UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Reiki EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Reiki EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Reiki EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Reiki EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Reiki EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Reiki EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Reiki EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Reiki EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Reiki EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Reiki

In jos

Reiki Empty Reiki

Mesaj  Admin Mar Iun 05, 2012 9:59 pm

Reiki este unul dintre cele mai noi sisteme de evoluţie spirituală, prin care practicantul accesează sursa universală de energie, şi operează cu energia, utilizând anumite simboluri. Este un sistem accesibil oricarei persoane care doreşte să urmeze o practică spirituală.
Fondatorul este Mikao Usui (1865-1926), în anul 1922, an în care a urcat pe muntele Kurama, şi a ţinut post negru 21 de zile, încercând să pătrundă taina vindecărilor efectuate de Iisus Hristos. În ziua 21 a "primit" această capacitate energetică, pe care a numit-o "REIKI" - de la Rei = universal şi Ki = energie. A transmis mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi, şi acesta mai departe doamnei Hawayo Takata, aceasta instruind 22 de maeştrii în America. Ei au fondat societăţi de Reiki, fiecare punându-şi amprenta personală pe acest sistem. În prezent, pe lângă diferenţele existente de la un maestru la altul, mai sunt şi peste 100 de ramuri "nontradiţionale" sau "moderne" ! Tipic omenesc, fiecare Maestru încercând să "îmbunătăţească" sistemul, prin contribuţia sa personală, de mare valoare Very Happy Se evită însă, susţinerea unor afirmaţii de genul : "Reiki-ul meu este mai bun decât al tău ! ", considerându-se că toate funcţionează, cu atât mai mult cu cât ele beneficiază de ..."îmbunătăţiri" în permanenţă. Very Happy Există diferenţe privitoare la simbolurile folosite, şi vibraţiile la care acestea conectează, plus diferenţe privind ritualul de iniţiere (acordaj).
Iniţierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universală. Iniţierea are 3 mari componente:
1. fizică -maestrul efectuează un anume ritual
2. energetică -se "deschid" anumiţi centrii energetici, şi se "curăţă" anumite meridiane energetice
3. spirituală - practicantul primeşte un anumit număr de "ghizi de Lumină", o cunoaştere la nivelul sinelui, şi "daruri de la Divinitate".
Principiile Reiki :
1. Tehnica de vindecare se bazează pe „punerea mâinilor“, gest arhetipal folosit în scop de energizare, purificare, sfinţire, tămăduire, în multiple sisteme spirituale, chiar şi de reprezentanţii curentelor religioase contemporane.
2. Se consideră că practicantul accesează Sursa universală de energie, şi operează cu energia ei, prin utilizarea anumitor simboluri arhetipale. Din acest motiv practicanţii consideră că ei "lucrează cu lumină", având posibilitatea de a se încărca cu energie luminoasă, şi a o redistribui (canaliza) în diferite direcţii, sensuri şi spaţii fizice, după voinţa lor.
3. Simbolurile Reiki activează energia emisă prin palme, și se poate efectua un tratament energetic prin realizarea (desenarea) și vizualizarea simbolurilor, în anumite locuri (spaţii) bine precizate. Se pot efectua astfel tratamente locale sau la distanţă, folosind simbolurile. Simbolurile sunt utilizate şi pentru curăţarea diverselor spaţii şi substanţe de energii negative, nocive, trimiterea luminii la distanţă, crearea câmpurilor de protecţie, etc.
4. Simbolurile reprezintă un fel de scheme arhetipale formale, mentale, cu ajutorul cărora anumite tipuri de energii pot fi condensate, concentrate, şi vehiculate (canalizate) cu ajutorul gândurilor şi voinţei.
Gradele Reiki :
În prezent Reiki tradiţional are 3 grade, dar acestea nu existau pe timpul lui Usui.Discipolii trăiau împreună cu maestrul, şi primeau iniţierile şi informaţiile, în mod progresiv, în functie de nivelul lor de evoluţie pe această cale. Nu existau învăţături strict delimitate pe grade şi nivele de pregătire. Discipolii înaintau progresiv şi continuu pe întreaga cale, devenind la rândul lor, în final, maeştrii. Împărţirea
învăţăturilor Reiki pe grade a fost efectuată prima dată de maestrul Hayashi, pentru a putea observa şi măsura nivelul devotamentului, iluminării şi dezvoltării spirituale a discipolilor săi. Ulterior, dna Takata a preluat această gradaţie, aplicând-o în occident.
Datorită ei, acest sistem a devenit cunoscut în întreaga lume.
În prezent, cursurile de Reiki se limitează în general la un sfârşit de săptămână, constând în transmiterea informatiilor de bază şi racordări.
Efectul iniţierilor este variabil, depinzând de nivelul vibraţiilor fiecărui aspirant în
momentul efectuării primei racordări.
Gradul I : după iniţiere, practicantul poate efectua o formă de autotratament, şi după un timp poate trata şi alte persoane. Poziţiile de punere a mâinilor sunt simple, schematice, de sus în jos, urmărindu-se sistemul chakrelor, pe faţa și spatele organismului.
Gradul al II-lea : practicantul primește primele simboluri Reiki, cu ajutorul cărora își poate activa palmele pentru o mai mare eficienţă, și poate efectua tratament energetic prin realizarea (desenarea) și vizualizarea simbolurilor în anumite locuri şi spaţii. Poate efectua şi tratamente la distanţă utilizând simbolurile. Utilizarea simbolurilor permite curăţarea spaţiilor şi substanţelor de energii negative, nocive, și trimiterea energiei la distanţă, crearea câmpurilor energetice de protecţie, etc.
Gradul al III-lea ( profesor ) : practicantul primește noi simboluri, și învaţă tehnici suplimentare. Poate face acordaje altor persoane. Acest grad nu este prezent în cadrul tuturor sistemelor, lipsind din cele "tradiţionale".
Gradul de Maestru : practicantul poate să facă altor practicanţi iniţieri /acordaje, ajungând să cunoască simbolurile specifice maeştrilor.
După fiecare iniţiere, urmează o perioadă de "criză de vindecare", de purificare, cu o durată de 21 de zile, în care practicantul trebuie să-și facă autotratament zilnic, să practice un regim de viaţă cât mai echilibrat, și un meniu lacto-vegetarian.
În timp, s-au dezvoltat numeroase sisteme Reiki. Unele au asimilat tehnici și
simboluri descoperite în vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazează pe experienţa înnoitoare a maeștrilor contemporani. Astfel, pe lângă Reiki-ul tradiţional, au apărut şi unele sisteme mai cunoscute numite : Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.
Simbolurile Reiki tradiţionale :
Cho Ku Rei - Simbolul puterii – „Pune puterea aici“. Concentrează și amplifică energia.
Sei He Ki - Simbolul mental-emoţional – „Spiritul și omul sunt împreună“. Deschide
chakre, câmpuri, dimensiuni.
Hon Sha Ze Sho Nen - Simbolul de distanţă – „Fără trecut, prezent sau viitor“. Permite transmiterea la distanţă a energiei.
Dai Ko Mio - Simbolul de maestru – „Marea Lumină Strălucitoare“. Deschide către sursa de Lumină universală.
Cho Ku Rei
Sei He Ki
Hon Sha Ze Sho Nen
Dai Ko Mio
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum