UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Lun Noi 21, 2011 2:48 pm

Cuvântul blestem are următoarele sensuri în limba română (sinteză din mai multe dicţionare ale limbii române) : invocare a urgiei divinităţii împotriva cuiva; nenorocire a cuiva pusă pe seama furiei divine. Din "blestema" (derivat regresiv). Cuvinte prin care se invocă abaterea unei nenorociri asupra cuiva; imprecație; maledicție. Rău fatal, pus pe seama furiei divine, care se pare că planează în permanență deasupra cuiva; Imprecație (legată de credințele superstițioase) prin care se invocă abaterea unei nenorociri asupra cuiva. În basme și legende- vrajă căzută asupra unui lucru.
Sinonime : calamitate, catastrofă, dezastru, flagel, grozăvie, năpastă, nenorocire, pacoste, potop, prăpăd, pustiire, sinistru, urgie. Lat. pop. blastimare (= blasphemare).
A huli, a ocărî. ( Refl.) A face jurămînt, a se jura. A vorbi de rău, a ponegri, a defăima.
Var. blăstăma, blăstema. Mr. blastim, megl. bl’astim. Lat. blastēmāre, der. de la blasphemāre '; cf. sp. lastimar, care atestă existența formei lat. vulg., cu t în loc de f; v. și it. biasimare, fr. blâmer.
Invocație cu funcție de sancţiune, prin care se cheamă mînia sau urgia unei divinităţi asupra unei fiinţe sau obiect în scop de răzbunare (pedeapsă). Blestem divin = blestem adresat de Dumnezeu perechii primordiale Adam și Eva, după înfruptarea din Pomul Cunoștinţei, anulat apoi prin răscumpărarea săvîrșită de Hristos...
Din aceste definiţii se remarcă 3 idei principale :
1. efectul blestemului este în principal legat de voinţa divină, şi doar în mod secundar de cea umană, omul invocând prin blestemare intervenţia magică, divină (la români în trecut răul abătut asupra oamenilor era considerat a reprezenta efectul manifestat al penalizării păcatelor sale, de către divinitate ; conceptul hindus "karma" asimilează manifestarea binelui şi răului ca reprezentând efectele cauzate de acţiunile proprii, conform legii determinismului cauzal ; punctele de vedere diferă în aparenţă, dar ambele se bazează pe existenţa liberului arbitru şi a unor legi naturale de origină divină, a căror încălcare este penalizată )
2. efectul blestemului asupra oamenilor are întotdeauna o natură negativă, punitivă, distrugătoare, cauzatoare de suferinţă
3. motivaţia care stă la baza enunţării unui blestem, este cea de a pedepsi, sancţiona, răzbuna, penalizând o anumită atitudine sau un comportament, din acest punct de vedere el având ceva în comun cu sentinţa de condamnare.
Meditaţia asupra acestor idei te poate ajuta să observi şi să înţelegi faptul că :
1. legile divine şi legile naturii reprezintă unul şi acelaşi lucru, adevărul fiind, ca întotdeauna, undeva la mijloc
2. a fi pedepsit de către divinitate, prin boală sau altă modalitate de suferinţă, reprezintă acelaşi lucru cu a suferi efectele cauzale ale acţiunilor proprii, care au încălcat anumite legi naturale ale determinismului cauzal, ce sunt de origine divină.
3. a afirma faptul că cineva este bătut de soartă, pedepsit de Divinitate, sau că a suferit efectele karmice ale acţiunilor sale, reprezintă acelaşi lucru, privit din unghiuri diferite.
4. prin blestem omul invocă manifestarea unei sancţiuni divine în plan terestru asupra cuiva anume, ceea ce contravine credinţei în faptul că Divinitatea sancţionează în mod just, corect, şi la timpul potrivit, greşelile fiecărui om. Din acest punct de vedere, blestemarea denotă o lipsă de credinţă în justeţea divină. Cazul în care prin enunţarea unui blestem nu se invocă voinţa divină, ci se încearcă a se face dreptate "de unul singur", denotă o totală lipsă de credinţă, căci acel om, prin intenţia de a face un rău cuiva, care reprezintă o reacuvântare, denotă faptul că nu crede că va putea fi sancţionat conform efectelor răului produs de el altora. Violenţa atrage violenţă, binele atrage binele, răul atrage răul, şi ...cine scoate sabia, de sabie va pieri... Cel ce nu are credinţă, nu crede în astfel de legi şi principii cauzale...
5. În toate marile religii se afirmă existenţa unei Ierarhii de entităţi spirituale, situate, ca nivel evolutiv, între om şi divinitate (la ortodocşi şi catolici, de la Îngeri la Serafimi). Îngerii şi Arhanghelii, cele mai apropiate entităţi de cele umane, au rolul de a pune în aplicare planul divin privind umanitatea, influenţând în mod direct activităţile lor. Îngerii Apocalipsei reprezintă un exemplu elocvent. Ca urmare, trebuie înţeles atât faptul că aceste entităţi mijlocesc relaţia divinităţii cu fiinţele umane, cât şi faptul că cele de ordin superior, care acţionează la nivel planetar, al sistemului solar, al galaxiei, şi universal, practic menţin în funcţiune permanentă manifestarea legilor naturale divine, la fiecare nivel cosmic corespunzător nivelului lor de evoluţie. Ca atare, Dumnezeu nu sancţionează în mod direct, ci prin intermediul nenumăratelor entităţi mijlocitoare, care "umplu" şi acoperă universul, întreţinând funcţionalitatea Legii. Tot ceea ce se manifestă în plan material ca procese fizico-chimice transformatoare, reprezintă expresia forţelor exercitate de entităţi situate pe diferite niveluri evolutive (de conştienţă), care contribuie în comun la manifestarea Planului Divin...
Un important rol în Creaţie este reprezentat de forţa şi puterea gândului. Cine nu crede în existenţa telepatiei, în procesul de transmitere la distanţă (spaţio-temporală) a energiei şi informaţiei înglobată în câmp energetic, de regulă nu crede nici în existenţa blestemelor şi a binecuvântării, deoarece nu înţelege procesul, şi deoarece nu înţelege, nu poate accepta realitatea sa existenţială. Transmiterea binecuvântării şi a blestemului este legată şi de fenomenul telepatiei, de transmiterea telepatică, de fenomenul rezonanţei, de aceea este recomandabil, dacă eşti interesat de acest subiect, să studiezi şi subiectul telepatiei.
Dacă tu crezi că există în realitate "binecuvântarea", atunci implicit crezi că există şi opusul ei, "reacuvântarea", adică ...blestemul, căci binecuvântarea şi reacuvântarea (blestemul) reprezintă două aspecte ale aceluiaşi lucru, pe care l-am putea denumi "cuvântarea".
Totul este Spirit, Universul este Mental. Dumnezeu a zis să se facă lumină, şi s-a făcut lumină, conform cuvântului cuvântat. Puţini oameni înţeleg efectul, rolul, scopul, sensul şi semnificaţia cuvintelor şi a cuvântării. Puţini oameni înţeleg faptul că ceea ce gândesc, exprimarea gândurilor, a intenţiei, a voinţei, vor produce o acţiune asupra mediului înconjurător, obiectelor şi fiinţelor, care vor fi impregnate de vibraţiile emise mental, şi vor reacţiona, prin rezonanţă, la undele câmpului vibratoriu care le-au străbătut.
Funcţionarea procesului blestemului, la fel ca şi al binecuvântării, la fel ca şi în cazul radioului, televizorului, telefonului, PC-ului, necesită realizarea unui acord, a unei acordări frecvenţiale, realizarea fenomenului de rezonanţă. Pentru ca energia emisă de emiţător să influenţeze receptorul, conform direcţiei şi sensului dat de intenţie, undele emise de receptor trebuie să facă să vibreze ceva (un anumit mediu) existent în fiinţa receptoare. Exemplu simplu : dacă în apropierea unui pian emiţi un sunet, un "la", vocal sau cu alt instrument, în pian va vibra coarda metalică stuată în dreptul clapei care, lovită de pianist, determină producerea sunetului (notei )"la". Cu cât sunetul emis va fi mai puternic, coarda pianului va vibra, datorită rezonanţei, mai puternic, preluând o parte din energia sunetului emis în mediul atmosferic ! Prin fenomenul de rezonanţă, receptorul preia din energia emisă de emiţător, vibrând în conformitate cu natura acelei energii ! Ceea ce intră în rezonanţă, în cazul aparaturii tehnice, este numit "circuit oscilant rezonator". Cât timp emiţătorul va emite, receptorul va fi influenţat, prin rezonanţă, vibrând, preluând din energia emisă în direcţia lui.
Orice gând ce conţine o intenţie clară legată de o anumită persoană-ţintă, reprezintă o binecuvântare sau un blestem, şi va "lovi" acea persoană, în mod inevitabil, aşa cum un sunet emis lângă un pian face ca o coardă a pianului să vibreze inevitabil !
Măsura influenţei pe care gândul o va exercita asupra persoanei ţintă, depinde de mai mulţi factori, ca în cadrul oricărui proces fizic. Orice persoană este influenţată în mod telepatic de gândul emis de o altă persoană cu privire la ea. Influenţa poate fi pozitivă sau negativă, după caracterul intenţiei persoanei emitente, pozitivă sau negativă. Caracterul intenţiei face deosebirea între o binecuvântare şi un blestem.
Ce se întâmplă, însă, în mod diferit, cu gândul emis, faţă de un sunet emis, sau de undele electromagnetice emise de staţiile radio, tv, telemobile : gândul care are un destinatar clar, o ţintă clară, şi o polarizare energetică clară, se va "lega" energetic de câmpul energetic al receptorului-ţintă, ca o larvă parazitară de o gazdă, pănă când îşi va descărca tot conţinutul energetic în acea ţintă. Deci trebuie îndeplinite 2 condiţii principale, pentru ca gândul emis să îşi îndeplinească scopul (efectul) :
1. gândul emis trebuie să poată iniţia în receptor o vibraţie oscilantă rezonantă, în acord cu natura energetică conţinută de intenţie (reprezentarea efectului scontat). Pentru a se realiza procesul rezonant, gândul trebuie să se poată "lega" (ataşa) de ceva de aceeaşi natură, pentru a se putea opera transferul de energie, producerea vibraţiei în receptor. De aceea se spune că de persoanele pure din punct de vedere moral nu se poate lega nimic rău. Bineînţeles, însă, că persoane absolut pure nu există.
2. gazda trebuie să nu reacţioneze spontan printr-un fenomen de respingere, odată ce fenomenul de rezonanţă (transfer energetic) a fost iniţiat, şi să nu existe factori perturbatori, interferenţe, bruiaje, etc. În general oamenii au intuiţia faptului că ceva neobişnuit li se întâmplă, pot percepe chiar viziuni, pot avea coşmaruri, stări afective dezagreabile, chiar somatice, pot percepe gânduri şi idei de avertizare transmise de îngeri protectori, păzitori, etc.(în cazul blestemelor)
În general cine nu crede nu înţelege, şi nu recunoaşte, nu conştientizează manifestarea acestui proces, neputând să se apere în mod conştient de astfel de atacuri, binevoitoare sau răuvoitoare, venite dinafară.
Ignoranţii spun că au avut ghinion sau noroc, în situaţii în care au fost influenţaţi telepatic, fără să conştientizeze acest proces...


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Dec 01, 2011 1:50 pm, editata de 5 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mar Noi 22, 2011 8:17 pm

Acest material nu este scris în scopul de a te învăţa cum să blestemi, ci : 1. de a te avertiza asupra faptului că, blestemând, distrugi şi te autodistrugi, de a te ajuta să înţelegi procesul, pentru a putea evita consecinţele sale nefaste. Înţelegând faptul că orice intenţie rea este distructivă şi autodistructivă, chiar neaplicată în practică, trebuie să înveţi în mod conştient să te fereşti de gândurile rele care îţi sunt inoculate în permanenţă, telepatic.
2. pentru a înţelege cum te poţi proteja de blestemele "aruncate" asupra ta, în mod mai mult sau mai puţin conştient
3. de a înţelege procesul binecuvântării, pentru a-l putea aplica în practica de zi cu zi,
pentru beneficiul general al tuturor oamenilor. Încearcă să înţelegi teoria procesului binecuvântării, şi aplică-l zilnic în viaţa ta, pentru ştergerea păcatelor, arderea karmei negative, nelegarea şi dezlegarea de blesteme, păstrarea nealterată a stării de sănătate somato-psihice, (re)dobândirea prosperităţii, bunăstării, bucuriei,...
1. În primul rând trebuie să reţii faptul că orice gând şi vorbă rostită cu o intenţie rea, distrugătoare, la adresa cuiva, are caracterul unui blestem, şi gândul şi vorba bine intenţionate au caracterul unei binecuvântări.
2. Oricine are dreptul de a binecuvânta pe alţii, dar nimeni nu are dreptul de a blestema, de a aduce prejudicii liberului arbitru, libertăţii, sănătăţii şi prosperităţii altuia. Încălcarea legii se pedepseşte prin suportarea efectelor legii determinismului cauzal, care penalizează sau recompensează în mod automat fiecare gând, intenţie şi faptă, după natura şi caracterul ei. Binecuvântările îţi vor atrage karmă pozitivă, iar blestemele karmă negativă. Binecuvântările te eliberează, blestemele te înlănţuiesc, etc.
3. La fel ca şi rugăciunea, un blestem rostit o singură dată nu are o mare putere, şi se poate chiar să nu se "prindă" de persoana ţintă, şi să se întoarcă asupra emiţătorului, de aceea profesioniştii folosesc trucuri şi şmecherii, corpuri materiale blestemate, vrăjite, care sunt implantate în casa ţintei, sau imediata apropiere : sub preşul de la intrare, deasupra uşii de la intrare, pe acoperiş, etc., care au rolul de a menţine blestemul, câmpul .nociv energetic -informaţional, în apropierea persoanei destinatare. Aceste corpuri pot fi introduse chiar în salteaua patului sau puful pernei pe care obişnuieşte să doarmă victima !
4. Obiectul magic, vrăjit, este impregnat cu energia profesionistului care l-a "încărcat", impregnat, şi în majoritatea cazurilor reprezintă un simbol al intenţiei răufăcătoare urmărită. De exemplu apare frecvent aţa şi sfoara înodată, blestemul rostit asupra ei şi adresat victimei putând lua aspecte deosebit de variate : legarea cununiilor, legarea prosperităţii, legarea sănătăţii, etc., această "legare" (înodare) fiind asimilată unui blocaj, a blocării, strangulării, unui anumit proces normal. În afară de sfoara înodată se mai foloseşte des o bucăţică de cârpă înmuiată în sânge (menstrual), plantată de obicei într-un dulap de haine.
5. Profesioniştii lucrează şi cu entităţi spirituale aflate pe un nivel mai coborât de evoluţie, care îi ajută să-şi ducă planurile la îndeplinire, mai mult sau mai puţin conştiente de ceea ce fac şi efectele acţiunilor lor. Aceste entităţi sunt "sensibile" la substanţele organice folosite de vrăjitor, care sunt plantate în apropierea victimei, cu un scop precis bine cunoscut şi stabilit. Dar, chiar şi cei nu se folosesc în mod conştient de astfel de entităţi, atrag prin natura acestor activităţi spirite slab evoluate, bucuroase să ajute la înfăptuirea răului, amuzându-se răutăcios, bucuroase să-l conducă şi pe vrăjitor, cu timpul, spre autodistrugerea sa.
6. Se poate spune că există mai multe tipuri de blesteme, putând face o clasificare a lor, după anumite criterii ordonatoare. Dar probabil că aş complica prea mult lucrurile, căci ceea ce trebuie să reţii că stă la bază, atât a blestemului cât şi a binecuvântării, este :
1. o intenţie clar şi concis exprimată (să mori, să pierzi tot ce ai, / să ai sănătate, să ai spor la bani,...) Ea "loveşte" inevitabil ţinta, dar, în mod normal are un efect slab, de
moment, dacă efectul nu este întărit prin repetare sau amplificat prin diverse procedee, dacă nu este însoţită de o "încărcătură" afectivă (ură sau iubire)
2. un obiect, a) purtător al unor valenţe energetice (prin forma sa - care evocă un simbol, sau prin natura materialului - care prezintă anumite caracteristici emisive, filtrante, receptoare ), sau
b) încărcat (impregnat) energetic, de exemplu obiectele sfinţite în biserică de preoţi (cruciuliţe, mătănii, brăţări, etc.) / sforile înodate, cârpele înmuiate în sânge menstrual, etc.
c) un obiect de legătură pentru facilitarea contactului şi rezonanţei, impregnat cu câmpul energetic al destinatarului - a) material organic din organismul său : fire de păr din părul lui, bucăţi din unghiile sale tăiate,etc.
b) un obiect care s-a aflat în contact cu corpul său o perioadă mai lungă de timp : o haină, un accesoriu vestimentar, etc.
Obiectele sunt folosite în dublu scop : atac şi apărare - protecţie ( amulete, talismane, etc.)
3. entitatea (entităţile spirituale) implicate în atacul şi protecţia destinatarului, receptorului, victimei (despre acest subiect, relaţia omului cu ele, influenţa lor asupra oamenilor, am prezentat pe larg la capitolul corespunzător acestui subiect ).
Cel ce tratează cuvântarea, în cele două aspecte polare ale sale : binecuvântarea şi reacuvântarea (blestemul) drept prejudecată sau superstiţie, nu face decât să îşi declare astfel ignoranţa, privind un domeniu necunoscut lui... Şi orice om, cu cât este mai necunoscător, mai ignorant, cu atât mai mult este mai...influenţabil, mai manipulabil...


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Noi 24, 2011 11:29 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mar Noi 22, 2011 9:15 pm

În Biblie există de181 ori pomenit cuvântul "blestem", iar "binecuvântarea" de 38 de ori.
Pentru "blestem", sensul şi semnificaţia principală a conceptului biblic sunt legate de ideea de pedeapsă divină, ca efect a încălcării Legii, adică a înfăptuirii păcatului. În sensul mai larg, se păstrează în general ideea de pedeapsă, un om blestemând pe altul pentru a-l pedepsi, pentru a (-şi) face dreptate. Această noţiune, în Biblie, nu prezintă o conotaţie negativă, fiind strâns legată de cea de dreptate, de corectitudine, ordine, reprezentând o condamnare a păcatului şi păcătosului, într-un mod just, nu injust. Prin blestemele Sale, Dumnezeu incrimină păcatul şi pedepseşte păcătosul care nu vrea să se lepede de păcat, contribuind la păstrarea ordinii şi disciplinii în rândul oamenilor, pentru desăvârşirea planului divin.
Prin analogie, sentinţa de condamnare dată de un tribunal juridic, poate fi privită ca reprezentând o formă de blestem la adresa celui ce a păcătuit faţă de semenii săi, ca pedeapsă de ispăşire a păcatului comis. Tribunalul îndeplineşte astfel rolulul său de a păstra ordinea şi disciplina, membrii completului de judecată fiind investiţi cu puterea şi dreptul de a judeca şi condamna oamenii care au greşit faţă de societate, exercitându-şi atribuţiunile în baza legii. Nimeni nu consideră că condamnările enunţate de judecători ar reprezenta ceva negativ, cu excepţia condamnatului şi a celor apropiaţi lui, bineînţeles. În general, formele de pedeapsă (condamnare) privite ca ceva negativ, sunt reprezentate de cele exercitate injust, greşit, împotriva normelor convieţuirii sociale, a bunului simţ, în mod arbitrar, subiectiv, fraudulos, etc. Bineînţeles că subiectivitatea fiecăruia lasă loc la o serie de interpretări asupra acestui subiect, de aceea fiind adoptate norme, legi şi principii cu caracter general, trasate de anumite foruri guvernamentale competente şi specializate.
Binecuvântarea divină reprezintă o recompensă acordată celor merituoşi, care prin gândirea şi faptele lor fac dovada respectării legilor divine. Efectul binecuvântării constă atât într-o binefacere care se manifestă în viaţa celui fără de păcat sub forma prosperităţii, cât şi în manifestarea unei graţii divine, ca o protecţie faţă de anumite influenţe negative, nefaste, distructive. De binecuvântare poate beneficia atât cel ce face bine, cât şi cel ce a depus eforturi considerabile şi consistente pentru a îndrepta un rău comis, o încălcare a legii, o nedreptate, etc., dovedind prin gândurile şi acţiunile sale faptul că a revenit pe calea cea bună.
Binecuvântarea umană este reprezentată de gândurile şi faptele oamenilor de bine, îndreptate spre proliferarea binelui individual şi general. Recompensele şi premiile acordate de oameni celor care se dovedesc pe drept merituoşi în diverse domenii, reprezintă o formă de binecuvântare, şi trebuie privite în acest mod.
Pentru păstrarea echilibrului şi armoniei unei societăţi, motivaţia trebuie susţinută prin recompense, iar demotivaţia comportamentelor antisociale, prin pedeapsă,trebuie să joace un rol secundar.
Câinii sunt dresaţi prin motivare, nu prin demotivare, prin mici recompense continue acordate la fiecare respectare a unei indicaţii verbale sau gestuale, nu prin pedepse acordate pentru nerespectarea lor. În acest fel se formează reflexe condiţionate, întreg comportamentul fiind influenţat în sensul conformării la regulile impuse de dresor. Atât în lumea umană cât şi în cea animală, educaţia susţinută prin motivaţia comportamentală, prin recompensă, este mai eficientă decât cea susţinută de demotivaţie, prin pedeapsă.
În continuare, sunt prezentate citate mai semnificative extrase din textul biblic :
Numeri 5: 18 Preotul să pună pe femeie să stea în picioare înaintea Domnului; să descopere capul femeii şi să-i pună în mâini darul de mâncare adus pentru descoperire, darul de mâncare adus pentru gelozie; preotul să aibă în mână apa amară aducătoare de blestem.
Numeri 5: 19 Preotul să pună pe femeie să jure şi să-i zică: „Dacă nici un om nu s-a culcat cu tine şi dacă, fiind sub puterea bărbatului tău, nu te-ai abătut de la el ca să te pângăreşti cu altul, să nu- ţi facă niciun rău această apă amară aducătoare de blestem!
Numeri 5: 21 şi preotul să pună pe femeie să jure cu un jurământ de blestem şi să-i zică: – „Domnul să te facă să ajungi de blestem şi de urgie în mijlocul poporului tău, făcând să ţi se usuce coapsa şi să ţi se umfle pântecele,
Numeri 5: 22 şi apa aceasta aducătoare de blestem să intre în măruntaiele tale, ca să facă să ţi se umfle pântecele şi să ţi se usuce coapsa!” Şi femeia să zică: „Amin! Amin!”
Numeri 5: 24 Şi să dea femeii să bea apa amară aducătoare de blestem; şi apa aducătoare de blestem va intra în ea şi-i va pricinui amărăciunea.
Numeri 5: 27 După ce îi va da să bea apa, dacă ea s-a pângărit şi a fost necredincioasă bărbatului ei, apa aducătoare de blestem va intra în ea şi-i va pricinui amărăciunea; pântecele i se va umfla, coapsa i se va usca, şi femeia aceasta va fi de blestem în mijlocul poporului ei.
Numeri 23: 8 Cum să blestem eu pe cel ce nu-l blestemă Dumnezeu ? Cum să defaim eu pe cel ce nu-l defaimă Domnul?
2 Imparati 22: 19 „Pentru că ţi s-a mişcat inima, pentru că te-ai smerit înaintea Domnului când ai auzit ce am spus împotriva acestui loc şi împotriva locuitorilor lui, care vor ajunge de spaimă şi de blestem, şi pentru că ţi-ai sfâşiat hainele şi ai plâns înaintea Mea, şi Eu am auzit –zice Domnul. –
Iov 31:30 eu, care n-am dat voie limbii mele să păcătuiască, să-i ceară moartea cu blestem;
Proverbele 27: 14 Binecuvântarea aproapelui cu glas tare dis-de-dimineaţă este privită ca un blestem. –
Isaia 65:15 Veţi lăsa numele vostru ca blestem aleşilor Mei; şi anume : „Domnul Dumnezeu vă va omorî” şi va da robilor Săi un alt nume.
Ieremia 24:9 Îi voi face de pomină, o pricină de nenorocire pentru toate împărăţiile pământului, de ocară, de batjocură, de râs şi de blestem în toate locurile unde îi voi izgoni.
Ieremia 25:18 Ierusalimului şi cetăţilor lui Iuda, împăraţilor şi căpeteniilor sale, ca să le prefacă în dărâmături, într-un pustiu, să-i facă de batjocură şi de blestem, cum se vede lucrul acesta astăzi;
Ieremia 26:6 atunci voi face Casei acesteia ca lui Silo şi voi face din cetatea aceasta o pricină de blestem pentru toate neamurile pământului.”
Ieremia 29:18 Îi voi urmări cu sabie, cu foamete şi cu ciumă, îi voi face o pricină de spaimă pentru toate împărăţiile pământului, de blestem, de pustiire, de batjocură şi de ocară printre toate neamurile pe unde îi voi izgoni,
Ieremia 29:22 Vor sluji ca prilej de blestem între toţi prinşii de război ai lui Iuda care sunt la Babilon. Şi se va zice: „Să- ţi facă Domnul ca lui Zedechia şi ca lui Ahab pe care împăratul Babilonului i-a fript în foc!”
Ieremia 42:18 Căci aşa vorbeşte Domnul oştirilor, Dumnezeul lui Israel:„Cum s-a vărsat mânia şi urgia Mea peste locuitorii Ierusalimului, aşa se va vărsa urgia Mea şi peste voi, dacă veţi merge în Egipt; veţi fi o pricină de afurisenie, de groază, de blestem şi de ocară şi nu veţi mai vedea niciodată locul acesta!”
Ieremia 44:8 Pentru ce Mă mâniaţi voi prin lucrările mâinilor voastre, aducând tămâie altor dumnezei ai ţării Egiptului, unde aţi venit să locuiţi pentru o vreme, ca să fiţi nimiciţi şi să ajungeţi o pricină de blestem şi de ocară printre toate neamurile pământului?
Ieremia 44:12 Voi lua rămăşiţele lui Iuda care şi-au îndreptat faţa ca să meargă în ţara Egiptului să locuiască acolo pentru o vreme: toţi vor fi nimiciţi şi vor cădea în ţara Egiptului; vor fi nimiciţi de sabie, de foamete, de la cel mai mic până la cel mai mare; vor pieri de sabie şi de foamete; şi vor fi o pricină de afurisenie, de spaimă, de blestem şi de ocară.
Ieremia 44:22 Domnul n-a putut să mai sufere lucrul acesta, din pricina răutăţii faptelor voastre, din pricina urâciunilor pe care le-aţi săvârşit; şi de aceea ţara voastră a ajuns o paragină, un pustiu, o pricină de blestem, cum vedeţi astăzi.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Noi 23, 2011 1:35 pm, editata de 3 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mar Noi 22, 2011 9:20 pm

Zaharia 8:13 După cum aţi fost un blestem între neamuri, casa lui Iuda şi casa lui Israel, tot astfel vă voi mântui, şi veţi fi o binecuvântare. Nu vă temeţi, ci întăriţi-vă mâinile!”
Zaharia 14:11 Ei vor locui în el şi nu va mai fi nici un blestem în el; Ierusalimul va fi liniştit.
Maleahi 4:6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”
Faptele apostolilor 23: 14 Ei s-au dus la preoţii cei mai de seamă şi la bătrâni şi le-au zis: „Noi ne- am legat cu mare blestem să nu gustăm nimic până nu vom omorî pe Pavel.
Galateni 3: 10 Căci toţi cei ce se bizuie pe faptele Legii sunt sub blestem; pentru că este scris: „Blestemat este oricine nu stăruie în toate lucrurile scrise în cartea Legii, ca să le facă.”
Galateni 3: 13 Hristos ne- a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn” –
Apocalipsa 22:3 Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji.
Geneza 8: 21 Domnul a mirosit un miros plăcut; şi Domnul a zis în inima Lui: „Nu voi mai blestema pământul, din pricina omului, pentru că întocmirile gândurilor din inima omului sunt rele din tinereţea lui; şi nu voi mai lovi tot ce este viu, cum am făcut.
Geneza 12: 3 Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.
Geneza 27: 29 Să-ţi fie supuse noroade, şi neamuri să se închine înaintea ta! Să fii stăpânul fraţilor tăi, şi fiii mamei tale să se închine înaintea ta ! Blestemat să fie oricine te va blestema şi binecuvântat să fie oricine te va binecuvânta.”
Exodul 21:17 Cine va blestema pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea.
Leviticul 20:9 Dacă un om oarecare blestemă pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit cu moartea; a blestemat pe tatăl său sau pe mama sa: sângele lui să cadă asupra lui.
Leviticul 24:15 Să vorbeşti copiilor lui Israel şi să le spui: „Oricine va blestema pe Dumnezeul lui îşi va lua pedeapsa pentru păcatul lui.
Leviticul 24:16 Cine va blestema Numele Domnului va fi pedepsit cu moartea: toată adunarea să-l ucidă cu pietre. Fie străin, fie băştinaş, să moară, pentru că a hulit Numele lui Dumnezeu.
Numeri 22: 11 „Iată, un popor a ieşit din Egipt şi acoperă faţa pământului; vino, dar, şi blestemă- l; poate că aşa îl voi putea bate şi-l voi izgoni. ”
Numeri 22: 17 căci îţi voi da multă cinste şi voi face tot ce-mi vei spune; numai vino, te rog, şi blestemă- mi poporul acesta!”
Numeri 23: 7 Balaam şi-a rostit prorocia şi a zis: „Balac m-a adus din Aram. Împăratul Moabului m-a chemat din munţii răsăritului, zicând: „Vino şi blestemă- mi pe Iacov! Vino şi defaimă-mi pe Israel!”
Matei 5: 44 Dar Eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe
cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei
ce vă asupresc şi vă prigonesc,
Luca 6:28 binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi- vă pentru cei ce
se poartă rău cu voi.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mier Noi 23, 2011 7:31 am

Iacov 3:9 Cu ea binecuvântăm pe Domnul şi Tatăl nostru, şi tot cu ea blestemăm pe oameni, care sunt făcuţi după asemănarea lui Dumnezeu.
Geneza 3: 14 Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.
Geneza 3: 17 Omului i- a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el”, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;
Geneza 4: 11 Acum blestemat eşti tu, izgonit din ogorul acesta, care şi-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău !
Geneza 5: 29 El i-a pus numele Noe, zicând: „Acesta ne va mângâia pentru osteneala şi truda mâinilor noastre, care vin din acest pământ pe care l-a blestemat Domnul.”
Geneza 9: 25 Şi a zis: „ Blestemat să fie Canaan! Să fie robul robilor fraţilor lui !”
Numeri 22: 6 Vino, te rog, să-mi blestemi pe poporul acesta, căci este mai puternic decât mine; poate că aşa îl voi putea bate şi-l voi izgoni din ţară, căci ştiu că pe cine binecuvântezi tu este binecuvântat şi pe cine blestemi tu este blestemat.”
Deuteronomul 7:26 Să nu aduci nici un lucru urâcios în casa ta, ca să nu fii nimicit cu desăvârşire, tu şi lucrul acela; să-ţi fie groază de el, să-ţi fie scârbă de el, căci este un lucru blestemat.
Deuteronomul 13:17 Nimic din ce va fi blestemat ca să fie nimicit cu desăvârşire, să nu se lipească de mâna ta, pentru ca Domnul să Se.întoarcă din iuţimea mâniei lui, să Se îndure de tine, să te ierte şi să tevînmulţească, după cum a jurat lucrul acesta părinţilor tăi,
Deuteronomul 21:23 trupul lui mort să nu stea noaptea pe lemn; ci să-l îngropi în aceeaşi zi, căci cel spânzurat este blestemat înaintea lui Dumnezeu, şi să nu spurci ţara pe care ţi-o dă de moştenire Domnul Dumnezeul tău.
Deuteronomul 27:15 „ Blestemat să fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, căci este o urâciune înaintea Domnului, un lucru ieşit din mâini de meşter, şi care-l va pune într-un loc ascuns!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!
Deuteronomul 27:16 „ Blestemat să fie cel ce va nesocoti pe tatăl său şi pe mama sa!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:17 „ Blestemat să fie cel ce va muta hotarele aproapelui său !” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:18 „ Blestemat să fie cel ce va face pe un orb să rătăcească pe drum!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:19 „ Blestemat să fie cel ce se atinge de dreptul străinului, orfanului şi văduvei!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:20 „ Blestemat să fie cel ce se va culca cu nevasta tatălui său, căci ridică învelitoarea tatălui său!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:21 „ Blestemat să fie cel ce se va culca cu vreo vită oarecare!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:22 „ Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora sa, fiica tatălui său sau fiica mamei sale!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:23 „ Blestemat să fie cel ce se va culca cu soacra sa!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:24 „ Blestemat să fie cel ce va lovi pe aproapele lui în ascuns!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:25 „ Blestemat să fie cel ce va primi un dar ca să verse sângele celui nevinovat!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 27:26 „ Blestemat să fie cine nu va împlini cuvintele Legii acesteia şi cine nu le va face!” – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”
Deuteronomul 28:16 Vei fi blestemat în cetate şi vei fi blestemat pe câmp.
Deuteronomul 28:19 Vei fi blestemat la venirea ta şi vei fi blestemat la plecarea ta.
Iosua 6:26 Atunci a jurat Iosua şi a zis: „ Blestemat să fie înaintea Domnului omul care se va scula să zidească din nou cetatea aceasta a Ierihonului! Cu preţul întâiului său născut îi va pune temeliile şi cu preţul celui mai tânăr fiu al lui îi va aşeza porţile !”
1 Imparati 21: 10 şi puneţi-i în faţă doi oameni de nimic, care să mărturisească astfel împotriva lui: „Tu ai blestemat pe Dumnezeu şi pe împăratul!” Apoi scoateţi-l afară, împroşcaţi-l cu pietre, şi să moară.”
1 Imparati 21: 13 Cei doi oameni de nimic au venit şi s-au aşezat în faţa lui; şi aceşti oameni răi au mărturisit aşa înaintea poporului, împotrivalui Nabot: „Nabot a blestemat pe Dumnezeu şi pe împăratul!” Apoi l-au scos afară din cetate, l-au împroşcat cu pietre, şi a murit.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mier Noi 23, 2011 7:47 am

Ieremia 17:5 Aşa vorbeşte Domnul: „ Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul !
Maleahi 1:14 Nu ! Blestemat să fie înşelătorul care are în turma lui o vită de parte bărbătească, şi totuşi juruieşte şi jertfeşte Domnului o vită bolnavă ! Căci Eu sunt un Împărat mare, zice Domnul oştirilor, şi Numele Meu este înfricoşat printre neamuri.
Marcu 11:21 Petru şi-a adus aminte de cele petrecute şi a zis lui Isus : „Învăţătorule, uite că smochinul pe care l-ai blestemat s-a uscat.”
Iov 24:18 Dar nelegiuitul alunecă uşor pe faţa apelor, pe pământ n-are decât o parte blestemată şi niciodată n- apucă pe drumul celor vii !
Deuteronomul 28:18 Rodul trupului tău, rodul pământului tău, fătul vacilor tale şi fătul oilor tale, toate vor fi blestemate.
Ezechiel 16: 50 Ele s-au semeţit şi au făcut urâciuni blestemate înaintea Mea; de aceea le-am şi nimicit, când am văzut lucrul acesta.
Numeri 5: 23 Preotul să scrie blestemele acestea într-o carte, apoi să le şteargă cu apa cea amară.
Deuteronomul 28:15 Dar dacă nu vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă nu vei păzi şi nu vei împlini toate poruncile Lui şi toate legile Lui, pe care ţi le dau astăzi, iată toate blestemele care vor veni peste tine şi de care vei avea parte.
Deuteronomul 28:45 Toate blestemele acestea vor veni peste tine, te vor urmări şi te vor ajunge până vei fi nimicit, pentru că n- ai ascultat de glasul Domnului Dumnezeului tău, pentru că n- ai păzit poruncile Lui şi legile Lui, pe care ţi le- a dat.
Deuteronomul 29:20 Pe acela Domnul nu-l va ierta. Ci atunci, mânia şi gelozia Domnului se vor aprinde împotriva omului aceluia, toate blestemele scrise în cartea aceasta vor veni peste el, şi Domnul îi va şterge numele de sub ceruri.
Deuteronomul 29:21 Domnul îl va despărţi, spre pieirea lui, din toate seminţiile lui Israel şi-i va face după toate blestemele legământului scris în această carte a Legii.
2 Cronici 34:24 „Aşa vorbeşte Domnul: „Iată, voi trimite nenorociri peste locul acesta şi peste locuitorii lui, şi anume toate blestemele scrise în cartea care s-a citit înaintea împăratului lui Iuda.
Habacuc 3:9 Arcul Tău este dezvelit; blestemele sunt săgeţile cuvântului Tău…
Exodul 22:28 Să nu huleşti pe Dumnezeu şi să nu blestemi pe mai marele poporului tău.
Numeri 22: 12 Dumnezeu a zis lui Balaam: „Să nu te duci cu ei; şi nici să nu blestemi poporul acela, căci este binecuvântat.”
Numeri 23: 13 Balac i- a zis: „Vino , te rog, cu mine în alt loc, de unde îl poţi vedea; căci aici nu vezi decât o parte din el, nu- l vezi întreg. Şi de acolo să mi-l blestemi.”
Deuteronomul 11:26 Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul:
Deuteronomul 11:28 blestemul, dacă nu veţi asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru şi dacă vă veţi abate de la calea pe care v-o dau în ziua aceasta şi vă veţi duce după alţi dumnezei pe care nu-i cunoaşteţi.
Deuteronomul 11:29 Şi când Domnul Dumnezeul tău te va aduce în ţara pe care o vei lua în stăpânire, să rosteşti binecuvântarea pe muntele Garizim, şi blestemul pe muntele Ebal.
Deuteronomul 23:5 Dar Domnul Dumnezeul tău n-a voit să asculte pe Balaam; şi Domnul Dumnezeul tău a schimbat blestemul acela în binecuvântare, pentru că tu eşti iubit de Domnul Dumnezeul tău.
Deuteronomul 27:13 iar Ruben, Gad, Aşer, Zabulon, Dan şi Neftali să stea pe muntele Ebal, ca să rostească blestemul.
Deuteronomul 28:20 Domnul va trimite împotriva ta blestemul, tulburarea şi ameninţarea, în mijlocul tuturor lucrurilor de care te vei apuca, până vei fi nimicit, până vei pieri curând, din pricina răutăţii faptelor tale, care te-a făcut să Mă părăseşti.
Deuteronomul 30:1 Când se vor întâmpla toate aceste lucruri, binecuvântarea şi blestemul pe care le pun înaintea ta, dacă le vei pune la inimă în mijlocul tuturor neamurilor între care te va risipi Domnul Dumnezeul tău,
Deuteronomul 30:19 Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,
Judecatorii 9: 57 şi Dumnezeu a făcut să cadă asupra capului oamenilor din Sihem tot răul pe care-l făcuseră. Astfel s-a împlinit faţă de ei blestemul lui Iotam, fiul lui Ierubaal.
Proverbele 26: 2 Cum sare vrabia încoace şi încolo şi cum zboară rândunica, aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Mier Noi 23, 2011 10:13 am

Cuvântul "binecuvântarea" apare în Biblie de 38 de ori. Mai jos sunt prezentate o parte din citatele în care apare această noţiune :
Geneza 27: 35 Isaac a zis: „Fratele tău a venit cu vicleşug şi ţi-a luat binecuvântarea.”
Geneza 27: 36 Esau a zis: „Da, nu degeaba i-au pus numele Iacov; căci m-a înşelat de două ori. Mi-a luat dreptul de întâi născut, şi iată-l acum că a venit de mi-a luat şi binecuvântarea !” Şi a zis: „N- ai păstrat nici o binecuvântare pentru mine ?”
Geneza 28: 4 Să- ţi dea binecuvântarea lui Avraam, ţie şi seminţei tale cu tine, ca să stăpâneşti ţara în care locuieşti ca străin şi pe care a dat- o lui Avraam.”
Geneza 39: 5 De îndată ce Potifar l-a pus mai mare peste casa lui şi peste tot ce avea, Domnul a binecuvântat casa egipteanului, din pricina lui Iosif; şi binecuvântarea Domnului a fost peste tot ce avea el, fie acasă, fie la câmp.
Exodul 32:29 Moise a zis: „Predaţi -vă azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului şi fratelui vostru, pentru ca binecuvântarea Lui să vină astăzi peste voi !”
Leviticul 25:21 Eu vă voi da binecuvântarea Mea în anul al şaselea, şi pământul va da roade pentru trei ani.
Deuteronomul 11:26 Iată, pun azi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul:
Deuteronomul 11:27 binecuvântarea, dacă veţi asculta de poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le dau în ziua aceasta;
Deuteronomul 11:29 Şi când Domnul Dumnezeul tău te va aduce în ţara pe care o vei lua în stăpânire, să rosteşti binecuvântarea pe muntele Garizim, şi blestemul pe muntele Ebal.
Deuteronomul 12:15 Totuşi când vei dori, vei putea să înjunghii vite şi să mănânci carne în toate cetăţile tale, cât îţi va fi dat prin binecuvântarea Domnului Dumnezeului tău; cel ce va fi necurat şi cel ce va fi curat vor putea să mănânce din ea, cum se mănâncă din căprioară şi din cerb.
Deuteronomul 15:14 să-i dai daruri din cireada ta, din aria ta, din teascul tău, din ce vei avea prin binecuvântarea Domnului Dumnezeului tău.
Deuteronomul 16:10 Apoi să prăznuieşti sărbătoarea Săptămânilor şi să aduci daruri de bunăvoie, după binecuvântarea pe care ţi-o va da Domnul Dumnezeul tău.
Deuteronomul 16:17 Fiecare să dea ce va putea, după binecuvântarea pe care i-o va da Domnul Dumnezeul tău.
Deuteronomul 28:8 Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale şi în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.
Deuteronomul 30:1 Când se vor întâmpla toate aceste lucruri, binecuvântarea şi blestemul pe care le pun înaintea ta, dacă le vei pune la inimă în mijlocul tuturor neamurilor între care te va risipi Domnul Dumnezeul tău,
Deuteronomul 30:19 Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,
Deuteronomul 33:1 Iată binecuvântarea cu care Moise, omul lui Dumnezeu, a binecuvântat pe copiii lui Israel, înainte de moartea lui.
2 Samuel 7:29 Binecuvântă, dar, casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, şi, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie.”
Iov 29:13 Binecuvântarea nenorocitului venea peste mine, umpleam de bucurie inima văduvei.
Isaia 44:3 Căci voi turna ape peste pământul însetat şi râuri, pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânţa ta şi binecuvântarea Mea, peste odraslele tale,
Ezechiel 44: 30 Cele mai bune din cele dintâi roade de orice fel şi partea ridicată din toate darurile de mâncare, pe care le veţi aduce ca daruri ridicate, vor fi ale preoţilor; veţi da preoţilor şi pârga făinii voastre, pentru ca binecuvântarea să rămână peste casa voastră.
Marcu 6:41 El a luat cele cinci pâini şi cei doi peşti. Şi-a ridicat ochii spre cer şi a rostit binecuvântarea. Apoi a frânt pâinile şi le-a dat ucenicilor, ca ei să le împartă norodului. Asemenea şi cei doi peşti i-a împărţit la toţi.
Luca 24:30 Pe când şedea la masă cu ei, a luat pâinea; şi, după ce a rostit binecuvântarea, a frânt-o şi le-a dat- o.
Galateni 3: 14 pentru ca binecuvântarea vestită lui Avraam să vină peste Neamuri, în Hristos Isus, aşa ca, prin credinţă, noi să primim Duhul făgăduit.
Evrei 12: 17 Ştiţi că mai pe urmă, când a vrut să capete binecuvântarea, n-a fost primit; pentru că, măcar că o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe.
Iacov 3:10 Din aceeaşi gură iese şi binecuvântarea şi blestemul! Nu trebuie să fie aşa, fraţii mei !
1 Petru 3: 9 Nu întoarceţi rău pentru rău, nici ocară pentru ocară; dimpotrivă, binecuvântaţi, căci la aceasta aţi fost chemaţi: să moşteniţi binecuvântarea.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Admin Joi Noi 24, 2011 4:54 pm

Anatema este o formulă de blestem folosită pentru prima dată de Pavel
( Galateni 1, 8, Corinteni 16, 22), mai târziu de biserică, cu ocazia excomunicărilor.
Sensul cuvântului este acela de condamnare, excludere din societate, pieire veșnică. Ea se aplică atât clericilor cât și mirenilor!
Mica anatemă (excommunicatio minor) reprezintă refuzul acordării sacramentelor sau a titlului de preot, Marea anatemă ( excommunicatio major ) înseamnă excluderea din biserică.

Defixio (tabellae defixiones) din latină defixio, în greacă καταδεσμός, este denumirea unei tăbliţe purtătoare de blestem, folosită în antichitate pentru a exercita efecte magice ca legarea şi blestemarea. Tăbliţa cu blesteme era confecţionată în general din foiţe de plumb, pe care erau gravate inscripţii prin care se solicitau ajutorul unor zei pentru a controla și influenţa negativ destinul unei anumite persoane.
Motivele dorinţei manifestării acestor efecte negative aveau la bază sentimente de invidie, gelozie, ură, iar consecinţele urmărite erau de natură corporală, pshihică sau chiar moartea victimei. Lamelele cu inscripţii era făcute sul și erau găurite de cuie,
fiind îngropate în morminte, temple sau bălţi. Victima era reprezentată de obicei de un rival sau un concurent.
În România s-au descoperit două astfel de tăblițe de blestem (tabellae defixiones), una pe o foaie de aur, la Orșova, în orașul antic Dierna, cu următorul text : "Demonul spurcăciunii să te tulbure, Aeli Firme. Să stea deasupra capului Iuliei Surilla." A doua, de plumb, descoperită pe Dealul Furcilor din Alba Iulia (Apulum) este inscripționată, în latină, pe ambele fețe și pe mai multe rânduri.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi Empty Re: Binecuvântarea şi Blestemul - Generalităţi

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum