UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE

In jos

Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE Empty Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE

Mesaj  Admin Vin Mai 04, 2012 3:20 pm

Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE
Fiecare om are un simţ prezent la nivelul pielii, prin care poate recepţiona informaţii privind energiile din mediul extern, decodate sub forma senzaţiilor oferite de receptorii situaţi în epidermă şi dermă (senzaţii termice cald-rece, de durere, privind duritatea, densitatea, etc. ). Trebuie înţeles faptul că diferitele categorii de receptori cutanaţi sunt specializaţi fiecare pentru a recepţiona informaţii specifice din mediu (un anumit domeniu restrâns), dar, datorită faptului că toţi codează informaţia în influx nervos transmis prin nervi spre cortexul cerebral, traseul situat imediat după "aparatul" biochimic de codare, poate fi influenţat prin inducţie electro-magnetică. Efectul rezultat : un câmp energetic din mediu poate fi perceput, prin fenomenul inducţiei, ca o durere, o gâdilitură, o senzaţie de cald/rece, ca un corp invizibil foarte moale, ca o membrană elastică, ca înţepături, furnicături, etc.
Datorită faptului că la nivelul palmelor, şi în special al buricelor degetelor, există o densitate mai mare de receptori cutanaţi, faţă de alte zone corporale, energiile din mediu pot fi uşor "palpate" cu palmele. Deoarece prin fenomenul de inducţie nu se creează un influx puternic, decât în cazul unor câmpuri extrem de puternice, pentru a învăţa cum poţi detecta în mod conştient şi corect câmpurile şi energia lor, natura lor, puterea lor, trebuie îndeplinite anumite condiţii :
1. Priveşte acest antrenament ca pe un proces normal, oarecum chiar banal, ce se bazează pe legile naturale fizice şi chimice, nu ca pe ceva de natură paranormală, parapsihologică, extrasenzorial, superputeri, şi alte concepte confuzorii.
2. Când efectuezi antrenamentul, concentreză-ţi atenţia doar asupra procesului perceptiv, detaşându-te de orice altceva.
3. Desfăşoară această activitate într-un mediu cât mai liniştit şi izolat, în care să nu îţi fie distrasă atenţia de factori perturbatori, şi să nu acţioneze asupra ta mai multe câmpuri energetice care ar putea produce inducţii şi interferenţe.
4. De fiecare dată efectuează în prealabil un exerciţiu de relaxare, pentru a te deconecta de problemele zilnice şi stresul inerent lor. În starea de relaxare (calm şi linişte interioară), percepţia este mult mai bună decât în starea de încordare şi tensiune psihică şi musculară.
5. Datorită faptului că informaţiile senzitive recepţionate prin palme sunt procesate în cortexul cerebral (creier), trebuie să te fereşti a le interpreta în mod subiectiv, conform experienţelor tale de viaţă anterioare, prin prisma prejudecăţilor şi convingerilor personale. Abordează-le ca pe ceva nou şi inedit, ca pe o nouă experienţă de viaţă, utilă, valoroasă şi plăcută. Dacă nu vei manifesta interes, motivaţie şi entuziasm, nu vei obţine nici rezultate notabile în acest domeniu.
6. Procesarea corticală a informaţiilor deschide posibilitatea influenţării în mare măsură a procesului, mental, prin gândire, voinţă şi prin trăirile afectiv-emoţionale. O atitudine negativă, pesimistă în privinţa obţinerii unor rezultate concrete şi rapide, va conduce evident spre evidenţierea efectului blocant al autosugestionării, privind imposibilitatea obţinerii rezultatelor. O atitudine pozitivă, însă, nu se poate construi şi baza pe imaginaţie şi autosugestie, oricât de "pozitive" ţi s-ar părea metodele şi tehnicile care se bazează pe ele ! Evidenţiez încă o dată importanţa eliminării tuturor factorilor subiectivi. Optimismul reprezintă un factor favorizant, deoarece conferă o stare energetică adecvată, dar orice proces psihic care poate denatura analiza şi interpretarea rezultatelor, trebuiesc evitate. Nu îţi formula aşteptări, speranţe, pretenţii, presupoziţii, calcule anticipate, obiective, etc.
7. Nu încerca să îţi fixezi un program de antrenament foarte fix şi rigid, şi nici nu îţi impune anumite obiective (nici măcar nu anticipa atingerea lor), căci dacă vei percepe această activitate ca pe ceva impus şi foarte strict, vei dezvolta un sentiment de neplăcere şi adversitate faţă de ea, în scurt timp. Trebuie să ai sentimentul libertăţii depline privind orice aspect legat de aceste exerciţii de dezvoltare personală. Poţi să nu respecţi nici o indicaţie şi nici un sfat prezentat aici, dacă tu simţi vreo constrângere neplăcută legată de ele. Nimic din ceea ce citeşti aici nu are vreo valoare absolută, totul fiind relativ, trebuind adaptat la condiţiile tale specifice privind personalitatea şi viaţa ta individuală. Fiecare om şi fiecare viaţă reprezintă o unicitate. Tu trebuie să adaptezi regulile şi principiile cu caracter general la specificităţile tale, dar totodată să te adaptezi şi tu la ele. Eu recomand Calea de Mijloc. Adaptarea reprezintă un proces activ, nu pasiv !
8. Organismul tău are capacitatea de a percepe o multitudine de tipuri de energii, de câmpuri energetice radiante. Indiferent de scopul pentru care vrei să îţi dezvolţi capacitatea de percepţie a energiilor, este bine să înveţi să detectezi cât mai multe feluri de câmpuri poţi. Asta deoarece astfel vei avea posibilitatea de a dezvolta o bună acurateţe, şi vei elimina progresiv posibilitatea de a face felurite confuzii şi alte erori de interpretare a rezultatelor.
9. Trebuie să înveţi o modalitate de a-ţi conştientiza şi dezvolta CPE. Această modalitate reprezintă în fapt o serie de exerciţii practice, denumite de mine "antrenament". Poţi urma antrenamentul propus de mine (pe care îl voi mai dezvolta cu timpul), poţi urma metode propuse de alţii, sau poţi să îţi elaborezi o metodă şi tehnici proprii, după ce te-ai lămurit teoretic cum acţionează determinismul cauzal în acest domeniu.
Dacă îţi place să fi creativ, încearcă să creezi ceva cât mai bun şi mai eficient pentru tine. Dacă îţi place să urmezi regulile şi principiile trasate de alţii, fără să îţi mai baţi şi tu capul pentru a elabora invenţii şi a aduce inovaţii invenţiilor altora, urmează antrenamentul propus, cu optimism şi încredere. Eşti liber să procedezi în aşa fel încât să faci ca antrenamentul să fie o activitate foarte plăcută ! Nu uita : de tine depinde asta, fiind responabilitatea ta !
10. Senzaţiile recepţionate în contact cu biocâmpul (efectul câmpurilor biologice) altor persoane, sunt folosite de specialiştii bioenergoterapeuţi, în scopul diagnosticării tulburărilor şi disfuncţiilor evidenţiate în câmpurile şi fluxurile energetice ale persoanelor bolnave.
11. Tratamentul energetic poate fi executat numai de oameni sănătoşi, care şi-au însuşit metode de încărcare energetică, metode de autoprotecţie energetică, care percep foarte bine câmpurile şi fluxurile energetice, stăpânind foarte bine tehnicile de emisie energetică, de restabilire a echilibrului şi polarităţii, a armoniei cu Sistemul, şi care au şi cunoştinţe aprofundate privind sistemul energetic al organismului uman (anatomia şi fiziologia chakrelor, nadis-urilor /meridianelor energetice, corpurilor energetice), şi de medicină (anatomia şi fiziologia corpului omenesc).
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE Empty Re: Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE

Mesaj  Admin Sam Mai 05, 2012 1:48 am

ANTRENAMENTUL
Exerciţiul 1. Reprezintă o metodă de relaxare psiho-fizică, care reprezintă un exerciţiu pregătitor, ce se va efectua la începutul fiecărei şedinţe de antrenament.
Poziţia corporală este preferabil să fie întins în pat pe spate, cu picioarele uşor depărtate, şi mîinile uşor depărtate de corp. Dacă nu ai posibilitatea de a te întinde pe un pat, poţi efectua relaxarea şi şezând pe un scaun, sau chiar şi în picioare, după ce ţi-ai însuşit tehnica.
Începe cu reglarea respiraţiei. Respiră progresiv tot mai profund şi mărind timpul de inspiraţie şi cel de expiraţie, până ajungi la un ritm respirator asemănător cu cel din timpul somnului. O respiraţie calmă şi liniştită, dar profundă, va induce imediat efectul relaxării psihice, mentale, care se va extinde şi asupra tonusului muscular, detensionând întreg organismul. Oricând vrei să te relaxezi rapid, şi în orice postură corporală, reglează-ţi ritmul respirator.
Relexează-ţi în mod conştient muşchii pornind de la degetele de piciorul stâng, şi urcând progresiv cu mintea spre bazin. Comandă mental fiecărei zone să se relaxeze. Când ai ajuns la bazin, compară starea piciorului stâng cu cea a piciorului drept, observând diferenţa. Treci apoi la degetele de la piciorul drept, şi repetă tehnica aplicată piciorului stâng. Relaxează după aceea bazinul, mijlocul, pieptul, mâna stângă, mâna dreaptă, gâtul, şi musculatura capului. Nu încerca să efectuezi o relaxare a creierului, sau a altor organelor interne (este periculos să scoţi din funcţiune ceva ce trebuie să funcţioneze continuu), ci doar a musculaturii !
Când ai terminat şi cu capul, observă atent starea generală de relaxare, a întregului corp. Fi atent la senzaţiile pe care le simţi, care îsoţesc starea de relaxare. Cu timpul vei putea efectua exerciţiul tot mai uşor, mai repede, mai eficient. Organismul va învăţa să dea curs comenzilor tale mentale, tot mai bine. Dacă exerciţiul poate să îţi ia la început 10 min, după o perioadă de antrenament vei ajunge la 1-2 min, putând să produci un "val de relaxare" care îţi străbate corpul.
Reţine : eficienţa oricărui exerciţiu creşte cu timpul, până vei ajunge la un maximum (o plafonare). De aceea nu te descuraja niciodată când începi un exerciţiu nou, care ţi se pare că nu are nici un efect, că nu produce rezultatele scontate, etc. Fi optimist, realist, şi nu lăsa factorii psihici subiectivi să îţi influenţeze voinţa, hotărârea de a o obţine rezultate în timp. Fiecare şedinţă de antrenament trebuie privită ca o investiţie utilă pentru viitor, pentru evoluţia şi dezvoltarea ta personală.

Exerciţiul 2. Şezi pe un scaun, cu picioarele uşor depărtate, şi freacă-ţi energic palmele una de alta, 5-10 secunde. Această tehnică simplă produce o energizare şi o echilibrare energetică a întregului organism. Mulţi oameni îşi freacă instinctiv palmele, inconştient, înainte de a întreprinde o acţiune mai dificilă, ca şi cum ar realiza o pregătire psiho-fizică pentru acţiune.
Apropie foarte încet palmele, una de alta, până la aproximativ 10 cm, după care execută apropieri şi depărtări continuu, foarte încet, în limita a 2-3 cm. Vei simţi o forţă care respinge palmele când le apropii una de alta, ca şi cum ai ţine în fiecare palmă câte un magnet, care se resping reciproc. Efectueză acest exerciţiu zilnic, depărtând palmele progresiv tot mai mult, pentru a-ţi învăţa corpul să detecteze câmpul de la o distanţă tot mai mare.
După ce eşti mulţumit de rezultat, extinde exerciţiul asupra altor zone ale organismului, învăţând să simţi câmpul şi să sesizezi diferenţele, observând senzaţiile diferite percepute la nivelul palmei cu care "scanezi" corpul. De exemplu observă diferenţa între ceea ce simţi când pui palma deasupra inimii şi deasupra ficatului. Învaţă, cu timpul, să îţi cunoşti cu palmele organele interne, să detectezi cu degetele fluxul sanguin, diferenţa între artere şi vene, zonele craniene stimulate mai puternic de anumite gânduri şi emoţii, etc. Învaţă să scanezi şi să detectezi diferitele energii emanate de diferitele ţesuturi organice, în repaos şi în timpul unor diferite activităţi.
Când vei dori să sesizezi diferenţele interpersonale, scanează şi alte persoane.

Exerciţiul 3. Pune pe o masă mai multe obiecte mici, din materiale diferite : piatră, metal, sticlă, bumbac, hârtie (carton), lemn, plastic, cauciuc, şi un magnet. Cu ochii deschişi, plimbă-ţi palma încet pe deasupra fiecărui obiect, la mică distanţă (2-5 cm), concentrându-te asupra senzaţiilor pe care le simţi deasupra fiecăruia. Memorează senzaţiile percepute în legătură cu fiecare tip de substanţă. Notează-le în scris, într-un caiet (agendă). Efectuează exerciţiul de mai multe ori pe zi, zilnic, până când ţi se va fixa bine în memorie ceea ce percepi legat de fiecare obiect. După aceea efectuează exerciţiul cu ochii închişi, pentru a verifica dacă poţi detecta fiecare obiect în parte. Când vei avea impresia că poţi, leagă-te la ochi, roagă pe cineva să dispună obiectele aleator pe masă, şi încearcă să le detectezi prezenţa şi natura fiecăruia, plimbând palma deasupra mesei. Exersează încontinuu, până când la efectuarea acestui test de control nu vei mai efectua nici o eroare.
Schimbă obiectele, diversifică-le, şi măreşte tot mai mult distanţa de la care le poţi detecta, cu ochii închişi. De exemplu încearcă să simţi prezenţa unui copac, de la o distanţă cât mai mare. Fi creativ, foloseşte-ţi imaginaţia, creînd exerciţii şi teste plăcute şi incitante.
Exersează şi cu obiecte care au forme diferite, dar aceeaşi substanţă constituentă, pentru a învăţa să detectezi ceea ce este numit "unde de formă". Forma este în legătură cu frecvenţa. Un obiect de o anumită formă rezonează la o anumită frecvenţă. Învaţă să detectezi formele, detectând undele emise de diverse forme
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE Empty Re: Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE

Mesaj  Admin Sam Mai 05, 2012 11:47 am

Exerciţii pentru diagnostic şi tratament :
Efectuând cu perseverenţă exerciţiile preliminare, descrise mai sus, trebuie să ajungi să poţi percepe cu uşurinţă senzaţiile legate de prezenţa obiectelor, câmpurilor energetice şi a fiinţelor vii. Pentru a efectua diagnostice şi tratament energetic, trebuie însă să îndeplineşti anumite condiţii :
1. Să cunoşti anatomia şi fiziologia corpului uman (localizarea şi funcţia elementelor componente -organele interne, inclusiv sistemele : nervos, circulator, respirator, excretor, sanguin, limfatic, digestiv, osos, muscular).
2. Să cunoşti anatomia şi fiziologia corpurilor (câmpurilor) energetice ale fiinţei umane, sistemul energetic - meridianele (nadisurile), chakrele.
3. Să fi sănătos.
4. Să cunoşti şi să aplici metode de protecţie energetică şi purificare, pentru a nu prelua asupra ta energii nocive de la persoanele cu care vii în contact.
5. Să cunoşti legile şi principiile de manifestare şi tratament a tulburărilor, disfuncţiilor şi bolilor. Să poţi recunoaşte uşor orice dereglare energetică, şi să cunoşti variate metode de tratament.

Exerciţiu de diagnosticare faţă-în-faţă (în mod direct) : subiectul stă cu spatele spre nord, tu stai în faţa lui şi execuţi pase uşoare cu ambele mâini, sau cu o singură mână, ţinând pumnul uşor strâns la cealaltă. Începe scanarea de sus în jos, din zona capului, cu palmele la 10-15 cm de suprafaţa corpului, ţinând degetele răsfirate (să nu se atingă între ele). Concentrează-ţi atenţia asupra senzaţiilor resimţite. Dacă percepi înţepături sau alte senzaţii de durere, în articulaţiile din zona degetelor mijlociu, inelar, sau arătător, trebuie să te opreşti la zona scanată în care ai simţit senzaţiile, şi să repeţi scanarea, deoarece semnalul dureros este indicatorul unei dereglări funcţionale a unui anumit organ. Cele mai puternice senzaţii sunt efectul îmbolnăvirilor acute inflamatorii, tumorile maligne (rece, dureri în articulaţii). Senzaţia scăderii câmpului, însoţită şi de o senzaţie neplăcută, tăioasă, indică faptul că în acel loc a existat un traumatism. Prin practică vei descoperi o multitudine de senzaţii diferite.
După ce ai detectat senzaţiile ce indică prezenţa unei boli, trebuie să îţi scuturi imediat mâinile spre pământ, pentru a te elibera de energia preluată.
Cu cât ai mai multe cunoştinţe acumulate în domeniul medical, cu atât mai bine vei putea înţelege natura şi caracterul bolii, după ce ai detectat un organ bolnav.
După etapa detectării primului organ disfuncţional, trebuie să depistezi cauza primară a bolii, deoarece sursa primară a îmbolnăvirii poate fi constituită de dereglările prezente la un alt organ, cu care se află în strânse legături funcţionale (fac parte din acelaşi sistem, sunt situate pe acelaşi meridian energetic). Pentru această nouă detectare, începe o nouă scanare, începând de la spate, scanând cu atenţie coloana vertebrală. O palmă va avea rol de deschidere a circuitului, trebuind să o plasezi pe suprafaţa corpului, deasupra locului în care se situează organul bolnav depistat, şi cu cealaltă palmă vei scana organele care pot constitui cauza primară. Dacă există un alt organ sursă primară (sau secundară) a bolii, circuitul energetic se va închide prin mîinile tale în momentul scanării lui, şi veţi simţi senzaţiile care indică acest fapt.
La sfârşitul fiecărei şedinţe de diagnosticare trebuie să îţi scuturi palmele spre pământ, şi să le treci printr-un jet puternic de apă. În fiecare seară trebuie să faci o baie sau cel puţin un duş prelungit, pentru purificare (este recomandată baia urmată de un duş scurt). De asemenea, este bine să aplici şi alte metode de purificare energetică. În caz contrar, rişti să te îmbolnăveşti datorită energiilor preluate.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE Empty Re: Capacitatea de Percepţie Energetică - CPE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum