UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Subiecte similare
  Căutare
   
   

  Rezultate pe:
   


  Rechercher Cautare avansata

  Ultimele subiecte
  » FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

  » Despre mine, Kato
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

  » Materiale audio-video personale
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

  » casa veche
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

  » an overview on laughter yoga
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

  » BLOGUL MEU
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

  » Noua Medicină Germană (Germanică)
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

  » Ho'oponopopo
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

  » Huna
  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

  Navigare
   Portal
   Index
   Membri
   Profil
   FAQ
   Cautare
  Parteneri
  forum gratuit


  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori

  In jos

  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori Empty Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori

  Mesaj  Admin Vin Iul 02, 2010 1:35 pm

  În jurul oamenilor există în permanenţă o mulţime de spirite neîncorporate în trupuri fizice, dintre care unele îndeplinesc rolul de ghizi spirituali. Aceştia însoţesc, susţin, protejează, şi transmit învăţături. Sunt percepuţi ca vibraţii plăcute, armonioase, fiinţe de lumină, putând fi percepuţi prin clarvedere şi sub aparenţa lor umană, a cărei realitate obiectivă nu poate fi probată, deoarece nu au corp material. În general, contactul cu un ghid spiritual este perceput ca un contact mental, telepatic, la un anumit nivel de conştienţă, ce nu poate fi demonstrat şi experimentat în mod ştiinţific, dupa rigorile criteriilor de validare ale experimentului ştiinţific.
  Ghizii spirituali trebuie diferenţiaţi de Îngerii Păzitori, care sunt entităţi spirituale superioare spiritelor umane, încorporate sau neîncorporate în trupuri omeneşti. Îngerii Păzitori nu mai urmează drumul corporării în plan fizic, având misiunea de a proteja oamenii, de pe un nivel superior. Puterea Îngerilor,ca şi nivelul lor de conştienţă şi moralitate, este mai mare decat cea a ghizilor spirituali, ei putând să intervină în planul manifestării fizice, prin diverse moduri "magice", şi să influenţeze cursul evenimentelor,dacă situaţia impune o astfel de necesitate. Îngerii trebuie percepuţi ca entităţi a căror manifestare în plan fizic este legată de procesele şi fenomenele fizico-chimice ale Naturii. Îngerul păzitor este un garant al supravieţuirii protejatului său, el trebuind să intervină în aşa fel încat să asigure toate şansele pentru ca protejatul să-şi poată îndeplini destinul său. Poate interveni şi pentru a cere modificarea unui destin uman, omul având libertate în dezvoltarea sa doar asupra unor lucruri, altele făcând parte dintr-un plan prestabilit, programat a fi înfăptuit. Rugăciunea omului, şi în special cea a Îngerului, au puterea de a modifica datele destinului.
  Îngerul poate avea grijă de mai multe persoane încorporate, simultan, căci existenţa Îngerului se desfăşoară într-un plan spiritual în care timpul are o altă "valoare" decât în lumea fizică, terestră. Cei ce percep îngerii prin clarvedere, îi pot percepe ca apărând sub aspectul unei fiinţe angelice, a cărei frumuseţe armonioasă depăşeşte ceea se manifestă şi se cunoaşte pe pământ, formele sale amintind ceva despre concepţia de feminin sau masculin, în diferite cazuri. (sunt fiinţe androgine, nu sunt masculi sau femele).
  Îngerii păzitori fac parte dintr-o organizare ierarhică de Îngeri, şi alte entităţi spirituale, în care există mai multe categorii, de la Îngeri la Serafimi.
  Îngerul păzitor îndeplineşte un rol oarecum matern, reprezentand protecţia, ascultarea, consolarea.

  Informaţiile despre Ghizi provin chiar de la aceştia, din mesajele lor, transmise în multiple ocazii, unor diferiţi oameni. Unele elemente au fost şi sunt comunicate în mod spontan, în general telepatic, altele ca răspuns la anumite întrebări, în cadrul unor comunicări.
  Conceptul de Ghid spiritual este însoţit de o anumită confuzie, mesajele lor fiind interpretate în mod subiectiv, de către fiecare persoană, in limitele cunoaşterii, înţelegerii, şi nivelului de conştienţă personal.
  Unele persoane au drept Ghizi persoane care le-au fost foarte apropiate în viaţa terestră, cum ar fi : un părinte, o rudă, etc, altele au o fiinţă apropiată dintr-o viaţă trecută, şi este posibil ca şi tu, la rândul tău, să ai, după decorporarea ta, rol de ghid spiritual faţă de o altă fiinţă rămasă în viaţă, pe pământ. Ghizii au avut, în majoritatea cazurilor, un traseu de fiinţă încorporată într-un plan fizic, în corp fizic, urmând, ca şi orice entitate încorporată în corp uman, o succesiune de reâncorporări.
  Funcţia lor principală constă în a îndruma şi a ajuta oamenii să progreseze, neavând puterea Îngerilor de a determina şi influenţa fenomenele realităţii materiale, nici sarcina de a îi menţine în viaţă, aceasta fiind sarcina Îngerilor. Ghidul are sarcina de a te mentine în conştienţă.
  În planul vieţii terestre, vrând-nevrând, fiecare om, are, la nivelul său, un rol de ghidare a drumului vieţii altora din jurul său, însă, în acest caz, în care ambele persoane sunt încorporate, eu folosesc termenul de "mentor spiritual",pentru a diferenţia rolurile, funcţiile şi poziţiile, în mod mai clar şi mai concis, pentru a se înţelege că ambele fiinţe apartin aceluiaşi plan de manifestare.
  Se pare că există o organizare ierarhizată a ghizilor spirituali, în cadrul căreia fiecare categorie de ghizi ar avea proprii lor ghizi şi mentori, situati la un nivel de conştienţă mai dezvoltat, în vârful acestei ierarhii aflându-se Maeştrii, Marii Maestrii şi Marii Initiatii, cum ar fi Moise, Hristos, Brahma, Buddha, Mahomed.
  Ghidul spiritual nu apare în mod automat şi forţat în existenţa ta, ci răspunde unui apel , conştient sau inconştient, din partea ta, când în tine se trezeşte nevoia şi necesitatea unei astfel de îndrumări spirituale superioare. Când împingi limitele mentale în care ai fost închis, şi îţi exprimi dorinţa de a fi de folos, la modul general, în acel moment tu începi să atragi spre tine, în mod voluntar (conştient) sau fără să vrei (inconştient) , un "tovarăs" de drum, care te va ajuta să menţii şi să extinzi această înţelegere nouă de sine şi a lumii în care vieţuieşti. Ce înseamnă acest lucru, la nivel mai profund, mai ascuns ? Faptul că ridicarea şi elevarea frecvenţelor tale vibraţionale, începutul de extensie a câmpului tău de conştienţă, sunt detectate, în mod energetic, spiritual, de către aceşti ghizi, care au misiunea de a interveni pe lângă fiinţele ce manifestă în câmpurile lor aceste schimbări, şi să le ajute să şi le menţină, să le întreţină, să le dezvolte mai departe.
  Îngerul păzitor îndeplineşte un rol oarecum matern, reprezentand protecţia, ascultarea, consolarea.
  Ghidul spiritual aminteşte mai mult de rolul patern, manifestat prin încurajarea de deschidere spre lumea exterioară, dezvoltarea interesului şi curiozităţii, discernământul acţiunilor proprii.
  Există 3 categorii sau feluri de ghizi, destul de uşor de distins, prin funcţiile şi rolurile lor :
  1. Ghizii personali
  - pătrund în viaţa ta şi îşi pot manifesta obiectiv influenţa, doar din momentul în care tu îi inviţi în viaţa ta, în mod conştient sau nu. Te vor însoţi atâta timp cât le ceri ajutorul şi aceasta corespunde nevoilor tale,căci, în funcţie de caz, dezvoltarea ta sau a lui poate impune o schimbare, pe parcurs. Ghizii sunt entităţi ce evoluează, în continuare, ca şi tine, iar eforturile depuse de ei alături de oameni le furnizează ocazii multe şi variate de a progresa, de a se transforma, şi de a se ridica prin nivelul evolutiv propriu în organizarea ierarhică.
  Ghidul nu are posibilitatea de a îţi veni în ajutor, decât dacă faci în mod liber apel la el, cererea ta constituind chiar modul de a ajunge la el, de a-ţi ridica vibraţiile în direcţia sa. Întreţinând această relatie, făcând recurs la el, te ajuţi, atât pe tine, cât şi pe el, în privinţa dezvoltării personale şi a autodepăşirii limitelor şi condiţionărilor.
  Criteriile asocierii ghid-fiinţă umană sunt de mai multe feluri :
  1.Ghidul alege fiinţele pe care vrea să le însoţească şi protejeze, pe baza afinităţilor, simpatiilor, empatiilor, putând să se ocupe de mai mulţi oameni, simultan, 2. O apropiere oarecum condiţionată şi impusă, legată de karma, destin, ce va oferi fiecăruia o ocazia de a "plati" şi reechilibra o datorie,
  3. O decizie "luată mai sus", de la ghizi de un nivel mai superior, de exemplu, a căror motive pot să nu îţi fie dezvăluite.

  2. Ghizii Vindecători
  3. Ghizii Instructori sau Învăţători


  Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Mai 17, 2012 8:24 am, editata de 3 ori
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Sex : masculin Mesaje : 1363
  Puncte : 2935
  Reputatie : 40
  Data de inscriere : 21/05/2010
  Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
  Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

  http://loveblog4all.blogspot.ro/

  Sus In jos

  Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori Empty Re: Ghizii Spirituali - 1 Personali, 2 Vindecători, 3 Instructori

  Mesaj  Admin Sam Iul 03, 2010 7:19 am

  2. Ghizii Vindecători - nu se "leagă" de anumite persoane, căci, îndeplinind un rol terapeutic, ajută comunitatea umană în ansamblul ei, fiecare ghid având o anumită specializare, o cunoaştere şi experienţă într-un anumit domeniu, asemănător terapeuţilor din planul terestru. Lucrează în mod individual sau mai mulţi împreună, şi uneori sunt însoţiţi de ghidul personal ai persoanei pe care o tratează. Au misiunea de a menţine oamenii într-o stare bună de sănătate, fizic, psihic, şi energetic. Acţiunile lor terapeutice vizează în primul rând echilibrarea şi armonizarea energetică, a substratului corpului fîzic, lucrând asupra centrilor energetici (chakre) şi asupra corpurilor energetice. Efectele pot fi resimţite în mod kinestezic - prin senzaţii corporale diverse, afectiv-emoţional- prin emoţii si sentimente de linişte, calm, relaxare, pace,..., mental- prin sugestiile şi revelaţile primite,etc.
  Acţiunea ghizilor vindecători se desfăşoară în mod constant asupra oamenilor, fără ca ei să conştientizeze acest lucru. Dacă un om devine mai atent şi mai grijuliu cu sine însuşi, cu sănătatea sa, atunci şi activitatea ghizilor se va intensifica, fiind facilitată, uşurată, iar omul în cauză o poate simţi în mod mult mai distinct, sub forma efectelor precum : atingeri uşoare, furnicături, înţepături, mâncărimi, pişcături, junghiuri, dureri, ameţeli, mişcări involuntare, etc. Aceste senzaţii corporale sunt rezultatul acţiunilor energetice efectuate în scopul reechilibrării şi vindecării organismului.

  3. Ghizii Instructori sau Învăţători au sarcina de a transmite cunoştinţe despre misterele vieţii terestre, despre planurile subtile ale Creaţiei, care sunt în corespondenţă cu nivelurile de conştienţă umane, aceste cunoştinţe având drept scop extinderea conştienţei la nivelul acestor planuri subtile.
  Ghizii îşi transmit informaţiile în limita competenţelor şi atribuţiilor pe care le au. Scopul lor nu constă, doar în transmiterea informaţiilor, ci şi în deschiderea conştienţei spre o concepţie tot mai extinsă asupra realităţii globale. După cum ghizii vindecători îşi exercită acţiunile terapeutice asupra oamenilor, cu sau fără conştientizarea acestora, şi Instructorii îşi transmit învăţătura în acelaşi fel, acţiunile lor stând la originea multor revelaţii, invenţii, inovaţii, creaţii tehnice, tehnologice, ştiinţifice, artistice, etc.
  Unii oameni sunt capabili să perceapă aceşti ghizi, să le recepţioneze în mod conştient mesajele, această capacitate de percepţie putând fi dezvoltată prin tehnici şi metode speciale.
  Cooperarea şi participarea activă a oamenilor la acţiunile binefăcătoare ale ghizilor, facilitează munca lor, în cazul oricărui fel de demers, atitudinea fiind un factor important de care depinde reuşita şi succesul intervenţiilor. Relaţia de cooperare, conlucrare şi comunicare, constituie o bază solidă privind eficienţa echilibrării şi armonizării fiinţei umane cu ajutorul ghizilor spirituali. Acţiunea acestora asupra oamenilor, dacă nu este corect conştientizată, poate produce confuzie, fiind în mod greşit atribuită forţei vitale, diverselor câmpuri energetice naturale, artificiale, terestre, planetare, extraterestre, cosmice, etc. ! Educarea percepţiei în acest sens, trebuie să urmeze calea identificării, analizei,şi interpretării senzaţiilor corporale, cât şi dezvoltarea capacităţii de a extinde domeniul senzorial perceptibil, dezvoltând ceea ce este denumit "percepţie extrasenzorială" sau "extinderea stării de conştienţă".
  O altă confuzie des întâlnită în teoriile şi practicile spirituale, se referă la ceea ce este denumit drept "puterea gândului", prezentă mai ales la cei ce au dobândit convingerea faptului că omul este centrul şi buricul Universului, că totul se învârte în jurul personalităţii lor, că ei sunt "fiinţe perfecte", dar au ...decăzut ...puţin, ...şi... alte aberaţii ce izvorăsc dintr-un ego exacerbat, aroganţă, egoism, mândrie, şi... ignoranţă. Omul nu este nici singura fiinţă dotată cu inteligenţă din Univers, nici o fiinţă perfectă, nici decăzută, nici nu se află în centrul vreunui buric din vreun Univers, oricât de... unici şi evoluaţi se cred unii, în imaginaţia lor... creatoare. Conceptul de "putere a gândului", văzut ca şi capacitate de materializare a unor idei vehiculate de gândirea umană, are strânse legături cauzale cu cele "ghid spiritual" si "înger păzitor". De ce ? Deoarece tot ce numim "idei" , "gânduri", "judecăţi", "raţionamente", sunt influenţate de aceste entităţi spirituale, în aşa fel şi măsură, încât nu poţi conştientiza în mod obiectiv cât anume din ceea ce tu crezi, sau eşti convins că reprezintă constructe mentale proprietate personală şi foarte individuală... chiar sunt. Asta nu prejudiciază cu nimic capacitatea creatoare umană, dar trebuie înţeles faptul că omul este co-creator, şi că deşi totul posibil, nu orice este... permis !
  Tema ghizilor spirituali suferă, în mod inevitabil, analize şi interpretări subiective, ca şi ...cea de faţă, dar asta nu trebuie să te conducă spre concluzii şi convingeri eronate, cum ar fi faptul că ceea ce este subiectiv este şi imaginar, fals, neadevărat, în ...totalitate... .
  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  Sex : masculin Mesaje : 1363
  Puncte : 2935
  Reputatie : 40
  Data de inscriere : 21/05/2010
  Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
  Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

  http://loveblog4all.blogspot.ro/

  Sus In jos

  Sus

  - Subiecte similare

   
  Permisiunile acestui forum:
  Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum