UNIVERSUL SPIRITUAL
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
 MINTE ŞI GÂNDIRE EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


MINTE ŞI GÂNDIRE

In jos

 MINTE ŞI GÂNDIRE Empty MINTE ŞI GÂNDIRE

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 05, 2013 9:13 am

Katona Nicolae > Universul Spiritual
DESPRE MINTE :
Criss Cel Verde : Trebuie sa avem in vedere ca mintea este doar un instrument insa cu mare potential atat distructiv cat si creativ. Daca instrumentul functioneaza corespunzator poate crea genii si frumusete...daca instrumentul e dereglat creeaza monstrii si suferinta.
Mintea este ca un copil fara discernamant care daca este lasat nesupravegheat face ce vrea...si n-ai vrea un copil fara discernamant sa-si faca de cap...in capu tau ca te vei gasi in scurt timp intr-un haos.
Copilul trebuie crescut, educat. Si daca-l educi prin cearta va face si mai rau , va lovi si mai puternic, pt ca e un copil ft incapatanat si obisnuit de atatia ani sa faca doar ce vrea. Educatia corecta este OBSERVAREA DETASATA a copilului si nebagarea lui in seama -- nu-i spui nici ca-i rau , dar nici nu-i dai acordul prin actiune -- doar stai linstit si Atent la manifestarea lui lasandu-l in pace sa se desfasoare el cat vrea...in timp se va linisti de la sine si se va pune la locul lui. Bineinteles ca este un copil foarte artagos si incapatanat care nu se va lasa usor controlat de aceea Rabdarea este esentiala in procesul de educare pentru ca va dura pana se va supune. Are si un soi de perversitate in el...cand vede ca esti Atent si de Neclintit in fata lui se va preface ca e cuminte doar ca sa pandeasca cu coada ochiului momentul in care te magulesti cu victoria asupra lui, cand ii intorci spatele lasand Atentia sa se disiperseze in toate directiile, va profita si te vei trezi din somn cand casa ardee. Si iara o iei de la capat Smile... cu incredere, rabdare si acceptare intr-un final vei reusi si copilul iti va accepta
suveranitatea. Atunci vei trai viata in acord cu natura, la potential maxim,manifestandu-te liber si independent, in pace deschidere si daruire pentru tot ce-i in jurul tau.
Nu mintea e de vina, ci puterea care i-o cedam atunci cand ne identificam cu ea, intentiile cu care este hranita. Si identificarea cu mintea se intampla spontan, pe nesimtite si fara sa vrei atunci cand nu esti adancit/conectat/ ancorat in acel profund sentiment de Sine din centrul Fiintei accesibil doar Aici si Acum.

Katona Nicolae : Da, da, pune-ţi mâna pe băţ şi educaţi copilu care-şi face de cap, până nu îi prea târziu Smile
Mintea ta îşi face de cap ? De ce crezi că a altora îşi face ? Toţi marii maeştrii afirmă că Spiritul este Principiul conştient, care gândeşte, raţionează. Doar falşii maeştrii susţin altceva, poveşti cu copii răi şi perverşi care îşi fac de cap de unu singur, incontrolabil. Mintea a fost şi este tot timpul sub control conştient. Dar gândurile care îţi trec prin minte, şi care nu sânt "ale tale", fac parte din altă poveste. Una pe care foarte puţini oameni o cunosc...
Şi cât timp crezi câ mintea ta este disociată de Spiritul tău, că nu Spiritul gândeşte, vei rămâne în lumea poveştilor nemuritoare, voiajând în irealitate.
Doar cel ce înţelege ce este mintea, spiritul, şi sufletul, va obţine echilibrul şi armonia cu sine însuşi şi lumea. Căci el va înţelege că sânt inseparabile, acelaşi lucru, şi nu se va mai agita nevrotic aiurea să disciplineze... copii ipotetici şi imaginari perverşi şi nedisciplinaţi... Smile
Acesta a fost un exerciţiu... mental. Bine-nţeles Wink


Ultima editare efectuata de catre Admin in Vin Iul 05, 2013 7:55 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

 MINTE ŞI GÂNDIRE Empty Re: MINTE ŞI GÂNDIRE

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 05, 2013 9:19 am

Max Popescu : Zise egoul...
La cum arata lumea, mintea este sub control inconstient...

Katona Nicolae : Egoul este un concept abstract. În realitate nu există nici un egou. Doar Spiritul şi proiecţiile lui spirituale. Facultatea de a raţiona reprezintă o facultate
spirituală, adică a... spiritului. Zise... Spiritul Smile

Max Popescu : Dacă raţiunea ar fi spirituală, ar fi infailibilă...

Katona Nicolae : Dacă mintea nu ar reprezenta ceva ce aparţine de Spirit,
Spiritul nu ar avea nici un control asupra ei Wink

Max Popescu : Nu e vorba de control. Mintea nu există. E o iluzie...
Sau Mintea = Egoul.
Spiritul e doar observatorul...

Katona Nicolae : " Mintea nu există. E o iluzie..."
Iluzia reprezintă o percepţie deformată a REALITĂŢII, a unui obiect sau fenomen REAL ! Halucinaţia reprezintă percepţia a ceva ce nu există în realitate ! Deci ceea ce ai afirmat este fals.

Max Popescu : Se retrasează graniţa la nivel cuantic între particulă şi undă...
Iluzia era că mintea există...
Materia nu există...
Totul e energie şi informaţie...
Spiritul e infailibil...
Raţiunea nu...

Katona Nicolae : "Daca raţiunea ar fi spirituală, ar fi infailibilă..." Una nu implică alta, în mod necesar şi absolut. Pleci de la prezumţia nedeclarată aici, că Spiritul tău este perfect, şi în concluzie, nu poate greşi. Incorect, deoarece Spiritul tău este obstrucţionat acum, perceptiv, de "încătuşarea" în materie. Nu poate accesa Sursa de informaţii, fiind limitat în această privinţă.

"Materia nu există... Totul e energie şi informaţie..."
Cred că vrei să spui de fapt, că materia este, în esenţa ei, energie şi informaţie, nu că nu exisă ! A susţine că nu există este fals, o aberaţie, deoarece realitatea este definită ceea ce există obiectiv, în afara conştiinţei şi independent de ea. Indiferent deci ce crezi tu despre materie, ea există, în pofida credinţelor şi convingerilor tale... Că esenţa materiei este reprezentată de energie şi informaţie, nu implică inexistenţa materiei, care este o manifestare a energiei şi informatiei...

Max Popescu : Mă rog, materia solidă... M-am exprimat incomplet. Greşeala mea...

Katona Nicolae : E = mc2 descrie procesul de trecere a materiei in energie si invers, deci afirmă existenţa materiei şi posibilitatea ei de convertire în energie. Este absolut necesar să îţi re vizizueşti concepţiile despre lume şi viaţă...

Max Popescu : Definiţii... Cum spuneai mai devreme, materia solidă nu există sau nu dacă credem noi sau nu...
Prefer să rămân un ignorant. Concepţiile despre care vorbeşti le-am avut. Am revizuit şi nu le mai am...
Şi poate mă lămureşti şi pe mine care e partea solidă a materiei din E = mc2...

Katona Nicolae : masa. Atomii au masă.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

 MINTE ŞI GÂNDIRE Empty Re: MINTE ŞI GÂNDIRE

Mesaj  Admin la data de Mar Feb 05, 2013 9:30 am

Max Popescu : 99,999999999% spaţiu gol... Asta e atomul...

Katona Nicolae : Afirmaţia că "mintea nu există", nu poate fi făcută decât de un om care are minte şi gândeşte, deşi gândirea lui nu este perfectă, şi mai dă erori.

Max Popescu : Sunt total de acord. Mereu susţin că raţionamentul se înşeală. Deci, şi al meu...

Katona Nicolae : Nimic nu este gol. Doar pare gol. Este un mediu de propagare a energiei. Dacă nu ar fi "mediu", adică "ceva" (de exemplu stringuri), energia nu s-ar putea propaga.

Max Popescu : Gândesc şi greşesc... Doar când nu gândesc, nu greşesc. Paradoxal, nu ?

Katona Nicolae : "raţionamentul se înşeală" Nu exista asa ceva Smile Raţionamentul poate avea valoare de fals sau adevăr, dar el nu are personalitate proprie, nici gândire, ca să se poata înşela pe el însuşi.

Max Popescu : Raţionamentul e fals... sau are valoare de fals... Adevăr... cuvânt greu. Dacă afirmaţia 1+1=2 e un adevăr, e-n regulă şi mă opresc aici.


Katona Nicolae : "Gândesc şi greşesc... Doar când nu gândesc, nu greşesc. Paradoxal, nu ?"
Doar ţi se pare. Nu întotdeauna când gândeşti, raţionamentul emis de tine este greşit, eronat. Nimeni nu poate greşi întotdeauna. Smile Şi oamenii tocmai spre evoluţia gândirii aspiră, este supremul ideal al omului şi omenirii. Restul sânt poveşti. Totul te obligă să evoluezi dpdv mental. Faptul că tu postezi acum aici, demonstrează cu prisosinţă şi evidenţă acest lucru, indubitabil ! Smile

Max Popescu : Ok. O seară bună!

Katona Nicolae : Merci, la fel. Te pup ! ♥️

Falus Giganticus : am vazut acu n ani o emisiune cu un rus ,fizician cred, avea o teorie despre constiinta ca ar fi un fenomen de coerenta cuantica - facea o analogie cu holograma (compunerea a 3 fascicole laser),eeh compara axomul neuronal cu un tub laser. exista n milioane neuroni, rezulta constiinta, parea simpatica teoria.

Katona Nicolae : Există multe teorii simpatice, dar meditează puţin la următorul lucru : nici în ziua de azi oamenii de ştiinţă nu au reuşit să găsească unde se află depozitată memoria ! Cine o va găsi, va lua Premiul Nobil, cu siguranţă. Se cunosc structurile cerebrale implicate în transmiterea informaţiei, în accesarea memoriei, dar... unde şi sub ce formă este depozitată informaţia, amintirile, reprezintă un mare mister nedescifrat încă. Există tot felul de teorii cum că ar exista nişte depozite energetice,
imateriale, separate de corporalitatea fizică, de organismul biologic uman. Ceva asemănător teoriei inconştientului colectiv, o memorie cosmică, la care contribuie fiecare om, şi care poate fi accesată de fiecare om. Akasha descrisă de indieni, de Edgar Cayce, şi alţii...
Mintea are o structură mult mai complexă decât îşi imaginează majoritatea oamenilor. Există conexiuni între toţi oamenii, între oameni şi toate elementele realităţii. Există o producţie concretă de gânduri, gândurile fiindelaborate ca nişte entităţi individuale, cu formă şi conţinut. Omul produce şi "respiră" gânduri, mintea acţionând similar unui plămân, inspirând şi expirând entităţile gânduri...
CÂND SPUI "MINTE" TREBUIE ÎNŢELES "STRUCTURĂ DE EMISIE, RECEPŢIE ŞI CONTROL A UNUI FLUX ENERGETIC-INFORMAŢIONAL. Nu este o definiţie absolută, infailibilă, dar este destul de apropiată de realitate, aşa cum o percepe un om obişnuit.

Falus Giganticus : da, îi bună definiţia

Katona Nicolae : Criss Cel Verde a afirmat : "Trebuie să avem în vedere că mintea este doar un instrument "
Da. La fel ca şi Sufletul, şi corpul omenesc. Dar, nu trebuie scăpat din vedere, totodată, faptul că în privinţa a ceea ce este şi reprezintă fiinţa umană, ele fac parte dintr-un Sistem funcţional, fiecare structură reprezentând o parte a Întregului, Întregul neputând funcţiona în lipsa vreunei părţi...
Ce vreau să transmit, ca esenţă, este faptul că nu este bine nici să absolutizaţi rolul şi importanţa vreunei părţi a Întregului Sistemic, dar nici să le minimalizaţi. Când veţi dobândi această ATITUDINE ÎNŢELEGĂTOARE ŞI CONCILIANTĂ, veţi intra automat într-o stare de echilibru şi armonie, deoarece nu veţi mai simţi nici o dorinţă de a vă opune cu ceva minţii, gândirii, sufletului, trăirilor sufleteşti. Veţi putea lăsa gândurile şi trăirile emoţionale să vină şi să plece, conform fluxului lor natural, preluând doar,
în mod normal şi firesc, INFORMAŢIA UTILĂ pe care acestea au ROLUL de a vi le transmite. Astfel veţi scăpa de orice blocaj mental şi emoţional, respirând gândurile şi trăirile emoţionale, aşa cum plămânii voştrii vrespiră aerul, preluând din el ceea ce este necesar organismului : oxigenul...
Ce reprezintă IUBIREA, dacă nu exact această stare relaxată, în care "respiri" astfel, fără să BLOCHEZI niciodată nimic ?
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

 MINTE ŞI GÂNDIRE Empty Re: MINTE ŞI GÂNDIRE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum