UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Tensiunea si Adaptarea EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Tensiunea si Adaptarea EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Tensiunea si Adaptarea EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Tensiunea si Adaptarea EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Tensiunea si Adaptarea EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Tensiunea si Adaptarea EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Tensiunea si Adaptarea EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Tensiunea si Adaptarea EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Tensiunea si Adaptarea EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Tensiunea si Adaptarea

In jos

Tensiunea si Adaptarea Empty Tensiunea si Adaptarea

Mesaj  Admin Dum Apr 08, 2012 1:02 am

Viaţa terestră trebuie privită ca ceva ...magic, deosebit de frumos, admirabil ! Nu trebuie să te chinui forţat să scapi de toate tensiunile prezente in viata ta, căci ÎN TENSIUNEA CU CARACTER POZITIV REZIDĂ ÎNSĂŞI FORŢA VIEŢII ! IUBIREA REPREZINTĂ O TENSIUNE CU CARACTER POZITIV ! CINE VREA SĂ DISTRUGĂ ORICE TENSIUNE DIN EL SAU CEILALŢI, SE AUTODISTRUGE PE SINE ÎNSUŞI !
Ce fel de tensiune poate fi considerată nocivă ? Tot ceea ce îţi este dat, este util, doar insuficienţa şi excesul reprezintă ceva dăunător ! Ceea ce percepi a fi "tensiune negativă", de exemplu sentimentul de ură, este necesar să existe în tine şi ceilalţi, pentru a putea percepe în mod real ce reprezintă cu adevărat sentimentul de dragoste şi cel de iubire ! Este absolut normal să simţi câteodată ură faţă de cineva, şi ar fi anormal să nu simţi niciodată, sau să simţi în mod excesiv acest sentiment !
Este anormal să te condamni pe tine însuţi că ai anumite trăiri sufleteşti, deoarece ele au rolul de a-ţi semnaliza ceva important ! Nimic nu este inutil, şi chiar şi insuficienţa şi excesul au rolul lor de a îţi semnaliza lucruri deosebit de importante privind existenţa ta terestră !
Nu încerca, aşadar, să îţi autodistrugi un sistem adaptativ, care are un rol informaţional extrem de important ! Priveşte viaţa ta afectiv-sufletească drept ceea ce este ea cu adevărat : parte integrantă a capacităţii tale de adaptare, şi acordă-i mereu atenţia necesară !
Naivii care cred că evoluţia lor spirituală se bazează şi concretizează, pe faptul de a nu mai resimţi niciodată tensiunea negativă, sentimentul de ură, de exemplu, sunt oamenii care se forţează în mod pueril şi grotesc să elimine din mintea lor ceva ce nu poate fi eliminat, deoarece face parte din ei înşişi şi existenţa lor ! Aceşti oameni trebuie priviţi cu înţelegere, compasiune, şi ...umor, nu cu respect şi veneraţie, deoarece ei îşi fac rău lor însuşi, şi chiar şi celor care, la fel de naivi, le urmează sfaturile şi practicile groteşti... EVOLUŢIA SPIRITUALĂ NU SE BAZEAZĂ PE PROCESE DE ELIMINARE ŞI ANIHILARE FORŢATĂ, PE REPRIMAREA TRĂIRII, PE EXTINCŢIE, DISTRUGERE, CI PE CONŞTIENTIZAREA ŞI MANIFESTAREA PROCESELOR CREATIVE, CONSTRUCTIVE, ADAPTATIVE, PE CONŞTIENTIZAREA CAPACITĂŢII DE A CONTROLA DESFĂŞURAREA PROCESELOR ŞI EVENIMENTELOR, SPRE BINELE GENERAL !
Compară viziunea celui care încearcă să te convingă de faptul că trebuie să reprimi mereu în mod forţat trăirile tale, cu viziunea celui care afirmă faptul că trebuie să îţi trăieşti viaţa plenar, în mod deschis, intens, cu bucurie, fără frică, făcând insa efortul de a conştientiza şi controla insuficienţa şi excesul, pentru a preveni dezechilibrul şi dizarmonia ! Tu decizi, tu alegi...
Emoţia unei întâlniri, a unui examen, a unui test,... există nenumărate situaţii de viaţă generatoare de tensiune, în mod firesc şi natural. Doar cine nu ştie ce este eustresul şi distresul, şi care este rolul pozitiv al eustresului în viaţa omului, poate susţine şi promova ideea că trebuie să înlături orice tensiune din viaţa ta. Eustresul reprezintă o "tensiune pozitivă".
"Faptul de a exista este liber de tensiuni." a afirmat cineva...
Dar... foamea reprezintă o tensiune internă. Setea reprezintă o tensiune internă. Orice afect, emoţie şi stare emoţională, sentiment, reprezintă... tensiuni. Dragostea însăşi reprezintă o stare tensionantă. Tu nu poţi scăpa în mod complet de tensiuni niciodată ! Ipotetic, dacă percepi moartea ca o extincţie totală, îţi poţi imagina că ai putea să scapi de toate tensiunile posibile doar în momentul morţii, dar ...moartea nu este o extincţie totală. Tensiunile se vor manifesta şi după acel moment, în diverse moduri...
Poţi scăpa de tensiuni doar încercând să te izolezi în mod artificial de lume şi viaţă, pe o perioadă scurtă de timp. Te odihneşti bine, mănânci bine, bei lichide, mergi la toaletă, şi după aceea stai izolat complet câteva ore, în singurătate, nemişcat, până când începi să simţi iar...tensiunea foamei, setei, amorţeală, necesitatea de a te mişca, de a-ţi pune sângele în mişcare, etc.
Fiecare trebuinţă, fiecare necesitate, de orice fel ar fi, fiziologice, psihologice, emoţional-afective, reprezintă... tensiuni ! Tensiuni care se cer rezolvate, altfel cresc în timp, devenind insuportabile. Toate aceste tensiuni, sunt normale, naturale, reprezentând factori absolut necesari de care depinde Adaptarea ta normală la mediul ambiental şi social !
Existenţa umană nu a fost niciodată, nu este, şi nici nu va putea fi vreodată eliberată de tensiuni ! Existenţa ta este dependentă de prezenţa tensiunii !
Primeşti încontinuu o mulţime de informaţii, sub formă de semnale, din mediul intern şi extern. Toate aceste semnale informaţionale au rolul de a te menţine în tensiune. Acesta este eustresul, starea de ACTIVARE a organismului, care reprezintă însăşi starea de a fi viu, în viaţă, starea de tensiune care îţi permite în fiecare moment de a reacţiona eficient, prompt si rapid, în mod adaptat la fenomenele în continuă schimbare, la transformările continue ce au rolul de a stimula evoluţia, pe toate planurile şi nivelurile.
Universul evoluează continuu, odată cu fiecare fiinţă. Evoluţia rezidă în schimbările şi transformarile continue, neîncetate. A te opune transformării, prin eliminarea tensiunilor, înseamnă a te opune evoluţiei tale naturale, evoluţiei celorlalţi, şi evoluţiei universale. Efectul nu poate fi decât... autodistructiv, ca orice încercare de a te opune manifestării... vieţii...
Nu uita niciodată faptul că tu eşti în permanenţă conectat cu toţi ceilalţi, cu tot Universul, şi că orice încercare de a te separa, de a bloca trăirile tale, reprezintă un blocaj în comunicarea cu ceilalţi şi cu Universul. Şi orice blocaj pus în cea comunicării libere a trăirii reprezintă un blocaj energetic, un blocaj în calea iubirii, deoarece iubirea ne uneşte pe toţi într-o singură Fiinţă ! Blocajul de care vorbesc reprezintă în esenţă un blocaj în însăşi comunicarea cu Sursa, cu Fiinţa, cu Sinele, cu Spiritul Suprem, cu Dumnezeu... !
Insuficienţa şi excesul reprezintă cauza dezechilibrelor şi dizarmoniei în această lume ! A încerca să suprimi ceva ce contribuie la menţinerea echilibrului şi armoniei, a adaptării tale la lumea şi viaţa terestră, reprezintă un proces... autodistructiv !
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Tensiunea si Adaptarea Empty Re: Tensiunea si Adaptarea

Mesaj  Admin Dum Apr 08, 2012 1:03 am

Trăieşte omule ! Bucură-te că trăieşti ! Nu te forţa să îţi reprimi trăirile. Nu îţi autoimpune restricţii şi limitări bucuriei de a fi viu, conştienţei de a fi viu. Bucură-te de fiecare experienţă, îndreptându-ţi atenţia asupra a ceea ce este frumos şi plăcut în ea ! Bucură-te de prezenţa celorlalţi în viaţa ta, şi profită de tot ceea ce au ei mai bun să îţi ofere, acceptând ofertele lor. Permite tuturor să se bucure de tine, de ceea ce ai tu mai bun de oferit celor din jurul tău, de calităţile tale deosebite ! Acceptând şi oferind fără rezerve, fără nici o frică, bucuria de a trăi te va însoţi pretutindeni şi întotdeauna ! Şi bucuria ta de a trăi se va transmite tuturor celor din jurul tău, căci această bucurie este... contagioasă ! Very Happy
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum