UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

2 participanți

In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  Admin Lun Iun 07, 2010 10:48 pm

Mentorul- este un îndrumător, preceptor, educator, o persoană ce posedă cunoştinţele şi experienţa necesară pentru a putea indica şi explica cuiva căile, mijloacele şi metodele de urmat, pentru atingerea unui anumit scop (rezultat).
Mentor poate fi un practician, ce a realizat anumite rezultate concrete într-un anumit domeniu, pe care şi le poate explica, lui şi altora, ştiind şi cum să le împărtăşească celorlalţi, în a fel încât să se facă pe deplin înţeles.
Poate fi şi un bun teoretician, care a studiat metodele multir practicanţi cu rezultate deosebite, şi a învăţat din experienţa lor ceea ce stă la baza acestor realizări.
El trebuie să îndeplinească două condiţii importante:
1- să înţeleagă mecanismele, căile şi mijloacele ce conduc la o anumită
realizare, şi să le poată pune în practică,
2- să posede abilităţi şi capacităţi pedagogice, pentru a putea explica pe
înţelesul tuturor teoria ce stă la baza practicii.
Când tu vei stabili Adevărul în propria ta inimă, vei putea să mergi să-l împărtăşeşti cu alţii, vei putea deveni un mentor, dar dacă doreşti să te pui în serviciul unei Înăţături, trebuie întîi să o înveţi, să ţi-o însuşeşti, să o asimilezi, şi o vei putea face pe deplin doar daca o trăiesti, atât în gândire cât şi în faptele tale, având experienţă teoretică şi practică.
Mentorii spirituali reali nu pretind că sunt mai buni decat alţii, nu pretind că au toate răspunsurile potrivite la toate întrebările posibile, căci ei împărtăşesc doar din propria lor experienţă, invitându-i pe ceilalţi să-şi formuleze concluziilor lor personale, fără să-şi asume responsabilitatea pentru ceea ce ei vor alege să facă în continuare.
Un mentor spiritual nu ţine predici, nu încearcă să îndrepte pe nimeni împotriva voinţei lui, acceptându-i pe toţi aşa cum sunt, încurajându-i să afle adevărul, dându-le astfel forţă şi energie.
Mentorul nu încearcă să vindece pe alţii, căci ştie că nu este posibil să îi vindece el, ci îi sprijină şi încurajează să se vindece singuri, prin acceptare şi iubire de sine, ascultându-i şi încurajându-i plin de compasiune, fără a-i judeca sau a încerca să îndrepte ceva. El ştie că nu trebuie să se zbată să schimbe ceva, că fiecare om urmează un proces evolutiv personal, că schimbările se realizează prin voinţa proprie a fiecaruia de a se schimba, că lumea este mântuită deja, fără a exista nevoia de a fi remântuită.
El observă lupta şi durerea oamenilor, dar nu crede că oamenii sunt vinovaţi, că lumea este condamnată, observând marea chemare a iubirii, necesitatea universală de acceptare şi înţelegere, oferind ceea ce este nevoie. Nu încearcă să ofere îndreptare forţată, mântuire brutală, soluţii filosofice pentru probleme fizice.
Mentorul nu dă hrană, bani sau medicamente, deşi acestea sunt de ajutor, căci ele nu reprezintă soluţia la problemele oamenilor, iar ei cer soluţia universală, ceea ce îi poate mântui şi salva. Ei cer de fapt iubire, singura hrană, singurul medicament, singura valoare universal cerută, necesară, acceptată, dorită,... de aceea el oferă soluţia iubirii !
Dacă tu observi la cel din faţa ta o problemă ce trebuie rezolvată, ceva strâmb ce trebuie îndreptat, în acel moment ai şi luat din puterea acelui om, de aceea este bine să renunţi la o astfel de abordare, nemaiacceptând atitudinea de neputinţă a altora, nemaiconsiderându-i neputincioşi şi inconştienţi ce trebuie obligatoriu ajutaţi, căci nu există victime reale în această lume. Neputinţa afişată este doar o mască, căci cerşetorul nu are nevoie de bani, ci de dragostea celor din jur, de binecuvântarea lor, de recunoaştere din partea lor, pentru a-şi vindeca sufletul, pentru a-şi redobândi forţa şi energia pierdută, pentru a-şi reface viaţa, pentru a-şi putea câştiga singur, în continuare, banii acum cerşiti. Tu nu eşti aici ca să îndrepţi viata vreunui cerşetor, nu poţi face asta, căci oricâţi bani, hrană şi medicamente îi vei da, el tot va cerşi în continuare, de aceea, nu ceda uşor în faţa aparenţelor, şi adu-ţi aminte că el este la fel de divin ca şi tine, chiar dacă este handicapat fizic, mental, emoţional, jegos,...Dacă vrei să-i oferi bani oferă-i, dar aminteşte-ţi că eşti în faţa lui pentru a-l cinsti, aşa cum este el, pentru a-i oferi din dragostea ta, din bunăvoinţa, binecuvantarea ta, care nu te costă nimic financiar, doar... un efort de voinţă în scopul înţelegerii şi conştientizării adevărului. Dacă tu vei putea face acest lucru pentru el, şi alţii o vor putea face pentru tine, indiferent de poziţia lor şi a ta, de diferenţele trasate social, cultural, etic, moral, spiritual,...
Mentorul este mulţumit cu poziţia lui de egalitate, de prieten, căci şi-a cunoscut mentorul său interior, şi a înţeles că trebuie să abandoneze toate formele de autoritate exterioară ! El nu va veni la tine să te convingă că greşeşti, şi să-ţi ofere ajutorul, nu va veni să-ţi ceară ceva, şi se va comporta cu tine aşa cum ştie că se vor comporta şi ceilalţi cu el. La fel se va comporta cu toţi, fără deosebire, fără diferenţieri, fără preferinţe. Nu-ţi va cere să-l urmezi, nu-şi va negocia cunoştinţele dobândite prin experienţă, în schimbul unor favoruri, sexuale sau de altă natură, nu te va judeca, nu te va izola, nu-ţi va nega experienţa, menţinându-se mereu pe o poziţie de egalitate.
Cand un Mentor se apropie de tine, este ca şi cum Divinul se apropie de tine, căci tot ce este Spirit este la acelaşi nivel de egalitate, şi din această egalitate izvorăşte mântuirea întregii lumi ! Falşii mentori se chinuie să vindece pe alţii, şi să mântuiască lumea, lucru imposibil de realizat. Ei doar chinuie pe alţii.
Ceea ce-ţi spune şi te învaţă un mentor, trebuie demonstrat şi faptic, prin acţiunile sale, prin comportamentul său zilnic, fiind un model de viaţă. Dacă el nu îţi oferă acest, întreabă-te şi întreabă-l de ce ar trebui să urmezi tu o Cale pe care el nu o urmează. De exemplu, Iubirea, este degeaba predicată de cineva care nu a avut acces la starea de iubire, în viaţa sa, niciodată, şi emite doar teorii despre iubire, căci condiţiile de stare sunt direct legate de conceptul de egalitate între oameni.
Cel ce pretinde că s-a realizat, că s-a eliberat total de suferinţă şi frică, este un fals mentor, iar comportamentul său îl va trada, inevitabil, urmând a fi demascat ca impostor. Adevărata natură a omului se dezvăluie prin comportamentul şi faptele sale, de aceea nu trebuie să te laşi sedus de raţionamentele inteligente şi convingatoare ale celui ce pretinde a avea vreo autoritate spirituală, ci să observi cu atenţie ceea ce face, şi să analizezi dacă ceea ce face este în conformitate cu ceea ce spune că trebuie făcut.
Ne urmând pe nimeni, nicăieri, nu vei risca să fi condus pe căi greşite, dar dacă simţi nevoia imperioasă să fi îndrumat de un mentor, de un Învăţător spiritual, caută unul care poate să-ţi dea forţa de a percepe adevărul din tine, unul care să te iubească fără a căuta să te controleze câtuşi de puţin, unul capabil de a spune adevărul fără să aştepte şi să pretindă ca tu să fii de acord cu el, care să te respecte, şi să te trateze cu demnitate, ca pe el însuşi, nu ca pe un inferior.
Dacă un om pretinde că posedă o cunoaştere specială, şi vrea să ţi-o vândă cu un anumit preţ, dacă vrea să te pleci în faţa lui, să fi de acord cu părerile sale, dacă te încurajează să renunţi la purtarea ta, la respectul de sine, la demnitatea ta, dacă vrea să-i urmezi programul, sau cere bani ori favoruri, acela este un fals mentor. Nu căuta compania unui astfel de om, căci el nu-ţi vrea binele, nici nu are cum să ţi-l vrea, deoarece, nici măcar nu ştie care este binele său, şi îşi face rău lui însuşi, şi altora.
Nu accepta un Mentor a carui companie te sufocă, care nu-ţi lasă libertatea de a fi tu însuţi aşa cum eşti tu, care încearcă să ia decizii în locul tău. Nu accepta învăţătura sau prietenia celui care te critică sau te acuză pentru problemele sale, şi nu ăasa pe nimeni să se impună, să îţi controleze viaţa.
În mod similar, nu încerca nici tu să te impui în vreun fel asupra altora, căci orice nevoie pe care ai avea-o de a controla o altă persoană, sau de a lua decizii în locul ei, reprezintă o forţare, un... abuz...
Nu deranja intimitatea nimănui, căutând să pătrunzi forţat în ea, nu afecta libertatea nimănui de a decide singur ceea ce vrea să faca, căci orice încercare de a participa la influenţarea gândirii şi comportamentului altuia, te va lega de roata suferinţei, căci ceea ce dai vei primi înapoi, şi condiţionând vei fi condiţionat.
Nu ceda tentaţiei de a juca rolul victimei, nici pe cel al agresorului, fi doar tu însuţi, permiţându-le şi celorlalţi să fie ei înşişi, în orice situaţie, în orice condiţii...


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Mai 16, 2012 6:48 pm, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  georgiana_coryna Mar Iun 08, 2010 3:57 pm

Da.
Stiam eu ca mai e cate ceva. Si asta e un lucru foarte important. Si de luat in calcul.

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  georgiana_coryna Mar Iun 15, 2010 7:48 am

Ideea am inteles-o. Incep sa ma lupt cu mine sa imi pastrez acel Eu al meu fara sa impun, sau sa judec - e destul de greu - ca si cu respiratia - pana la urma devine obisnuinta. Smile

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Mentorul spiritual

Mesaj  Admin Mar Iun 15, 2010 1:34 pm

Parerea mea este ca atitudinea conteaza ! Wink adica,fiind vorba de cunostintele si experienta acumulata,prin eforturi individuale,acestea ajuta abilitatile si aptitudinile sa se transforme in capacitati reale, daca exista o orientare interioara spre binele general. Iar aceasta orientare,sa zicem ca provine din constientizarea determinismului cauzal,care ne spune iar si iar ca daca la tati li-i bine,atunci si mie mi-i bine,caci partea mea de bine este constituita din binele tuturor,sau ca binele sistemului nu este posibil fara binele tuturor subsistemelor sale constituente,si asa mai departe,din aproape-n aproape.
Mentoru' trebuie sa constientizeze faptul ca actiunile sale pozitive se vor intoarce spre binele sau,si libertatea,si intelegerea,si toate toate...
Nu este vorba de o lupta sau o fortare de a te comporta asa cum nu esti,de ceva autoimpus, ci de a te comporta asa cum iti dicteaza constiinta,si-asa ca... trebe lucrat la constiinta ta cu instrumentatia adecvata scopului propus,pt elevarea ei,pt dezvoltarea ei,pt spiritualizarea ei,pt a dobandi stari de constienta elevate,si-apoi,in mod normal si natural,comportamentul tau se va schimba,dupa cum iti va dicta aceasta ... constienta elevata a ta Smile
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  georgiana_coryna Mier Iun 16, 2010 2:43 pm

Smile
Si se lucreaza serios la asta.
Cred ca o persoana poate avea mai multi mentori (unul mai influent ca ceilalti) - pentru ca toti aveam de invatat cate ceva de la altii...?? .........

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Memtorul spiritual

Mesaj  Admin Joi Iun 17, 2010 11:13 am

Asa este ! Wink Se zice prin folclorul spiritual auto hton, de catre multi ce au veleitati de conducatori Wink ca Mentorul apare cand esti pregatit, dar putini folcloristi realizeaza faptul ca nu-ti trebuie nici o pregatire ...speciala, si ca Mentori ai in jurul tau ...mereu. Problema lor de logica spirituala se trage de la premisa consideratiunilor ca ar avea trebuinta de un Super Mentor sau mai multi daca se poate, din n motive dragute si amuzante Smile Luand in calcul faptul ca la noi pe lume totul se-nvarte in sfere pe principii de utilitate si eficienta, ce nevoie ar avea, oare, un prescolar de un profesor dr. docent universitar ?! Smile Intelegi ce nu... inteleg ei ? Wink Multi se cred studenti eminenti, desi unii n-au silabisit nici macar ABCdaru' spiritual Smile Asa ca, putem particulariza, declamand afirmatia ideii cum ca un Mentor Spiritual iluminat va aparea pe calea lor luminoasa de dup-un colt intunecos cand ei vor fi in pragul iluminarii lor, iar pana atunci ei au pe altii mai putin luminosi in jurul colturilor intersectiilor de cai care-i tot indruma, dupa cat sunt ei de cetosi si-ntunecosi, si ar trebui sa-si mai aplece urechea din inaltimile culmilor spirituale pe care s-au auto proiectat spre guritele ce adevar pt. ei graiesc, la nivelu' lor de... plutire ! Smile Este induiosator faptul ca aproape nimeni nu le acorda nici o importanta celor ce apar la cotiturile vietii, caci acestia exercita o influenta "naturala" si "normala" asupra cursului evenimentelor... Multi se asteapta la oameni si evenimente para super si extra in viata lor, in domeniul spiritual, si se tot mira ca nu se-ntampla nici un miracol de magie cu personalitatile lor, in timp ce ei sunt influentati in permanenta de n umanoizi si entitati spirituale, pe calea ce-i duce lin si perpendicular la lumina si adevar... "Cine are ochi de auzit va mirosi gustul adevarului si nu se va culca pe-o ureche... flamand..." Smile Wink


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Mai 17, 2012 2:49 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  Admin Mier Mai 16, 2012 6:47 pm

Problemele generale a celor ce încearcă să aplice diferite teorii ale diferiţilor Maeştrii provin din faptul că :
1. Încearcă să aplice tehnici şi metode pentru care nu au înţelegerea, pregătirea şi nivelul evolutiv necesare. Cred că învăţătura de nivel 2 şi 3 trebuie şi poate fi aplicată de cei de pe nivelul 1.
2. Nu citesc cu atenţie toată teoria, nu dau importanţă elementelor introductive, urmărind doar anumite puncte de interes strict personal, în mod preferenţial
3. Dau o importanţă exagerată anumitor informaţii (afirmaţii) rupte de context, acordându-le importanţă deosebită, scăpând din vedere ansamblul în care sunt integrate.
4. nu meditează deloc, sau meditează insuficient la modul în care modelele teoretice cu caracter general trebuiesc adaptate la experienţele vieţii lor personale, încercând să aplice cuvânt cu cuvânt învăţătura
5. nu au capacitatea de discernământ necesară pentru a putea discrimina învăţătura unui Maestru de cea a unui fals Maestru, luând drept Adevăr judecăţi şi raţionamente care au valoare de fals
6. nu analizează logic tot ce afirmă un anumit Maestru, acordând încredere absolută
tuturor ideilor expuse de el, dacă acesta a reuşit să le câştige încrederea. Se bazează astfel pe judecata Maestrului, şi nu pe judecata lor, urmând inevitabil a da vina pe maestru pentru ...lipsa lor de judecată...
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  Admin Sam Aug 11, 2012 12:23 pm

Când s-a apropiat Maestrul (Instructorul) de intrarea la sala în care se efectuau exerciţiile practice, un coleg care fuma, şi-a aruncat ţigara, să nu-l vadă fumând. Dar a fost văzut. Maestrul s-a oprit în faţa noastră şi a zis ceva de genul :
"-Eu nu v-am interzis, şi nu vă interzic să fumaţi, şi nici altceva. Dacă veţi continua practica, veţi renunţa la fumat singuri şi de bună voie, căci organismul care se purifică nu va mai suporta la un moment dat ţigara. Nu îţi mai arunca altă dată ţigara, din cauza mea."
Cam aşa este cu cei care practică, cu cei care fac eforturi de a înainta pe o Cale, sprijiniţi de un Instructor competent. Cel care îndeamnă la renunţări, şi încearcă să impună interziceri, nu este încă pregătit să efectueze o muncă educaţională spirituală... Nu forţa pe nimeni cu nimic. Ajută-i doar să se schimbe, să se transforme, arătându-le Calea Transformării. Fii un... model pentru ei.
Pentru cei ce nu vor să urmeze pe nimeni şi nimic, nicăieri, orice sfaturi sunt de prisos. Vremea unei transformări spirituale importante, nu a sosit încă pentru ei. De aceea, nu-ţi pierde timpul degeaba, încercând să schimbi ceea ce nu poate fi schimbat, deoarece opune mare rezistenţă schimbării. Lasă oamenii să fie ei înşişi, să se comporte natural. Vremea fiecăruia va veni, la timpul ei.
Un adevărat Maestru înţelege că nu poate şi nu are rost să impună şi să forţezepe nimeni cu nimic. El ştie că trebuie doar să sprijine, pe fiecare, cu înţelegere şi blândeţe, să păşească pe Cale, în ritmul său. Ştie că meritul fiecărei transformări trebuie să fie al fiecăruia, în întregime.
Maestrul ştie că fiecare om, când va fi pregătit să urmeze o cale spirituală, o învăţătură, îşi va căuta un specialist în domeniu, un Învăţător spiritual. De aceea el nu îşi caută discipoli, ştiind că cine trebuie să îl caute, îl va căuta, şi totul va decurge în mod firesc şi armonios. El îşi vede de treaba lui, necăutând pe nimeni, ştiind că cine tebuie să îl găsească îl va găsi, la timpul potrivit. Cine este pregătit să urmeze învăţătura unui Maestru, o va urma. Cine nu, nu.
Este inutil să ne agităm, încercând degeaba să forţăm schimbări artificiale în ritmurile Naturii. Este inutil să încerci să convingi pe cineva că trebuie să urmeze o Cale de dezvoltare spirituală, cât timp el nu resimte deloc această nevoie, nefiind pregătit pentru aşa ceva...
Fiecare face ceea de trebuie să facă, inevitabil, pentru a-şi învăţa lecţiile de viaţă. Dar este important pentru fiecare să înţeleagă faptul că dacă forţează transformări, va ajunge să fie el însuşi forţat, de reacţiile adverse pe care le declanşează. Unii încă nu sunt pregătiţi să înveţe de la alţii, ci doar din greşelile proprii. Ei trebuie înţeleşi şi compătimiţi, căci vor avea mult de suferit, dar aceste lecţii ale suferinţei "pe cont propriu" îi vor determina, la timpul potrivit, să apeleze la sprijinul şi ajutorul celor competenţi.
Când cineva te caută pe tine, pentru a-ţi cere părerea, opinia, sprijinul, poţi să ştii că acel om este pregătit să primească sfaturi şi îndrumări, sfatul tău şi al altora. Nu te agita degeaba să dai sfaturi celor care nu ţi le cer, deoarece acei oameni nu sunt pregătiţi, încă, să le primească, sau nu te consideră un specialist în domeniu. Asta nu înseamnă, însă, că cei care consideră că au competenţa necesară, nu trebuie şi nu are rost să posteze sfaturi cu caracter general, pe internet, pe bolguri, forumuri, sau să publice cărţi. Nu. Înseamnă doar că nu trebuie să formuleze pretenţii şi aşteptări ca ele să fie urmate de cei ce ...nu le-au cerut şi nu le cer !
Isus afirma că El nu a venit pentru toţi, ci doar pentru cei care au nevoie de el, pentru cei păcătoşi. Ca doctorul care vine doar pentru bolnavi, să îi ajute să se vindece. Cei sănătoşi nu au nevoie de doctori, de acţiunea lor de vindecare. Dar cei care cred că nu nevoie nici de sfaturile şi învăţătura despre sănătate a nici unui doctor, cu siguranţă vor avea absolută nevoie, mai târziu, de unul, când se vor îmbolnăvi, deoarece nu au ştiut cum să îşi îngrijească sănătatea. Exact aşa este şi cu spiritualitatea. Fiecare trebuie să se îngrijească de sănătatea sa psihică, afectivă, şi trupească. Greşelile efectuate din necunoaştere şi ignoranţă vor conduce spre suferinţă, şi în disperarea provocată de suferinţă, omul suferind va căuta un specialist care să îi poată restabili starea sa de echilibru şi armonie. De aceea, în general, nu cei "sănătoşi" apelează la Maeştrii, ci cei "bolnavi" cu... sufletul, oameni care vor să redobândească pacea şi liniştea interioară. De aceea Maestrul are o mare responsabilitate, şi chiar o datorie morală de a ajuta pe oricine ajunge să apeleze la el.
Cel ce afirmă acum că nu are nevoie de nici o învăţătură, de nici un sfat, de nici o
părere, de nimeni care să îl înveţe pe el ceva, în viitor va avea cu siguranţă nevoie,
deoarece greşelile sale îi vor produce suferinţă, şi va fi împins de diferite genuri de
suferinţe personale să caute sprijin şi ajutor competent.
Oamenii competenţi vor fi căutaţi de cei ce suferă din diferite motive, şi de cei care doresc să evolueze mai rapid decât în ritmul în care ar face-o fără un sprijin competent. Cel ce doreşte să fie mai eficient, înţelege rapid că are nevoie de o îndrumare profesionistă, acordată de un profesionist. Dacă eşti pe calea de a dobândi astfel de competenţe spirituale, cu siguranţă vei fi căutat şi abordat de diverse persoane. Lumea este plină de oameni care greşesc şi suferă, ca efect a propriilor greşeli. Lumea este plină de oameni stresaţi, traumatizaţi, care încearcă să îşi redobândească echilibrul, pacea sufletească interioară, armonia. Fă ceea ce trebuie să faci, instruieşte-te, exersează, în permanenţă, pentru a fii pregătit să faci faţă celor mai variate solicitări. Când vei fii pregătit, nu va trebui să cauţi pe nimeni, căci tu vei începe să fii căutat, în mod firesc şi normal, daorită competenţelor tale.
Renunţările trebuie să apară în mod natural, ca un efect al conştientizării, al purificării, al evoluţiei. În acest fel omul nu suferă deloc când renunţă, deoarece
renunţarea, pentru el, reprezintă o transformare evolutivă firească. A renunţa la
fumat în urma efectuării unor exerciţii de purificare este relativ uşor, deoarece organismul ajunge să respingă viciul toxic, vei resimţi fumatul ca fiind ceva dezagreabil, şi vei respinge această neplăcere. A renunţa însă, cât timp percepi viciul ca pe o plăcere, este dificil, căci este greu să renunţi la plăcerile vieţii. În mod similar, renunţările de tip spiritual reprezintă forţări percepute ca fiind efectuate împotriva naturii tale proprii, cât timp ele se referă la ceva ce îţi conferă anumite plăceri, anumite beneficii mai mult sau mai puţin imaginare. De aceea, Maestrul trebuie să cunoască foarte bine aceste legităţi cauzale, să poată îndruma discipolii în aşa fel încât ei să poată ajunge singuri şi de bunăvoie să renunţe la ceea ce este nociv, distructiv, cât şi la ceea ce îi ţine pe loc, blocaţi, pe calea evoluţiei.
Deşi mulţi oameni nu percep rolul şi rostul Maeştrilor, al Învăţătorilor spirituali, cei care beneficiază de învăţătura şi sprijinul lor ajung să conştientizeze şi acest aspect, neconştientizat de ceilalţi.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  Admin Sam Aug 11, 2012 9:32 pm

Cineva mi-a spus urmatoarele, referitor la ghidarea spirituala, exprimand opinia multor oameni care gandesc la fel ca si el, dupa acelasi tipar :
‎"-Poti sa te ghidezi si singur, ajutat de informatia care circula din abundenta, daca asa ti se potriveste."
Este o iluzie faptul că crezi că astfel te ghidezi singur ! Te laşi de fapt ghidat de acea informaţie care circula in jurul tau ! Tu accepti anumite idei, din multimea imensa a ideilor continute de informatia care exista in jurul tau, si asimilezi informatia continuta in acele idei, conform naturii tale proprii, a nivelului de discernamant si experienta personala pe care le ai in acel moment. Fataliştii chiar ar afirma că ...INFORMAŢIA DE FAPT TE GHIDEAZĂ ! Very Happy Că urmezi astfel Calea informaţiei pe care tu personal o primeşti, şi primeşti exact acea informaţie care este PROGRAMAT să o primeşti, conform unui PLAN şi a unei PLANIFICĂRI, pe care unii le consideră "divine", alţii ..."malefice" Very Happy
Altfel privit : şi acea informaţie de valoare care circulă în jurul tău, despre spiritualitate, provine tot de la Maeştri şi Învăţători spirituali, specialiştii din acest domeniu ! Deci ...tot nu te ghidezi singur, ci te lasi de fapt ghidat de informaţia care ţi-a parvenit de la ei !
Ceea ce orgolilul şi mândria omenească te face să respingi ideea de influenţă din partea altora, şi să te umflii in pene, să te baţi cu pumnu-n piept că te ghidezi singur singurel datorită ...înţelepciunii tale clarvazatoare, se poate demonta uşor astfel : toţi Maeştrii şi Învăţătorii ADEVĂRAŢI au vorbit în termeni diferiţi despre ...acelaşi Adevăr, şi au arătat variaţiuni ale aceleiaşi Căi ce te conduce la descoperirea, relevarea Adevărului. Deci, "pe piaţă", în jurul tău, există 2 tipuri de informaţie : adevărată şi... falsă, provenita de la adevaratii Invatatori, si falsii Invatatori ! Dacă tu crezi că ai un discernământ infailibil, şi că poţi distinge cu exactitate adevărul de fals, în toate teoriile, filosofiile, religiile, etc., atunci te apuci de treabă, şi tot aduni informaţie peste informaţie, peste informaţie, peste informaţie,... şi vei ...muri în timp ce tot aduni, deoarece nu vei termina în viaţa asta de adunat şi triat informaţia Very Happy Şi nu vei apuca să evoluezi aproape deloc, doar vei fii ceva mai... cultivat, deoarece nu ai urmat un sistem practic de punere în practică, a ...Adevărului. Este ca şi cum un copil care vrea sa devina fotbalist ar ...citi, învăţa, analiza teoretic, de mic, nenumărate teorii, scheme, metode, etc., despre fotbal, scrise de tot felul de exmari fotbalişti, mari antrenori, mari teoreticieni, dar... nu ar juca niciodată fotbal, deoarece nu are timp, căci acel imens volum de informaţie nu poate fi asimilat în decursul unei vieţi ! Very Happy Asta fac cei care cred că se pot descurca şi singuri : rămân blocaţi în stadiul teoretic, de ...teorii, şi mor teoretizând filosofic, neaflând vreodată care este... adevărul privind teoriile studiate, adevăr care poate fi experimentat doar prin ... practică, în mod practic !
Nenumarati oameni vorbesc (teoretizeaza) despre Suflet, emit tot felul de analize si concluzii aberante, dar ...nu l-au văzut niciodată, nu l-au experimentat, şi nici nu îl vor experimenta vreodată în mod perceptiv, direct, cât timp rămân în stadiul de analiză teoretică "de unul singur", a tonelor de informaţii prezente în librării şi online Very Happy
Maestrul care a ajuns deja la Adevăr, ştie să te călăuzească spre el, astfel încât să nu te pierzi, să nu suferi, şi să ajungi în timpul cel mai scurt, în timpul acestei vieţi ! Dacă un Maestru a scris cărţi privind această îndrumare, in scop de a ghida fara a fi prezent in trup, pe altii, a le citi şi a urma acea învăţătură este echivalent cu a te lăsa îndrumat de el, a accepta să PUI ÎN PRACTICĂ îndrumarea sa, nu ..."a te ghida singur" ! Tot ce crezi că tu ai asimilat "singur", reprezintă idei preluate de la alţii, chiar şi ...tiparele tale de gândire ! Very Happy
Nu ai fost, nu eşti, şi nu vei fi "singur" si "de capul tau" niciodată, deoarece te-ai autodistruge rapid dacă ai fi lăsat complet liber, in singuratate, şi de capul tău. Că nu eşti conştient de prezenţa şi influenţa invizibilă exercitată în mod permanent asupra ta... asta este ceva ce ...te depăşeşte, şi este imposibil să înveţi din cărţi, deoarece aceste cărţi pur şi simplu... dispar, ca să nu aiba lumea acces la ele. Autorii lor, la fel. Very Happy
Câţi oameni crezi tu că conştientizează Adevărul ? Câte cărţi scrise de astfel de oameni ai citit tu, până acum ? Cât Adevăr te-au ajutat să conştientizezi până acum ? Te-au ajutat să percepi câmpul eteric, corpul eteric, cel sufletesc, astral, meridianele energetice, chakrele, prana, spiritele naturii, cele decorporate / extracorporalizate, îngerii, aurele planetelor,... ? Ce te-au ajutat să percepi, în plus faţă de ceea de percepeai înainte de a le citi ? Very Happy
Fără practică, teoria rămâne doar o ...vorbărie goală, o grămadă de presupuneri, presupoziţii şi ipoteze, care nu vor fi validate niciodată, deoarece validarea se poate face doar prin ...experimentul practic ! Câţi oameni s-au apucat să ...practice ceva, de unul singur, ghidati singuri, ajutati de informatia care circula din abundenta, fără un Instructor (Mentor, Maestru, Invatator, Guru) spiritual ? Tu, omule, ...te-ai apucat ? Oare... daca nu te-ai apucat pana acum, ...te vei apuca ...vreodata ? Very Happy
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru Empty Re: Mentorul Învăţătorul Maestrul Guru

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum