UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Vin Oct 07, 2011 10:26 am

Majoritatea oamenilor care au citit Biblia, fără să fi citit înainte şi alte cărţi legate de religie şi spiritualitate, afirmă că textul biblic este foarte greu de înţeles. Şi eu sunt de aceeaşi părere. Şi afirm în plus faptul că în limba română este mult mai greu de înţeles decât în alte limbi (de exemplu în engleză), datorită folosirii unor termeni lingvistici "de import", cum este "duh", care au mai multe semnificaţii. În Biblia ortodoxă tradusă în limba română acest termen reprezintă un concept central, fundamental, care a fost folosit în multiple contexte, preluând o mulţime de sensuri şi semnificaţii, unele de-a dreptul eronate, făcând anumite texte de neînţeles. A folosi acelaşi termen pentru a desemna lucruri total diferite, reprezintă o mare greşeală, mai ales în cadrul unui material educativ de o asemenea valoare şi importanţă. Dacă acum 2.000 de ani oamenii nu ştiau ce este spiritul şi ce este sufletul, şi care este diferenţa dintre aceste două lucruri deosebite, în ziua de azi această ignoranţă este mai greu de înţeles şi acceptat, căci există multe cărţi ce tratează acest subiect .
Din cauza polisemanticii termenului "duh", şi folosirii sale în mod greşit, în jurul său şi al textelor în cadrul cărora este folosit, pluteşte o mare confuzie. Pentru exemplificare, citeşte următoarele pasaje în care apare termenul "duh", şi încearcă să surprinzi semnificaţia sa în fiecare context, pentru a te edifica :
(La căutarea după cuvântul "duh" în Biblie, am obţinut 573 de rezultate. Nu le voi prezenta pe toate, omiţând repetarea celor foarte asemănătoare)

Geneza 7: 22 Tot ce răsufla, tot ce avea suflare de duh de viaţă în nări, tot ce era pe pământul uscat, a murit.
Exodul 28:3 Vorbeşte cu toţi cei destoinici, cărora le-am dat un duh de pricepere, să facă veşmintele lui Aaron, ca să fie sfinţit şi să-Mi împlinească slujba de preot.
Exodul 31:3 L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări,
Numeri 5: 30 şi pentru împrejurarea când un bărbat, apucat de un duh de gelozie, are bănuieli asupra nevestei lui : preotul s-o pună să stea în picioare înaintea Domnului şi să-i facă întocmai după legea aceasta.
Numeri 14: 24 Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus, şi urmaşii lui o vor stăpâni.
Judecatorii 9: 23 Atunci Dumnezeu a trimis un duh rău între Abimelec şi locuitorii Sihemului, şi locuitorii Sihemului au fost necredincioşi lui Abimelec,
1 Samuel 16:14 Duhul Domnului S-a depărtat de la Saul; şi a fost muncit de un duh rău care venea de la Domnul. (acest pasaj este unul dintre cele mai confuzorii)
1 Imparati 22: 21 Şi un duh a venit şi s-a înfăţişat înaintea Domnului şi a zis : „Eu îl voi amăgi.”
1 Imparati 22: 22 Domnul i- a zis: „Cum?” „Voi ieşi” , a răspuns el, „şi voi fi un duh de minciună în gura tuturor prorocilor lui.” Domnul a zis: „Îl vei amăgi şi-ţi vei ajunge ţinta; ieşi şi fă aşa !”
1 Imparati 22: 23 Şi acum, iată că Domnul a pus un duh de minciună în gura tuturor prorocilor tăi care sunt de faţă. Dar Domnul a hotărât lucruri rele împotriva ta.”
2 Imparati 19: 7 Voi pune în el un duh care îl va face ca, la auzul unei veşti pe care o va primi, să se întoarcă în ţara lui; şi-l voi face să cadă ucis de sabie în ţara lui.”
zra 1: 5 Capii de familie din Iuda şi Beniamin, preoţii şi leviţii, şi anume toţi aceia al căror duh l-a trezit Dumnezeu, s-au sculat să meargă să zidească la Ierusalim Casa Domnului.
Iov 4:15 Un duh a trecut pe lângă mine… tot părul mi s-a zbârlit ca ariciul…
Iov 26:4 Către cine se îndreaptă cuvintele tale ? Şi al cui duh vorbeşte prin tine?


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Oct 11, 2011 10:57 pm, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Vin Oct 07, 2011 11:31 am

Psalmii 51:10 Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic !
Psalmii 51:12 Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijină-mă cu un duh de bunăvoinţă !
Psalmii 51:17 Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit : Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită.
Psalmii 78:8 Să nu fie, ca părinţii lor, un neam neascultător şi răzvrătit, un neam care n-avea o inimă tare şi al cărui duh nu era credincios lui Dumnezeu !
Proverbele 17: 22 O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.
Isaia 11:2 Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înţelepciune şi de pricepere, duh de sfat şi de tărie, duh de cunoştinţă şi de frică de Domnul.
Isaia 19:14 Domnul a răspândit în mijlocul lui un duh de ameţeală, ca să facă pe egipteni să se clatine în toate faptele lor, cum se clatină un om beat şi varsă,
Isaia 28:6 sau un duh de dreptate pentru cel ce şade pe scaunul de judecată şi o putere pentru cei ce dau pe vrăjmaş înapoi până la porţile lui.
Isaia 29:10 Ci pentru că Domnul a turnat peste voi un duh de adormire ; v- a închis ochii, prorocilor, şi v-a acoperit capetele, văzătorilor.
Isaia 31:3 Căci egipteanul este om, nu Dumnezeu, şi caii lui sunt carne, nu duh. Doar mâna să-Şi întindă Domnul, şi ocrotitorul se va clătina, iar cel ocrotit va cădea, şi vor pieri cu toţii.
Ezechiel 2: 2 Cum mi-a vorbit aceste cuvinte, a intrat duh în mine şi m-a făcut să stau pe picioare ; şi am ascultat la Cel ce-mi vorbea.
Ezechiel 11: 19 Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne,
Ezechiel 18: 31 Lepădaţi de la voi toate fărădelegile prin care aţi păcătuit, faceţi- vă rost de o inimă nouă şi un duh nou. Pentru ce vreţi să muriţi, casă a lui Israel ?
Ezechiel 37: 5 Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu către oasele acestea : „Iată că voi face să intre în voi un duh, şi veţi învia !
Ezechiel 37: 6 Vă voi da vine, voi face să crească pe voi carne, vă voi acoperi cu piele, voi pune un duh în voi, şi veţi învia. Şi veţi şti că Eu sunt Domnul.”
Ezechiel 37: 8 M-am uitat şi iată că le-au venit vine, carnea a crescut şi le-a acoperit pielea pe deasupra; dar nu era încă duh în ele.
Daniel 5:12 şi anume, pentru că s-a găsit la el, la Daniel, numit de împărat Beltşaţar, un duh înalt, ştiinţă şi pricepere, putinţa să tâlcuiască visele, să lămurească întrebările grele şi să dezlege lucrurile încâlcite.”
Osea 5:4 Faptele lor nu le îngăduie să se întoarcă la Dumnezeul lor, căci un duh de curvie este în inima lor şi nu cunosc pe Domnul!
Habacuc 2:19 Vai de cel ce zice lemnului: „Scoală- te”, şi unei pietre mute: „Trezeşte- te!” Poate ea să dea învăţătură ? Iată că este împodobită cu aur şi argint, dar în ea nu este un duh care s-o însufleţească.
Zaharia 12:10 Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plânge amarnic cum plânge cineva pe un întâi născut.
Matei 5: 3 „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor ! (Varianta cea mai corectă presupune şi existenţa unei virgule, pentru a se înţelege semnificaţia corectă : "Ferice de cei săraci , în duh, căci...")
Matei 28: 19 Duceţi- vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.
Marcu 1:23 În sinagoga lor era un om care avea un duh necurat. El a început să strige
Marcu 5:2 Când a ieşit Isus din corabie, L-a întâmpinat îndată un om care ieşea din morminte, stăpânit de un duh necurat.
Marcu 5:8 Căci Isus îi zicea: „ Duh necurat, ieşi afară din omul acesta !
Marcu 7:25 Căci îndată, o femeie, a cărei fetiţă era stăpânită de un duh necurat, a auzit vorbindu-se despre El şi a venit de s-a aruncat la picioarele Lui.
Marcu 9:17 Şi un om din norod I-a răspuns: „Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu care este stăpânit de un duh mut.
Marcu 9:25 Când a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat şi i-a zis: „Duh mut şi surd, îţi poruncesc să ieşi afară din copilul acesta şi să nu mai intri în el.”
Luca 1:80 Iar pruncul creştea şi se întărea în duh. Şi a stat în locuri pustii până în ziua arătării lui înaintea lui Israel.
Luca 9:39 Îl apucă un duh, şi deodată răcneşte; şi duhul îl scutură cu putere, aşa că băiatul face spumă la gură, şi cu anevoie se duce duhul de la el, după ce l-a stropşit de tot.
Luca 9:55 Isus S-a întors spre ei, i-a certat şi le- a zis: „Nu ştiţi de ce duh sunteţi însufleţiţi !
Luca 13:11 Şi acolo era o femeie stăpânită de optsprezece ani de un duh
de neputinţă
; era gârbovă şi nu putea nicidecum să-şi îndrepte spatele.
Luca 24:37 Plini de frică şi de spaimă, ei credeau că văd un duh.
Luca 24:39 Uitaţi- vă la mâinile şi picioarele Mele, Eu sunt; pipăiţi-Mă şi
vedeţi : un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeţi că am Eu.”
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Sam Oct 08, 2011 9:44 am

Ioan 3: 5 Isus i-a răspuns: „Adevărat , adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
Ioan 3: 6 Ce este născut din carne este carne, şi ce este născut din Duh este duh.
Ioan 4: 24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”
Ioan 6: 63 Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă.
Ioan 20: 22 După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Duh Sfânt !
Faptele apostolilor 2: 4 Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească.
Faptele apostolilor 2: 38 „Pocăiţi- vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.
Faptele apostolilor 16: 16 Pe când ne duceam la locul de rugăciune, ne-a ieşit înainte o roabă care avea un duh de ghicire.
Faptele apostolilor 23: 8 Căci saducheii zic că nu este înviere, nici înger, nici duh, pe când fariseii le mărturisesc pe amândouă.
Faptele apostolilor 23: 9 S-a făcut o mare zarvă; şi câţiva cărturari din partida fariseilor, s-au sculat în picioare, au început o ceartă aprinsă şi au zis : „Noi nu găsim nicio vină în omul acesta ; dar dacă i-a vorbit un duh sau un înger…?”
Romani 2: 29 Ci iudeu este acela care este iudeu înăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.
Romani 7: 6 Dar acum, am fost izbăviţi de Lege şi suntem morţi faţă de Legea aceasta care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.
Romani 8: 15 Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava! , adică: Tată!”
1 Corinteni 6: 17 Dar cine se lipeşte de Domnul este un singur duh cu El.
1 Corinteni 12:4 Sunt felurite daruri, dar este !acelaşi Duh ;
1 Corinteni 12:8 De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaşi Duh;
1 Corinteni 12:9 altuia, credinţa, prin acelaşi Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaşi Duh;
1 Corinteni 12:11 Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaşi Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte.
1 Corinteni 12:13 Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.
1 Corinteni 15:45 De aceea este scris : „Omul dintâi, Adam, a fost făcut un suflet viu.” Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă.
Efeseni 1: 17 Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui,
Efeseni 2: 18 Căci, prin El, şi unii şi alţii avem intrare la Tatăl, într-un Duh.
Efeseni 5: 18 Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Sam Oct 08, 2011 10:17 am

Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.
1 Petru 3: 18 Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel Neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu. El a fost omorât în trup, dar a fost înviat în duh,
1 Petru 4: 6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.
1 Ioan 4: 1 Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh ; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.
1 Ioan 4: 2 Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta : orice duh care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup este de la Dumnezeu;
1 Ioan 4: 3 şi orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar este în lume acum.
1 Corinteni 2: 13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
1 Corinteni 2: 15 Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.
1 Corinteni 15:44 Este semănat trup firesc, şi învie trup duhovnicesc. Dacă este un trup firesc, este şi un trup duhovnicesc.
1 Corinteni 15:46 Dar întâi vine nu ce este duhovnicesc, ci ce este firesc; ce este duhovnicesc vine pe urmă.
1 Petru 2: 2 şi, ca nişte prunci născuţi de curând, să doriţi laptele duhovnicesc şi curat, pentru ca prin el să creşteţi spre mântuire,
Apocalipsa 11:8 Şi trupurile lor moarte vor zăcea în piaţa cetăţii celei mari, care, în înţeles duhovnicesc, se cheamă „Sodoma” şi „Egipt”, unde a fost răstignit şi Domnul lor.
1 Corinteni 2: 14 Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
Romani 8: 9 Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.
1 Corinteni 3: 1 Cât despre mine, fraţilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovniceşti, ci a trebuit să vă vorbesc ca unor oameni lumeşti, ca unor prunci în Hristos.
Geneza 1: 2 Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era
întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.
Geneza 6: 3 Atunci Domnul a zis: „ Duhul Meu nu va rămâne pururi în
om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă : totuşi zilele lui vor fi de
o sută douăzeci de ani.”
Geneza 25: 8 Avraam şi-a dat duhul şi a murit, după o bătrâneţe fericită,
Leviticul 20:27 Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor.”
Numeri 11: 17 Eu Mă voi coborî şi îţi voi vorbi acolo; voi lua din Duhul care este peste tine şi-L voi pune peste ei ca să poarte împreună cu tine sarcina poporului şi să n-o porţi tu singur.
Numeri 11: 25 Domnul S-a coborât în nor şi a vorbit lui Moise; a luat din Duhul care era peste el şi L-a pus peste cei şaptezeci de bătrâni. Şi, de îndată ce Duhul S-a aşezat peste ei, au început să prorocească; dar după aceea n-au mai prorocit.
Numeri 11: 26 Doi oameni, unul numit Eldad, şi altul Medad, rămăseseră în tabără, şi Duhul S-a aşezat şi peste ei; căci erau dintre cei scrişi, măcar că nu se duseseră la Cort. Şi au început să prorocească şi ei în tabără.
Numeri 27: 18 Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el.
Deuteronomul 2:30 Dar Sihon, împăratul Hesbonului, n-a vrut să ne lase să trecem pe la el; căci Domnul Dumnezeul tău i-a făcut duhul neînduplecat şi i-a împietrit inima, ca să-l dea în mâinile tale, cum vezi azi.
Deuteronomul 34:9 Iosua, fiul lui Nun, era plin de duhul înţelepciunii, căci Moise îşi pusese mâinile peste el.
Judecatorii 6: 34 Ghedeon a fost îmbrăcat cu Duhul Domnului ; a sunat din trâmbiţă, şi Abiezer a fost chemat ca să meargă după el.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Dum Oct 09, 2011 11:33 am

Judecatorii 14: 6 Duhul Domnului a venit peste Samson; şi, fără să aibă ceva în mână, Samson a sfâşiat pe leu cum se sfâşie un ied.
Judecatorii 15: 19 Dumnezeu a despicat crăpătura stâncii din Lehi, şi a ieşit apă din ea. Samson a băut, duhul i s-a întremat şi s-a înviorat.
1 Samuel 10:6 Duhul Domnului va veni peste tine, vei proroci cu ei şi vei fi prefăcut într-alt om.
1 Samuel 16:16 Poruncească numai domnul nostru ! Robii tăi sunt înaintea ta. Ei vor căuta un om care să ştie să cânte cu harpa; şi, când duhul rău trimis de Dumnezeu va fi peste tine, el va cânta cu mâna, şi vei fi uşurat.”
1 Samuel 16:23 Şi când duhul trimis de Dumnezeu venea peste Saul, David lua harpa şi cânta cu mâna lui; Saul răsufla atunci mai uşor, se simţea uşurat, şi duhul cel rău pleca de la el.
1 Samuel 19:20 Duhul lui Dumnezeu a venit peste trimişii lui Saul, şi au început şi ei să prorocească.
2 Samuel 23:2 „ Duhul Domnului vorbeşte prin mine, şi cuvântul Lui este pe limba mea.
2 Imparati 5: 26 Dar Elisei i- a zis: „Oare n-a fost duhul meu cu tine, când a lăsat omul acela carul şi a venit înaintea ta?
2 Cronici 21:16 Şi Domnul a aţâţat împotriva lui Ioram duhul filistenilor şi al arabilor, care sunt în vecinătatea etiopienilor.
2 Cronici 24:20 Zaharia, fiul preotului Iehoiada, a fost îmbrăcat cu Duhul lui Dumnezeu. El s-a înfăţişat înaintea poporului şi i- a zis: „Aşa vorbeşte Dumnezeu: „Pentru ce călcaţi poruncile Domnului ? Nu veţi propăşi. Pentru că aţi părăsit pe Domnul, şi El vă va părăsi.”
2Iov 20:3 Am auzit mustrări care mă umplu de ruşine, şi din adâncul minţii mele duhul mă face să răspund.
Iov 32:8 Dar, de fapt, în om, duhul, suflarea Celui Atotputernic, dă priceperea.
Iov 32:18 Căci sunt plin de cuvinte, îmi dă ghes duhul înăuntrul meu;
Iov 33:4 Duhul lui Dumnezeu m-a făcut, şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă.
Eclesiastul 12:7 până nu se întoarce ţărâna în pământ, cum a fost, şi până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l- a dat.
Isaia 4: 4 După ce va spăla Domnul murdăriile fiicelor Sionului şi va curăţa Ierusalimul de vinovăţia de sânge din mijlocul lui, cu duhul judecăţii şi cu duhul nimicirii,
Isaia 30:1 „Vai – zice Domnul – de copiii răzvrătiţi, care iau hotărâri fără Mine, fac legăminte care nu vin din Duhul Meu şi îngrămădesc astfel păcat peste păcat !
Isaia 42:1 „Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Îşi găseşte plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata.
Ezechiel 1: 20 Unde le mâna duhul să meargă, acolo mergeau, încotro voia duhul; şi împreună cu ele se ridicau şi roţile, căci duhul făpturilor vii era în roţi.
Ezechiel 1: 21 Când mergeau făpturile vii, mergeau şi roţile; când se opreau ele, se opreau şi roţile; când se ridicau de pe pământ, se ridicau şi roţile; căci duhul făpturilor vii era în roţi.
Ezechiel 3: 12 Şi Duhul m-a răpit şi am auzit înapoia mea dârdâitul unui mare cutremur de pământ: slava Domnului s-a ridicat din locul ei.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Admin Dum Oct 09, 2011 10:15 pm

Conform Dicţionarului etimologic român DER :
duh (dúhuri) , s.n. – 1. Respiraţie, suflare. – 2. Suflet, spirit. – 3. Spirit, suflet fără trup. – 4. Spirit, inteligenţă , agerime . – 5.Intenţie. – 6. (Mold. ) Reputaţie, faimă. – Mr. duh. Sl. duchŭ (Miklosich, Slaw. Elem., 22; Miklosich , Lexicon, 182; Cihac , II, 104), cf. bg. duh „spirit”, slov. duh „miros”. Ultimul sens este rezultatul unei confuzii cu buh . Este dublet de la duşi , s.m . pl. (dispoziţie). – Der . duhăi (var. duhli, duhlui , duhni ), vb. (a mirosi urît, a puţi), prin intermediul suf. expresive, cf. sl. dychati, duchati , dŭchnąti „a respira”, rus . tuchnutĭ „a putrezi”; duhl(u)it , adj . (Mold. , puturos); duhliu, adj. (spiritual, pătrunzător); duhoare , s.f. (putoare, miros
urît), der. cu suf. - oare (după Conev 98, din sl. dŭchorĭ ; după Puşcariu, Dacor., VII, 469, şi Candrea, rezultat din încrucişarea cu putoare; dar semantismul este normal, fără a avea în vedere această posibilitate), cf. dihor ; duhorî , vb. (a puţi); duhoniţă, s.f.
(sac pentru seu), cf. dohotniţă; duhnet , s.n. (putoare); tihoare (var. tigoare ), s.f. (lighioană, vietate), formaţie paralelă cu duhoare şi dihor , ca rus. tuchnutĭ „a putrezi”, rut. tuchnuti „a mirosi urît”, faţă de slov. duhneti ; tihoarcă (var. tohoarcă ), s.f. (cojoc de piele de miel, folosit de ciobanii din Mold. şi Trans.), pare cuvînt identic cu cel alterior. – Cf. dohot, duhovnic, duşcă.
Dictionar: DER

DUH, duhuri, s. n. 1. (În superstiţii) Fiinţă supranaturală, imaterială; arătare, strigoi, stafie. ◊ Sfântul Duh = una dintre cele trei ipostaze sub care este înfăţișată trinitatea divină în creștinism. Spirit rău, drac, diavol. 2. Suflet, spirit (al unei fiinţe). (Înv.) Respiraţie, suflare, răsuflare. ◊ Loc. adv. Într-un duh = foarte repede. ◊ Expr. A-și da duhul = a muri. (Înv.) Duhoare. 3. Capacitate intelectuală, minte, inteligenţă; umor,
spirit. ◊ Loc. adj. De duh = spiritual, inteligent. Cu (sau plin de ) duh = cu spirit, inteligent, subtil, spiritual. Expr. Sărac cu duhul = prost, naiv, simplu. Fig. Idee, aspiraţie. 4. ( Înv.) Caracter, fire, natură, temperament. Loc. adv. Cu duhul blândeţii = blând, binevoitor. Notă caracteristică, specific. Sens adevărat al unui text, esenţă; intenţie. – Din sl. duhŭ. Sursa: DEX '98

DUH ~uri n. 1) (în superstiţii) Fiinţă imaginară, creată de fantezie, care provoacă spaimă; fantomă; spirit; vedenie; nălucă; arătare; stafie. 2) Latura psihică a omului; suflet. 3) Facultate mintală; minte. Sărac cu ~ul naiv. Vorbă de ~ vorbă spirituală.
4) înv. Proces fiziologic prin care organismul folosește oxigenul și elimină bioxidul de carbon pentru întreţinerea vieţii; răsuflare; respiraţie. A-și da ~ul a muri. Într-un ~ într-un suflet; într-o fugă. 5) înv. Fel de a fi al omului; caracter; fire; natură. /Sursa: NODEX

DUH s. 1. v. fantomă . 2. (BIS.) spirit. (Sfântul ~.) 3. v. spirit . 4. v. haz. Sursa: Sinonime

DUH s. v. apucătură, calcul, caracter, comportament, comportare, conduită, deprindere, deșteptăciune, duhoare, fire, gând, idee, infecţie, intelect, inteligenţă, intenţie, împuţiciune, judecată, maniere, miasmă, minte, moravuri, natură, năravuri, obiceiuri, plan, pricepere, proiect, purtare, putoare, raţiune, răsuflare, respiraţie,
socoteală, spirit, suflare, temperament. Sursa : Sinonime
Duhuri ( echiv. gr. πνεῦματα [ pneνmata], „sufluri”) ( Biz.) Sursa: DTM

Acum, după ce ai citit câteva pagini referitoare la termenul "duh", poţi formula o definiţie clară a termenului, prin care să se poată explica sensul fiecărui pasaj biblic în care apare termenul ? Cât timp el semnifică multiple realităţi diferite, distincte, este ...imposibil... Este ca şi cum ai nota cifrele 1, 2, 3, 4, 5, 6, cu un simbol unic şi diferit, de exemplu ¿ , după care le-ai înlocui cu acest simbol în toate formulele matematice din fizică, şi ai cere unor elevi care învaţă fizica să înţeleagă când ¿ reprezintă 1, când reprezintă 2, etc.
Acest termen are aşadar o influenţă ...malefică, deoarece contribuie la distrugerea credinţei, prin confuzia pe care o crează în jurul principalelor teme de interes din Biblie. Cine ajunge să creadă, de exemplu, că sufletul şi spiritul sunt acelaşi lucru, şi le denumeşte printr-un al treilea termen prin care le înlocuieşte, se află într-o adâncă eroare, şi nu poate înţelege ce este fiinţa umană, entităţile Ierarhiei, Divinitatea, geneza, etc. Este, în principal, vina unor traducători care pur şi simplu nu înţeleg ceea ce traduc, şi adaptează termenii, sensurile şi semnificaţiile, după înţelegerea lor limitată.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit Empty Re: Duh, Duhuri, Sfântul Duh, şi legătura cu Spirit, Spirite, Sfântul Spirit

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum