UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai

In jos

Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai Empty Re: Ce este un NUTRIŢIONIST şi cum poţi devenii unul, acreditat legai

Mesaj  Admin Joi Ian 03, 2013 2:23 pm


Nutriţionistul este specialistul care consiliează pacienţii în privinţa alimentaţiei sănătoase sau alimentaţiei adaptate pentru diverse situaţii - afecţiuni medicale, stări fiziologice sau activităţi sportive. El trebuie să fie vectorul răspândirii informaţiilor corecte despre alimentaţie în rândul populalaţiei, prin mijloacele de informare în masă.
Nutriţionistul este expertul care rezolvă diferitele probleme cu privire la o nutriţie sănătoasă. În general, acesta lucrează în servicii de sănătate publică, unde colaborează cu medici specialişti pentru asigurarea unei nutriţii echilibrate şi curative în conformitate cu ultimele descoperiri medicale în acest domeniu.
Activitatea unui nutriţionist presupune consilierea pacienţilor săi, pentru a le oferi sugestii şi soluţii. Colaborarea cu nutriţionistul este în general una de lungă durată, mai ales când este vorba de probleme serioase, cum ar fi obezitatea.
Nutriţionistul interacţionează cu persoanele care au nevoie de consiliere pe probleme de nutriţie, le analizează stilul de viaţă şi le oferă sfaturi pentru problemele constatate sau pentru obţinerea unor performanţe mai bune în activităţile curente sau cele speciale precum sport. Pentru persoanele cu afecţiuni medicale, nutriţionistul alcătuieşte regimuri alimentare adaptate la necesităţile acestora.
În instituţiile de sănătate, nutriţionistul stabileşte servirea hranei pentru pacienţi, în funcţie de starea lor de sănătate şi de nevoile lor. De asemenea, el poate lucra la întreprinderile mari de alimentaţie publică unde va monitoriza în special respectarea regulilor unei nutriţii echilibrate.
Obligaţiile includ adesea controlul unităţilor de alimentaţie publică, supravegherea respectării standardelor alimentare, pregătirea meniurilor, calcularea valorii energetice şi biologice a alimentelor.
Nutriţionistul poate să lucreze în sanatorii, în cantinele din grădiniţe şi şcoli, în organizaţii de caritate, în institute de cercetări sau în firme de consultanţă, în cabinete private de consiliere pe teme de nutriţie, spitale sau grădiniţe, pentru elaborarea meniurilor zilnice, sau săli de fitness pentru oferirea de diete sportivilor.

Cunoştinţe şi studii necesare : Nutriţionistul nu trebuie să deţină cunoştinţe doar din nutriţie, ci şi din medicină, chimie, psihologie sau biologie. El activează într-un domeniu care necesită îmbinarea mai multor ştiinţe. Trebuie să fie pregătit să răspundă la o mulţime de întrebări privind alimentaţia, comportamentul alimentar, compoziţia corporală, particularităţi ale alimentelor, dar şi probleme medicale, activitate fizică.
Pentru a profesa, un nutriţionist trebuie să deţină studii superioare cu specializare în medicină, biologie, alimentaţie, farmacie sau chimie. Studiile sunt absolut necesare, ţinând cont că uneori poate fi în joc sănătatea pacientului. Nu este suficient să citească câteva cărţi în domeniu, ci, trebuie să îşi formeze o bază solidă de cunoştinţe de specialitate, să studieze anatomie, fiziologie, biochimie, şi, abia ulterior, să înceapă studiul nutriţiei, într-o manieră sistematică, sub îndrumarea unor persoane avizate. Acest lucru se poate efectua doar într-un mediu universitar.

Pentru a-şi desfăşura activitatea, un specialist în nutriţie are nevoie de bune abilităţi de comunicare, pentru a putea construi o relaţie eficientă cu pacienţii săi. Un regim alimentar, oricât de bun şi bine alcătuit ar fi, nu va fi pus în aplicare de către pacient, dacă acesta nu are încredere în specialist, încrederea construindu-se printr-o bună relaţie de comunicare.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum