, miros, gust, simţ tactil. Aşadar, priveşte ceva ce ţi se pare frumos, ascultă ceva ce îţi place, dă drumul la ceva aromat în aer, mănâncă şi bea ceva ce îţi place, du-te la un masaj, fă o baie sau un duş relaxant, fă sex... La nivelul 1 este uşor să trăieşti în mod plăcut. Trebuie însă să îţi asiguri nevoile primare, biologice, de bază, şi cele de securitate şi protecţie (vezi piramida lui Maslow). Nevoile sociale nu sunt foarte importante pentru cei ce trăiesc viaţa doar la nivelul 1.
Pentru nivelul 2, a trăi o viaţă plăcută, la nivelul 2, înseamnă o viaţă trăită la nivelul întregii ierarhii a trebuinţelor şi nevoilor.
1. Nevoi elementare biologice (fiziologice)
2.Nevoi de securitate, protecţie,
3.Nevoi sociale, de apartenenţă la un grup,
4.Nevoi de individualizare, de stimă şi recunoaştere,
5. Nevoia de auto-realizare.
Nivelul 3 transcende umanul, omenescul, nefiind cazul să fie prezentat aici.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cele 3 Niveluri Empty Re: Cele 3 Niveluri

Mesaj  Admin Mar Iul 17, 2012 3:26 am

Problema generală a celor ce încearcă să aplice diferite teorii ale diferiţilor maeştrii constă în faptul că :
1. ei nu citesc cu atenţie cu atenţie TOATĂ teoria, urmărind doar anumite puncte de interes strict personal
2. dau o importanţă exagerată anumitor informaţii rupte de context, acordându-le importanţă primordială, scăpând din vedere ansamblul în care trebuie integrate acele detalii şi particularităţi.
3. nu meditează deloc, sau meditează insuficient la modul în care aceste modele teoretice trebuiesc adaptate în practica vieţii lor curente, încercând să aplice cuvânt cu cuvânt învăţătura marilor maeştrii
4. nu analizează logic tot ce afirmă un anumit maestru, acordând încredere absolută tuturor ideilor expuse de el, dacă acesta a reuşit să le câştige încrederea. Ei se bazează astfel pe judecata maestrului, şi nu pe judecata lor, urmând inevitabil a da vina pe maestru pentru ...lipsa lor de judecată
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum