UNIVERSUL SPIRITUAL


Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

UNIVERSUL SPIRITUAL
UNIVERSUL SPIRITUAL
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Respiratia EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Respiratia EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Respiratia EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Respiratia EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Respiratia EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Respiratia EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Respiratia EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Respiratia EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

» Magnetoterapia
Respiratia EmptySam Iul 20, 2013 7:13 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Respiratia

2 participanți

In jos

Respiratia Empty Respiratia

Mesaj  Admin Lun Iun 07, 2010 11:20 pm

"Respiraţia – este o componenta a interfeţei ce realizează schimburile energetice între organism şi mediu. La om există o respiraţie internă, celulară, şi una externă, care se efectuează prin piele şi prin plămâni. În continuare mă voi referi la respiraţia pulmonară.
Prin respiraţie se introduce aer atmosferic până la nivelul plămânilor, de unde sângele extrage oxigenul necesar proceselor de ardere, şi elimină dioxidul de carbon rezultat din arderile celulare. Este un proces de alimentare a organismului cu combustibil gazos necesar arderilor celulare generatoare de energie.
Tu conştientizezi existenţa şi desfăşurarea procesului rareori, în special când apar disfuncţionalităţi, deoarece se realizează conform unor automatisme funcţionale.
Poate nu ai privit niciodată aerul ca pe un aliment, la fel cum percepi faptul că automobilele merg doar cu benzină sau motorină, nu şi cu aer, dar un motor cu ardere internă, care nu este alimentat în timpul funcţionării cu aer, nu poate funcţiona, căci arderea internă se face cu consum de oxigen. Organismul uman trebuie perceput, aşadar, ca un mecanism complex care este activat prin miliarde de mici motoraşe cu ardere internă, care consumă diferite substanţe şi oxigen atmosferic. A percepe astfel lucrurile, a conştientiza că de calitatea şi cantitatea aerului atmosferic depinde sănătatea ta, îţi poate fi de un real ajutor. Aerul conţine oxigenul, elementul combustibil prezent în mediu, cu care te alimentezi în permanenţă pe timpul vieţii, în mod automat.
Conştientizarea implică apariţia responsabilităţii, aici indicând responsabilitatea de a genera şi păstra o calitate cât mai ridicată a alimentului folosit de toată omenirea, de toate vieţuitoarele terestre aerobe (ce se hrănesc cu aer).
Respiraţia constituie o modalitate de producere şi încărcare a organismului cu energie, de aceea, cei ce nu respiră corect se dezenergizează, se simt slăbiţi şi le este greu să facă faţă responsabilităţilor şi sarcinilor, iar cei ce respiră corect, cei ce ştiu cum să respire, se încarcă energetic optim, şi vor avea energia necesară pentru a face faţă condiţiilor şi situaţiilor de viaţă. Cel slab se simte copleşit, şi va fi invadat de teamă, cel puternic se va simţi stăpân pe situaţii, le va putea gestiona eficient, şi va dobândi iar şi iar încredere în el însuşi.
Un alt aspect important, dar greu de conştientizat, este legătura între respiraţie şi gândire, o legătură esenţială, dar imperceptibilă. O respiraţie superficială, agitată, contribuie la întreţinerea unor tipuri de gânduri superficiale, de suprafaţă, agitate, numeroase, ce se „fugăresc” unele pe altele, apărând şi dispărând rapid, într-o înlănţuire a cărei logică este foarte greu de pătruns în mod raţional.
Cu cât eşti mai activ, cu atât respiraţia îşi creşte ritmul, frecvenţa. Ritmul respiraţiei condiţionează numărul ideilor, gândurilor ce stăbat creierul, conştiinţa.
Amplitudinea ei determină profunzimea ideilor aduse în conştiinţă. Se poate spune că „respiri gânduri”, căci natura gândurilor ce intră şi ies din conştiinţă, este condiţionată de frecvenţa ritmului respirator, şi de amplitudinea respiraţiei.
Înţelegând aceste afirmaţii, implicaţiile lor, vei înţelege mai bine ce înseamnă meditaţia, şi care este rolul ei. Cu cât respiraţia este mai calmă, mai profundă, încetinindu-şi ritmul, cu atât şi ideile, gândurile ce te străbat, sunt mai calme, mai profunde, mai „adânci”.
Poti să-ţi controlezi, deci, natura gândurilor, calitatea lor, controlându-ţi respiratia!
Respiră profund, şi vei gândi profund ! Respiră superficial, şi vei gândi superficial.
Profunzimea gândurilor tale este legată de profunzimea respiraţiei tale. O respiraţie chinuita, cu probleme, întreţine gânduri de frică şi anxietate. Tensiunea şi anxietatea te leagă de trecut şi de viitor. Prezentul este singura certitudine, şi o poţi resimţi doar concentrându-te asupra lui, asupra realităţii, asupra lui "aici" şi "acum".
Respiraţia amplă, calmă, liniştită, te ajutăă in acest sens. Eliminând perturbările conştienţei tale, prin respiraţie profundă, vei trăi în prezent, mai liber şi mai conştient de ceea ce se întâmplă cu tine şi în jurul tău. A trăi în prezent, înseamnă a te elibera de legăturile ce te ţin legat de trecut sau de viitor. Ceea ce te ţine legat sunt gândurile ce au legătură cu trecutul şi viitorul, gânduri ce-ţi creează stări afective, izvoare de afecte, emoţii, sentimente...
Nu confunda această eliberare cu apatia, sau cu lipsa de interes, ci asimilează starea cu conştientizarea adevăratei valori a experienţei. Experienţa trebuie asimilaă, dar aceasta se poate face corect, doar în măsura în care poţi judeca lucid, obiectiv, în prezent, şi nu influenţat de trăiri subiective legate de trecut şi viitor.
Nu trăi din amintiri, nu regreta, nu trăi în trecut, şi nu trăi din speranţe şi vise, nu trăi în viitor. Dacă nu-ţi păstrezi atenţia focalizată asupra clipei prezente, asupra experienţei în curs, vei greşi, vei lua decizii eronate, şi vei suferi.
Prosperitatea şi succesele apar doar în condiţiile echilibrării, a armonizării, a ceea ce a fost, cu ceea ce va fi.
Trecutul şi viitorul trebuiesc trăite mental, doar în momentele de relaxare, de inactivitate, momente în care poţi să-ţi permiţi reveria, visul, meditaţia, fără a-ţi fi afectate activităţile curente, în curs de desăşurare. În aceste momente, respiră profund şi calm, şi lasă-te purtat de idei, urmărindu-le însă atent înlănţuirea. Vei avea multe revelaţii în starea pe care nu cauţi să o forţezi, prin gândurile pe care nu încerci să le direcţionezi, să le controlezi, acceptându-le ca atare -în mod natural, lipsit de subiectivism -prezenţa şi semnificaţiile lor. Este ca şi cum ai asista la reorganizarea informaţiei în subconştientul tău, asistând în mod pasiv, dar cu atenţia trează, la un puzzle care se asamblează singur.
Ceea ce faci tu voluntar, conştient, este o foarte mică parte din ceea ce se execută automatizat, dupa un program precis, în mintea ta, în organismul tău ! Te îndoieşti ? Ţi se pare că, totuşi, tu deţii controlul ? Dacă ar trebui să-ţi coordonezi organismul singur, în mod conştient, începând din această clipă, nu ai mai reuşi să termini pagina de citit, niciodată. Nu ai avea cum să-ţi coordonezi procesele fizico-chimice celulare pe care nu le cunoşti deloc, organe de care nu ai habar, miliarde de celule de diverse tipuri, respiraţia, metabolismul, circulaţia sanguină, producerea de hormoni, recepţia, transmiterea, analiza şi sinteza informaţiei la nivelul analizatorilor şi cerebral,... micul univers ce freamătă de viaţă în interiorul tău...
Controlul total este o iluzie în această lume, în sensul că deşi ţi se pare că-l ai sau îl poţi avea, în fapt nu-l poţi obţine niciodată, căci dacă l-ai obţine te-ai autodistruge...spontan... Nu te pot învăţa cum să preiei controlul total, căci nu poţi prelua ceea ce nu eşti capabil să preiei...
Dobândeşte mai mult control doar cel ce conştientizează ce stă la baza acestuia, cum se realizează el, în proporţie directă cu gradul de conştientizare. Trebuie să conştientizezi ceea ce poţi şi ceea ce nu poţi, cum au loc transformările, în ce măsură şi cum te influenţează pe tine şi cum le poţi tu influenţa.
Scopul constă în conştientizarea şi înţelegerea conceptelor şi a relaţiilor dintre ele, ceea ce te conduce la eliberarea de ceea ce te controlează, ceea ce te limitează... eliberarea de ignoranţă, dobandirea cunoaşterii, a adevărului.
Necesitatea controlului total este prezentă doar la omul ignorant, ce nu înţelege ceea ce se întâmpă cu el şi în jurul său, ce trăieşte în incertitudinea determinată de neînţelegerea proceselor şi fenomenelor, în tendinţa nevrotică de a dobândi siguranţă şi control, emiţând mereu pretenţii asupra altora, în încercarea de a-i schimba şi manipula pentru a-şi crea un viitor previzibil, conform dorinţelor şi speranţelor sale ...incoerente.
Ignorantul crede că trebuie să schimbe ceva, înţeleptul ştie că trebuie să se adapteze la ceva. Idea
Dacă ai încă impresia că tu „poţi să-ţi faci viaţa şi viitorul”, că „eşti liber şi poţi să faci orice”, înseamnă că nu ai înţeles, deocamdată, despre ce este vorba...
Pentru a fi mai concis, îţi voi spune că „poţi să faci doar ceea ce ştii să faci”, şi că „cei din jurul tău te pot ajuta, prin ceea ce ştiu, să realizezi ceea ce nu ştii cum se poate realiza” !
Nu este tragic, nu este condamnabil, nu este periculos,... să nu ştii totul, să ştii mai puţin decât alţii,... deoarece este ceva normal, traversezi o etapă în cursul evoluţiei. La fel de normal, este, însă, şi să depăşeşti această etapă, cu timpul, prin efort personal, prin implicare activă...

„Viata ta”, este o viata oarecare, ca un film regizat de altcineva, in care tu joci un rol prestabilit, dar necunoscut de tine, in totalitate, dinainte. Ea „este facuta”, iar tu ai libertatea de exprimare a rolului principal. In functie de cat de bine si de mult intelegi, din ceea ce se intampla cu personajul, de cat asimilezi, poti scapa, sari peste anumite „cadre”, incercari, ce devin inutile, sau ele se vor repeta, in diverse forme si aspecte, pana vei intelege lectia, si te vei comporta ca atare, reactionand conform dorintei regizorului. Cel ce-si da interesul, pentru a intelege mai bine piesa si rolul, termina si mai rapid filmarile, dupa care este liber... pana la turnarea urmatorului film. Cel ce nu intelege, ce nu vrea sa inteleaga, ce se opune, ce nu accepta, ce nu vrea sa joace,...va scapa cu greu, dupa multe „duble”, repetitii, nervi, efort consumat inutil,...
Daca intelegi ce inseamna acceptarea, iubirea, respiratia, si legaturile dintre ele, restul devine o joaca, o placere...
Nu trupul intretine respiratia, ci respiratia intretine trupul, iar ceea ce intretine trupul, intretine si gandirea legata de planul „material”.. Organismele umane mentinute in viata prin respiratie artificiala, constituie o dovada, un argument.

Respira de cateva ori adanc, profund, incet, si vei observa imediat o detensionare, in plan fizic si psihic, instalarea starii de calm, de liniste, de pace. Gandurile devin mai putine ca numar, dar mai profunde, permitandu-ti sa iti concentrezi mai bine atentia asupra lor.
Ce ai facut ? Ai incetinit ritmul respiratiei, ai micsorat frecventa, marindu-i amplitudinea. Lungimea de unda si frecventa gandurilor tale s-a modificat, s-a schimbat. Poti accesa, in mod constient, o plaja mai larga de frecvente si lungimi de unda.
Cu cat esti mai agitat, cu atat pierzi mai mult acest acces, aceasta stare, aceasta conexiune,... controlul... Cu cat te agiti mai mult, cu atat vei fi mai invadat de ganduri, proportional cu ritmul frecventei respiratiei tale, si in masura micsorarii amplitudinii ei.
Stiu ca nu este chiar usor de inteles, dar observarea in practica, te poate edifica.
Opreste-te din citit un minut si respira in mod cat mai rapid, mai frecvent, fara pauze, tragand aer cat mai putin in piept. Cu cat vei continua mai mult, cu atat mai mult vei fi invadat de senzatii de agitatie, tensiune, ameteala,insotite de sentimente de teama, anxietate, nesiguranta, panica, pierderea controlului,...
Ce spui, acum, gandurile legate de credinta, de religie, de Divinitate, carui tip de frecventa, amplitudine si lungime a respiratiei ii corespund ? Sunt superficiale sau profunde ? Se succed rapid, agitat, sau sant statornice si linistite ? Au o lungime de unda mica sau mare ? Observa-ti amplitudinea respiratiei dupa cateva minute de reculegere si rugaciune !
Respira, respira calm, linistit, adanc, profund, si expira la fel de profund... Astfel vei elimina frica, teama, nesiguranta, anxietatea, deprimarea,... Vei dobandi, in schimb, energie, curaj, siguranta, stapanire de sine, pofta de viata,...
Extinderea constiintei, sau limitarea ei, este in stransa legatura cu profunzimea respiratiei.
Trecutul si viitorul se retrag din constiinta celui ce respira profund, gandirea devenind centrata, plina de demnitate.
Respirand profund, te poti concentra mai bine asupra gandurilor tale, acestea fiind mai putine si mai rare.
Respiratia corecta conduce la disparitia a ceea ce este artificial in viata ta, facand ca multe lucruri sa se disperseze. Ceea ce nu este profund, ci superficial, lucrurile modelate pe baza de frica, teama, vinovatie,...nu vor rezista fluxului si refluxului respiratiei profunde, ce coboara in abdomen si apoi iese prin gura, nas si piele.

Cine are probleme, are probleme cu respiratia ! Cine are succes, prosperitate, energie, respira in mod corect, natural, calm si profund.
Tu alegi, cum vrei sa respiri, cum vrei sa traiesti, de acum incolo... daca ai inteles ideea !

Tipuri de respiratii pulmonare : -inspiratie si expiratie pe gura;
- Inspiratie pe nas si expiratie pe gura
- Inpiratie pe nas si expiratie pe nas
- Inspiratie lenta, expiratie lenta
- Inspiratie lenta, calma, inceata, expiratie rapida, fortata
- Inspiratie rapida, fortata, expiratie lenta, calma, inceata
- Toate de mai sus combinate cu inspiratia si expiratia
pe o nara si cealalta nara
- Respiratia naturala /adbdominala /toracica
- Respiratia cu apnee (tinerea rasuflarii) inainte de
inspiratie, dupa inspiratie, sau si inainte si dupa.


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mier Oct 26, 2011 7:53 pm, editata de 2 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1362
Puncte : 2934
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Respiratia Empty Re: Respiratia

Mesaj  georgiana_coryna Lun Iun 07, 2010 11:41 pm

Multumesc,
Pare simplu. Dar nu e delok. Dar reusesc eu cumva Smile.

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Respiratia Empty Re: Respiratia

Mesaj  georgiana_coryna Mar Iun 15, 2010 7:26 am

Done!

georgiana_coryna
Level 2
Level 2

Sex : feminin Leu Zodiac chinezesc : Tigru
Mesaje : 163
Puncte : 174
Reputatie : 3
Data de inscriere : 29/05/2010
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Respiratia Empty Re: Respiratia

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum