UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Cum să obţin ceea ce îmi doresc EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Cum să obţin ceea ce îmi doresc

In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Vin Feb 18, 2011 10:29 pm

Dacă ai citit articolul "Dorinţa", atunci probabil că ai înţeles faptul că unele dorinţe sunt autodistructive, şi trebuiesc evitate.
În continuare vom analiza modalitatea de a obţine ceea ce este bine să obţii, dorinţele tale cu caracter util, pozitiv.
Ideea de bază este următoarea : nu renunţa să-ţi doreşti ceva, dacă simţi că ceea ce-ţi doreşti îţi va fi util, şi te va face fericit !

Mulţi oameni ştiu sau intuiesc ceea ce i-ar face să devină bucuroşi şi fericiţi, dar nu au curajul să îşi dorească împlinirea acelor vise şi idealuri, deoarece li se par utopice, nerealizabile. Şi atunci, tot amână, sau renunţă cu totul la speranţele şi visele lor.

1. Nu te gândi la bani ca fiind o problemă în calea obţinerii a ceea ce-ţi doreşti ! Nu banii sunt problema ! Problema este în mintea ta, în faptul că tu creezi acest blocaj în calea obţinerii lucrului dorit. Trebuie să te autosugestionezi continu că banii sunt un mijloc, nu un scop, şi că există şi alte mijloace ! Scapă, aşadar, de această problemă din mintea ta : banii. Pur şi simplu nu te mai gândi la bani, ci doar la ceea ce-ţi doreşti să ai !
2. Concentrează-ţi atenţia pe ceea ce vrei să obţii ! Orice lucru poate fi obţinut pe mai multe căi. Să scoţi bani din buzunar să plăteşti, este o cale. Dar nu singura. Neavând bani destui, este clar că nu aceasta este calea. Dacă te vei concentra pe faptul de a face rost de bani, apar noi şi noi probleme !
3. Sacrificiul nu reprezintă o soluţie bună ! Dacă tu crezi că trebuie să te sacrifici pentru a-ţi îndeplini dorinţa, adică : să lucrezi mai mult, să stai peste program, să faci economii strângând cureaua ta şi a familiei tale, să renunţi la altceva, să faci un compromis, etc., de fapt te concentrezi pe un lucru neplăcut, prin care speri să obţii un lucru plăcut. Nu poate funcţiona. Vei fi tot mai frustrat, mai obosit,şi chiar dacă vei obţine astfel ceva din ce ţi-ai dorit, vei plăti preţul : vei fi lipsit de plăcerea şi bucuria pe care trebuia să ţi le aducă lucrul dorit !
Tu trebuie să obţii ceea ce vrei,pe calea cea mai simplă, cu cel mai mic efort ! Asta trebuie să ai în minte ! Nu înseamnă că trebuie să...furi ! Smile
Întotdeauna există această "cea mai simplă cale", pe care, însă, nu ai cum să o percepi, să o anticipezi.
Tu nu poţi percepe cum lucrează legea cauză-efect în jurul tău. Aşa că, pur şi simplu, nu are nici un rost să-ţi baţi capul cu asta, că ţi-l baţi degeaba, şi o sa te mai şi doară !
Ce trebuie să faci, este uşor şi simplu : să te gândeşti cât mai des la ceea ce vrei să obţii, cu plăcere, cu bucurie, imaginându-ţi că ai obţinut acel lucru, şi face parte din viaţa ta.
Imaginează-ţi că ai deja obiectul, dacă îţi doreşti ceva material, şi că te foloseşti de el, cu plăcere şi bucurie. Asta trebuie să emită mintea ta în jur : Voinţa şi Bucuria, Entuziasmul de a avea lucrul dorit !
Restul nu te interesează ! Lasă Legile să îşi urmeze cursul. Energia pe care o emiţi în jurul tău, cu putere, va lucra în favoarea ta. De aceea, trebuie să emiţi în mod continu ! Cu cât emiţi mai mult, mai des, mai convingător, cu atât energia emisă va lucra mai rapid !
Lasă energia să-şi urmeze calea cea mai simplă. La un moment dat, ţi se va deschide o posibilitate, o oportunitate. Energia îşi va găsi calea. Ca din senin, cineva îţi va oferi ceva, te va ajuta cu ceva. Poate să fie chiar şi numai o informaţie. Dar una salvatoare. Care te va pune direct pe calea cea bună, a împlinirii dorinţei tale.
Trebuie să-ţi păstrezi mintea trează, să analizezi ceea ce apare nou, căci va apărea o ocazie, o oportunitate, care poate să nu aibă nici o legătură, la prima vedere, cu obiectul dorinţei tale, dar să te conducă la el ! S-ar putea să nu trebuiască să plăteşti nimic, financiar, şi de aceea nu ai să crezi că are vreo legătură.
4. Păstrează-ţi dorinţele vii în minte, şi nu le lega de ceva negativ, blocant ! Nu gândi în genul : vreau un serviciu mai bun, pentru că nu am bani, pentru că am datorii, pentru că vreau să scap de cineva, etc. Înţelegi ?
Cât timp în mintea ta legi ceea ce-ţi doreşti de acele lucruri negative, nu faci decât să tot întăreşti acele lucruri negative, proiectându-le în viitorul tău. Le întreţii în mintea ta, şi, mai mult, le tot amplifici de câte ori te gândeşti la ele ! Este un proces autodistructiv. Te macini singur, şi-ţi influenţezi negativ viitorul.
Gândirea pozitivă : "vreau un serviciu mai bun, pentru că vreau să fiu bucuros şi fericit ! Ştiu că un serviciu mai bun mă va face să fiu bucuros şi fericit. Vreau să mă bucur şi să fiu fericit, obţinând un serviciu mai bun, şi asta se va întâmpla, pentru că asta vreau cu adevărat !" Şi îţi imaginezi tot felul de scenarii în legătură cu acel serviciu, care ştii că te vor bucura, imaginându-ţi cam cum ai vrea să fie acel serviciu, în ce domeniu, câţi colegi, în ce parte a oraşului, cam câţi bani ai vrea să ai salariu, maşină de servici, telefon de firmă gratuit, ... Smile
Emite aceste unde pozitive, pline de entuziasm şi bucurie, în jurul tău, şi ele îi vor influenţa pe cei din jur, şi cei din jur vor fi mobilizaţi de această energie pozitivă, şi vor contribui, aproape inconştient, la transpunerea în practică a gândurilor tale !
Emite energie pozitivă, continu, şi las-o să-şi urmeze cursul ei. Ea îşi va găsi calea, singură. Şi calea ţi se va deschide, după o anumită perioadă te timp, în mod brusc şi neaşteptat.
Ai încredere, voinţă, şi... răbdare. Wink
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Dum Feb 20, 2011 2:57 pm

Exemplu de caz : Ca să te poţi distra cum ai vrea, trebuie să cheltuieşti bani ! Dar tu nu ai bani ! Nu ai destui, suficienţi, şi nu îţi permiţi. Aici este problema ! Şi atunci te-ai gândit să găseşti o soluţie să cheltuieşti mai puţin - o distracţie mai ieftină, sau să ieşi mai rar să te distrezi, sau să munceşti mai mult, ca să câştigi mai mult, sau să faci şi să dregi tot felul de alte eforturi personale. Dar asta este ideea sacrificiului ! Nu funcţionează ! Tu, în loc să te concentrezi pe ideea de distracţie, te focalizezi pe cea de neplăcere şi suferinţă. Gândind astfel, îţi creezi o dependenţă tot mai mare şi mai pronunţată de muncă, de economii, de... compromisuri şi sacrificii ! Şi nu este OK să fii dependent de ceva sau cineva, nu-i aşa ? Tu trebuie să devii, de fapt, independent !
Atunci... gândul pozitiv va suna cam aşa : "Vreau să merg să mă distrez când vreau, să mă distrez cât vreau, şi să cheltui cât vreau !"

Sună... altfel, nu ? Nici o limitare ! No limits. Smile Nu-ţi impui nici o limită, nici o dependenţă, nici un sacrificiu.
În gândirea pozitivă, banii nu sunt o problemă. În gândirea pozitivă, de fapt tu nu ai nici o problemă ! Această energie o proiectezi tu, sub formă de imagine şi sentiment, în viitorul tău, căci energia pe care o emiţi îţi va modela viitorul !
Tu ai acum o problemă : banii. Aceasta este o problemă reală, acum, pentru că tu ţi-ai creat-o, prin gândurile emise de tine, în trecut ! Dar această problemă trebuie să dispară, din mintea ta, pentru a putea să dispară şi din viaţa ta ! Ea trebuie să nu mai apară în viitorul tău, nu-i aşa ? Cum ? Pur şi simplu o ştergi din mintea ta, îi dai Delete ! Smile
Deci, repet : gândirea negativă care perpetuează problema, o înlocuieşti cu gândirea pozitivă, care nu o va mai menţine, ci o va şterge. Aceasta o faci focalizându-ţi atenţia, dorinţele, şi voinţa, numai şi numai pe ceea ce simţi că reprezintă bucurie, fericire, fără nici o idee limitatativă.
" Vreau tot ceea ce mă poate face să fiu fericit !" Sună bine, nu-i aşa ? De fapt... asta vrei.
Păstrând în minte această gândire pozitivă, astfel de formule magice, vei scăpa de necesitatea de a mai face compromisuri şi sacrificii neplăcute care îţi umbresc bucuriile şi fericirea. Întîi în mintea ta, după care şi în viaţa ta. Ele încep să acţioneze din momentul în care le emiţi, dar efectele vor apărea după o anumită perioadă de timp, prin ocazii şi oportunităţi ce vor părea "întâmplătoare", "coincidenţe", "noroc pur", etc.
Să nu crezi că trebuie să meriţi, să ai nu ştiu ce merite deosebite, pentru a obţine ceea ce vrei. Dar, dacă nu poţi scăpa de gândul acesta, fentează-l, sugestionează-te astfel : eu merit să fiu fericit, deoarece fac efortul de a... gândi pozitiv ! Smile
Să nu crezi că este uşor să gândeşti pozitiv, tot timpul, deşi pare simplu.
Teoria pare simplă. Dar nu este nici foarte greu !
Dacă tu crezi că merită să încerci, fă o probă. Începe... acum !


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Feb 25, 2011 11:43 pm, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  georgiana_coryna la data de Mier Feb 23, 2011 9:41 pm

Da, dar in cazul in care nu ai alta solutie consider ca e necesar un compromis sau un efort in plus. Sa gandesti pozitiv e Ok ca idee, dar trebuie sa faci si ceva in sensul asta. Un alt exemplu, daca iti doresti un anumit lucru pe care nu ti-l poti permite, consider necesar sa faci un efort ca sa il ai. Poti sa il si visezi. Dar nici din cer nu pica. Sau poate pica...dar pana pica?
Un exemplu foarte realist. Un elev isi doreste sa ia 10 la matematica. Si se concentreaza pana la disperare, isi imagineaza nota dar daca el nu depune un efort nu va reusi niciodata. Sau isi doreste o bicicleta. Poate va pune bani deoparte ca sa isi cumpere, poate se va angaja undeva ...etc Asta dupa ce epuizeaza sursele de unde ar putea sa o primeasca gratis. Smile
Eu, personal consider ca o persoana trebuie sa aiba stabilite anumite obiective in minte, de la cele mai mici pana la cele mai marete. In calea sa va avea foarte multe posibilitat sa si le atinga, depinde doar de acea persoana daca e dispusa sa plateasca pretul fiecarei oportunitati care se iveste. Pretul poate fi reprezentat de timp, bani, sentimente ...etc
Dar daca stai si nu faci nimic in nici un sens niciodata si traiesti doar imaginandu-ti acele lucruri, consider ca esti cuprins de o mare lene. Si lenea distruge toate planurile si obiectivele posibile.

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Joi Feb 24, 2011 10:49 am

Această mostră de raţionament demonstrează cât este de greu de înţeles şi acceptat modalitatea de a gândi pozitiv !
Există o puternică rezistenţă, în fiecare om, faţă de această gândire "magică", care pare a fi iraţională, la prima vedere, şi chiar şi la a doua !
Exprimarea lui Georgiana evidenţiază modul de a gândi a majorităţii oamenilor. Marea majoritate au impresia că, gândind pozitiv, omul aşteaptă să-i pice ceva din cer, şi că doar un leneş poate să aibe astfel de raţionamente, astfel de aşteptări. Mai mult sau mai puţin conştient, oamenii resping din start posibilitatea de a obţine rezultate pe această cale, manifestând o puternică rezistenţă, o împotrivire. În acest spirit am fost şi eu educat, astfel de convingeri mi-au fost inoculate şi mie, de mic copil. În jurul meu, nimeni, niciodată, nu a manifestat o reală gândire pozitivă. În această privinţă am fost şi sunt autodidact, neavând nici un mentor printre oameni. Din această cauză, am învăţat şi învăţ, în continuare, din greşeli. Atât din cele proprii, cât şi din cele ale celor din jurul meu.
Adoptarea gândirii pozitive reprezintă un lucru foarte greu de realizat, deoarece, observ şi în cazul meu, ce importanţă mare au convingerile înrădăcinate prin educaţia primită, atât în familie, cât şi în societate. Ideea cum că nu poţi obţine nimic fără muncă, fără merite obţinute prin Trudă Fizică, face parte din această educaţie. Şi atunci... cum să crezi în Puterea Minţii ? Cum să îţi vină ideea absurdă că ai putea muta munţii din loc, printr-o comandă... Mentală ?
Cine nu crede în posibilitatea minţii de a deveni cauza unor efecte obiective în plan material, normal că nu va urma o astfel de cale spirituală, în mod conştient, cu consecvenţă. Cum ar putea, dacă nu o înţelege, nu crede, şi nu o poate accepta ?
Isus a afirmat faptul că, dacă cineva ar avea o credinţă adevărată, cât un grăunte, şi ar spune unui munte să se mute din loc, muntele cu adevărat s-ar muta ! Oare a minţit Isus ? Sau a vrut să ne transmită anumite informaţii, greu de înţeles şi acceptat, chiar şi de discipolii săi ? Pare, într-adevăr, ceva magic şi chiar vrăjitorie curată, să poţi muta un munte din loc, cu puterea minţii, nu-i aşa ? Cine poate să creadă că Isus a spus adevărul ? Cine crede în Isus ? Dar, oare, trebuie neapărat să crezi în Isus, ca să poţi să crezi în puterea minţii tale ? Oare trebuie să crezi neapărat în cineva ? Ai nevoie neapărat de demonstraţii experimentale ştiinţifice, ca să crezi ? Unii spun că aceasta a fost o simplă exprimare metaforică. Cine spune asta ? Majoritatea oamenilor. Cei care nu cred, care nu pot să creadă, şi care caută scuze logice pentru lipsa lor de credinţă. Nu este vina lor. Ei au fost educaţi într-un spirit materialist. Muntele poate fi mutat, dar nu prin puterea minţii. Nu încerca, căci este o prostie !
Educatorii ne-au inoculat ideea imposibilităţii ! Ideea neputinţei şi a incapacităţii ! Şi noi ne-am conformat. Prin... Credinţă ! Am crezut în ei. De ce am fi crezut, oare, că Isus, şi alţi iluminaţi, spun adevărul ?
Da, ştiu că unii nu pot să creadă decât ceea ce văd cu ochii lor, aud cu urechile lor, simt cu mâna lor, etc. Dar, aceasta nu este... credinţă ! Este... convingere ! Este o cale bună ? Demonstrează-mi, ca să cred ! Şi dacă nimeni nu-ţi demonstrează ţie, personal, cum stă problema ? Atunci îi crezi, pe cuvânt, pe cei cărora alţii le-au demonstrat ? Sau... nu ?
Dacă nu îl vezi, auzi, pipăi, miroşi, pe Isus, înseamnă că nu poţi să crezi în existenţa lui, nu-i aşa ? Cine ţi-ar putea face o demonstraţie experimentală ştiinţifică asupra existenţei lui Isus, şi asupra validării afirmaţiilor sale ? Nimeni nu l-a filmat, fotografiat, toţi martorii au murit de mult...
Pe multe site-uri, mulţi oameni afirmă multe lucruri despre puterea minţii. Ei afirmă că este o putere reală... teoretic. Nu am văzut nici o demonstraţie practică, sau referiri la dovezi ale existenţei lor în vieţile proprii. Şi, mai mult, sunt foarte sceptici la orice referire faţă de astfel de dovezi, existente în viaţa altora.
Dovezi fimate, sunt, totuşi multe. Amintesc doar un nume, mai cunoscut : Uri Geller, omul care îndoaie tacâmuri cu puterea minţii. Mai există şi alţii care au contorsionat obiecte metalice fără să le atingă. Poate nu este un exemplu elocvent, căci el susţine faptul că este ajutat de o entitate spirituală, nefiind o putere a minţii sale exercitată în mod direct asupra materiei, ea fiind "mediată". Deci, putem fi "ajutaţi" în demersul nostru de a influenţa mental materia, evenimentele, procesele fizico-chimice, etc.
Revin, atrăgând atenţia asupra modului în care se manifestă rezistenţa : chiar de la început Georgiana a susţinut că, "dacă nu avem altă soluţie trebuie să facem un compromis sau un efort în plus." Dar ideea de Compromis şi cea de Efort în plus, după cum am menţionat pe la început, face parte din Gândirea Negativă ! Din autosugestia prin care te autoconvingi de faptul că eşti Neputincios şi Incapabil de a-ţi manifesta în plan material puterea minţii ! În momentul în care te îndoieşti, cât de puţin, gândirea pozitivă este scurtcircuitată, şi tu revii, automat, la modul tău obişnuit de a gândi. Magia... dispare, într-o fracţiune de secundă !
Depinde capacitatea de a gândi pozitiv de vreun factor uman personal ? Desigur ! Variază parametrii aceastei capacităţi, de la om la om ? Desigur ! Poate orice om să înveţe să gândească pozitiv, să adopte acest mod de a gândi ? Eu cred că... Nu !


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Feb 25, 2011 11:49 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Joi Feb 24, 2011 3:18 pm

De ce cred că nu oricine poate adopta, în mod conştient, modul de gândire pozitiv ?
În primul rând datorită faptului că realitatea demonstrează cât de greu este de explicat, de înţeles, de acceptat, teoretic, şi de aplicat, în mod practic !
În al 2-lea rând, datorită faptului că experienţa mea de viaţă mi-a demonstrat faptul că nu oricine poate orice, atât ca şi capacităţi mentale, cât şi ca şi capacităţi fizice.
În al 3-lea rând, datorită faptului că nu toţi oamenii sunt la fel, unii fiind mai evoluaţi decât alţii, ca dezvoltare spirituală, din start. Terra este ca o şcoală a vieţii. Unii sunt în clasa I, alţii sunt în clasa terminală, aproape de absolvire, şi vor părăsi această şcoală. Ceea ce a asimilat absolventul, nu poate fi pretins, încă, bobocului, nu-i aşa ?
În al 4-lea rând, datorită faptului că Gândirea Pozitivă reprezintă o lecţie care nu poate fi predată în "clasele primare", deoarece necesită, pe lângă abilităţi, priceperi şi deprinderi native, şi anumite cunoştinţe teoretice, cât şi exerciţii practice. Această lecţie nu este, pur şi simplu, accesibilă... "bobocilor", după cum cei ce nu au învăţat ABC-darul, nu pot citi nici o ...lecţie.
În al 5-lea rând, datorită faptului că, de la o anumită vârstă, ce diferă de la un om la altul, nu mai pot fi schimbate convingerile, concepţiile, tiparele gândirii imprimate şi întărite timp de zeci de ani, deoarece s-a realizat un proces de "cimentare" în profunzime, aceste tipare nemaiputând fi "sparte". Pentru exemplificare, reamintiţi-vă anumite polemici avute cu părinţi, bunici, şi alte persoane în vârstă.
În al 6-lea rând...
Dacă mai continui cu câteva rânduri, până pe la al 10-lea, probabil voi ajunge la concluzia că vorbesc de unul singur, că nu are cine să priceapă, nici chiar eu, Smile şi mai bine mă abţin, şi rămân cu... speranţa...
Îmi aduc aminte ce rezistenţă puternică s-a manifestat, în gândirea mea, la primul contact mai serios cu o astfel de teorie. Şi îmi mai amintesc faptul că, în copilăria mea, eu credeam, totuşi, în puterea minţii, dar mi-a lipsit educatorul care să mă ajute să mi-o dezvolt, şi să mă înveţe metodele şi tehnicile teoretice şi practice. Această credinţă s-a stins, însă, datorită... educaţiei în spiritul materialismului dialectic şi istoric, al principiilor socialiste şi comuniste, care au îngrădit puternic libertatea de gândire şi exprimare a tuturor oamenilor. Se pare că, totuşi, nu de tot.
Dar, să începem o analiză mai aprofundată. Să începem prin a remarca faptul că tot ce există, se supune unor legi, existând un determinism cauzal în toate. Unii le numesc Legile Naturii, alţii Legi Divine. Aşadar, extrapolând, şi în cazul Gândirii Pozitive avem de-a face cu anumite legi şi principii, care definesc modul de înlănţuire a relaţiilor cauză-efect. Atât doar că, în acest caz, lucrurile sunt foarte complicate, datorită intervenţiei multor factori cauzali, de o mare diversitate. Practic, subiectul atinge aproape toate temele principale tratate în acest forum. Abordarea mea, aşadar, va avea mai mult un caracter orientativ, general.
Punctul de plecare ar trebui să îl constituie definirea conceptului de "gândire pozitivă", pentru a ne asigura asupra faptului că ne referim la acelaşi lucru, că nu avem referinţe deosebite, căci semnificaţiile atribuite de fiecare aceleiaşi noţiuni sau concept, pot îmbrăca o plajă foarte largă. Am asistat la multe polemici generate de nepunerea în prealabil de acord asupra semnificaţiei unui termen sau unei expresii, fiecare argumentând admirabil, dar în susţinerea unor lucruri... diferite, fără legătură între ele. Caz frecvent : o persoană se referă la sensul propriu al unui cuvânt, şi cealaltă la un sens figurativ al aceluiaşi cuvânt.
Şi... mă opresc aici, deoarece am deviat de la subiectul în discuţie. Voi trata tema Gândirii Pozitive, în continuare, la "Puterea Gândului". Aici rămâne să discutăm doar despre cum obţinem ceea ce ne dorim.
Şi mă voi referi la un fapt în legătură cu efortul şi meritul celui ce obţine nota 10, idee atinsă mai sus. Cred că fiecare îşi poate aduce aminte de cazuri în care a luat note în discordanţă cu efortul depus pentru învăţare. Uneori ai luat notă mai mică, alteori mai mare. Uneori "pe merit", alteori... nu ! Dacă suntem realişti, realizăm că, de fapt, aprecierile noastre au diferit, în majoritatea cazurilor, de aprecierea profesorilor, exprimată prin nota acordată. În cazul testelor grilă situaţia este hilară, căci am un cunoscut care termină imediat o facultate particulară, învăţând doar chestionarele, cu răspunsurile completate. Dacă-l întrebi ceva, e pe dinafară. Şi copiază cât mai mult poate, având chestionarele completate pe telefon. Recunosc că şi eu am luat câte un 10 copiind, fiind, uneori, cam pe dinafară. Tu nu ?
Totul este obţinut pe merit, în directă măsură cu efortul depus ? Să fim serioşi ! Asta este o... poveste.Că trebuie să faci ceva, să te implici, pentru a-ţi împlini o dorinţă ? Asta este o altă... poveste ! Cine nu-şi pune mintea la contribuţie nu obţine nimic, asta-i clar. Dar cel ce-şi pune doar mintea la contribuţie, nu şi fizicul, poate fi numit ...leneş ? Păi, dacă aşa este, atunci toţi intelectualii sunt doar nişte ...leneşi, nu-i aşa ? Trăiască muncitorimea ! Jos chiaburii ! Jos intelectualii ! Cam aşa strigau comuniştii, când au năvălit la putere ! Revenim la comunism ?
Cine-i harnic şi munceşte, are tot ce vrea ! Cine-i leneş şi leneveşte are... tot aşa ! Variantă : cine-i harnic şi munceşte, ori e prost, ori nu gândeşte ! Smile


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Feb 25, 2011 11:55 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  georgiana_coryna la data de Joi Feb 24, 2011 6:07 pm

Smile)
Reanalizand exemplul cu nota 10 - da, cineva poate sa si copieze -dar isi asuma un risc, riscul e echivalent cu munca. Cei care muncesc nu vor sa si-l asume, cei care copiaza nu vor sa munceasca. Deci, si daca copiezi tot faci ceva cu scopul de a-ti indeplini dorina.
Eu ma refer ca nu poti doar sa iti imaginezi sau te rogi si sa iei 10. E imposibil. Trebuie sa faci ceva.
E adevarat si faptul ca anumite dorinte si vise de-ale mele au devenit realitate atunci cand ma asteptam mai putin. Unele s-au indeplinit mai repede altele mai tarziu. Dar asta nu mi-a dat niciodata de inteles ca nu mai e nevoie sa muncesc sau sa fac ceva cu scopul de a-mi satisface anumite necesitati.
Inca un exemplu: cata lume nu viseaza si nu spera in fiecare zi sa casige la loto? Ar trebui ca jumatate din populatia Romaniei sa castige premiul cel mare. Ceea ce e imposibil.

De fapt, daca exista destin (karma, consecinte, cauze, efecte) - am considerat ca anumite evenimente sunt deja scrise, iar atunci cand se petrec ne dam seama ca ni se indeplineste o dorinta. Pentru ca noi, inconstient ni le dorim cu un anumit scop - ca sa stingem karma pe care o avem in aceasta viata - pentru asta avem nevoie de anumite lucruri, sa ajungem in anumite locatii, sa avem langa noi anumite categorii de persoane si personaje etc. Aceste dorinte se inseplinesc indiferent daca noi actionam in sensul asta sau nu. Chiar pica din cer. Sunt intamplari - destin cu ale cuvinte.
Dar daca eu imi doresc un obiect scump, bijuterii sau ceva de genul asta, si mi le doresc acum - nu am cum sa le obtin acum - decat daca fac ceva in sensul asta. Nu?
Chiar mi-as dori foarte multe lucruri momentan. Dar daca nu fac anumite economii nu am cum sa le obtin. Smile Oricat mi-as dori. Sunt anumite lucruri pe care stiu ca pot sa le obtin, sunt altele pe care stiu ca pot sa le obtin doar daca fac un efort in plus.

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Joi Feb 24, 2011 10:35 pm

Zicalele folcloristice menţionate de mine mai sus erau folosite la locul la muncă, pentru a evidenţia situaţiile în care cineva muncea aiurea, executând o anumită operaţie fizică pe calea cea mai lungă, nu pe calea cea mai scurtă, muncind în plus, ineficient.
Cine nu munceşte cu cap, va munci cu mîinile şi picioarele ! Cine nu-i harnic cu capul, trebuie să fie harnic cu mâinile şi picioarele, pentru a obţine ceea ce vrea.
Eu nu am afirmat, Georgiana, că Tu, personal, poţi obţine ceva, acum, instant, prin gândirea pozitivă, doar printr-un mic efort de gândire. Ştiu că tu nu poţi, pentru că nu ai înţeles despre ce este vorba. Toate exemplele pe care le-ai dat demonstrează asta. Dacă ai fi înţeles, însă, ai fi realizat că există oameni care pot, şi că nu este imposibil să obţii ceva doar prin puterea minţii, fără să faci nimic, vreun efort fizic cu mînuţele sau picioruşele.
Există o mulţime de exemple. Totul este o problemă de credinţă, voinţă, şi timp. Fiecare are exemple în viaţa sa proprie, când a obţinut câte ceva, fără să facă absolut nimic, nimic fizic, nici un efort, în acest sens ! Şi, dacă ţi s-a întâmplat o dată, de două ori, de ce nu ţi s-ar putea întâmpla şi a 3-a oară ? Pentru că nu ai învăţat lecţia ! Pentru că nu ai asimilat informaţia pe care puteai să o asimilezi. Pentru că nimeni nu ţi-a atras atentia asupra faptului că ai putea să faci din asta o regulă. Pentru că nimeni nu a ştiut să îţi explice. Pentru că nu eşti pregătit, încă, să pricepi.
Am afirmat faptul că pentru fiecare problemă există "cea mai scurtă cale". Cu cât un om se obişnuieşte mai mult să gândească pozitiv, şi o face în mod curent, cu atât problemele sale vor fi rezolvate mai repede pe căi tot mai scurte, din ce în ce mai scurte, până se ajunge la faptul de a se rezolva aproape instant ! Nu crezi ? Să luăm un exemplu : marii oameni de afaceri ai lumii sunt oameni care au ajuns să muncească doar cu capul, renunţând la a mai da aiurea din mâini şi picioare ! Puterea minţii lor este reală. Faptul că ei îşi permit să aibă instant tot ceea ce le este necesar şi util, la standardele cele mai ridicate de calitate, este o realitate ! Dacă vrea să-şi facă cumpărăturile în mod personal, la Paris, s-a suit în avionul personal, şi în aceeaşi zi îşi face cumpărăturile de la Paris. Dacă vrea la New-York, no problem !
Rămânem încadraţi, însă, în specificaţiile de la început : am demonstrat faptul că anumite dorinţe sunt autodistructive, şi pe acelea nu ni le dorim, că suntem oameni cu cap !
Dar, dacă pentru tine un telefon încrustat cu diamante este o himeră, o utopie, pentru omul de afaceri... nu este. Poate fi ceva banal, o micuţă... fiţă. Acel om de afaceri a ajuns să aibă tot ceea ce îi este util şi necesar, prin Puterea Minţii sale, să reţinem bine asta.
Omul de afaceri realizat este un exemplu. Unii au ajuns la nivelul la care pot să nu-şi mai bată deloc nici capul, căci viitorul luminos le este asigurat, şi numai de dobânzile bancare.
De ce să crezi că ţie ţi-ar fi imposibil să ajungi la un astfel de nivel ? În primul rând, pentru că nu poţi, sau nu vrei să crezi. În al doilea rând, pentru că nu ai voinţă.
Unii oameni sunt condamnaţi la nefericire. Modul lor fixist de a gândi îi condamnă ! Nu pot ieşi din tipare. În general aceşti au un exagerat simţ al dreptăţii, al echităţii, al egalităţii, care le întunecă judecata, pe tot ansamblul ei. Ei nu fac şi nu acceptă multe lucruri, respingându-le, pentru simplul fapt că ei consideră că ceva nu este Corect ! Nu Bine, ci Corect !

Nici nu vor să iasă din tiparele lor. De ce ar ieşi ? Îşi au motivele lor bine întemeiate. În realitate... le este teamă de schimbare, de transformare, de consecinţe, de pierdere. Nu-i chiar cald locul lor, e un pic călduţ, dar nu renunţă la el, de teamă să nu se frigă, sau să nu îngheţe. Este o problemă de siguranţă şi integritate personală.
Las' să aibă alţii, că eu nu mă risc...
Există oameni care pot executa materializări şi dematerializări de obiecte, şi le pot teleporta dintr-un loc în altul, prin puterea minţii. La Ocultism, Magie, Vrăjitorie am prezentat un mod de realizare, cu ajutorul Spiritelor. În cursul şedinţelor de spiritism, astfel de demonstraţii au fost făcute de nenumărate ori de către Spirite, pentru ca oamenii să priceapă ce-i de neînţeles.
În modul de Gândire Negativă, Pesimistul zice : " -Mai rău de atâta nu se poate !" Optimistul zice : "-Ba, se poate !" Smile


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Feb 25, 2011 11:59 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Joi Feb 24, 2011 11:37 pm

"Dar daca eu imi doresc un obiect scump, bijuterii sau ceva de genul
asta, si mi le doresc acum - nu am cum sa le obtin acum - decat daca fac ceva in sensul asta
. Nu? Chiar mi-as dori foarte multe lucruri momentan. Dar daca nu fac anumite economii nu am cum sa le obtin. Oricat mi-as dori. Sunt
anumite lucruri pe care stiu ca pot sa le obtin, sunt altele pe care stiu ca pot sa le obtin doar daca fac un efort in plus."

Aici Convingerea este exprimată în mod clar. Ea este înrădăcinată adânc, şi se manifestă puternic prin influenţa ei demotivatoare, inhibitoare. Ea sfidează logica, şi se opune puternic ideii de a verifica în practică adevărul. Adevărul se bazează, în acest caz, pe o convingere proprie, nu pe realitate.
Dacă ai putea să crezi că se poate, adică să Accepţi ideea că este posibil, şi că Tu poţi, şi să ai şi Voinţa de a-ţi susţine în plan mental, cu tărie, această idee, atunci ai putea obţine ceea ce nu poţi obţine nicicum, în acest moment, prin economii, pentru simplul fapt că îţi este imposibil să realizezi acele economii, pentru simplul fapt că nu ai de unde ! Acum nu ai banii necesari pentru a-ţi asigura trebuinţele şi necesităţile curente, siguranţa şi confortul personal, deci nici nu te poţi gândi să faci economii. Şi totuşi, eşti convinsă de faptul că fără bani, fără economii, nu poţi face nimic. De ce să nu îţi pice cadouri din cer ? Pentru că n-ar fi... Corect ? Dar ar fi ...Bine ? Te-ar face bucuroasa, fericita ? Cât timp tu crezi cu convingere că nimic nu-ţi poate pica din cer, atât timp nu îţi va pica, căci nu ai nici o şansă să îţi pice, pentru simplul fapt că tu refuzi asta.
Uită-te în jurul tău. Aşa-i că există oameni norocoşi ? Oameni la care le pică din cer mult mai mult decât în mod normal la media populaţiei. Aşa-i că aceştia atrag norocul prin modul lor special de a fi, prin gândirea şi comportamentul lor ? Aşa-i că există şi oameni ghinionişti ? Oameni care atrag ghinioanele ca magneţii, prin modul lor de a gândi şi a se comporta. Aşa-i ! Şi modul lor de a gândi face diferenţa, îi diferenţiază, atât în plan spiritual, cât şi material-financiar !


Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Feb 26, 2011 12:04 am, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Vin Feb 25, 2011 1:01 am

Recapitulând, aş concluziona în modul următor : starea fiecăruia de moment, materială, financiară, psihică, este în strânsă dependenţă de modul său, pozitiv sau negativ, de a privi lumea şi viaţa.
Stilul fiecăruia de viaţă reflectă modul său de gândire, în totalitate, nivelul său de dezvoltare spirituală.
Cei ce sunt puternic ancoraţi în planul material, reflectă prin asta faptul că nu pot renunţa la gândirea negativă. Cei ce gândesc pozitiv, pot să nu fie oameni bogaţi, căci ei au alte preocupări şi interese, mai spirituale, pe care şi le satisfac pe această cale. Pentru omul normal, acestea sunt de nebănuit, şi de neînţeles.
Compromisul şi sacrificiul sunt inerente celor ce gândesc negativ. Acestea sunt lecţii de viaţă din care trebuie să înveţe ceea ce se întâmplă în planul inferior, material, prin condiţionare, prin obligativitate, pentru a se putea detaşa apoi, în mod progresiv, trecând în alte planuri, tot mai spirituale, mai detaşate de legăturile mentale cu materia, forma şi conţinutul.
Karma, destinul, nu înlănţuie pe toţi la fel. Ai atâta libertate, pe cât de mult conştientizezi în ce constă libertatea ta ! Unii au o slabă conştienţă a realităţii. Aceşti sunt conduşi de karma lor, de destinul lor, aproape târîş, neavând aproape deloc libertate. Nici nu ar şti ce să facă cu ea !
După cum ne-au tot repetat iniţiaţii, Spiritele Superioare, şi mai nou, savanţii pământeni, materia ...nu există, la modul în care o percepe omul încorporat, ea fiind energie. Totul este ... Iluzie, Maya ! Atenţie, am spus Iluzie, şi nu Halucinaţie !!!
Totul este Spirit, Universul este Mental ! Şi dacă este Mental, ce te mai poate reţine să crezi că mintea umană poate opera schimbări şi transformări asupra materiei ? Sugestia şi autosugestia.
De ce aş lăsa, oare, un inconştient, să distrugă un oraş, un continent, planeta, din ignoranţă sau amuzament, prin puterea minţii sale ? Tu ai lăsa, ai permite asta ? Cine,oare, ar permite astfel de lucruri ?! De aceea, puterea mintii trebuie indreptata spre scopuri morale, spre obtinerea Binelui General, al tuturor ! Dar, binele tau Real, fiind in stransa legatura cu Binele General, orice gand pozitiv si actiune determinata de acel gand, indreptat spre binele tau, va servi, in mod automat, si Binelui General !!!
Meritul tau, asadar, este oarecum ascuns, tu nu il percepi, si de aceea ai impresia ca nu meriti sa obtii ceva fara sa compensezi cu ceva palpabil si direct perceptibil, pentru tine ! Este o iluzie, intelegi ? Meritul tau real consta in insasi sustinerea Binelui General, prin dorinta ta de a te implini, de a-ti fi bine, de a fi fericit ! Aceste ganduri pozitive vor impulsiona pe toti cei din jurul tau, in mod pozitiv, chiar daca nu le vei exprima verbal, caci tu vei emite unde pozitive binefacatoare pentru toti cei din jurul tau ! Ai un Merit Real prin simplul fapt ca gandesti pozitiv, caci prin asta ii ajuti, in mod nevazut, pe toti oamenii, ridicandu-le frecventele de vibratie, transmitandu-le optimism si energie ! Psihologic, putem spune ca Puterea Exemplului reprezinta un factor Mobilizator si Motivator, pentru orice om ! Din orice unghi am privi, Gandirea pozitiva este.... Pozitiva !!!
Stiu ca ai simtit deseori influente pozitive din partea persoanelor care gandesc pozitiv, optimist, increzatori in fortele proprii, ca ai simtit cum te incarci in prezenta lor, etc., si stiu ca ai fost influentata negativ de persoane care gandesc in mod negativ, pesimist, ranchiunosi, egoisti, razbunatori, pizmuitori, avari, invidiosi, tematori, fricosi, etc. Recunosti asta ? Recunosti faptul ca acest forum, prin ideile-forta care le transmite, are o influenta pozitiva ? Aceste idei sunt menite sa iti ofere incredere in tine insuti, increderea pe care nu ai avut-o, care ti-a slabit, sau pe care ai pierdut-o...
Astfel de idei sustin si propaga Binele General ! Cine vrea sa participe, este liber sa o faca, cine nu... nu...
Fiecare pricepe atât cât poate să priceapă, conform nivelului său de ... Înţelegere ! Din acelaşi text, unii nu înţeleg nimic, alţii o parte, şi câţiva percep în acest text prezenţa propriilor lor idei şi concepţii Wink


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Feb 25, 2011 10:52 pm, editata de 3 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  georgiana_coryna la data de Vin Feb 25, 2011 3:41 am

Se poate sa fie adevarat ce spui Kato. Dar ca sa vorbim despre fapte si nu teorie, eu zic sa facem un experiment.
Eu imi doresc o pereche de cercei. Ce trebuie sa fac, cum trebuie sa gandesc eu ca sa ii obtin doar prin puterea mintii? Eu incerc si o sa iti spun daca a functionat. Smile

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Admin la data de Vin Feb 25, 2011 11:22 pm

Daca acei cercei pe care ti-i doresti, iti pot aduce bucurie, satisfactie, te pot face mai fericita, etc., asta va contribui la Binele General, si ii vei obtine, respectand indicatiile generale date de la inceput pana aici, in cadrul acestui subiect !
Dar daca nu ti-i doresti cu adevarat, adica ei nu pot sa te bucure, sa te entuziasmeze, etc., si o faci doar "de proba", doar pentru a incerca sa demonstrezi ceva, nu va functiona ! Si asta deoarece nu te poti incadra, astfel, in ceea ce eu numesc Gandire pozitiva !
Nu conteaza marimea !!! Daca respecti indicatiile referitoare la Utilitate, la fel de greu sau usor vei obtine niste cercei, ca si un job ! Nu stiu cat te-ar entuziasma cerceii... Propun sa descrii aici caracteristicile job-ului pe care ti-l doresti, care ti-ar rezolva mai toate problemele, chiar si cerceii cei mai scumpi, si sa incepi sa lucrezi mental la obtinerea lui. Repet : la fel de greu sau usor este.Totul depinde de tine, de entuziasmul pe care il ai gandindu-te la lucrul pe care ti-l doresti, de vointa ta, de Puterea pe care esti dispusa sa o aloci, pentru a o emite mental, in realizarea scopului fixat !
Mie nu trebuie sa-mi demonstrezi nimic. Poate altii au nevoie de demonstratii... Eu nu. Eu mi-am demonstrat mie insumi, si in prezent lucrez la o demonstratie XXL Very Happy
Deschiderea acestui topic ma ajuta, caci imi limpezesc treptat unele neclaritati, meditand la ele. Tot ce spui ma ajuta, intr-un fel sau in altul, si iti sunt recunoscator. Wink
In cazul tau, am vazut ca a functionat in cazul telefonului, destul de rapid, dar ai acceptat un mic compromis. Data urmatoare nu mai accepta. Poate va dura mai mult, dar daca te mentii ferm pe pozitie, vei obtine exact lucrul pe care ti l-ai dorit.
Ai vointa, dar iti lipseste increderea in tine insuti. Eu nu ti-o pot oferi, cadou, oricat as dori. Este un lucru pe care fiecare trebuie sa il obtina. Din punct de vedere moral, astfel de cadouri nu sunt permise. Nu ar mai fi meritul tau, increderea ta, ci al meu. Astfel te-as priva de un merit. Eu te pot doar sprijini in demersurile tale.
Tu ai liberul tau arbitru, tu decizi, tu alegi. Succesul tau va fi al tau ! Esecul tau... de asemenea ! Exclamation

https://universulspiritual.twilight-mania.com/t251-legea-atractiei
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Cum să obţin ceea ce îmi doresc Empty Re: Cum să obţin ceea ce îmi doresc

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum