UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Vestmintele Spiriteleor EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Vestmintele Spiriteleor EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Vestmintele Spiriteleor EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Vestmintele Spiriteleor EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Vestmintele Spiriteleor EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Vestmintele Spiriteleor EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Vestmintele Spiriteleor EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Vestmintele Spiriteleor EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Vestmintele Spiriteleor EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Vestmintele Spiriteleor

In jos

Vestmintele Spiriteleor Empty Vestmintele Spiriteleor

Mesaj  Admin Mier Aug 25, 2010 11:37 pm

Spiritele defuncţilor se prezintă oamenilor îmbrăcate în tunici, veşminte ample şi chiar hainele lor obişnuite din timpul vieţii terestre. Veşmintele ample par a fi un fel de costum uzual în lumea spiritelor. De unde iau ele hainele identice cu cele pe care le purtau în timpul vieţii, şi toate accesoriile toaletei ? Cele originale există şi ele, în continuare, nedispărând din locul lor.
Există multe mărturii de cazuri în care spiritele unor oameni morţi, şi chiar ale unora în viaţă, au apărut cu diferite obiecte, cum ar fi bastoane, arme, pipe, felinare, cărţi, etc.
Perispiritul poate să dobândească proprietăţile materiei, şi să devină tangibil, dar această tangibilitate este doar momentană, corpul solid dispărând ca o umbră.
Scrierea directă sau pneumatografia se produce spontan, fără ajutorul mâinii mediumului, şi nici al creionului. Este de ajuns să iei o foaie de hârtie albă, să o îndoi, şi să o pui undeva, într-un sertar, sau pe o mobilă. În condiţiile potrivite, după un interval de timp variabil, poţi găsi pe hârtie caractere trasate, semne diverse, cuvinte, fraze şi chiar discursuri, de cele mai multe ori scrise cu o substanţă bătând în cenuşiu, asemănătoare cu mina de plumb, alteori, cu creion roşu, cerneală obişnuită şi chiar tuş tipografic. Aşa arată fenomenul în toată simplitatea lui, iar reproducerea sa, deşi puţin obişnuită, nu este foarte rară, deoarece există persoane care îl obţin destul de uşor. Dacă am pune un creion alături de hârtie, am putea crede că spiritul s-a folosit de el ca să scrie, dar, din moment ce hârtia este singură, este evident că scrisul s-a format printr-o materie depusă. De unde a luat spiritul această materie ?

Spiritul Sfântului Ludovic a oferit această soluţie în următoarele răspunsuri :
- Am citat un caz de apariţie a spiritului unei persoane vii. Acest spirit avea o tabacheră şi priza. Avea el senzaţia pe care o ai când prizezi?
- Nu.
- Această tabacheră avea forma celei de care se folosea în mod obişnuit şi care se afla acasă la el. Ce era acea tabacheră în mâinile acelui bărbat ?
- O aparenţă. A fost aşa pentru ca faptul să fie remarcat, după cum a şi fost, şi ca apariţia să nu fie luată drept o halucinaţie produsă de starea de sănătate a clarvăzătoarei. Spiritul voia ca acea doamnă să creadă în realitatea prezenţei sale, luând toate aparenţele realităţii.
- Spui că e o aparentă, dar o aparenţă nu are nimic real, e ca o iluzie optică. Am vrea să ştim dacă acea tabacheră era doar o imagine lipsită de realitate sau avea ceva material ?
- Cu siguranţă. Cu ajutorul acestui principiu material ia perispiritul aparenţa unor haine asemănătoare cu cele pe care spiritul le purta în timpul vieţii.
- Oare materia inertă se poate dedubla ? Există în lumea invizibilă o materie esenţială care ar căpăta forma obiectelor pe care le vedem ? Pe scurt, aceste obiecte îşi au cumva dublura eterată în lumea invizibilă, aşa cum oamenii sunt reprezentaţi acolo de spirite?
- Lucrurile nu se prezintă astfel. Spiritul are asupra elementelor materiale răspândite peste tot în spaţiu, în atmosfera voastră, o putere pe care sunteţi departe de a o bănui. Poate, după dorinţă, să concentreze aceste elemente şi să dea forma aparentă potrivită planurilor sale.
Remarcă. Această întrebare, după cum s-a văzut, era reflectarea ideii pe care ne-o făcusem despre natura acestor obiecte. Dacă răspunsurile spiritului ar fi fost, după cum pretind unii, reflexul gândirii, am fi obţinut confirmarea teoriei noastre, în locul unei teorii contrare.
Pun din nou întrebarea într-un mod categoric, ca să evit orice echivoc:
- Hainele cu care se acoperă spiritele sunt ceva?
- Mi se pare că răspunsurile mele dinainte răspund la întrebare. Nu ştiţi că perispiritul însuşi este ceva?
- Din această explicaţie rezultă că spiritele transformă materia eterată după propria voinţă, şi astfel, de exemplu, în cazul tabacherei, spiritul nu a găsit-o gata făcută, ci a făcut-o el însuşi pentru momentul în care avea nevoie, printr-un act de voinţă, ca apoi să o facă să dispară. Probabil că la fel se întâmplă cu toate celelalte obiecte, precum hainele, bijuteriile etc.
- Bineînţeles.
- Această tabacheră a fost vizibilă pentru doamna respectivă, creând iluzia realităţii. Spiritul ar fi putut să o facă tangibilă pentru ea?
- Ar fi putut.
- În acest caz, doamna ar fi putut să o ia în mână, crezând că e o tabacheră adevărată?
- Da.
- Dacă ar fi deschis-o, probabil că ar fi găsit înăuntru tutun. Dacă ar fi prizat acel tutun, ar fi făcut-o să strănute?
- Da.
Allan Kardec-Cartea mediumilor
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum