Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
iluzii vizuale
2 participanți
Pagina 1 din 1
iluzii vizuale
Iluzia consta intr-o deformare perceptiva a realitatii, o perceptie distorsionata a ceva ce exista in realitate, spre deosebire de halucinatie, care introduce ceva inexistent in realitate, perceptia a ceva inexistent in realitate.
da un click :
iluzii vizuale
da un click :
iluzii vizuale
Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Iul 07, 2011 10:44 pm, editata de 1 ori
Re: iluzii vizuale
Mintea noastra se pricepe foarte bine sa creeze iluzii vizuale.
Vizualizam dorinte - ceea ce ne-am dori sa fim, cum ne-am dori sa fim, cum am vrea sa fie ceilalti in relatia cu noi etc.
Iluziile reprezinta o distorsiune a realitatii si par la fel de reale ca si realitatea in sine. Dar doar par.
"Totu-i permis, cand ai un vis/ Un compromis, te poate duce sus" zice Puia.
Uneori, ca sa atingem acele vise/iluzii pe care le-am creat ajungem sa facem compromisuri. Deci nu sunt bune. Ne atasam de ele si incepem sa renuntam la noi pentru a deveni ceva imaginar.
Cand incepem sa renuntam la noi si sa facem acele compromisuri - lucruri pe care noi nu le-am face niciodata - adica ne sacrificam incepe suferinta pentru ca realitatea isi spune cuvantul.
Deci iluziile sunt principala cauza a suferintei.
Dar de ce ne iluzionam? De unde vin iluziile? Sunt ganduri ale noastre.
De unde vin gandurile?
Vizualizam dorinte - ceea ce ne-am dori sa fim, cum ne-am dori sa fim, cum am vrea sa fie ceilalti in relatia cu noi etc.
Iluziile reprezinta o distorsiune a realitatii si par la fel de reale ca si realitatea in sine. Dar doar par.
"Totu-i permis, cand ai un vis/ Un compromis, te poate duce sus" zice Puia.
Uneori, ca sa atingem acele vise/iluzii pe care le-am creat ajungem sa facem compromisuri. Deci nu sunt bune. Ne atasam de ele si incepem sa renuntam la noi pentru a deveni ceva imaginar.
Cand incepem sa renuntam la noi si sa facem acele compromisuri - lucruri pe care noi nu le-am face niciodata - adica ne sacrificam incepe suferinta pentru ca realitatea isi spune cuvantul.
Deci iluziile sunt principala cauza a suferintei.
Dar de ce ne iluzionam? De unde vin iluziile? Sunt ganduri ale noastre.
De unde vin gandurile?
georgiana_coryna- Level 2
- Sex : Zodiac chinezesc :
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Re: iluzii vizuale
Iluziile vin din dorinta de a schimba realitatea care ne inconjoara. Izvorul iluziilor se afla in dorinte. Cand ne dorim ceva foarte mult, indiferent daca dorintele sunt materiale sau nu (dorinta de a fi apreciat, dorinta de a avea pe cineva pe care sa ne putem baza, dorinta de a demonstra altora ca suntem ceea ce au nevoie) se nasc iluziile care sunt spulberate la fiecare pas de cei din jur. Cand sunt spulberate se nasc alte iluzii si tot asa pana intelegem ideea de baza, pana intelegem dorinta care le-a generat. Cand este descoperita dorinta/nevoia, iluziile se spulbera.
georgiana_coryna- Level 2
- Sex : Zodiac chinezesc :
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin
» Materiale audio-video personale