UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Kabbala / Cabala EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Kabbala / Cabala EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Kabbala / Cabala EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Kabbala / Cabala EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Kabbala / Cabala EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Kabbala / Cabala EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Kabbala / Cabala EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Kabbala / Cabala EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Kabbala / Cabala EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Kabbala / Cabala

In jos

Kabbala / Cabala Empty Kabbala / Cabala

Mesaj  Admin Joi Feb 02, 2012 1:39 am

Kabbala / Cabala este o tradiţie veche, născută în urmă cu 5.800 de ani. Termenul derivă din cuvântul ebraic "kabbalah", care înseamnă primire, receptare . Limba ebraică, considerată o limbă sacră, a fost dezvoltată de către şi pentru cabalişti, ca
instrument de comunicare a chestiunilor spirituale. Accesul larg la esoterismul
Cabalei este realizat spre sfârşitul secolului XII, prin "Cartea lui Zohar". În
viziunea cabalistului Baal HaSulam, însemnătatea vieţii o constituie „revelarea
Dumnezeirii Sale către creaturile sale în această lume”.
În Cabala, care este o tradiţie abstractă şi cifrată, revelarea Sinelui este o chestiune de dăruire din partea Divinităţii, către om, atunci când acesta s-a "corectat", primind darul divin, datorită trezirii fiinţei sale, prin studierea înţelepciunii Cabala. Sinele, în Cabala, este chiar Dumnezeu manifestat în om, şi are un corespondent în inima spirituală. "Trezirea" punctului din inimă, şi apoi împlinirea completă a acestui punct, până la desăvârşire, reprezintă scopul căii spirituale a Cabalei.
Ceea ce trebuie să facă aspirantul la revelarea Sinelui, pe această cale, este să
merite revelarea. Pentru aceasta, el trebuie să studieze textele autentice cabalistice, şi să efectueze eforturi personale, pentru a dobândi o putere de conştientizare mai mare, şi capacitatea de a iubi. Studiul şi munca îl vor conduce pe aspirant la "corectare", ceea ce înseamnă refacerea drumului înapoi, prin cele cinci lumi subtile ,superioare acestei lumi, către Creator şi Lumina acestuia veşnică. Munca interioară trebuie efectuată în condiţii şi împrejurări potrivite : profesori, cărţi ( Biblia este considerată tot o carte cabalistică), şi un grup spiritual. Se urmăreşte astfel scopul unirii cu Creatorul, care în ebraică se numeşte Boreh, provenind de la alţi doi termeni ebraici: "bo" care înseamnă „vino” şi "re' reh" care înseamnă „vezi”. Deci, cuvântul "Creator" este o invitaţie personală de a experimenta lumea spirituală.
Creatorul, în această tradiţie, este una cu Natura, cu legea dragostei. Cărţile Cabalistice autentice, fără note explicative, sunt la fel de cifrate ca şi textele alchimice. Un neiniţiat nu înţelege nimic, semnificaţiile spirituale rămânând ocultate, ascunse lui. Această tradiţie reprezintă o cale de cunoaştere, o ştiinţă, o metodă care ajută schimbării naturii de a dori, şi de a primi în natura de a dărui.
Etape pe calea revelării Sinelui în tradiţia Cabala :
1. prima etapă este conştientizarea punctului din inimă (se referă la dorinţa unică
spirituală). De aici începe căutarea şi găsirea tradiţiei potrivite fiinţei respective,
care să îi reveleze Adevărul. Oamenii sunt consideraţi dorinţe de a primi pentru a
primi. Prin evoluţie, se ajunge să se depăşească egoismul, şi să se transforme
dorinţa din inimă, de a primi pentru a primi, în dorinţa de a dărui necondiţionat,
şi în cele din urmă, ajunge în starea finală, numită Ahava („Dragoste”) , a primi
pentru a dărui (a dărui Creatorului) , stare numită şi Gmar haTikun - Corectarea
Finală.
2. Conştientizarea deplină a egoismului. Nu se neagă şi nu se luptă împotriva tendinţelor aşa-zise inferioare, ca în alte tradiţii, ci se urmăreşte conştientizarea deplină a tuturor tendinţelor egoiste, până când, în punctul culminant, apare dorinţa de a fi ajutat de Creator, pentru a depăşi egoismul.
Sinele este calitatea pe care ar trebui să o capete creatura, de a fi asemenea naturii, altruist. Punctul din inimă este caracteristic fiecărei fiinţe umane, şi reprezintă dorinţa de spiritualitate. Fiinţa umană trebuie să-şi dezvolte punctul spiritual în inimă, către o dorinţă reală de a primi pentru a dărui. Dar nu orice punct din inimă e trezit dintr-odată, din cauza dorinţelor, de mâncare, sex, bani,...
3. Dezvoltarea punctului din inimă. Când în inimă nu mai există decât dorinţa spirituală, atunci adeptul este deplin înclinat corectării egoismului, ceea ce corespunde revelării Sinelui.
Se spune că în timpurile noastre nu se poate ajunge la desăvârşire decât prin
comuniune cu ceilalţi, prin coştientizarea deplinei interconectări între toţi, şi a
sufletului comun. Există patru etape de la trezirea punctului din inimă, până la
deplina lui dezvoltare: 1. Dubla ascundere; 2. Ascunderea ; 3. Revelaţia; 4. Dubla revelaţie. După ascundere urmează încă 125 de trepte până la revelare şi dubla revelare.
Viziunea asupra realităţii, prin prisma Sinelui revelat : în primul rând, dispare iluzia, ca manifestare a conştiinţei, caracteristică tuturor tradiţiilor spirituale, se percepe interconectarea, şi faptul că tot ceea ce există ca viaţă exterioară oglindeşte de fapt interiorul psihismului, viaţa interioară. Cabala nu este interesată de aspectele percepţiilor paranormale, ci de trăirea unităţii, a iubirii universale, şi a fraternităţii, încă din etapele anterioare revelarii Sinelui.
Etape ulterioare revelării Sinelu : Sinele individual se va revela, în mod deplin, prin lucru în grup, atunci când toţi oamenii vor atinge un anumit nivel spiritual. Există "profesori" de Cabala eliberaţi de egoism, însă, se spune că, în aproximativ 200 de ani, întreaga umanitate va trăi atât în lumea aceasta cât şi în cea spirituală, va trece Machsom- ul, adică va depăşi barierele şi ecranul care se interpune între lumea fizică şi cea spirituală. Trebuie însă parcursă scara spirituală, adică prin libera alegere, oamenii să se întorcă spre Lumina Supremă a Creatorului, la stadiul în care oamenii au fost creaţi dintru început, şi să lucreze la trezirea conştiinţei tuturor, pentru că planul Creaţiei nu poate fi terminat decât atunci când fiecare persoană de pe Pământ
va atinge cel mai înalt nivel spiritual, şi toată umanitatea se va uni într-un singur suflet, numit în cărţile sacre ale Cabalei "Adam ha Rishon".
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum