UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Falun Dafa EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Falun Dafa EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Falun Dafa EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Falun Dafa EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Falun Dafa EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Falun Dafa EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Falun Dafa EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Falun Dafa EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Falun Dafa EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Falun Dafa

In jos

Falun Dafa Empty Falun Dafa

Mesaj  Admin Lun Oct 15, 2012 7:31 pm

Falun Dafa (numită și Falun Gong) este o practică avansată de cultivare a sinelui din școala budistă, fondată de către domnul Li Hongzhi, Maestrul practicii. Este o disciplină în care "asimilarea la cele mai înalte calităţi ale universului - Zhen, Shan, Ren (Adevăr, Compasiune, Toleranţă) - reprezintă fundamentul practicii. Practica este ghidată de aceste calităţi supreme, şi se bazează pe înseși legile care stau la baza dezvoltării cosmosului". Învățăturile Maestrului Li sunt expuse într-un număr de texte, printre care sunt incluse Falun Gong, Zhuan Falun, Marea Cale de Perfecţiune a Falun Dafa, Cheile pentru progresul sârguincios şi Marile Versuri. Acestea şi alte lucrări au fost traduse în treizeci şi opt de limbi, şi sunt publicate şi distribuite în lumea întreagă.
În practica Falun Dafa se pune accentul pe minte - cultivarea minții şi a gândurilor sau a "Xinxing-ului", fiind considerată elementul-cheie în creşterea energiei de Gong. Înălţimea Gong-ului unei persoane este direct proporţională cu cea a xinxing-ul său. Conceptul de "Xinxing" include transformarea virtuţii (o formă de materie albă) şi a karmei (o formă de materie neagră). Acesta include, de asemenea, stăpânire de sine, discernământ, şi abandon, adică, renunțareala dorinţele și atașamentele umane obişnuite şi capacitatea de a îndura cele mai grele încercări. Conceptul cuprinde foarte mult.
Falun Dafa include, de asemenea, cultivarea corpului, care este realizată prin efectuarea de exerciţii specifice. Unul din scopurile acestor exerciţii este de a întări capacitățile supranaturale ale practicantului şi mecanismele sale energetice prin intermediul puternicei forţe a Gong-ului său. Un alt scop este de a dezvolta multe entităţi vii în corpul practicanţilor. În practica avansată, va lua fiinţă Copilul nemuritor şi vor fi dezvoltate multe capacități. Exerciţiile Falun Dafa sunt necesare pentru transformarea şi cultivarea unor astfel de lucruri. Un sistem cuprinzător de cultivare minte-corp ca acesta necesită atât cultivarea sinelui cât şi exerciţii fizice, cultivarea fiind prioritară exerciţiilor. Gong-ul unei persoane nu va creşte pur şi simplu dacă el sau ea practică doar exerciţiile, nereușind să-și cultive xinxing-ul. Exerciţiile sunt, aşadar, un mijloc suplimentar în atingerea perfecţiunii spirituale.
Falun Dafa implică cultivarea unui Falun, sau "Roata legii." Falun-ul este o entitate inteligentă, în rotaţie, compusă din materie de energie înaltă. Falun-ul pe care Maestrul Li Hongzhi îl plantează în abdomenul inferior din alte dimensiuni al practicantului se roteşte în mod constant, douăzeci şi patru de ore pe zi. (Cultivatorii adevăraţi pot obţine un Falun prin citirea cărţilor Maestrului Li, vizionarea sesiunii sale de 9 prelegeri video, ascultarea sesiunii sale de 9 prelegeri audio, sau studiind împreună cu studenţii Falun Dafa). Falun-ul îi ajută pe practicanţi să practice în mod automat. Adică, Falun-ul îl purifică tot timpul pe practicant, chiar dacă el sau ea nu efectuează exerciţiile în orice moment. Dintre toate practicile făcute publice astăzi în lume, doar Falun Dafa a reuşit să obțină o stare în care, "Fa purifică persoana."
Falun-ul în rotație are aceleaşi calităţi ca şi universul, şi este miniatura universului. Falun-ul budist, Yin-Yang-ul Taoist, şi totul din Lumea celor Zece Direcții sunt reflectate în Falun. Falun-ul oferă salvare practicantului atunci când se roteşte spre interior (în sensul acelor de ceas), deoarece absoarbe o cantitate mare de energie din univers şi o transformă în energie de Gong. Falun-ul oferă salvare celorlalţi atunci când se roteşte spre exterior (în sens contrar acelor de ceas), pentru că eliberează energie care poate salva orice fiinţă şi poate rectifica orice stare anormală. Dacă se află în prezenţa cuiva care practică, o persoană va beneficia de aceasta.
Falun Dafa "aduce persoana într-o stare de înţelepciune şi de existenţă armonioasă. Mişcările practicii sunt concise, deoarece o mare cale este extrem de simplă şi de uşoară". Falun Dafa este unică în opt moduri:
1. Se cultivă un Falun, și nu un elixir de energie.
2. Falun-ul rafinează persoana chiar și atunci când el sau ea nu practică exercițiile.
3. Se cultivă conștiința principală, astfel că persoana însăși este cea care obține energia de Gong.
4. Se cultivă atât mintea cât și corpul.
5. Practica este alcătuită din cinci exerciții, care sunt simple și ușor de învățat.
6. Nu se folosește mintea pentru a ghida ceva, nu exisă riscuri legate de aceasta, iar energia de Gong crește repede.
7. Când se practică exercițiile nu contează locația, timpul și direcția, și nici modul în care se încheie exercițiile.
8. Corpul Legii al Maestrului (Fashen) oferă protecție, astfel că persoana nu trebuie să se teamă că entități malefice i-ar putea face rău.
Învăţăturile Falun Dafa sunt astfel complet deosebite de acele metode conventionale de practică sau de cele care se bazează pe dezvoltarea de elixir intern sau de Dan.
Practica Falun Dafa începe la un nivel înalt chiar de la început, oferind astfel mijloacele cele mai eficace, rapide, ideale şi preţioase de practică acelora cu o relație predestinată sau celor care au practicat ani de zile folosind alte mijloace, dar nu au reuşit să dezvolte Gong.
Atunci când Xinxing-ul unui practicant şi puterea Gong-ului său ajung la o anumită înălțime, el sau ea poate obține un corp nemuritor, de diamant pe când se află încă în lumea profană. O persoană poate obține, de asemenea, "descuierea Gong-ului", iluminarea, şi ascensiunea întregii sale ființe către niveluri mai înalte. Cei cu mare determinare ar trebui să studieze această învăţătură dreaptă, să se străduiască să atingă starea lor finală, să-și înalțe xinxing-ul şi să-și abandoneze ataşamentele. Numai atunci este posibilă perfecţiunea spirituală.
O puteți prețui - Buddha Fa se află chiar în fața voastră.
Conform http://ro.falundafa.org/introduction.html
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum