UNIVERSUL SPIRITUAL
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptySam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyMar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptySam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyLun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyLun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyJoi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyJoi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyMier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale EmptyMier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale

In jos

Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale Empty Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 19, 2011 2:35 pm

Entităţile categoriei Îngerilor formează încontinuu imagini în corpul astral uman, sub îndrumarea Spiritelor formei, contribuind la evoluţia umanităţii, conform intenţiilor Spiritelor formei. Intenţiile privind dezvoltarea omenirii sunt implementate mai întâi ca imagini formate în corpul astral al oamenilor, de Spiritele formei, prin intermediul îngerilor, ele fiind perceptibile de către clarvăzători. Se formează după impulsuri exacte şi principii precise, conţinând forţe care contribuie la evoluţia omenirii.
Îngerii au o viziune clară privind modelarea socială a vieţii umane pe Pământ, realizând în corpurile astrale umane imagini care conduc la stări sociale concrete privind convieţuirea oamenilor. Principiul pe care îl implementează este cel al fraternităţii şi comuniunii, intenţiile vizând atât viaţa socială, cât şi pe cea sufletească, urmărind ca în viitor fiecare om să perceapă în semenii săi natura divină. Sentimentul religios care se va dezvolta în viitor, se bazează pe faptul că în fiecare om va fi recunoscut chipul divinităţii, din acel moment nemaifiind necesară nici o constrângere religioasă, nici o organizaţie religioasă specială, nici multitudinea de culte şi secte religioase existente în prezent, întrucât întreaga viaţă va deveni expresia suprasensibilului. Îngerii au intenţia de a lăsa o libertate deplină în viaţa religioasă a oamenilor, dându-le posibilitatea de a ajunge, prin gândire, la spirit, de a trece, prin gândire, la trăirea în spiritual. Pentru a putea percepe aceste influenţe, trebuie să-ţi ridici starea de conştienţă la un nivel superior, şi să te transpui în locul de acţiune al îngerilor, în corpul astral uman.
Oamenii trebuie să ajungă treptat, în mod conştient, la înţelegerea acestor procese care dirijează evoluţia umană. În prezent, lucrarea angelică se realizează în stările de somn ale omenilor, în intervalul dintre adormire şi trezire, şi în stările de somnolenţă în care ei vieţuiesc, trăind fără să fie preocupaţi şi interesaţi de cele întâmplate, fără a se lega în vreun fel de ceea ce se petrece în jurul lor. În corpurile lor astrale se desfăşoară lucrarea îngerilor, în mod independent de ceea ce oamenii vor să ştie sau nu. Unii sunt consideraţi nedemni de a intra într-o legătură oarecare cu lumea spirituală, asemenea oameni trăind somnolenţi evenimentele din jurul lor, în corpul lor astral, însă îngerii lucrează la viitorul omenirii, şi asupra lor, acţionând din spirit de colectivitate.
Există şi alte entităţi, care au interes să abată omul din drumul său : spiritele ahrimanice şi cele luciferice. Dacă s-ar lăsa în voia propriei sale naturi, omul ar trebui să ajungă la perceperea acţiunii îngerilor în corpul său astral, dar evoluţia luciferică tinde să abată omul de la înţelegerea acestei lucrări, îngrădind voinţa sa liberă. Lucifer vrea binele şi evoluţia spirituală, pentru om, dar încearcă să-i impună o conformare şi o execuţie oarecum automată, limitându-i voinţa liberă, omul trebuind să fie transpus în mod automat în clarviziune, după principii pozitive, entităţile luciferice voind să-i anuleze posibilitatea de a face răul. Ele vor ca omul să acţioneze, prin spirit, cu o imagine spirituală, fără voinţă liberă, prin automatisme dictate, transformându-l într-un automat.
Entităţile luciferice sunt entităţi stagnante pe anumite trepte de evoluţie, care aduc în evoluţia normală lucruri străine şi artificiale. Au interesul ca omul să nu îşi poată manifesta în mod conştient voinţa liberă, pentru că nici ele nu au obţinut această capacitate. Voinţa liberă nu poate fi obţinută decât pe Pământ, dar ele nu vor să aibă nimic de-a face cu Pământul şi cu evoluţia pământeană. Ele urăsc, într-un anumit sens, voinţa liberă a omului, acţionează cu spiritualitate înaltă, dar automat, şi vor să ridice omul la înălţimea lor spirituală, dar automat. S-ar crea în acest caz pericolul ca omul care devine prea devreme o fiinţă care acţionează automat, înainte ca sufletul conştienţei să funcţioneze pe deplin, să petreacă "dormind" revelaţia care trebuie să apară. Fiinţele ahrimanice lucrează împotriva acestei revelaţii, străduindu-se ca omul să nu conştientizeze natura reală a spiritualităţii sale, anihilând în om conştienţa acestei spiritualităţi, inducându-i ideea că este doar un animal raţional, situat pe o treaptă de dezvoltare superioară. Ahriman este învăţătorul darwinismului materialist, şi al preocupărilor tehnice şi practice, care vrea să fie valorizată doar viaţa umană a simţurilor corporale, dorind doar o tehnică înaintată, pentru ca omul să-şi satisfacă într-un mod mai rafinat aceleaşi necesităţi şi trebuinţe pe care şi le satisface şi animalul, rămânând concentrat doar asupra acestei dezvoltări ştiinţifice şi tehnologice care îi asigură o viaţă mai confortabilă. Căci omul care trăieşte confortabil, cade într-o dulce somnolenţă. Spiritele ahrimanice se străduiesc să-i întunece omului, prin tot felul de mijloace ştiinţifice rafinate, conştienţa faptului că este o imagine a lui Dumnezeu.
Trăim timpul în care teoriile ştiinţifice îi răpesc omului, pe cale conştientă, prin ştiinţă, natura sa divină şi experienţa relaţionării la divinitate, spiritele ahrimanice inoculând oamenilor învăţături care ascund şi maschează originea divină a omului. Prezentarea curentelor care se opun evoluţiei divine a omului, trebuie să te facă să înţelegi cum trebuie să-ţi organizezi viaţa pentru ca ceea ce trebuie să vină ca o revelaţie spirituală mijlocită de entităţile Ierarhiei, în evoluţia ta umană, să nu o petreci dormind, deoarece va rezulta o mare primejdie.
Anumite entităţi spirituale îşi dobândesc evoluţia prin om, în timp ce omul evoluează împreună cu ele. Îngerii care-şi dezvoltă imaginile în corpul astral uman urmăresc un anumit rezultat. Ceea ce nu poate fi obţinut cu ajutorul omului treaz, când sufletele treze se află în corpul eteric şi în cel fizic, poate fi obţinut cu ajutorul
corpurilor eteric şi fizic, atunci când oamenii care ar trebui să vegheze sunt în afară cu Eul şi cu corpul lor astral. Aceasta este marea primejdie pentru perioada conştienţei.
Este evenimentul care se poate petrece, dacă oamenii nu vor să se întoarcă spre viaţa spirituală în aceste timpuri. S-ar mai putea întâmpla ca ceea ce ar trebui să se realizeze cu oamenii în stare de veghe, să se obţină cu corpurile adormite ale acestora. Îngerii ar trebui să-şi retragă întreaga lucrare din corpul astral al omului, pentru a o cufunda în corpul eteric, în vederea realizării ei, dar atunci omul nu s-ar regăsi în această lucrare. Aşa că ea ar trebui să se realizeze în corpul eteric, când spiritul omului nu este prezent, căci dacă ar fi prezent în stare de veghe, el ar împiedica-o.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale Empty Re: Relaţia omului cu entităţile Ierarhiei spirituale

Mesaj  Admin la data de Lun Dec 19, 2011 8:14 pm

Dacă îngerii ar trebui să săvârşească lucrarea, în corpurile eteric şi fizic, fără participarea omului, în timpul somnului, prin aceasta, în evoluţia omului ar pătrunde în mod necondiţionat un lucru cu o triplă semnificaţie : 1. în corpurile oamenilor adormiţi, fără ca aceştia să participe cu corpul lor astral şi cu Eul lor, s-ar produce un proces al cărui efect l-ar percepe apoi, nu datorită libertăţii, ci preformat, preexistent, când se trezesc dimineaţa, devenind instinct, în loc de conştienţă a libertăţii, din această cauză fiind nociv. În cazul când ar apărea pericolul, prin intermediul unor îngeri, anumite cunoştinţe instinctive ar ameninţa să devină pernicioase, cunoştinţe care trebuie să intervină în natura umană şi care sunt legate de misterul naşterii şi al concepţiei, cu întreaga viaţă sexuală. Chiar şi îngerii ar suferi atunci o anumită transformare. Ceea ce s-ar petrece în cadrul evoluţiei umanităţii ar consta în faptul că în locul conştienţei luminoase, treze, utile, şi-ar face apariţia, în mod dăunător, anumite instincte aparţinând vieţii şi esenţei sexuale, instincte care ar trece în viaţa socială, şi ar aduce modelări acesteia. Ele ar face ca, prin ceea ce ar pătrunde în sângele lor, ca urmare a vieţii sexuale, să nu se dezvolte fraternitatea pe Pământ, ci o continuă opoziţie faţă de fraternitate, ca un instinct. Apariţia unor asemenea instincte în societate, sunt interpretate de omul de ştiinţă ignorant în spiritualitate, ca reprezentând rezultatul unor necesităţi naturale, al unui determinism cauzal firesc ce face parte din evoluţia naturală a umanităţii. Prin ştiinţele naturii nu se poate atrage atenţia asupra acestor lucruri, căci din punct de vedere naturalist-ştiinţific ar fi explicabil şi faptul că oamenii devin îngeri, şi faptul că devin diavoli, despre ambele situaţii ştiinţa spunând acelaşi lucru : ce a rezultat provine din ceea ce a precedat – explicaţia cauzală a naturii. Ştiinţa nu poate observa nimic referitor la cauzalitatea şi procesualitatea reală a acestui eveniment, şi atunci când oamenii vor deveni pe jumătate diavoli prin instinctele lor sexuale, oamenii de ştiinţă vor privi acest lucru ca pe o ...necesitate naturală. Asemenea procese sunt inteligibile doar prin cunoaşterea spirituală suprasensibilă.
2. din lucrarea transformatoare a îngerilor va mai rezulta ceva pentru omenire : cunoaşterea instinctivă a anumitor remedii, ce se va manifesta ca o cunoaştere nocivă. Tot ceea ce ţine de medicină va cunoaşte o puternică stimulare în sens materialist. Se va obţine în mod instinctiv cunoaşterea forţei vindecătoare a anumitor substanţe şi procedee, şi se vor produce prin aceasta imense pagube, dar ele vor fi percepute ca fiind utile. Ceea ce este bolnav va fi considerat sănătos, căci se va ajunge la anumite procedee care vor fi pe placul oamenilor bolnavi ignoranţi, plăcerea conducând oamenii pe o anumită cale sau direcţie, spre perpetuarea şi proliferarea bolilor, datorită incapacităţii vindecării complete. Va fi amplificată cunoaşterea forţei de vindecare a anumitor procese, a anumitor procedee, dar aceasta va conduce la situaţii deosebit de dăunătoare, căci se va afla, prin anumite instincte, ce fel de boli pot fi provocate cu ajutorul anumitor substanţe şi procedee, şi se va putea controla după criterii subiective şi egoiste provocarea unor îmbolnăviri.
3. din lucrarea îngerilor va rezulta şi cunoaşterea anumitor forţe cu ajutorul cărora se va putea determina uşor armonizarea anumitor vibraţii, având ca urmare eliberarea în mediu a unor mari forţe, prin utilaje tehnologice. Pe această cale se va cunoaşte în mod instinctiv o anumită conducere spirituală a esenţei maşinale mecanice, şi întreaga tehnică va ajunge la procedee haotice. Aceste căi haotice vor plăcea şi vor servi deosebit de bine egoismului uman.
Dacă s-ar instaura o medicină dăunătoare, dacă s-ar produce o rătăcire a instinctelor sexuale, o agitaţie înspăimântătoare în ceea ce este mecanism al Cosmosului în valorificarea forţelor naturale prin forţe spirituale, o concepţie nespirituală despre lume nu ar putea pătrunde natura reală a acestor lucruri, ca rătăcire de la calea normală. Omul va fi încântat de lărgirea instinctivă a cunoaşterii sale, a forţelor vindecătoare, ar resimţi un anumit moment în urmărirea unor rătăciri ale instinctelor sexuale, şi ar considera rătăcirea instinctelor sexuale ca pe o modelare a supraumanului, a lipsei de prejudecăţi, etc. şi nu s-ar observa anormalitatea, deoarece procesele ar fi privite ca o necesitate naturală.
Considerând că percepţia suprasensibilă a lumii spirituale este, faţă de starea de veghe obişnuită, o trezire mai avansată, aşa cum trezirea obişnuită este o trezire din somn, se poate naşte în unii oameni întrebarea dacă viaţa din starea de veghe ar putea să dăuneze somnului. Da, ea ar putea, dacă nu este ordonată. Dacă îţi petreci viaţa din starea de veghe în mod ordonat, vei avea şi un somn sănătos,dar dacă îţi petreci viaţa moţăind, în lene şi comoditate, fără activitate şi muncă, somnul tău va fi nesănătos. La fel şi în privinţa vieţii însuşită prin ştiinţa spiritului ca viaţă trează. Dacă realizezi o relaţie ordonată şi controlată cu lumea spirituală, atunci, aşa cum somnul este reglat de o viaţă trează sănătoasă, prin relaţia corectă cu lumea spirituală, şi interesele tale legate de viaţa obişnuită, care este sub influenţa simţurilor, vor fi dirijate pe căi corecte.
A vorbi în mod abstract despre îngeri, reprezintă doar un început, progresul trebuind obţinut răspunzând la întrebări care privesc oamenii în mod direct. Deoarece îngerul implementează imagini în corpul astral, care trebuie să conducă la modelarea evoluţiei umanităţii în viitor, această modelare trebuie să fie realizată prin sufletul conştienţei. Dacă oamenii nu ar avea sufletul conştienţei, ar interveni alte spirite, din alte categorii, pentru a realiza ceea ce concep îngerii acum, dar deoarece trebuie să dezvoltăm sufletul conştienţei, nu intervin alte spirite în acest proces.
În epoca egipteană au acţionat alţi îngeri, curând după aceea au intervenit alte spirite, şi prin aceasta omului i s-a întunecat conştienţa sa atavic clarvăzătoare. Oamenii au ţesut un văl, pentru că au văzut acest lucru în clarviziunea lor atavică, un văl întunecat, care a acoperit faptele îngerilor, dar acum omul trebuie să dea la o parte acest văl. Din această cauză el nu trebuie să întâmpine dormind ceea ce este introdus în viaţa sa conştientă în epoca actuală.
Nu prelua numai învăţături spirituale, ci şi proiecte spirituale, căci acestea îţi vor da forţa necesară pentru a te menţine treaz. Poţi învăţa să te menţii treaz, ţinând seama de unele lucruri, şi poţi începe cu trăirile din starea de veghe. În viaţa de zi cu zi nu acorzi importanţă, în general, lucrurilor care, dacă s-ar fi produs, ţi-ar fi modificat existenţa în mod fundamental. Câte lucruri ţi s-ar fi putut întâmpla azi ? Pune-ţi în fiecare seară această întrebare, şi trece în revistă apoi diferitele întâmplări care ar fi putut avea anumite consecinţe. De răspunsurile la această întrebare se leagă observaţii ale realităţii determinismului cauzal al vieţii, care vor produce starea de trezire. Este un început care te va duce tot mai departe. De la observarea a ceea ce pare negativ în viaţa ta, care poate constitui însă o mărturie a conducerii pline de înţelepciune a existenţei umane, până la observarea îngerului care lucrează în corpul omenesc astral, este un drum drept şi sigur, pe care-l poţi urma.
Admin
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum