Subiecte similare
Căutare
Ultimele subiecte
semnificatia unor vise cu element repetitiv "casa părintească"
3 participanți
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: PSIHOLOGIE :: Solicitari de Interpretare a Viselor Personale
Pagina 1 din 1
semnificatia unor vise cu element repetitiv "casa părintească"
In ultima vreme,mai exact ultimele luni imi apare des in vise casa parinteasca unde am crescut .Indiferent daca personajele din vis fac parte din prezentul sau din trecutul meu,multe actiuni se desfasoara in sau pe langa casa parinteasca.As dori sa inteleg care este semnificatia acestui lucru.
A_DI- Level 1
- Sex : Zodiac chinezesc :
Puncte : 14
Reputatie : 0
Data de inscriere : 01/06/2010
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
semnificaţia unor vise - casa părintească
Un element al unui vis trebuie interpretat strict în context. Semnificaţiile pot să varieze de la individ la individ, şi chiar de la un vis la altul. Te rog să postezi un vis întreg, în detaliu, cu tot ce-ţi aminteşti legat de el, chiar şi senzaţiile şi sentimentele pe care le-ai simţit în timpul derulării lui. Dacă nu sunt foarte lungi, poţi posta chiar două, din cele pe care ţi le aduci foarte bine aminte. Vom încerca, împreună, să desluşim legăturile asociative, şi să interpretăm semnificaţiile, dacă vrei să faci un efort de evocare a lor din memorie. Nu lăsa nimic afară, căci fiecare element îşi are importanţa sa în logica simbolică a viselor. Dacă ţi-a apărut casa părintească în mod repetat, într-un interval scurt de timp, asta înseamnă că există o legătură între un element al realităţii şi manifestarea ei, element care îţi influenţează viaţa în această perioadă. Din ce simt, trebuie să fie o relaţie de asociere cu o trăire emoţională destul de profundă, cu o anumită schimbare din viaţa ta, care a deşteptat nişte amintiri vechi, cu care există o anumită rezonanţă. Postează, şi vom discuta pe baze mai concrete.
Re: semnificatia unor vise cu element repetitiv "casa părintească"
Incerc sa-mi amintesc cate ceva.In general un vis a fost cu multe actiuni ,locuri,persoane..dar in el si-a facut putin loc si un moment sau mai multe in care ma aflam in casa parinteasca.
De exemplu : o cunostinta dinafara tarii a venit in Bucuresti impreuna cu mama sa si eu trebuia sa-i ajut sa ajunga la hotelul unde avea rezervare.Numai ca,in loc sa ajung cu ei la hotel m-am trezit in fata apartamentului unde am crescut.Mama persoanei era putin suparata din aceasta cauza iar eu ma simteam prost ca nu i-am dus unde trebuia.
Altadata(in alt vis) a fost o scena scurta in care eram cu un cumnat in acelasi apartament,in hol..fusese in vizita si urma sa plece...dupa cateva minute actiunea s-a mutat cu aceleasi personaje in casa mea de acum.
In alt vis eram impreuna cu o prietena actuala in fata blocului respectiv.
Nu au fost vise foarte puternice ca simbolistica,eu nu le-am simtit asa si nici nu am simtit trairi deosebite..doar ca in majoritatea viselor exista unul sau doua momente scurte in care ma regasesc in casa aceea.
Cel mai puternic vis legat de casa parinteasca a fost acum cateva luni.La acesta Georgiana mi-a facut deja o interpretare si cred ca are legatura oarecum.Nu stiu daca sa postez aici toata discutia de la momentul acela.
Un element important cred eu este faptul ca acum 3 ani parintii mei au divortat si in prezent nici casatoria mea nu e tocmai ok.
Am tendinta sa cred ca exista cumva si o karma legata de familie/parinti.
De exemplu : o cunostinta dinafara tarii a venit in Bucuresti impreuna cu mama sa si eu trebuia sa-i ajut sa ajunga la hotelul unde avea rezervare.Numai ca,in loc sa ajung cu ei la hotel m-am trezit in fata apartamentului unde am crescut.Mama persoanei era putin suparata din aceasta cauza iar eu ma simteam prost ca nu i-am dus unde trebuia.
Altadata(in alt vis) a fost o scena scurta in care eram cu un cumnat in acelasi apartament,in hol..fusese in vizita si urma sa plece...dupa cateva minute actiunea s-a mutat cu aceleasi personaje in casa mea de acum.
In alt vis eram impreuna cu o prietena actuala in fata blocului respectiv.
Nu au fost vise foarte puternice ca simbolistica,eu nu le-am simtit asa si nici nu am simtit trairi deosebite..doar ca in majoritatea viselor exista unul sau doua momente scurte in care ma regasesc in casa aceea.
Cel mai puternic vis legat de casa parinteasca a fost acum cateva luni.La acesta Georgiana mi-a facut deja o interpretare si cred ca are legatura oarecum.Nu stiu daca sa postez aici toata discutia de la momentul acela.
Un element important cred eu este faptul ca acum 3 ani parintii mei au divortat si in prezent nici casatoria mea nu e tocmai ok.
Am tendinta sa cred ca exista cumva si o karma legata de familie/parinti.
A_DI- Level 1
Simbolistica viselor
Oamenii înţeleg mai greu faptul că ceea ce le apare în vis ca imagini are o anumită încărcătură simbolică, adică semnificaţii ascunse, în sensul că nu sunt în mod imediat şi direct perceptibile. Fiecare imagine a unui obiect, persoană, amimal, peisaj, reprezintă un element oniric simbolic, încărcat cu o anumită semnificaţie, conţinând o anumită informaţie codată. Această informaţie poate fi dezvăluită prin descoperirea legăturilor asociative existente între o imagine-element şi ideea pe care ea o exprimă, o reprezintă. Imaginile onirice sunt Reprezentări ce au legătură cu realitatea, atât prin ceea ce desemnează ele ca şi copii ale lucrurilor din realitatea fizică, cât mai ales prin ideile asociate lor, care sunt codificate mental printr-un proces de atribuire de semnificaţii. Imaginează-ţi faptul că ţi se comunică anumite informaţii în vis, dar nu prin cuvinte, nu vocal, nu "în mod text", ci prin ...imagini semnificative ! De exemplu, imaginea unui cîine semnifică în majoritatea cazurilor "cel mai bun prieten", sau "un prieten foarte bun". Dar, când cîinele te însoţeşte ca şi cum te-ar proteja, are semnificaţia unui prieten devotat ce te ajută, când cîinele te muşcă va semnifica un atac din partea unui prieten, când pleacă de lângă tine deşi îl strigi şi îl chemi, va semnifica faptul că un prieten te părăseşte, etc. Acelaşi animal, cîinele, poate avea şi semnificaţia unui duşman, dacă el apare în vis ca fiind mare, negru, fioros, agresiv. Orice acţiune a elementelor onirice, şi orice schimbare, au o şi ele o importanţă la fel de mare ca şi prezenţa elementelor în sine. Din această cauză, este deosebit de important faptul de a expune tot visul, în toate detaliile sale, cu tot ce apare static sau în acţiune, şi conjunctura - peisajul imagistic vizual. Singurele vise în care persoanele, obiectele şi evenimentele corespund celor din realitatea fizică sunt cele prin care entităţi spirituale (ale unor oameni decedaţi sau altele) comunică anumite informaţii importante, exacte, verbal sau prin imagini ale unor evenimente. Acest gen de vise sunt rare, şi au ca şi scop, în general, avertizarea legată de iminenţa anumitor pericole, sau o dorinţă, de a înfăptui un anumit lucru . Încărcătura simbolică a elementelor din vis, poate lua, aşadar, valori diferite, pe o scală destul de largă. În cadrul mai concret al viselor prezentate : cunoştinţa ta din afara ţării care soseşte în Bucureşti împreună cu mama sa, pare ceva banal şi lipsit de semnificaţie simbolică, dar ...ce anume caută ele în visul tău, adică în gândurile tale,în mintea ta, tocmai ...acum, adică în noaptea în care le-ai visat ? Tentaţia ignorantului este de a crede că visul anunţă o vizită reală. Dar cunoştinţa din afara ţării poate simboliza ceva. Ce anume ? De exemplu, sosirea unui anumit eveniment în viaţa ta, legat asociativ de ceea ce simţi faţă de acea persoană, + ceva legat de o reîntoarcere, o repetare a ceva mai vechi şi cunoscut, un eveniment dinafară, dinafara zonei vieţii tale de zi cu zi. (=dinafara ţării). Mama poate simbolizeaza însăşi ...ce crezi ? Ideea de origine, ceea ce a dat naştere evenimentului respectiv, cauza din care a ieşit, s-a născut. Deci, evenimentul respectiv, revenind de undeva dinafara sferei vieţii tale de zi cu zi, relevându-şi în mod clar cauzalitatea, provenienţa, demonstrează că a fost greşit interpretat de tine, prin tentativa de a-l "caza" din greşeală, în casa părintească, lucru ce se va manifesta în mod clar ca incompatibil şi nerealist, prin faptul că originea evenimentului, cauza sa, respinge în mod clar această cazare, această pătrundere în casă ! Ceva a venit, stă puţin,şi va pleca = simbolul hotelului. Înţelegi ? Lucruri ce-ţi par banale şi aiurea, ireale, de neînţeles în desfăşurarea lor, sunt de fapt încărcate de semnificaţii. Interpretarea viselor necesită o transpunere în lumea magică şi fascinantă a ...minţii noastre, o călătorie în lumea gândurilor, a ideilor, în care nimic nu este ceea ce pare a fi, o lume în care, cu cât priveşti mai atent la ceva, cu atăt acel ceva ţi se va dezvălui în toată splendoarea semnificaţiilor sale. Recunosc faptul că efortul depus în timpul unei astfel de "călătorii" este obositor, extenuant, ca şi cum ai pierde energie făcând eforturi mari de a te adapta la acest mediu energetic al planului mental, al gândurilor umane. Se aseamănă cu înotul în apă, pentru cel ce nu a învăţat să înoate bine, şi oboseşte rapid în mediu acvatic, încercând să se menţină la suprafaţă, sau încercând să exploreze adâncimile. Revenind, evenimentul reapărut în viaţa ta, deci, îşi revelează originea, refuză pătrunderea, legătura cu casa părintească, şi îţi arată clar că este trecător, pasager, căci cine stă la hotel nu stă mult, şi va pleca mai departe. Mai mult nu pot să-ţi spun, decât dacă postezi visul întreg, în detaliu. Cei care cred că un vis poate fi interpretat pe bucăţi, pe elemente, ca în dicţionarele de vise, poate vor înţelege, citind aceste rânduri, că nu este posibil. Ceea ce am interpretat eu, poate fi fals, eronat, dacă visul a fost mai lung, dacă nu ai relatat corect şi ai omis anumite lucruri, etc. Cine doreşte o interpretare corectă, trebuie să -şi amintească bine visul, şi să-l relateze deosebit de fidel şi amănunţit. Pentru a interpreta singur un vis propriu, este util să-l pui pe hârtie. Visele nu sunt simple procese psihice fără importanţă, căci conţin informaţii importante pentru visător, de cele mai multe ori. (subiect mutat la "Solicitări de interpretare a viselor personale")
visele şi karma
Majoritatea viselor pe care un om şi le poate aminti, sunt legate de realitatea terestră, având legătură cu experienţele vieţii sale actuale. Este normal, aşadar, ca visele fiecăruia să reflecte karma personală, legăturile cauză-efect. Dacă lumea ar şti cât de multe vise considerate aiuristice şi fără nici o semnificaţie, sunt de fapt premonitorii, conţinând previziuni şi prevederi ale viitorului, în special cel apropiat, majoritatea oamenilor şi-ar îndrepta atenţia asupra descifrării informaţiilor codate în simbolistica viselor proprii. Cred că în viitorul apropiat acest lucru se va întâmpla. Această preocupare are ca efect secundar o dezvoltare intensă a intuiţiei, gândirea devenind mai lucidă, mai limpede. De multe ori ţi se întâmplă să te abaţi din drum, de la scopurile şi obiectivele tale, din cauza unor tentaţii, a unor iluzii, a unor himere. Ceva din tine, în profunzimea fiinţei tale, rămâne tot timpul conştient de faptul că nu ai procedat bine, corect, moral, cedând şi motivându-ţi în fel şi chip slăbiciunea. Acel Ceva din profunzime, din subconştientul tău, te atenţionează şi te avertizează prin vise simbolice asupra răului făcut, asupra consecinţelor. Tu simţi de multe ori asta, şi, din teama, ruşinea şi jena de a recunoaşte faptul că ai greşit, preferi să ignori atenţionările, sperând că totul va trece cu bine. Din păcate... Notează-ţi visele pe ceva, când ţi le aminteşti, ca să nu le uiţi. Probabil ai auzit şi tu de cazuri reale ale unor oameni a căror viaţă a fost salvată sau schimbată radical datorită unui vis ...banal...
Multumesc pentru raspunsuri,asa am sa fac,am sa le notez.
Visele mentionate anterior nu mi le mai amintesc foarte detaliat.Dar voi face asta de acum.Ma gandeam doar ca poate anumite elemente(cum ar fi casa parinteasca) are poate si o semnificatie mai generala ,adica faptul ca visez de multe ori asta.
Stiu ca visele au legatura cu prezentul si cu ceea ce traiesc si multe s-au potrivit.
Am sa postez putin mai tarziu un vis pe care l-a avut mama mea legat de mine si la care stiu mai multe detalii.
A_DI- Level 1
Simbolistică şi Semnificaţii în vise - crackerul de vise
Într-adevăr, multe elemente prezente în vise au un caracter general, după cum există deasemenea multe cu caracter specific personal, ce ţin de experienţa de viaţă a fiecăruia. Este însă foarte dificil pentru cineva care nu-ţi cunoaşte deloc experienţele tale şi modul tău de gândire, ca să-şi dea seama în mod corect de semnificaţiile elementelor, dacă îi este prezentat doar un fragment din vis. Este destul de greu şi pentru întreg visul, în mod real, dar o persoană cu experienţă, care şi-a dezvoltat intuiţia în direcţia interpretării, poate să mai "cârpească" să mai potrivească anumite lipsuri, să intuiască când ceva lipseşte.
Pentru exemplificare, dau mai jos interpretarea la modul general al casei, conform acvaria.com ;
"CASA: circumstante legate de personalitate, spiritualitate, subconstientul uman, securitatea financiara, cadrul familial, trairile emotionale; sentiment de siguranta, adapost, durabilitate, trainicie; (baia) nevoia de purificare spirituala, eliminarea sentimentelor negative; (subsolul casei) aspecte legate de propriul eu, nevoia de izolare, de meditatie, de singuratate, de intimitate, de a fi cu tine însuti; (dormitorul) aspecte legate de timp liber, repaus, odihna, revigorare, întremarea fortelor; (sufrageria) aspecte legate de confortul familial; (bucataria) aspecte legate de modul de a-ti asigura traiul, serviciu, munca; (camera de zi): aspecte legate de viata sociala; (holul) aspecte legate de modul în care intri în contact cu societatea; capacitatea de adaptare, de interactiune, de schimburi de idei si opinii; (podul) aspecte legate de modul de gândire, de rationare, de intelect; (balconul) aspecte legate de imaginea publica; (parinteasca) aspecte legate de trecut, de origini, de parinti, orasul de bastina; (de bilete) posiblitate de acces spre noi etape; libertate de miscare si de expresie destul de limitate; accesibilitate; (casa scarilor) aspecte legate de modul de comunicare, de interactionare cu lumea din jur, contactul cu societatea, oamenii apropiati, vecinii etc."
Dupa cum se vede, nu aduce o lumina edificatoare asupra visului in cauza, ci doar o orientare generala, ca sa stii cam ce si pe unde sa cauti. Dupa ce inveti cum si unde trebuie sa cauti semnificatiile simbolurilor in mintea ta, dictionarele de vise nu iti vor mai fi de ajutor, ba chiar s-ar putea ca mai mult sa te incurce, din cauza ca nu te vei mai baza pe intuitia ta, devenind confuz in fata atator semnificatii generale, din care te vei simti constrans sa alegi una. Important in acest exemplu este faptul de a constientiza faptul ca trebuie specificat in mod clar ce loc anumit din casa parinteasca a aparut in vis, deoarece, dupa cum se vede, fiecare loc din casa are o alta semnificatie !!!
Experienţa anterioară este întotdeauna de folos în decodificarea informaţiei, căci există anumite similitudini, anumite asemănări, anumite modele de interpretare, care pot fi adaptate pentru cazurile specifice. În general fiecare vis relatează o poveste, şi această poveste are menirea de a transmite un mesaj. Spărgătorul de coduri, crackerul de vise ,ştie că scopul său constă în a descifra mesajul poveştii de vis ,şi că misiunea sa va fi îndeplinită doar în momentul în care va reuşi să interpreteze acest mesaj codificat în simboluri. Este o experienţă interesantă, pe care orice om care tinde spre o dezvoltare personală spirituală, ar fi util să o încerce. Interpretarea unui vis reprezintă o sarcină dificilă, dar satisfacţiile sunt pe măsură. Cel mai bine este să începi cu interpretarea propriilor vise, căci doar visătorul însuşi cunoaşte cel mai bine semnificaţia unor elemente cu caracter personal, adică asocierile existente în mintea sa între anumite persoane, obiecte concrete, anumite locaţii reale, etc. , ca Reprezentări a unor lucruri cu caracter mai general, pe care le simbolizează. De exemplu, cîinele, care simbolizează în general un bun prieten, pentru o persoană care a trăit o traumă în copilărie legată de un cîine, acest animal poate simboliza un atacator, o primejdie, un pericol, o agresiune, etc. De aceea este greu pentru cineva neexperimentat, să facă o interpretare corectă, luând ca metodă de decodificare a semnificaţiilor asociate, un dicţionar de vise. Pentru începător este utilă, însă, consultarea mai multor astfel de dicţionare, căci se familiarizează astfel cu modul de atribuire a semnificaţiilor, beneficiind de experienţa altora, de munca lor de cercetare în domeniu. Recomandări pentru cei ce vor să devină crackeri de vise :1. Solicită să ţi se prezinte visul integral, în amănunt, în scris, pentru a-l vizualiza mai bine şi a nu omite ceva. 2.Imaginează-ţi visul în mod imaginativ vizual, în toată derularea sa, ca pe un film - astfel vei observa uşor ce lipseşte din peisaj, ce "nu se leagă" în derularea acţiunii, şi notează-ţi aceste momente neclare, 3. Ia elementele, în ordinea apariţiei, şi încearcă să le conferi fiecăruia o primă semnificaţie aproximativă, cu caracter general, folosindu-ţi intuiţia, şi eventual şi un dicţionar de vise. Când termini cu toate elementele, cu tot ceea ce apare ca imagine, reia firul poveştii urmărind să-l legi logic prin semnificaţiile notate. Notează-ţi separat ceea ce nu se leagă logic. 4. Momentul întrebărilor : roagă-l pe visător să te lămurească în legătură cu ceea ce nu ai putut decoda la nivelul elementelor şi a derulării acţiunii, plus momentele visului în care ţi se pare că lipseşte ceva. Roagă-l să-şi amintească şi momentele din vis în care a resimţit senzaţii şi sentimente, dacă nu ţi le-a relatat de la bun început (senzaţii corporale - cald, rece, furnicături, piele de găină, oboseală, etc. şi sentimente - frică, groază, bucurie, extaz, fericire, pace sufletească, etc. ) , 5. Scenariul final : refă scenariul filmului utilizând noile informaţii primite, în mod mental, observând atent modul de asamblare logic al puzzle-ului de semnificaţii. Reia acest film, pas cu pas, de 2-3 ori, ascultând în paralel şi vocea intuiţiei tale. Dacă simţi ceva nelămurit şi confuz în suflet, în unele momente ale derulării filmului, este un semn că trebuie să acorzi o atenţie sporită acelui fragment, că ceva a rămas nelămurit. Încearcă să desprinzi mesajul final, tâlcul, concluzia. Dacă nu ai reuşit încă, mai pune întrebări. Dacă ai epuizat şi întrebările, şi tot nu ai reuşit să legi povestea, este recomandat să nu te dai bătut, ci să iei o pauză de o zi, două, după care să reiei mental povestea. De regulă, după ce subconştientul tău lucrează 1-2 zile la ea, ţi se va revela ceva ce nu ai luat în considerare înainte. La aşa ceva nu poţi lucra sub stres, căci stresul îţi blochează intuiţia, şi mintea ta îşi pierde luciditatea şi flexibilitatea necesare. 6. Prezintă interpretarea ta visătorului, fără a avea, însă, convingerea fermă şi inflexibilă a faptului că este 100 % corectă, explicându-i că asta este viziunea ta, interpretarea ta, ce poate sau nu să fie corectă, întrebându-l ce părere are. În general, toţi vor avea tendinţa de a o accepta, dacă îi va favoriza cu ceva, în privinţa imaginii de sine, şi vor tinde să o respingă, câ fiind falsă, dacă vor simţi că mesajul îi prejudiciază cu ceva. El, însă, visătorul, va ştii, va simţi în sufletul său, dacă ai dreptate sau nu, deşi reacţia sa poate să fie inversă ! De exemplu, dacă simte că nu ai nimerit-o, dar spune că ai interpretat corect, şi e mulţumit de această interpretare, o poate face pentru că nu vrea să te mai chinui mai departe, în zadar, fiind sigur că tot nu ai să o nimereşti. Cu timpul, prin exerciţii, prin antrenamentul mental al intuiţiei, te vei descurca tot mai bine, tot mai uşor. Orice esec reprezinta in sine un pas inainte, daca stii sa inveti din greselile proprii !
Pentru exemplificare, dau mai jos interpretarea la modul general al casei, conform acvaria.com ;
"CASA: circumstante legate de personalitate, spiritualitate, subconstientul uman, securitatea financiara, cadrul familial, trairile emotionale; sentiment de siguranta, adapost, durabilitate, trainicie; (baia) nevoia de purificare spirituala, eliminarea sentimentelor negative; (subsolul casei) aspecte legate de propriul eu, nevoia de izolare, de meditatie, de singuratate, de intimitate, de a fi cu tine însuti; (dormitorul) aspecte legate de timp liber, repaus, odihna, revigorare, întremarea fortelor; (sufrageria) aspecte legate de confortul familial; (bucataria) aspecte legate de modul de a-ti asigura traiul, serviciu, munca; (camera de zi): aspecte legate de viata sociala; (holul) aspecte legate de modul în care intri în contact cu societatea; capacitatea de adaptare, de interactiune, de schimburi de idei si opinii; (podul) aspecte legate de modul de gândire, de rationare, de intelect; (balconul) aspecte legate de imaginea publica; (parinteasca) aspecte legate de trecut, de origini, de parinti, orasul de bastina; (de bilete) posiblitate de acces spre noi etape; libertate de miscare si de expresie destul de limitate; accesibilitate; (casa scarilor) aspecte legate de modul de comunicare, de interactionare cu lumea din jur, contactul cu societatea, oamenii apropiati, vecinii etc."
Dupa cum se vede, nu aduce o lumina edificatoare asupra visului in cauza, ci doar o orientare generala, ca sa stii cam ce si pe unde sa cauti. Dupa ce inveti cum si unde trebuie sa cauti semnificatiile simbolurilor in mintea ta, dictionarele de vise nu iti vor mai fi de ajutor, ba chiar s-ar putea ca mai mult sa te incurce, din cauza ca nu te vei mai baza pe intuitia ta, devenind confuz in fata atator semnificatii generale, din care te vei simti constrans sa alegi una. Important in acest exemplu este faptul de a constientiza faptul ca trebuie specificat in mod clar ce loc anumit din casa parinteasca a aparut in vis, deoarece, dupa cum se vede, fiecare loc din casa are o alta semnificatie !!!
Experienţa anterioară este întotdeauna de folos în decodificarea informaţiei, căci există anumite similitudini, anumite asemănări, anumite modele de interpretare, care pot fi adaptate pentru cazurile specifice. În general fiecare vis relatează o poveste, şi această poveste are menirea de a transmite un mesaj. Spărgătorul de coduri, crackerul de vise ,ştie că scopul său constă în a descifra mesajul poveştii de vis ,şi că misiunea sa va fi îndeplinită doar în momentul în care va reuşi să interpreteze acest mesaj codificat în simboluri. Este o experienţă interesantă, pe care orice om care tinde spre o dezvoltare personală spirituală, ar fi util să o încerce. Interpretarea unui vis reprezintă o sarcină dificilă, dar satisfacţiile sunt pe măsură. Cel mai bine este să începi cu interpretarea propriilor vise, căci doar visătorul însuşi cunoaşte cel mai bine semnificaţia unor elemente cu caracter personal, adică asocierile existente în mintea sa între anumite persoane, obiecte concrete, anumite locaţii reale, etc. , ca Reprezentări a unor lucruri cu caracter mai general, pe care le simbolizează. De exemplu, cîinele, care simbolizează în general un bun prieten, pentru o persoană care a trăit o traumă în copilărie legată de un cîine, acest animal poate simboliza un atacator, o primejdie, un pericol, o agresiune, etc. De aceea este greu pentru cineva neexperimentat, să facă o interpretare corectă, luând ca metodă de decodificare a semnificaţiilor asociate, un dicţionar de vise. Pentru începător este utilă, însă, consultarea mai multor astfel de dicţionare, căci se familiarizează astfel cu modul de atribuire a semnificaţiilor, beneficiind de experienţa altora, de munca lor de cercetare în domeniu. Recomandări pentru cei ce vor să devină crackeri de vise :1. Solicită să ţi se prezinte visul integral, în amănunt, în scris, pentru a-l vizualiza mai bine şi a nu omite ceva. 2.Imaginează-ţi visul în mod imaginativ vizual, în toată derularea sa, ca pe un film - astfel vei observa uşor ce lipseşte din peisaj, ce "nu se leagă" în derularea acţiunii, şi notează-ţi aceste momente neclare, 3. Ia elementele, în ordinea apariţiei, şi încearcă să le conferi fiecăruia o primă semnificaţie aproximativă, cu caracter general, folosindu-ţi intuiţia, şi eventual şi un dicţionar de vise. Când termini cu toate elementele, cu tot ceea ce apare ca imagine, reia firul poveştii urmărind să-l legi logic prin semnificaţiile notate. Notează-ţi separat ceea ce nu se leagă logic. 4. Momentul întrebărilor : roagă-l pe visător să te lămurească în legătură cu ceea ce nu ai putut decoda la nivelul elementelor şi a derulării acţiunii, plus momentele visului în care ţi se pare că lipseşte ceva. Roagă-l să-şi amintească şi momentele din vis în care a resimţit senzaţii şi sentimente, dacă nu ţi le-a relatat de la bun început (senzaţii corporale - cald, rece, furnicături, piele de găină, oboseală, etc. şi sentimente - frică, groază, bucurie, extaz, fericire, pace sufletească, etc. ) , 5. Scenariul final : refă scenariul filmului utilizând noile informaţii primite, în mod mental, observând atent modul de asamblare logic al puzzle-ului de semnificaţii. Reia acest film, pas cu pas, de 2-3 ori, ascultând în paralel şi vocea intuiţiei tale. Dacă simţi ceva nelămurit şi confuz în suflet, în unele momente ale derulării filmului, este un semn că trebuie să acorzi o atenţie sporită acelui fragment, că ceva a rămas nelămurit. Încearcă să desprinzi mesajul final, tâlcul, concluzia. Dacă nu ai reuşit încă, mai pune întrebări. Dacă ai epuizat şi întrebările, şi tot nu ai reuşit să legi povestea, este recomandat să nu te dai bătut, ci să iei o pauză de o zi, două, după care să reiei mental povestea. De regulă, după ce subconştientul tău lucrează 1-2 zile la ea, ţi se va revela ceva ce nu ai luat în considerare înainte. La aşa ceva nu poţi lucra sub stres, căci stresul îţi blochează intuiţia, şi mintea ta îşi pierde luciditatea şi flexibilitatea necesare. 6. Prezintă interpretarea ta visătorului, fără a avea, însă, convingerea fermă şi inflexibilă a faptului că este 100 % corectă, explicându-i că asta este viziunea ta, interpretarea ta, ce poate sau nu să fie corectă, întrebându-l ce părere are. În general, toţi vor avea tendinţa de a o accepta, dacă îi va favoriza cu ceva, în privinţa imaginii de sine, şi vor tinde să o respingă, câ fiind falsă, dacă vor simţi că mesajul îi prejudiciază cu ceva. El, însă, visătorul, va ştii, va simţi în sufletul său, dacă ai dreptate sau nu, deşi reacţia sa poate să fie inversă ! De exemplu, dacă simte că nu ai nimerit-o, dar spune că ai interpretat corect, şi e mulţumit de această interpretare, o poate face pentru că nu vrea să te mai chinui mai departe, în zadar, fiind sigur că tot nu ai să o nimereşti. Cu timpul, prin exerciţii, prin antrenamentul mental al intuiţiei, te vei descurca tot mai bine, tot mai uşor. Orice esec reprezinta in sine un pas inainte, daca stii sa inveti din greselile proprii !
o cunostinta dinafara tarii a venit in Bucuresti impreuna cu mama sa si eu trebuia sa-i ajut sa ajunga la hotelul unde avea rezervare.Numai ca,in loc sa ajung cu ei la hotel m-am trezit in fata apartamentului unde am crescut.Mama persoanei era putin suparata din aceasta cauza iar eu ma simteam prost ca nu i-am dus unde trebuia.
Cine era cunostinta si ce relatii ai cu aceasta? Te deranjeaza ceva la aceasta persoana? trasaturilede caracter?sau e ceva care iti place foare mult la ea sau ai vrea sa fi ca ea? ti-a facut vre'un rau/bine tie, altora, apropiatilor tai? Pe mama ei o cunosti personal sau stiai ca e mama cunostintei si atat?
fost o scena scurta in care eram cu un cumnat in acelasi apartament,in hol..fusese in vizita si urma sa plece...dupa cateva minute actiunea s-a mutat cu aceleasi personaje in casa mea de acum.
Aceleasi persoanaje tu si cumnatu tau? Si e important care e relatia ta cu cumnatul? Va intelegeti ca o familie? Au existat certuri? Sau te-a ajutat cu ceva, e o persoana pe care te poti baza? E ceva care crezi ca ar avea importanta in descifrarea visului tau?
La fel si cu prietena Care e reatia ta cu ea?
La fel de important este sa iei fiecare vis pe rand, sa nu te grabesti si sa explici detaliat. Nu trebuie sa te concentrezi pe acea casa si doar atat.
Si inca o curiozitate? Visul descifrat de mine era cumva unul cu un sarpe in baie ?
Cine era cunostinta si ce relatii ai cu aceasta? Te deranjeaza ceva la aceasta persoana? trasaturilede caracter?sau e ceva care iti place foare mult la ea sau ai vrea sa fi ca ea? ti-a facut vre'un rau/bine tie, altora, apropiatilor tai? Pe mama ei o cunosti personal sau stiai ca e mama cunostintei si atat?
fost o scena scurta in care eram cu un cumnat in acelasi apartament,in hol..fusese in vizita si urma sa plece...dupa cateva minute actiunea s-a mutat cu aceleasi personaje in casa mea de acum.
Aceleasi persoanaje tu si cumnatu tau? Si e important care e relatia ta cu cumnatul? Va intelegeti ca o familie? Au existat certuri? Sau te-a ajutat cu ceva, e o persoana pe care te poti baza? E ceva care crezi ca ar avea importanta in descifrarea visului tau?
La fel si cu prietena Care e reatia ta cu ea?
La fel de important este sa iei fiecare vis pe rand, sa nu te grabesti si sa explici detaliat. Nu trebuie sa te concentrezi pe acea casa si doar atat.
Si inca o curiozitate? Visul descifrat de mine era cumva unul cu un sarpe in baie ?
georgiana_coryna- Level 2
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 38
UNIVERSUL SPIRITUAL :: Prima categorie :: PSIHOLOGIE :: Solicitari de Interpretare a Viselor Personale
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin
» Materiale audio-video personale
Sam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin
» casa veche
Lun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin
» an overview on laughter yoga
Lun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna
» BLOGUL MEU
Joi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin