UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Voci şi Imagini psihomentale EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Voci şi Imagini psihomentale EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Voci şi Imagini psihomentale EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Voci şi Imagini psihomentale EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Voci şi Imagini psihomentale EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Voci şi Imagini psihomentale EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Voci şi Imagini psihomentale EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Voci şi Imagini psihomentale EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Voci şi Imagini psihomentale EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Voci şi Imagini psihomentale

In jos

Voci şi Imagini psihomentale Empty Voci şi Imagini psihomentale

Mesaj  Admin Vin Ian 14, 2011 12:45 pm

Există 5 categorii principale de Voci interioare. Ele pot fi percepute, cu atât mai bine şi mai clar, cu cât eşti mai calm, mai relaxat, mai detaşat de stimulii ambientali, mai puţin implicat în vreo acţiune, existând astfel condiţii favorabile pentru fixarea atenţiei asupra fenomenelor interne, psiho-mentale.
1. Vocea Sinelui, a Conştiinţei Proprii - este cea mai profundă, cea mai impersonală, cea mai calmă, emanând din adâncul fiinţei, şi poate fi numită Vocea Intuiţiei. Ea este mai puternică sau mai slabă, mai exactă sau mai confuză, după cum Conştiinţa fiecăruia este mai trează sau mai adormită, mai mult sau mai puţin dezvoltată. La Spiritele Superioare încorporate, este Solistul, o voce morală, la Spiritele inferioare este aproape mută, căci ele sunt prea prinse de stimulii lumii materiale, de evenimente, şi nu pot să se desprindă, să dea atenţie la ceea ce emană slab din profunzimea Sinelui.
2. Vocea Tentaţiei - a spiritelor mai inferioare, Spiritele Roşii, rău intenţionate şi ignorante, care te sugestionează aiurea, greşit, eronat, în mod conştient, în majoritatea cazurilor, pentru amuzamentul lor răutăcios, pentru divertismentul lor, din răzbunare, "în necunoştinţă de cauză", etc. Spiritele inferioare se bucură dacă pot veni în "ajutor" oamenilor care au gânduri de ură, răzbunare, violenţă, vicioase, etc., contribuind, prin sugestiile lor, la întreţinerea şi amplificarea stării, determinând luarea unei decizii de acţiune, în conformitate cu astfel de intenţii negative şi distructive. Este o voce mai impulsivă, mai coercitivă, pe care o simţi că "te împinge" şi te forţează, în direcţia unei reacţii prin forţă, violentă, punitivă, a unei decizii pe care o simţi, în adâncul tău, că este împotriva normalului, a vocii conştiinţei tale. Este o voce care îţi sugestionează judecăţi şi raţionamente, în sensul motivării deciziei, profitând, de fiecare dată, de câte o slăbiciune de-a ta. "Tu meriţi asta", "tu nu meriţi să ţi se facă aşa ceva", "el merită să-i faci asta", "nu fi slab, arătă-i cine eşti", "merită să fie pedepsit pentru ce a făcut", "nimeni nu te vede", "ia-ţi ceea ce meriţi", "fă-ţi dreptate singur, că altfel nimeni nu-ţi face", "nu te lăsa înjosit", fă-i, drege-l, acţionează, ...
Astfel de sugestii simple, repetate, la momentul oportun, acţionează ca factori motivatori. Le poţi recunoaşte uşor. Dacă te opreşti puţin, şi devii mai atent la ele, vei recunoaşte faptul că ele sunt sugestii venite dinafară, care caută să te forţeze şi să îţi impună ceva.
3. Vocea Spiritelor care se află la un nivel mediu de dezvoltare, Spiritele Gri, Gri- Albăstrui, nivel comparativ cu cel general al celor ce se încorporează în trupuri umane. Sunt Spirite care cred că fac bine, dar nu cunosc Adevărul, şi încearcă să direcţioneze oamenii în direcţii şi sensuri pe care ele le cred bune, benefice. Greşesc prin faptul că încearcă să forţeze, şi ele, oamenii, neînţelegând faptul că Liberul Arbitru este un factor de evoluţie, şi că nu este corect să impui nimănui nimic, oricât de bine intenţionat eşti. Sunt Spirite fals-savante, prizoniere ale unor convingeri proprii, care nu conştientizează că greşesc, influenţând în mod subtil, urmărind satisfacerea unor interese personale.
4. Vocea spiritelor mai evoluate, protectoare, care te sugestionează corect, bine, în mod conştient, spre binele tău, prin sfaturi, atenţionări, avertizări, concluzionări, revelaţii, etc. Este o voce care nu impune şi nu forţează nimic, doar sugestionează şi "atrage atenţia".
5. Vocea oamenilor din jurul tău, gândurile lor, pe care le percepi telepatic.
În majoritatea cazurilor nu percepi o idee clară, coerentă, ceva ca o judecată sau un raţionament, exprimate în litere şi cuvinte, ca şi cum citeşti aceste rânduri în minte, ci o stare afectivă, senzaţii, emoţii, sentimente, şi un fel de îndemn, un impuls de voinţă, de a face ceva, sau a nu face ceva. De asemenea, persoanele cu o bună imaginaţie vizuală, pot percepe imagini relevante, simbolistice sau nu, dar care exprimă, prin ele însele, o anumită idee, sau pot induce o anumită stare afectivă plăcută / neplăcută, ce poate influenţa o alegere în curs.
Imaginile îndeplinesc acelaşi rol ca şi vocile interioare, provin din aceleaşi surse, în sensul că un spirit îţi poate evoca un anumit moment din trecut, de care se "leagă" o anumită imagine semnificativă. Tu, pur şi simplu nu poţi conştientiza cum a apărut acea imagine în conştiinţa ta, în acel moment, dar vei fi influenţat de ea, aproape fără să-ţi dai seama. "O imagine face cât o mie de cuvinte !" De cele mai multe ori, starea afectivă plăcută / neplăcută, şi impulsul fă / nu fă, sunt de ajuns pentru a orienta direcţia şi cursul acţiunilor, influenţând alegerile.
Liberul arbitru nu reprezintă o capacitate de a alege "orice", căci omul nu poate conştientiza niciodată toate Posibilităţile şi Opţiunile sale reale, ci reprezintă o alegere simplă, de genul "fac / nu fac asta", în cursul căreia poate fi influenţat de vocile şi imaginile interioare.
Însăşi existenţa unei Posibilităţi de alegere, la un moment dat, este, de multe ori, sugerată de o voce interioară !
Alegerea se efectuează ca o acceptare a ceva, şi o respingere a altceva, şi reprezintă o demonstraţie concludentă a nivelului moral la care se situează persoana în cauză !
Viaţa fiecăruia este judecată prin prisma tuturor alegerilor efectuate !
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum