UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Spiritul şi Mediumitatea EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Spiritul şi Mediumitatea EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Spiritul şi Mediumitatea EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Spiritul şi Mediumitatea EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Spiritul şi Mediumitatea EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Spiritul şi Mediumitatea EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Spiritul şi Mediumitatea EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Spiritul şi Mediumitatea EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Spiritul şi Mediumitatea EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Spiritul şi Mediumitatea

In jos

Spiritul şi Mediumitatea Empty Spiritul şi Mediumitatea

Mesaj  Admin Mar Feb 08, 2011 6:11 am

Din punct de vedere evolutiv, capacitatea mediumică nu reprezintă un indice care cuantifică măsura dezvoltării spirituale. Un om care manifestă capacităţi mediumice nu este, prin asta, mai evoluat decât cei care nu au această capacitate, după cum un mediu mai bun nu este, doar prin asta, mai evoluat spiritual decât alt medium mai slab. Nu înseamnă, deci, că în acel medium se află încorporat un Spirit mai superior.
Mediumii pot avea grade diferite de evoluţie, capacităţile lor reprezentând mai mult un efect al unei conformaţii organice favorabile, a organizării fizico-chimice a organismului lor, ce prezintă anumite condiţii speciale necesare manifestării mediumităţii. Unii oameni pot avea un organism mediumic, ce prezintă condiţiile necesare, dar un mental rebel, în acelaşi timp, şi din această cauză vor trăi şi vor muri fără să-şi cunoască şi să-şi manifeste în mod conştient puterile latente. Dar această calitate specială a organismului uman este destul de uşor percepută de spiritele neîncorporate, şi care, în cazul celor inferioare, încearcă să se manifeste întotdeauna. Însă, Spiritele Călăuzitoare fac întotdeauna ordine printre cele inferioare, exceptând cazurile în care anumite manifestări ar putea avea o valoare probativă ! Evoluţia spirituală, deci, nu condiţionează manifestarea capacităţii mediumice, şi nu este direct proporţională cu evoluţia acestei "puteri", "facultăţi", cum, în mod greşit, mulţi oameni cred ! Nu este o relaţie de determinare cauză-efect ! Cert este, însă, faptul că această capacitate poate fi dezvoltată prin antrenament susţinut, prin exerciţii specifice, prin efort personal !
Un medium bun poate fi înzestrat cu acea calitate de a pătrunde gândirea, şi de a înţelege cuvintele persoanei cu care este în contact ! Datorită acestui proces, sunt posibile două versiuni de interpretare a gândirii care se exteriorizează prin cuvinte : 1. Gândirea intrinsecă, şi 2. Traducerea discursivă a gândirii. Mecanismul hipnozei : corpul fluidic depăşeşte conturul trupului cu câţiva cm, formând o aură. Pentru a aduce subiectul (S) în transă şi a-i răci corpul, hipnotizatorul (H) trebuie să facă să-i iasă corpul fluidic din cel fizic, starea hipnotică devenind cu atât mai profundă cu cât degajarea corpului fluidic este mai completă ! H trebuie să-i magnetizeze braţele, burta, picioarele, trimiţând spre exterior substanţa fluidică ce se va uni cu masa fluidică degajată deja. Pe măsură ce subiectul se goleşte, fluidul personal al H învăluie S-ul, ajutând cu energia sa puterea lui S. Încet, aura lui H se "topeşte" în S, apoi se topeşte chiar o parte din substanţa interioară a lui H. Substanţa fluidică iese de peste tot, din locuri infinitezimale care învăluie ca un abur întreg corpul, reunindu-se într-un nor, o formaţiune noroasă, la o oarecare distanţă. Nu există un loc special pe unde corpul fluidic iese, există doar o poartă deschisă. Corpul fluidic reintră pe unde a ieşit, prin toată suprafaţa corpului. Automagnetizarea este posibilă, prin antrenament.
Fazele transei de medium :
1. Somnul morţii - începutul stării cataleptice, în care subiectul nu are nici conştienţă, nici sensibilitate,
2. Somnul conştient, în care mentalul poate vedea, se poate mişca,
3. O stare în care nu este lucid în privinţa zonei de Dincolo, dar poate comunica
cu hipnotizatorul şi cu Spiritul călăuzitor.
Un Spirit decorporat al unui om poate fi perceput ca o formaţiune, ca nişte vapori gri, având forma unui corp, licărind într-o strălucire uşoară, ca o formă noroasă, din care emană un corp. Forma poate deveni tot mai clară, condensându-se, luând înfăţişarea şi consistenţa unui om. O stare de torpoare, de transă, somn profund, meditaţie profundă, etc., poate da spiritului posibilitatea să iasă din corp, şi să se deplaseze în plan terestru, fiind perceput în această formă de un medium, un om în transă, meditaţie, etc.
Un Spirit alb nu se poate manifesta în mod direct oamenilor, prin corpul unui medium slab, deoarece ar fi necesară o prea mare pierdere de forţă a mediumului, ca să poată să îi ia în posesie corpul, Spiritul nemaiavând corp. Ar putea să se manifeste direct, doar dacă mediumul ar ajunge la o asemenea dezvoltare, încât ar putea să-şi abandoneze, nu doar corpul fizic, ci şi pe cel fluidic, căci la gradul său de evoluţie, Spiritul alb nu mai are un corp fluidic !
După un timp petrecut în Astral, când un Spirit atinge un grad înalt de evoluţie, nemairevenind pe pământ, îşi pierde corpul fluidic, care nu este decât un intermediar între organism şi spirit ! Această substanţă fluidică revine la materia terestră, şi Spiritul nu mai păstrează decât un înveliş eteral, de o densitate atât de subtilă, încât nu mai este perceptibilă nici de oameni, nici de spiritele mijlocii şi inferioare !
Ca să se poată manifesta prin organismul unui medium, trebuie ca trupul fizic să fie în catalepsie totală, complet golit de corpul fluidic ! Sub influenţa magnetizării prelungite, spiritul mediumului se degajă de corpul fluidic, şi, astfel golit, poate primi Spiritul alb în trup. Spiritul alb, posedând astfel stadiul intermediar necesar, este capabil să-i folosească organismul, pentru a comunica, prin el, cu oamenii !
Există însă riscul deposedării trupului, în această stare, de către un Spirit Roşiatic, ce poate provoca ruptura !
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Spiritul şi Mediumitatea Empty Re: Spiritul şi Mediumitatea

Mesaj  Admin Mar Feb 08, 2011 7:24 am

Spiritele superioare se intuiesc, empatizează, şi se recunosc instinctiv între ele, datorită rezonanţei, formând medii, comunităţi, societăţi, animate de aceleaşi idealuri spirituale.
În Astral, Spiritul poate alege o altă reîncarnare, sau poate să se purifice, chiar brusc, prin anumite probe, care îi permit să ajungă la o spiritualitate elevată, rupând toate legăturile, şi detaşându-se complet de planul terestru. Această stare este percepută ca o eliberare, o rupere a legăturilor cu oamenii, spiritele încorporate în stratul roşiatic al pământului.
Conştiinţa individuală primeşte putere pe măsură ce Spiritul evoluează, Spiritele albastre fiind mai individualizate decât cele gri, iar cele albe decât cele albastre.
Un Spirit evoluat, albastru pur, se află într-un Astral superior, din această cauză poată să nu perceapă invocarea unui om, care se poate pierde, stinge, până sâ ajungă la el. În plus, Spiritele care preferă să evolueze în viaţa astrală, şi să nu se reîncarneze în plan terestru, pierd corpul fluidic astral terestru, cu timpul, şi nu pot coborâ în atmosfera terestră, decât cu preţul unei anumite suferinţe. Fiind obligaţi să se coboare la nivel uman, ei se vor "încărca" de o materie grea, grosieră, care îi va "jena" la revenirea în Astral.
De reţinut si faptul deosebit de important, că în Astral nu contează legăturile de rudenie avute pe pământ, ci afinităţile de spirit, rezonanţa vibratorie armonioasă, dată de asemănarea lor ca nivel de dezvoltare ! De aceea, când coboară în plan terestru, fiind evocat, un Spirit evoluat trebuie să aibă o compensaţie în reacţia celor care îi evocă prezenţa !
Un spirit mai puţin evoluat are idei confuze, şi chiar dacă vrea să înţeleagă, nu poate, chiar dacă vrea să evolueze, nu ştie care este calea. Nici un Spirit nu poate evolua, dacă nu este ajutat de către cele mai evoluate decât el, să evolueze ! La fel este şi în plan terestru : nici un om nu poate evolua, complet singur, decât dacă este ajutat de alţi oameni, mai evoluaţi decât el, prin influenţele educative transmise, comunicate !
Un Spirit Superior alb poate fi "găsit" fluidic, fiind perceput doar ca un fel de nor alb cu puncte strălucitoare. El nu poate să se arate, deoarece s-a eliberat de el însuşi, şi a depăşit lumea muritorilor, şi nu mai poate fi printre oameni, deoarece ar fi necesară o prea mare pierdere de forţă a mediumului, ca să poată să îi ia în posesie corpul, el nemaiavând corp. Ar putea, însă, să ajute anumiţi oameni, prin intermediul spiritelor mai inferioare, albastre, mai apropiate de planul terestru.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Spiritul şi Mediumitatea Empty Re: Spiritul şi Mediumitatea

Mesaj  Admin Mar Feb 08, 2011 9:48 am

Despre percepţia vizuală : anumite metode de antrenament dezvoltă anumite capacităţi perceptive, modalităţi de a percepe în imagini Astralul. Datorită evoluţiei, un om poate avea o putere mediumică elevată, putând vedea Spiritele în eter, şi intra în relaţie cu ele, primind învăţătura lor. Evitându-se etapele inferioare ale dezvoltării mediumice, se câştigă timp, dar Spiritul mediumului poate pierde capacitatea de a vedea în lumea materială, planul fizic terestru.
De asemenea, anumite mediumuri văd perfect în plan fizic, aşa cum văd somnambulii, dar nu ajung Niciodată să vadă Spirite !
Dezvoltarea percepţiei planului terestru material, în stare de decorporare, este o primă etapă, oarecum primară şi inferioară, a dezvoltării clarvederii. Percepţia planurilor superioare astrale, reprezintă dezvoltări şi evoluţii succesive, superioare. Pentru cel ce nu mai poate reveni la percepţia planului terestru, din cauza evoluţiei spirituale proprii, fiind detaşat de material, pentru a putea călători în lumea materială ar trebui să fie ajutat de Spirite inferioare, care, fie se află într-o stare de torpoare sau comă, fie au o vitalitate pe care o folosesc doar pentru a face rău sau pentru a se amuza. Ar fi, deci, necesar ca un Spirit evoluat să consimtă să coboare în spaţiile joase, pentru a-l ajuta, dar el ar putea face asta doar de câteva ori. Spiritele evoluate coboară rar în atmosfera terestră, deoarece este ca şi cum substanţele eterate ale planului inferior le-ar otrăvi substanţa lor eterată. Spiritele superioare simt un chin şi o suferinţă atunci când se află în sferele inferioare pentru a ajuta, pentru a călăuzi. Ele nu pot rămâne mult timp aici. Spiritele care coboară mai uşor au afinităţi mai mari cu cei care îi invocă.

Unii savanţi renumiţi, chiar şi dintre
cei care au încercat să clarifice problema existenţei după moarte, nu ajung îm Astral ca Spirite evoluate. Aceasta deoarece, în plan terestru, au fost nişte mediumuri superioare, datorită culturii, spiritului de cercetare, şi activităţii cerebral-organice, de care mari Spirite au profitat. Evoluţia lor în Astral nu a fost necesară pentru realizarea acestui scop.Însă, după momentul morţii, Spiritul lor desprins de organism, este dezorientat, ei pomenindu-se într-o lume în care nu înţeleg prea bine ce se întâmplă. Spiritele evoluate care s-au folosit de ei, le dau indicii, dar fiecare trebuie să-şi găsească propria cale, în funcţie de convingerile sale.
Fotografia ideilor - ideile şi gândirea produc radiaţii şi unde, dar nu produc imagini. Imaginile sunt, fie create de medium, inconştient, fie de un Spirit care asistă mediumul.
Când imaginea este simplă, ea este creată prin combinaţii fluidice. Când este complexă, imaginea este creată prin munca unor Spirite inferioare, care materializează imaginea. În acest ultim caz imaginea poate fi fotografiată, sau percepută în starea de veghe !
Uneori, însă, Spiritele inferioare se amuză, folosindu-se de medium pentru a crea tot felul de imagini şi materializări caraghioase, sau hidoase ! Spiritele evoluate nu pot opri aceste manifestări, decât în cazuri extreme, căci în Astral există libertate chiar şi pentru spiritele inferioare.
Oamenii trebuie să descopere singuri calea cunoaşterii, căci dacă li s-ar prezenta Adevărul de la început, ei nu ar mai depune Eforturi, şi nu ar mai Evolua !
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Spiritul şi Mediumitatea Empty Re: Spiritul şi Mediumitatea

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum