UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Biocorporalitate si Transfigurare EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Biocorporalitate si Transfigurare EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Biocorporalitate si Transfigurare EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Biocorporalitate si Transfigurare EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Biocorporalitate si Transfigurare

In jos

Biocorporalitate si Transfigurare Empty Biocorporalitate si Transfigurare

Mesaj  Admin Mar Aug 24, 2010 2:25 pm

BICORPORALITATE ŞI TRANSFIGURARE
Apariţii ale spiritului celor vii
Aceste două fenomene sunt varietăţi ale celui al manifestărilor vizuale şi, oricât de miraculoase ar putea să pară la prima vedere, vom recunoaşte cu uşurinţă că, prin explicaţia care poate fi dată, nu ies din ordinea fenomenelor naturale. Ambele se bazează pe principiul că tot ceea ce s-a spus despre proprietăţile perispiritului după moarte se aplică şi perispiritului celor vii.
In timpul somnului spiritul îşi recapătă în parte libertatea, adică se izolează de corp. Dar spiritul, fie că omul e mort sau viu, are permanent învelişul său semimaterial care, din aceleaşi cauze pe care le-am descris, poate să dobândească vizibilitate şi tangibilitate.
Cum poate corpul să trăiască în timp ce spiritul este absent? Am putea spune că trupul are o viaţă organică independentă de prezenţa spiritului, dovada fiind că plantele trăiesc şi nu au spirit. Dar trebuie să adăugăm că, în cursul vieţii, spiritul nu este niciodată complet detaşat de corp. Spiritele, ca şi unii mediumi clarvăzători, recunosc spiritul unei persoane vii după o dâră luminoasă care se termină la corpul lui, fenomen care nu are niciodată loc când corpul este mort, pentru că atunci separarea este completă. Prin această „legătură” este spiritul avertizat instantaneu, indiferent la ce distanţă, de faptul că în acel moment corpul ar avea nevoie de prezenţa lui, revenind cu o promptitudine fulgerătoare. Rezultă de aici că trupul nu poate să moară niciodată în absenţa spiritului şi că acestuia nu i se poate întâmpla niciodată ca, la întoarcere, să găsească poarta închisă.
Dedublarea corporala - Oameni dubli.
Spiritul unei persoane vii, izolat de corp, poate să apară precum cel al unei persoane moarte şi să aibă toate aparenţele realităţii, în plus, din aceleaşi cauze pe care le-am explicat, poate să dobândească o tangibilitate momentană. Acest fenomen, numit bicorporalitate, a dat naştere poveştilor de oameni dubli, adică indivizi a căror prezenţă simultană a fost constatată în două locuri diferite.
Omul, când este complet dematerializat prin virtute, când şi-a ridicat sufletul spre Domnul, poate să apară în două locuri în acelaşi timp. Spiritul încarnat, simţind că vine somnul, poate să-i ceară Domnului să se deplaseze într-un loc oarecare. Spiritul sau sufletul, cum vreţi să-l numiţi, îşi părăseşte atunci corpul, urmat de o parte din perispiritul său, şi lasă materia vulgară într-o stare vecină cu moartea. Spunem vecină cu moartea, pentru că a rămas în corp o legătură care tine ataşate perispiritul şi sufletul de materie, iar această legătură nu poate fi definită. Corpul apare, aşadar, în locul cerut.
Spiritul, aflându-se degajat de materie în funcţie de gradul ei de elevaţie, poate să se facă tangibil materiei.
Sufletul poate să se divizeze când se simte purtat într-un loc diferit de cel unde se află corpul. Se poate întâmpla ca acel corp să nu doarmă, deşi se întâmplă rar, dar corpul nu este niciodată într-o stare perfect normală, se află întotdeauna într-o stare mai mult sau mai puţin extatică.
Sufletul nu se divizează în sensul literal al termenului; el radiază în diferite părţi, putând astfel să se manifeste în mai multe puncte fără să fie împărţit. La fel se întâmplă cu o lumină care poate simultan să se reflecte în mai multe oglinzi.
Trezirea brusca nu se va întâmpla, căci, dacă cineva ar avea intenţia să-l trezească, spiritul ar reintra în corp şi ar preveni intenţia, având în vedere că spiritul poate citi gândurile.
Individul care se arată simultan în două locuri diferite are două corpuri, dar dintre aceste două corpuri doar unul este real, celălalt fiind doar o aparenţă. Se poate spune că primul are viaţă organică şi al doilea are viaţa sufletului; la trezire, cele două corpuri se reunesc şi viaţa sufletului se întoarce în corpul material.
Raţiunea pare să demonstreze - iar noi nu cunoaştem nici un exemplu - că nu este posibil ca ambele corpuri, în stare de separare, să se poată bucura simultan şi în aceeaşi măsură de viaţa activă şi inteligentă. În plus, reiese din ce am spus că un corp real nu ar putea muri în timp ce corpul aparent rămâne vizibil: apropierea morţii cheamă întotdeauna spiritul în corp, măcar pentru o clipă. Mai rezultă şi faptul că un corp aparent nu poate fi ucis, pentru că nu este organic şi nu este format din carne şi oase; dispare în momentul în care am dori să-l omoram.
Transfigurarea constă în schimbarea aspectului unui corp viu. în 1858 şi 1859 în apropiere de Saint-Etienne,o fată de vreo cincisprezece ani avea capacitatea deosebită de a se transfigura, adică de a lua în anumite momente toate înfăţişările unor persoane moarte. Iluzia era completă, astfel încât credeai că acea persoană se află în faţa ta, atât de asemănătoare erau trăsăturile feţei, privirea, sunetul vocii şi chiar jargonul. Acest fenomen s-a repetat de sute de ori, fără ca voinţa fetei să aibă vreun amestec. A luat de câteva ori înfăţişarea fratelui ei, mort cu câţiva ani în urmă; avea nu doar faţa lui, ci şi înălţimea şi volumul corpului. Un medic din ţinut, de multe ori martor al acestor efecte bizare, vrând să se convingă că nu era victima unei iluzii, a făcut o experienţă. Ştim totul de la el, de la tatăl fetei şi de la mulţi alţi martori oculari foarte onorabili şi demni de încredere. Medicul a avut ideea să o cântărească pe fată în starea sa normală, apoi în cea de transfigurare, pe când avea înfăţişarea fratelui ei în vârstă de douăzeci şi ceva de ani, acesta fiind mult mai înalt şi mai puternic. Ei bine, în această ultimă stare, greutatea era aproape dublă! Experienţa era concludentă şi nu putea fi atribuită această aparenţă unei simple iluzii optice. Să încercăm să explicăm acest fapt, care cândava a fost numit miracol, el fiind denumit de noi, pur şi simplu, fenomen.
Transfigurarea, în unele cazuri, poate avea drept cauză o simplă contracţie musculară, care poate să confere fizionomiei o cu totul altă expresie, astfel încât să o facă pe persoana respectivă aproape imposibil de recunoscut. Am observat deseori fenomenul la unele somnambule, dar în acest caz transformarea nu este radicală; o femeie va putea să pară tânără sau bătrână, frumoasă sau urâtă, dar va fi întotdeauna o femeie, iar greutatea nu va scădea şi nici nu va creşte. În cazul celălalt, este evident că mai e ceva în plus; teoria perispiritului ne va lămuri.
Este admis în principiu că spiritul poate să confere perispiritului toate aparenţele; că, printr-o modificare în dispunerea moleculară, poate să-i confere vizibilitate, tangibilitate şi, în consecinţă, opacitate; că perispiritul unei persoane vii, izolat de corp, poate să sufere aceleaşi transformări; că această schimbare de stare are loc prin combinaţia fluidelor. Să ne închipuim acum perispiritul unei persoane vii, nu izolat, ci radiind în jurul corpului astfel încât să-l învăluiască precum un abur. În această stare, poate să sufere aceleaşi modificări ca în stare de separare; dacă îşi pierde transparenţa, corpul poate să dispară, să devină invizibil, şi să fie învăluit ca şi cum ar fi înconjurat de ceaţă. Va putea chiar să-şi schimbe aspectul, să devină strălucitor, dacă aşa vrea şi poate spiritul. Un alt spirit, combinându-şi propriul fluid cu primul, poate să-i substituie propria înfăţişare, astfel încât corpul real dispare sub învelişul fluidic exterior, a cărui aparenţă poate să varieze după dorinţa spiritului. Aceasta pare să fie cauza adevărată a fenomenului ciudat şi rar al transfigurării. În ceea ce priveşte diferenţa de greutate, ea se explică în acelaşi fel ca în cazul corpurilor inerte. Greutatea intrinsecă a corpului nu a variat, deoarece cantitatea de materie nu a crescut; el suferă influenţa unui agent exterior care poate să-i crească sau să-i micşoreze greutatea relativă, după cum am explicat mai sus. Aşadar, este probabil că - dacă transfigurarea are loc sub aspectul unui copilaş - greutatea scade proporţional.
Invizibilitate
Corpul poate să ia o aparenţă mai mare sau de aceeaşi dimensiune, dar cum ar putea să ia una mai mică, cea a unui copil, după cum am amintit? în acest caz, corpul real nu ar trebui să depăşească limitele corpului aparent? De aceea, nu spunem că faptul s-a produs; am vrut doar să arătăm, raportându-ne la teoria greutăţii specifice, că greutatea aparentă ar fi putut să scadă, în ceea ce priveşte fenomenul în sine, nu afirmăm nici posibilitatea, nici imposibilitatea lui; ci, în cazul în care ar avea loc, faptul că nu i-am putea găsi o soluţie satisfăcătoare nu ar infirma fenomenul. Nu trebuie să uităm că suntem la începutul ştiinţei şi că e departe de a-şi fi spus ultimul cuvânt în această privinţă ca şi în altele. De altfel, părţile în plus ar putea foarte bine fi făcute invizibile.
Teoria fenomenului invizibilităţii reiese cât se poate de natural din explicaţiile precedente şi din cele care au fost date despre subiectul fenomenului aporturilor.
Ne-a mai rămas să vorbim de ciudatul fenomen al agenerilor care, oricât de extraordinar ar putea să pară la prima vedere, nu este mai supranatural decât celelalte, fiind o varietate de apariţie tangibilă. Este vorba de starea unor spirite care pot să ia momentan formele unei persoane vii, astfel încât iluzia să fie completă. (Din greceşte, a, „fără”, şi geine, geinomoi, „a naşte”; „care nu a fost născut”.)
sinteza Alan Kardec - Cartea mediumilor
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum