UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Gandirea EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Gandirea EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Gandirea EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Gandirea EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Gandirea EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Gandirea EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Gandirea EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Gandirea EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Gandirea EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Gandirea

In jos

Gandirea Empty Gandirea

Mesaj  Admin Dum Iun 06, 2010 2:49 am

"Gândirea - facultate superioară a creierului omenesc,care reflectă în mod abstract şi generalizat realitatea obiectivă prin noţiuni, judecăţi, raţionamente, teorii etc. Concentrare a activităţii psihicului asupra unui lucru.Capacitatea de a-ţi închipui ceva în mod creator.A-ţi forma o idee despre un lucru,a pătrunde ceva cu mintea,imaginaţie creatoare, fantezie, spirit,conştiinţă,idee,cuget,reflecţie,fantezie,a reflecta,a medita,a cugeta,a chibzui la ceva.
Sinonime : cugetare,conştiinţă,cuget,spirit,suflet,for interior,cunoştinţă, ştiinţă,minte,judecată,chibzuire.
A gândi - a fi conştient (de ceva),a-ţi da seama,a-ţi aduce aminte, evocând în memorie sau în imaginaţie,a crea idei despre obiectele şi fenomenele din realitatea înconjurătoare,a-ţi aplica reflecţia,a reflecta,a medita,a fi cuprins de îngrijorare,a-ţi păsa,a te îngrijora,a găsi de cuviinţă,a crede,a socoti;a considera,a proiecta în gând,a avea în intenţie,a intenţiona,a dori.
Gândirea este întotdeauna premergătoare acţiunii.
Gândurile au o natură energetică,sunt „forme energetice” înalt-vibratorii, ce se propagă în medii energetice,intră în interacţiune unele cu altele,se atrag şi se resping -după natura polarităţii lor,interacţiunile lor fiind asemănătoare cu comportamentul entităţilor energetice vii.
Energia lor este strâns legată de cantitatea încărcăturii afectiv-emoţionale asociată cu ideile.
Spiritul este cel ce „respiră” gânduri,toate spiritele emiţând şi recepţionând gânduri,la nivelul sufletului,a vieţii afective.
Ideile,gândurile,sunt stări ale minţii,pe care aceasta le „îmbracă” şi „dezbracă” în permanenţă,neîncetat,aceste stări avându-şi originile în trecut sau în viitor.
Gândurile vin şi pleacă,tu nu eşti constituit din aceste gânduri,ele nu sunt „ale tale”,nu îţi aparţin,căci nu le poţi reţine,nu rămân permanent în tine.
Rolul lor este de a-ţi atrage atenţia,de a te „capta”, de a te face să te implici,să intri în acţiune,să participi la viaţa Universului,...
Au rol de liant,de legătură,de conexiune,de interrelaţionare,...
Fiecare gând este o cale deschisă către ceva...
Tu poţi să accepţi călătoria,sau să o respingi.
Cel ce acceptă călătoriile,va ajunge repede departe,va evolua în ritm rapid,iar cel ce refuză constant călătoriile,nu va pleca,va stagna,devenind cu timpul un prizonier al locului convingerilor sale,izolându-se prin neacceptarea relaţiilor,a legăturilor.
El poate crede că aplică o metodă de a se elibera,de a scăpa de manipulări,de persuasiune,dar se înşeală,căci el cade pradă unor gânduri ce nu-i aparţin,ce nu sunt ale lui,ce-l îndeamnă la izolare,la blocaj,la refuz,la singurătate,la autodistrugere...
Tot ceea ce percepi în prezent,se leagă de trecut şi de viitor,prin multe legături cauzale,aceste legături fiind ceea ce îţi ţine mintea,gândirea,în mişcare.
Prin îndreptarea atenţiei asupra a ceva,un „subiect” oarecare,automat te şi conectezi la anumite „adrese”,legăturile (link-urile),intrând în funcţiune deoarece au fost „activate” de energia focalizată prin atenţie.
Îţi vor veni deodată,însă ierarhizate,după anumite criterii specifice momentului -în privinţa „importanţei”,mai multe idei,gânduri,deseori contrarii unele faţă de altele.
Conexiunile deschise spre „înafară”,spre gândirea altor entităţi, permeabilitatea la aceste gânduri,constituie ceea ce face posibilă schimbarea, transformarea imaginii construită de tine în mental,perfecţionarea ei, apropierea de adevăr,sau îndepărtarea de el.
Baza procesului de învăţare rezidă tocmai în posibilitatea de a te lăsa pătruns de ideile altora,permiţând că ideile tale să poată fi schimbate de ceea ce recepţionezi.
Totul este un proces de adaptare continuă.
Cel ce îşi închide,îşi blochează conexiunile,devenind „impermeabil”,va fi, inevitabil,catalogat,clasificat,drept alienat mintal,bolnav psihic,...
Acesta preferă să trăiască în interiorul unei lumi creată şi menţinută de el în gândirea sa,o lume a convingerilor sale,ce nu poate fi schimbată, transformată,ce nu poate... evolua !
Starea de sănătate,atât mentală cât şi fizică,sunt în directă relaţie cu acceptarea schimbării,transformării,evoluţiei,ca fiind ceva inevitabil,dar pozitiv.
Celui ce nu poate percepe schimbarea ca o certitudine,o necesitate,viaţa îi va fi influenţată permanent de neînţelegere,de anxietate,de incertitudine,de teamă,frică,neîncredere,decepţii,...
Incertitudinea,anxietatea,teama,...provin din faptul că eşti conştient că trebuie să alegi,că eşti obligat să faci alegeri,şi că percepi faptul că aceste alegeri îţi pot schimba viaţa,deşi,poate,tu nu ţi-ai dori în mod conştient o schimbare.
Dacă situaţia ta nu este „neagră”,fiind „acceptabilă”,acest fapt îţi poate crea o anumită stare de siguranţă,de certitudine,de acceptare a inconvenienţelor prezentului,pe care nu ai curajul să îl schimbi cu un viitor incert,posibil mai rău,mai nesigur,mai... periculos.
Nu este uşor să discerni,să deosebeşti,ceea ce este „bun” de ceea ce este „rău”,ceea ce este „corect” de ceea ce este „greşit”,...nu-i aşa ?
Iar,când greşeşti de mai multe ori consecutiv,când ajungi să suferi pedepse în mod repetat,orizontul înţelegerii şi acceptării se închide şi mai mult...
De ce chiar eu...,de ce tocmai mie...,de ce chiar acum,...?
Când ajungi să-ţi pui astfel de întrebări,înseamnă că ai lăsat în urmă lecţii neînvăţate,că ai trecut prea uşor peste anumite lucruri,că nu ai asimilat ceva ce trebuia asimilat de către tine,...
Sau că forţezi,încercând să rezolvi probleme ale căror date nu le cunoşti îndeajuns,ori nu ţi-ai însuşit modalitatea adecvată de rezolvare a acestui tip de problemă,că nu înţelegi natura problemei,paşii de efectuat pentru soluţionarea ei,...
Logica este ştiinţa gândirii corecte,ea analizează gândirea din punct de vedere al valorii de adevăr sau fals a afirmaţiilor.
Psihologia se ocupă de studiul mecanismelor gândirii,cum gândeşte omul, logica studiind ce gândeşte el.
Este de presupus că un om sănătos gândeşte sănătos,iar unul bolnav,va avea gândirea afectată de boală,într-o anumită măsură.
O analiză detaliată poate evidenţia legăturile existente între gândirea corectă şi starea de sănătate.
Un accident se produce pe fondul unei neatenţii,lipsa de experienţă, necunoaştere,ignoranţă,inconştienţă,...
Legătura este evidentă.
Mai greu de observat este legătura între gândire şi bolile pasagere sau cele cronice,somatice.
Mecanismul este,în esenţă,condiţionat.
Nervozitatea produce descărcări crescute de suc gastric,ce conduc la gastrită,ulcer,...
Bucuria produce o încărcare energetică,frica –o descărcare rapidă, depresia –una lentă.
Stările de relaxare încarcă,cele de tensionare –descarcă.
Energizarea contribuie la protecţia organismului,creşterea imunităţii,... dezenergizarea scade imunitatea la boli,şi nivelul general al protecţiei.
Gândurile îţi influenţează starea psihică,iar starea psihică are influenţă asupra stării corpului tău,asupra proceselor energetice fizico-chimice ce se desfăşoară neîncetat,într-o interconexiune de mare amploare.
O viaţă echilibrată,o viaţă în care să poţi menţine cât mai conştient o anume stabilitate,nu se poate obţine altfel decât prin menţinerea unui echilibru a gândirii.
Gândirea este premergătoare acţiunii !
Efectele îşi găsesc cauzele în gândire.
Cel ce se lasă gândit,se implică,cel ce nu se lasă gândit,dar poate deveni spectatorul lumii gândurilor,a gândirii,nu va mai fi implicat,căci nu se lasă implicat în mod afectiv,subiectiv.
Acest fel de neimplicare înseamnă observare şi acceptare totală a realităţii,aşa cum este ea,privită dinafară,cu detaşare,fără subiectivism,cu renunţare la împotrivire,la luptă inutilă,la orgoliu,la încercarea de a controla pe alţii,de a impune,de a manipula,...de a schimba oamenii şi Universul.
Gândurile sunt ca valurile,te lovesc,te împing,te trag spre larg,te dezechilibrează,te înalţă şi te coboară,...
Dar dacă te scufunzi sub ele,în apa gândurilor,vei simţi calmul din adânc, liniştea,observând că agitaţia se produce doar la suprafaţă,ca rezultat al unor interacţiuni cu mediul exterior,la nivel de separare,de contact.
Coboară sub agitaţia gândurilor,şi vei simţi că acelaşi „material”,acelaşi mediu „fluid”,se prezintă altfel,în masa mare a sa,faţă de stratul superficial al suprafeţei.
Liniştea din care vin sunetele,tăcerea din care emană vocile, generatorul de forme-gând,...acestea le vei găsi în interior,în profunzime,în adâncurile... sufletului tău.
La baza minţii ce gândeşte,vei descoperi conştienţă pură, imperturbabilă, neschimbătoare,ce nu se agită,nu se transformă,nu judecă,nu se implică,...
O gândire pură,limpede,curată,în care există doar adevăr,în care conexiunile nu sunt blocate sau perturbate de neadevăr,de falsitate,de minciună,...
În această linişte şi calm profund,inima ta se deschide,mintea se deschide,acceptând totul,primind totul,nerefuzând nimic,...
A da şi a primi devine totuna,căci tu eşti cel ce dai şi cel ce primeşti...
Nu contează cum ajungi aici,ci contează să ajungi,cât de des poţi.
Fiecăruia îi este convenabilă o metodă proprie,prin care să-şi poată păstra echilibrul,armonia,respectul,demnitatea,siguranţa,confortul,...
Fiecare este capabil,în măsura în care vrea,în care îşi doreşte,...
Un ritm al vieţii mai accelerat,nu înseamnă,implicit,şi o calitate a vieţii mai bună.
A fi mereu pe fugă,înseamnă a pierde contactul cu realitatea statică.
Nu poţi mirosi o floare în timp ce fugi pe câmp,călcând florile în picioare, cu privirea aţintită spre un punct din zare,ce constituie scopul tău de atins cât mai rapid.
Nu poţi cunoaşte liniştea,cât timp te laşi pradă agitaţiei din jurul tău.
Dar când ajungi să cunoşti cu adevărat liniştea,poţi rămâne liniştit şi în mijlocul unui cutremur devastator.
A fi liniştit, înseamnă a acţiona cu calm,cu luciditate,nu a deveni inactiv !
Cei mai eficienţi oameni,sunt oameni calmi,liniştiţi,echilibraţi.

Gândul sugerat apare ca o voce pe care o auzi în tine vorbindu-ţi,iar cel propriu este în general cel din primul moment în care ţi-ai îndreptat atenţia spre acel lucru,ce se prezintă ca o intuiţie,ceva interior,nu ca o voce,ceva perceput ca venind din afară.
Nu are un mare interes această distincţie,deseori fiind util chiar să nu ştii, căci atunci acţionezi mai liber.
Fiind atent la logică,nu la autoritatea sau competenţa celui ce o emană,căci astfel vei fi mai puţin influenţabil,manipulabil,putând lua hotărâri şi decizii ce te reprezintă pe tine,nu pe alţii,ce vor reflecta gândirea ta,nu a altora.
La oamenii inteligenţi unele idei vin din propriul spirit,dar deseori le sunt sugerate de alte spirite,care îi consideră capabili să le înţeleagă,şi demni să le transmită.
Când nu găsesc aceste idei în ei,fac apel la inspiraţie,care este în fapt o evocare,pe care ei o fac,însă,fără bănuială.
Orice inspiraţie provine dinafara ta,sau altfel spus,din interiorul altor spirite.
Spiritele bune nu sfătuiesc decât binele,cele inferioare îndeamnă la rău pentru a face oamenii să sufere ca şi ele,pentru a se amuza de ei,din invidia de a vedea fiinţe mai fericite,...
Spiritele imperfecte sunt instrumente destinate încercării credinţei şi constanţei oamenilor.
Ca spirit,trebuie să progresezi în ştiinţa infinutului,şi pentru aceasta treci prin încercări şi probe ale răului,pentru a ajunge la bine.
Misiunea spiritelor superioare este de a te pune pe un drum bun,şi, când influenţele rele acţionează asupra ta,înseamnă că le-ai chemat prin dorinţa de rău,căci spiritele inferioare îţi vin şi ele în ajutor în rău,când tu ai voinţa de a-l face !
Ele nu te pot ajuta rău decât atunci când tu vrei răul !
Dacă tu eşti predispus spre moarte,omor,vei avea o multitudine de spirite care vor întreţine acest gând în tine.
Dar,similar,tu ai şi alte spirite ce încearcă să te influenţeze în bine,ceea ce face să se restabilească balanţa,şi te lasă stăpân pe acţiunile tale.
Te poţi elibera de spiritele rele,căci ele nu se ataşează decât de acei oameni care le solicită prin dorinţele lor de rău,sau le atrag prin astfel de gânduri.
Influenţa poate fi deci respinsă prin voinţă,prin voinţa de a face bine şi a renunţa la rău,iar spiritele rele când văd că nu mai au nimic de făcut,cedează locul,pândind,totuşi,momentele favorabile.
Gândind şi înfăptuind binele,şi încrezându-te în Divinitate,tu poţi respinge influenţa nefastă şi contribui la distrugerea imperiului pe care aceste spirite vor să-l închege asupra oamenilor.
Fii atent la sugestiile ce te incită spre rău,la gândurile rele ce insuflă discordie între oameni şi surescită în tine pasiuni rele,şi depărtează-te mai ales de cele ce tind să nască în tine orgoliul,căci ele te influenţează prin slăbiciunea ta !
Tentaţiile sunt capcane în care poţi să cazi uşor,acceptând ceea ce pare a fi un avantaj personal,de moment,întunecându-ţi judecata privitor la urmările şi consecinţele reale,privind viitorul.
Spiritele nu primesc misiunea de a face rău,iar când îl fac,îl fac din propria lor voinţă,suferind drept urmare consecinţele !
Ele sunt lăsate să încerce oamenii,dar nimeni nu le-a comandat aceasta, şi tu trebuie să le respingi !
Stările de nelinişte,de angoasă,anxietate nedefinită,cât şi cele de satisfacţie interioară fără o cauză precisă,conştientizată,sunt de multe ori un efect de comunicaţii pe care tu îl ai în tine însuţi cu spiritele,sau pe care le-ai avut cu ele în timpul somnului.
Spiritele rele profită de circumstanţe,dar deseori ele le provoacă,punându-le în tine,către obiectul avidităţii tale.
Tentaţia funcţionează în modul următor : anumite spirite îţi influenţează gândul de a te îndrepta pe un traseu pe care vei găsi un obiect,sau o sumă de bani,şi îţi sugerează ceea ce poţi face cu el,sau cu banii respectivi,dacă îi păstrezi,în timp ce alte spirite îţi sugerează gândul de a înapoia obiectul sau banii,celui căruia îi aparţin.
În final tu alegi,tu decizi şi acţionezi în consecinţă,rezistând tentaţiei,sau căzând în capcană.

Gândurile de o anumită natură conduc la acţiuni de aceeaşi natură.
Influenţând gândirea influenţăm acţiunile şi rezultatele lor.
Inconştientul nu operează cu negaţii,ci doar cu afirmaţii.
Limbajul accesibil emisferei stângi este limbajul conştientului,iar cel accesibil emisferei drepte este limbajul inconştientului.
Cuvintele actualizează gânduri,imagini,emoţii,realităţi prezente,trecute şi viitoare,sau realităţi psihologice unice,în măsura în care mobilizează credinţe, aşteptări,atitudini...
Sugestiile negative au efect paradoxal,căci putem nega,elimina,anula,doar ceea ce există !
Mintea va crea,va imagina întâi obiectul de negat,pentru a avea ce anula prin negaţie,iar dacă nu are date suficiente pentru a-l crea,starea de confuzie poate bloca efectiv procesul gândirii.
Nu există luptă fără adversar !
Mintea trebuie să-şi creeze întâi adversarul,pentru a se putea lupta cu el.
Cu cât sugestionezi ca lupta să fie mai intensă,cu atât va creşte, inevitabil, şi puterea adversarului !
Mintea ce a creat,activat,un „obiect”,nu îl mai poate dezactiva,căci aceasta înseamnă ştergerea memoriei,altfel spus,anulare şi autodistrugerea ei.
Programele gândirii au „protecţie” implementată,nu execută instrucţiuni de distrugere sau autodistrugere,totul fiind valoros,fiecare informaţie având valoarea ei în procesul evoluţiei.
Nimic nu se pierde totul se transformă,şi la nivel de semnificaţii.
La baza tuturor lucrurilor stă...acelaşi lucru.
Cu cât reactualizezi mai mult o informaţie,cu atât mai mult o „întăreşti”,o „protejezi” împotriva uitării,îi dai energie,îi conferi forţă !
Gândurile formulate prin,şi din idei ce conţin negaţii nu-şi pot atinge scopul propus,căci procesele,operaţiile se pot executa doar cu ceea ce este,ce există, obiectiv sau subiectiv,cu afirmaţii,nu cu ceea ce nu este,adică negaţii.
Nu există imaginea lucrurilor inexistente,necreate !
Gândirea nu poate opera dispariţia unui lucru inexistent,neimaginat, neperceput,...
Imaginea evocată automat va fi cea a părţii ce constituie o afirmaţie în cadrul negaţiei generale.
Ce imagine îţi evocă propoziţia :” Trandafirul NU este roşu” ?
Aşa-i că gândirea ta nu a creat automat o imagine negativă,imaginea unui trandafir transparent,sau incolor,fără nici o culoare,sau cu o culoare ce nu există,o culoare ce nu este roşie,...ci creează automat imaginea pozitivă,trandafirul roşu,creat automat,”chemat”,evocat prin cuvânt,ce va exista în câmpul conştienţei într-o stare „suspendată”,aşteptând cuvântul ce va evoca „noua” sa culoare non-roşie,realizând,operând transformarea...?
Gândirea operează prin transformarea,modificarea informaţiei înregistrată, noul fiind creat din,şi pe baza vechiului „material”.
Memoria funcţionează la fel,înmagazinând,înregistrând imagini şi semnificaţiile asociate lor.
Ceea ce numim,va fi obiectivizat de gândire instantaneu prin evocarea din memorie,sau prin procesul imaginativ de transformare,modificare a imaginilor şi semnificaţiilor.
Nu este uşor de înţeles ceea ce ar trebui să înţelegi,dar este vizibil, perceptibil,observabil,...că este foarte periculos să gândeşti pe bază de negaţii, folosindu-l intens pe „Nu”,datorită faptului că ceea ce declanşezi îţi scapă de sub control,ca orice lucru neînţeles,incontrolabil prin gândire !

Operaţiile gândirii sunt limitate fizic de substratul material organic al corpului,ce fixează limite ale vitezei de procesare a informaţiei codificată energetic,cât şi a numărului de relaţii,de legături logice ce se pot activa concomitent.
Erorile de judecată,de raţionament,nu denotă doar lipsurile,golurile prezente în informaţia deţinută,ci şi diferenţele de organizare a acestui suport material,care practic sunt în relaţie cu nivelul evolutiv atins de entitatea ce gândeşte.
Un nume nesemnificativ,o semnificaţie neatribuită,un lucru nedenumit,nu sunt şi nu pot fi transpuse de gândire automat într-o relaţie,asociere,fără conştientizarea acestui proces,acesta efectuându-se doar în mod conştient,cu cheltuială de energie,adică prin efort susţinut de voinţă,motivaţie,...într-un proces de învăţare,educaţie,conştientă,ce va aduce şi merite celui ce le înfăptuieşte.
Gândirea nu ne oferă altceva decât ceea ce am acumulat noi în mod conştient sau nu,cu voie sau fără de voie,...
Lipsa de experienţe se reflectă în sărăcia materialului ce poate fi evocat.
Un trandafir care nu este roşu poate avea mii de nuanţe,milioane de combinaţii coloristice.
O gândire corectă trebuie să atribuie în mod corect corespondenţa nume-imagine.
„Imaginează-ţi că în mâna ta dreaptă nu ţii un trandafir roşu-aprins,ce nu te înţeapă în palmă în degetul mare,şi ţie nu îţi apare o picătură de sânge pe degetul mare în locul înţepat,şi trandafirul nu răspândeşte un miros puternic parfumat,care nu îţi creează o senzaţie plăcută...”,un exemplu în care,prin evocarea numelui,prin cuvânt şi semnificaţie,indiferent în ce scop,obiectul se prezintă instantaneu gândirii,datorită experienţei anterioare înregistrată în memorie.
Astfel,frica de ceva va fi amplificată de gândul la acel ceva,prin reîntărirea informaţiei,de aceea,spunând: „Dă Doamne să scap de coşmarul ce mă urmăreşte”,de fapt vei reactualiza coşmarul,iar a reactualiza înseamnă a reîntări !
Nu la coşmar,la starea neplăcută,trebuie „să-ţi stea gândul",ci la ceea ce doreşti să-l înlocuiască,la un vis plăcut,la o stare de dorit.
Unde-ţi este gândul,atenţia, acolo îţi va fi şi spiritul...!

Nimeni nu poate să te convingă,doar tu poţi să te convingi !
Însă ceilalţi te pot influenţa în convingerile tale,prin persuasiune,prin logică, prin argumente pro şi contra,combătându-le,demontându-le,sau susţinându-le, întărindu-le.
Nu poţi avea certitudini cât timp ai îndoieli,în legătură cu ceva.
Nu poţi fi convins dacă nu eşti sigur,dacă nu prezinţi siguranţa neîndoielii.
Nu poţi avea o convingere dacă nu crezi în ea.
Cât timp nu-ţi pui întrebări,atât timp nu vei avea răspunsuri,iar exactitatea răspunsului depinde de claritatea întrebării.
Să cauţi răspuns la o întrebare,se aseamănă cu rezolvarea unei probleme, cu urmărirea atingerii unui scop,esenţa fiind aceeaşi.
Un gând gândit,este un lucru împlinit,în mintea ta,în câmpurile şi mediile rezonante vibratorii,” înregistrat” în materia subtilă,ca o entitate energetică vibratorie.
Un gând repetat capătă forţă prin „reîntărirea” energiei lui,ce altfel scade în timp.
Trebuie să învăţăm pentru a şti,să ştim pentru a îndrăzni,să îndrăznim pentru a putea,să putem pentru a experimenta,şi să experimentăm pentru a ne convinge de adevărul teoriei învăţate.
Ardoarea plecată din voinţa fermă de a şti,fără curiozitate,ne poartă pe calea adevărului..."
KAN
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Dum Iun 06, 2010 6:11 am

Cand apare un gand, ca aici nu intelege eu. POate fi:
-rational
-"intuitiv"

Cel intuitiv poate fi:
- preluarea gandului altei prsoane
- anumite vibratii pozitive sau negative

Mergem in adancuri sa cautam raspunsul sau cum aflam noi de unde a venit fiecare gand??

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Lun Iun 07, 2010 2:35 am

Adevarata comoara postarea de mai sus.
Corecteaza-ma daca gresesc. Comoara este mantuirea fiecaruia, a ta, a altora. Sunt persoane cu care rezonezi mai mult, cu altele mai putin Rezonezi mai mult pentru ca e nevoie de mai multa rezonanta. Adevarul castiga intotdeauna. Daca nu e adevar, incet, incepe sa fie atacat - pana se ajunge la adevarul suprem.
Cel mai greu e sa rezonezi cu persoane pentru care e nevoie de mai multa rezonanta. In acelasi timp, inconstient - rezoneaza si ele cu tine. E vorba de o lupa acerba. Daca nu reusesti poti sa te ajuti de tehnologia moderna sau sa comunici cumva.
La inceput a fost cuvantul.
Incet nu va mai fi nevoie de aceasta. Astfel catigi increderea. Ajungi la credinta de a crede in ceva. Pe care te poti baza.
In acelasi nevoie e nevoie de liberul albitru. Daca nu respecti la timp asta ce se intampla?
Stiu deja ca trebuie sa ....faci totul in numele Divinului. Fara destainuiri, si cu sufletul curat.
Nu trebuie sa urmaresti supunerea altora, sa fii imparat peste altii Wink - trebuie sa faci totul pentru binele lor.
Mai poti sa te si aperi prin adevar. Smile Va fi nevoie la un moment dat. Cred eu.
Daca sunt mai multe persoane implicate incepi pe rand. Urmaresti pentru ca ei vor da semne de slabiciune. Cand atragi destul persoane - poti sa distrugi si raul cel mai puternic care e aliat cu acestea.
Nu poti sa il supui primul daca e aparat de forta lui si a celorlalti.

Imortanta e de fapt salvarea celor care rezoneaza cel mai mult cu tine. Acelea au cea mai multa nevoie. Si cand ma gandeasc ultima experienta a fost destul de periculoasa si a fost nevoie de mult ajutor Divin, SAU ORICE AR FI FOST TOT DE LA DIVIN A VENIT :)sunt curioasa cat de greu va fi. Orice ar fi, o reusita o atrage pe urmatoarea. Deja increderea e castigata. Si eliberarea de dupa aduce o mare bucurie. Smile
In drumul nostru va trebui sa mergem incet, cu pasi marunti ca sa putem mirosi o floare, sa admiram albastrul cerului. Smile

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Lun Iun 07, 2010 5:45 am

Daca nu respecti liberul albitru al altor persoane, efortul e inutil. Lucrezi degeaba. Daca ele nu au nici o treaba cu treaba ta refuza. Resursele trebuie folosite si nu irosite. Le pierzi astfel.
Astazi se implinesc 63 de ani de cand exista Steaua. S-au strans aici, aproape si striga si acum.
www.youtube.com si a aparut o stea. Smile
Sunt pe drumul cel bun inseamna. Astept testele. Sa vedem cum se va descurca Steaua de-acum. inainte!

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty Gandirea

Mesaj  Admin Lun Iun 07, 2010 9:08 am

"Adevarul castiga intotdeauna" Este o afirmatie devenita clasica, in randul cautatorilor de adevar, care nu s-au eliberat inca, de... frica, de teama, de nesiguranta, de incertitudine. Este o etapa normala, naturala, ce va fi depasita, cu timpul, prin efortul de a cunoaste si intelege. Doar prin convingerea proprie vei reusi, si nu prin credinta. Credinta este o faza preliminara, necesara, dar nu si suficienta. Toti credinciosii pastreaza indoieli in sufletul lor ! Dobandirea Convingerii presupune implicare, experiente proprii, si asumarea responsabilitatii ! Credinta majoritatii oamenilor reprezinta doar o fuga de responsabilitate, de experienta, din teama de greseala, de consecinte, de... suferinta ! Credinciosul crede in recompense si pedepse Divine ! Si le asteapta, cu frica si indoiala, toata viata sa ! El se crede la adapost, si crede ca credinta sa il va feri de pedeapsa Divina. Este o conformare la un sistem asa zis spiritual, motivata de teama. El cauta sa se autosugestioneze ca asa este, ca are dreptate, dar el vede ca nu-i ferit de suferinta, si indoiala ii macina sufletul mereu. El se intreaba in permanenta unde a gresit in credinta sa, si tinde sa-si autoimpuna norme tot mai drastice si mai severe. El crede ca este vinovat si merita sa fie pedepsit, intrand intr-un cerc vicios din care nu mai are scapare. Mantuirea sa nu va veni, caci nu exista un Mantuitor din afara. El isi refuza mantuirea prin faptul ca se blocheaza in interiorul unui sistem de rationamente cladit pe o fundatie ce nu-i ofera nici o stabilitate, caci nu-i cladita pe.. Adevar ! Doar Adevarul elibereaza, salveaza si mantuieste,si in lumea noastra Adevarul poate fi constientizat doar prin implicare personala, prin experienta individuala. Convingerile adevarate nu pot fi "imprumutate". Ceea ce spun eu este inteles de fiecare in alt mod, in functie de capacitatea fiecaruia de a intelege, dar fiecare va intelege aat cat poate si trebuie sa priceapa la actualul sau nivel de dezvoltare spirituala. Logica, judecatile si rationamentele, insa, reprezinta un instrument la indemana oricui. De aceea exista sisteme spirituale in care se poate dobandi iluminarea si pe Cale Logica ! Din 2 propozitii afirmative,care au ceva in comun se poate desprinde a 3-a, care face legatura intre cele 2. La asta ma refeream, acolo, la subiectul cu "Fluidul Universal".Trebuie sa enunti a 3-a propozitie, care se refera la Mantuire (Salvare) , ca legatura, ca revelatie interioara,pe care e mai bine sa o gasesti in tine, caci degeaba vei incerca sa o imprumuti de la mine sau de la altii. Credinta ta, din acest moment, iti este cel mai mare obstacol in a accepta ceea ce decurge de acolo, caci judecand prin prisma doctrinelor religioase, iti va parea... ilogic, de neconceput, fals,... Lasa un moment orice credinta la o parte si analizeaza complet detasata. De ce,oare, Mantuirea, Salvarea din acest univers al Greselii si Suferintei este atat de greu de conceput ? Credinta fiecaruia reprezinta blocajul. Intrebare : crezi ca poti renunta la orice credinta, pentru a te... Mantui ? Crezi ca poti sa-ti eliberezi sufletul intr-atat, incat el sa se poata inalta ,usurat si liber, in mod spontan, la Adevar, la Divinitate ? ! Simti cum te cuprinde... Teama ?! Ti-e frica sa renunti la tot ce-ai cladit pana acum in mintea ta ? Te simti mai in siguranta in aceasta cladire, in acest castel cu turnuri de fildes cu aspect de... biserica, de catedrala... ?
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Lun Iun 07, 2010 5:18 pm

Orice mi-ai spune nu pot sa cred ca noi oamenii suntem mai presus de orice. Asa a facut si Lucifer si a cazut de-akolo.
Dumnezeu exista, pentru ca Biblia exista - Dumnezeu l-a facut pe om, dupa chipul si asemanarea lui. El a trebuit sa isi poarte crucea pana in ultimul moment. Si cand i-a fost mai greu, tot la Dumnezeu s-a rugat - astfel a reusit sa ii salveze pe cei de pe cruce.
Dumnezeu exista. Nu am cum sa cred ca eu pot sa fac ce vreau de capul meu.

Multumesc Kato.
Aveam nevoie de credinta - da cred in Biserica pentru ca in Biserica am simtit si am vazut lumina cand se citea din Evanghelie - si spunea "nu dati margaritar porcilor". De la Biserica a pornit totul. Biserica a declansat totul.

Daca ma insel - imi asum orice responsabilitate de a uita tot ce am invatat pana acum.
Nu e vorba ca nu pot sa ma desprind de trecut si de invataturi - e vorba ca Dumnezeu exista si daca gresesc acum - imi va da o a doua sansa.

As vrea sa vad albastrul cerului in continuare - tare m-as bucura - Fie voia Domnului!

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  77 Lun Iun 07, 2010 7:11 pm

Si eu sunt de parere ca fiecare are o anumita perceptie asupra divinitatii, in functie de experientele pe care le-a trait.....nu poti percepe lucrurile decat prin prisma experientei si a convingerilor. Credinta "oarba", fara logica, pe sistemul : "crede si nu cerceta", are multe beneficii dar si capcane....insa , daca esti in cautarea evolutiei spirituale trebuie neaparat sa "cercetezi". Nimic nu se obtine usor, iar aceasta cercetare trebuie facuta simultan in mai multe domenii. Totul are legatura cu totul. Very Happy

Procesul gandirii este foarte complex. Nu stiu daca intuitia este chiar un proces al gandirii, deoarece informatiile de acesta natura de regula nu sunt un produs al conexiunilor creierului, mie imi par a fi informatii de natura externa, care ajung in subconstient ( care la randul lui nu are legatura cu niciun proces de natura logica) si care foarte rar ajung si la nivel constient pentru a fi prelucrate.

77
Level 1
Level 1

Sex : feminin Pesti Zodiac chinezesc : Sarpe
Mesaje : 12
Puncte : 19
Reputatie : 7
Data de inscriere : 05/06/2010
Varsta : 44
Localizare : Akasha
Stare de spirit Stare de spirit : relativ buna in conditiile economice actuale

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Lun Iun 07, 2010 7:46 pm

Si daca cerecetezi gasesti linistea si pacea interioara.
Dar inca nu e de ajuns.

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty gandirea

Mesaj  Admin Lun Iun 07, 2010 10:27 pm

"Orice mi-ai spune nu pot sa cred ca noi oamenii suntem mai presus de orice. Asa a facut si Lucifer si a cazut de-akolo. "
Nu omul este mai presus de orice,ci Spiritul Divin ce se manifesta prin fiecare entitate umana.Nu preamaresc omul,ca si creatie divina,desi nu il pun nici mai prejos de orice altceva a creat Divinitatea. Wink Lucifer nu a cazut de nicaieri,si nici nu o sa cada vreodata Smile Acest mit,aceasta legenda,a fost gresit inteleasa si interpretata. Aceasta lume este creatia unor entitati considerate "decazute" de la un anumit statut,prin faptul ca ele nu fac ceea ce fac si altele care par a se conforma intru totul planului divin,fara nici o oponenta. Creatorul Pamantului nu este Divinitatea Suprema ! Spiritul Suprem nu s-a implicat niciodata in mod direct si personal in creatia materiala a lumii fizice ! Despre asta vom vorbi mai pe larg,in curand.

"Dumnezeu exista, pentru ca Biblia exista - Dumnezeu l-a facut pe om, dupa chipul si asemanarea lui. El a trebuit sa isi poarte crucea pana in ultimul moment. Si cand i-a fost mai greu, tot la Dumnezeu s-a rugat - astfel a reusit sa ii salveze pe cei de pe cruce.Dumnezeu exista. Nu am cum sa cred ca eu pot sa fac ce vreau de capul meu."
Nu Dumnezeu a facut Biblia ci ... oamenii au scris-o,si chiar daca admitem faptul ca toata-i plina numai de Revelatii Divine,si tot intervine subiectivismul uman in aprecierea si talmacirea viziunilor.Una este credinta in Divinitate,si cu totul alta este credinta fanatica,fanatismul, extremismul religios Wink Tu oricum,faci ce vrei tu,de capul tau,cum ...crezi tu ca-i mai bine Wink ,caci nimeni in aceasta lume nu te poate opri,si nu are dreptul de a te opri,cel putin cat timp nu afectezi libertatea si integritatea nimanui !

"Aveam nevoie de credinta - da cred in Biserica pentru ca in Biserica am simtit si am vazut lumina cand se citea din Evanghelie - si spunea "nu dati margaritar porcilor". De la Biserica a pornit totul. Biserica a declansat totul."
Este o iluzie,caci totul vine din interior,nu din exterior ! Credinta nu vine din afara,caci atunci ar fi o simpla impunere, o simpla manipulare ! Credinta tine de un simtamant interior, de constiinta si constienta. Credinciosi sunt si cei ce intra in biserica,si cei ce intra in temple,in catedrale, in moschei, sau se roaga in plin camp, in grote de pesteri, ori in jungla ! Nu institutia ,dogma,sau asa zisele persoane imputernicite, ti-au insuflat sentimentul religios. Iesi din capcana... multi incearca sa profite de sentimentele tale, religiose sau nu... Twisted Evil Cat timp credinta se masoara in ... bani,in cotizatii,... cat timp se face comert intr-o institutie religioasa... totul ramane foarte interes ant ! Twisted Evil

"da cred in Biserica pentru ca in Biserica am simtit si am vazut lumina cand se citea din Evanghelie..."
Tu nu in Biserica trebuie sa crezi,ci in Adevarul pe care ea il exprima ! Daca il exprima... In Realitate trebuie sa crezi,nu in Irealitati,iluzii si minciuna,iar Realitatea este construita pe Adevar,pe ceea ce exista,pe ceea ce este inestructibil, de neatins,de nemodificat,ce nu sufera nici o schimbare in timp... Adevarul se confunda,intr-un anumit plan,cu Divinitatea insasi...

"Daca ma insel - imi asum orice responsabilitate de a uita tot ce am invatat pana acum. Nu e vorba ca nu pot sa ma desprind de trecut si de invataturi - e vorba ca Dumnezeu exista si daca gresesc acum - imi va da o a doua sansa. "
Te crezi ocrotita si protejata de o credinta,si nu mai ai curajul sa cauti sa te convingi de Adevar ! Te crezi mai bine protejata de ceea ce un intermediar iti spune ca este bine sa faci,sau de ceea ce simti in sufletul tau ca iti transmite un Spirit Divin ? Neutral
Cel ce se Convinge,prin Traire si Experienta proprie,nu se mai numeste Credincios,caci el nu mai are nevoie sa Creada,deoarece el ...Stie ! El se situeaza dincolo de curaj si teama, caci stie ca orice ar face,si oricat ar gresi,el este condus de experienta sa catre Adevar.El stie ca trebuie doar sa nu se opreasca,sa nu se blocheze in false credinte si convingeri,caci atunci el si-ar autioimpune obstacole,si nu va mai fi liber sa se elibereze prin Adevar !
Nu este vorba de a uita tot ceea ce ai invatat pana acum, ci de a lasa deoparte, macar pentru o clipa,ceea ce ai fost Fortata sa-ti insusesti,ceea ce ti s-a Impus, si ti se impune,de catre anumiti oameni ce se proclama intermediari ai Divinitatii pe Pamant , si singuri detinatori ai Adevarului ! alien Twisted Evil In acel moment ai simti cum este sa fii cu adevarat liber,si sa te umpli de sentimentul prezentei divine ! Poti simti asta doar cand renunti la tot ce ai acumulat in tine,cu egoism,mandrie si trufie,cand dai afara tot,cand renunti la orice sentiment,la teama,frica,dragoste,neliniste,manie,...
Invata sa recunosti falsitatea,minciuna,iluzia,halucinatia,si ...bucura-te ca poti privi albastrul linistitor al cerului ,fara sa trebuiasca sa ceri Permisiunea cuiva pentru asta, fara sa trebuiasca sa Crezi, neaparat, ca exista un ...cer albastru ... sunny
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  77 Mar Iun 08, 2010 2:22 pm

Subscriu la cele spuse de tine, aceasta este calea spre adevar.

77
Level 1
Level 1

Sex : feminin Pesti Zodiac chinezesc : Sarpe
Mesaje : 12
Puncte : 19
Reputatie : 7
Data de inscriere : 05/06/2010
Varsta : 44
Localizare : Akasha
Stare de spirit Stare de spirit : relativ buna in conditiile economice actuale

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  georgiana_coryna Lun Aug 30, 2010 12:30 am

"Gandurile vin si pleaca. Noi putem accepta calatoria sau putem sa o respingem."
Dintr-o multitudine de variante de ganduri, pe una din ele ne canalizam mai mult atentia decat pe altele sau una din variante ne place mai mult sau ne marcheaza mai puternic.
Uneori vor predomina 2 ganduri care se refera la aceeasi situatie gandita. O varianta in care acceptam calatoria si ne place ceea ce gandim, ne dorim acel lucru si cealalta care o neaga pe prima "dar daca nu.....?", "daca imi fac doar iluzii si nu va fi asa". Si oricat incercam sa o eliminam ce-a de-a doua varianta, ea tot apare.
Alteori, unele ganduri sunt atat de clare si suntem asa de siguri pe ele incat nimic nu pot sa le zdruncine. Cu toate ca acel gand pare imposibil daca incercam sa ne imaginam o cale de a ajunge acolo. Doar stim! Nu stiu cum. Dar e sigur.
De ce apar acele indoieli? Gresim undeva?
Sa fie autoconvingerea o cale sprea a ajunge acolo unde ne dorim?
Sau e vorba de incredere pe care o avem noi?

Daca un gand rau ne marcheaza - se va intampla (de ce ti-e frica nu scapi).
Dar tot ce se intampla are un scop. Trebuie doar sa gasim cauza.
Deci acea cauza determina acel gand.
La fel cum tot ceea ce se intampla in viata noastra are o cauza si genereaza un scop, la fel si gandurile au o cauza - acestea avand ca scop materializarea lor.
Deci fiecare gand are o cauza! Arrow
Question
Cum gasim cauza? Suspect

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Gandirea Empty Re: Gandirea

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum