UNIVERSUL SPIRITUAL
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Ultimele subiecte
» FRICA, TEAMA, PANICA, GROAZA
Sam Feb 07, 2015 1:19 am Scris de Admin

» Despre mine, Kato
Mar Sept 30, 2014 9:12 pm Scris de Admin

» Materiale audio-video personale
Sam Mai 03, 2014 7:58 pm Scris de Admin

» casa veche
Lun Dec 16, 2013 12:44 am Scris de Admin

» an overview on laughter yoga
Lun Dec 09, 2013 12:02 pm Scris de stephanieanna

» BLOGUL MEU
Joi Sept 19, 2013 9:56 pm Scris de Admin

» Noua Medicină Germană (Germanică)
Joi Aug 15, 2013 5:42 pm Scris de Admin

» Ho'oponopopo
Mier Aug 14, 2013 11:32 pm Scris de Admin

» Huna
Mier Aug 14, 2013 11:29 pm Scris de Admin

Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit


Teoria şi Practica în Evoluţia Spirituală

In jos

Teoria şi Practica în Evoluţia Spirituală

Mesaj  Admin la data de Dum Feb 13, 2011 2:02 am

Sunt lucruri (informaţii, raţionamente, teorii, scheme logice) pe care le ştii, le cunoşti, le-ai luat la cunoştinţă, dar nu le conştientizezi încă adevărata Valoare şi Importanţa reală. Asta deoarece nu le-ai aplicat încă, nu le-ai testat în viaţa ta de zi cu zi, şi nu fac, încă, parte din experienţa ta personală.
Lumea este destul de reticientă la metodele şi practicile cu bătaie pe termen mai lung, şi la cele la care nu are un feedback (reacţie de răspuns) imediat şi concludent.
Oamenii, în general, vor rezultate şi efecte concrete, materiale, imediate, observabile cu ochiul liber, şi uşor de demonstrat. Este o tendinţă destul de materialistă de a privi lumea şi viaţa, tendinţa omului modern, care se rupe tot mai mult de spiritualititate, din cauza vitezei, a ceea ce el crede că înseamnă "eficienţă" : rezultate materiale concrete raportate la unitatea de timp.
Este o tendinţă a epocii actuale, o fază, se pare, necesară în acest moment. Ce aduce ea bun ? O dezvoltare tehnico-ştiinţifică extraordinară, foarte accelerată, o îmbunătăţire a calităţii vieţii omului, din punct de vedere... Material !
Care sunt consecinţele negative ? Alienarea socială, o puternică sărăcire a vieţii spirituale, scăderea valorilor umane, deteriorarea relaţiilor interumane, înmulţirea numărului bolnavilor psihici şi a suferinţelor sufleteşti,...
Ceea ce se câştigă pe de o parte, se pierde pe de altă parte ! Totul se compensează !
Echilibrul a fost pierdut, şi omenirea a ieşit din starea de armonie pe care o asigură echilibrul.
În ziua de azi, există mari forţe care lucrează pentru restabilirea armoniei. Forţe compensatoare au intrat în acţiune. Mulţi oameni sunt stimulaţi să conlucreze la răspândirea principiilor spirituale. Ştiinţa şi tehnica au făcut acest lucru posibil, prin apariţia Internetului.
Ce rol a avut Criza Mondială ? Se poate relativ uşor percepe faptul că ea a înfrânat avântul elanului materialist, la scară planetară. A fost un rău necesar, care are scopul de redistribui energia elanului. Oamenii, prin suferinţele lor datorate unor pierderi materiale generalizate, sunt obligaţi să-şi reorienteze atenţia asupra Sinelui, asupra valorilor reale, spirituale. Suferinţa obligă la meditaţie.
O viteză mai mare nu înseamnă neaparat o eficienţă mai mare, dar înseamnă în mod cert un risc de eroare mai mare ! Viaţa oamenilor luase prea mare viteză. Ei trebuie să înveţe să-şi redobândească calmul, liniştea şi pacea interioară. Agitaţia şi stresul nu ne face să fim mai buni. Din contra !
Este foarte important să ştii cum poţi să-ţi păstrezi pacea şi liniştea interioară. Este foarte important să-ţi poţi păstra luciditatea şi echilibrul, în orice împrejurare. Este foarte important să recunoşti în ceea ce are tendinţa de a te agita prea tare, o influenţă negativă ! Este foarte important să-ţi dai seama când trebuie să te opreşti, să nu te laşi purtat de valul unor influenţe destabilizatoare, dezechilibrante.
Omul acumulează cunoştinţe pentru instruirea lui. Şi tu, şi eu, ştim multe, cunoaştem multe lucruri, avem multe informaţii dobândite. Dar ştiu şi că există, şi va exista, mereu, o zonă mare, albă, necunoscută, pe harta Realităţii din mintea mea, şi pe cea din mintea ta. Şi mai ştiu că a Cunoaşte nu este echivalent cu a Înţelege, şi a înţelege nu este echivalent cu a Conştientiza ! Fiecare greşim, mai mult sau mai puţin, din cauza lipsei anumitor informaţii, a dobândirii unor informaţii incomplete, a neputinţei de a conştientiza unele semnificaţii, unele conexiuni, etc. Şi eu fac greşeli, zilnic, şi îmi dau seama, uneori, ulterior, că, de fapt, eu ştiam, cunoşteam, teoretic, modul în care ar fi trebuit să procedez în acel caz specific, dar nu mi-am amintit, la timp, nu am sesizat, nu am fost destul de atent, m-am lăsat purtat de val...
Ceea ce nu aplici în practică, rămâne în stadiul de teorie. Eşti tentat să aplici mereu aceleaşi scheme cu care te-ai obişnuit, cu care ai fost învăţat !
De aici rezultă importanţa deosebită a faptului de a fi deschis spre nou, şi de a-ţi dezvolta atitudinea necesară testării în permanenţă, în cadrul experienţei vieţii tale, a unor teorii noi, care funcţionează, în... teorie. Doar în acest mod poţi conştientiza valoarea lor reală, aplicabilitatea şi utilitatea lor. Evoluţia presupune schimbări, transformări, adaptări continue.
O teorie învăţată, dar neaplicată în practică, o poţi uita, poţi să nu-ţi reaminteşti de ea, dar un experiment nou, o experienţă nouă, încununată de succes sau eşec... mai greu !
Oamenii uită ceea ce învaţă în mod teoretic, dar nu uită ceea ce învaţă în mod practic !
Ce este Evoluţia Spirituală ? Da ! Este efectul aplicării unor teorii, neaplicate încă, adaptate la personalitatea şi situaţia ta, prin Practica Spirituală, în viaţa de zi cu zi ! Doar Practica poate conferi o Conştientizare Reală a ... Realităţii ! Wink
avatar
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Teoria şi Practica în Evoluţia Spirituală

Mesaj  Admin la data de Sam Iul 21, 2012 10:11 pm

O teorie care nu are aplicabilitate practică, reprezintă ceva mort, rupt de realitate, nu un cuvânt viu, care trăieşte prin însăşi posibilitatea de a fi trăit în mod concret. O teorie bună, corectă, eficientă, utilă, trebuie să poată fi aplicată în practică începând de aici şi acum, din momentul prezent. Ea trebuie să poată fi privită ca o cale, adevăr, şi viaţă, la mod concret !
Teoria trebuie să se raporteze la aceste 3 lucruri : CALEA, ADEVĂRUL şi VIAŢA. Nu la modul teoretic ideal, ci în cel concret şi practic. Teoria trebuie să încerce să se constituie într-un model al realităţii concrete. Ceea ce se afirmă trebuie să reflecte în mod cât mai fidel şi explicit, dintr-un anumit punct de vedere, realitatea concretă pe care o trăim.
Dacă o teorie nu poate reflecta fidel realitatea, o va prezenta, inevitabil, într-un mod deformat. Ca rezultat, nu va putea fi aplicată în practică, sau dacă se va forţa aplicarea ei, va conduce inevitabil la confuzii, greşeli, erori, şi... suferinţă, bineînţeles ! Cine vrea, oare, să... sufere ? De ce ai urma teorii a căror aplicabilitate practică pozitivă nu o întrevezi, şi pe care le simţi că te forţează să te schimb, să schimbi oamenii, să schimbi lumea... ?
Unii oameni tind să forţeze schimbări, schimbări majore ale societăţii, susţinând necesitatea unor astfel de schimbări. Dar... acel model mai bun al realităţii pe care ei îl propun, nu este pur şi simplu viabil, aplicabil, la nivelul civilizaţiei contemporane, în momentul actual ! Trebuie să te referi şi să te raportezi la prezent şi viaţa reală. Că ceva ar putea fi mai bine, că ar putea merge mai bine, cu condiţia ca oamenii să gândească altfel, să se comporte altfel,...adică să se... schimbe, să se transforme...radical, conform viziunii unui gânditor mai înţelept ca toţi... reprezintă o ...utopie, un vis, ceva fantastic, şi... rupt de realitatea prezentă, de aici şi acum. Comuniştii au crezut că pot modela un "om nou", în mod forţat, prin puterea... exemplului. Dar... nici măcar exemplele lor nu au putut fi... exemplificatoare, căci toată teoria se baza pe ceva fals, nu pe Adevăr. Ca atare, Calea, forţarea aplicării ei în practică, a condus în mod firesc la ...inimaginabile şi monstruoase tragedii, la multă, multă suferinţă... Viaţa... ? Viaţa oamenilor a fost influenţată în mod distructiv, prin îngrădirea libertăţii, în toate formele ei de exprimare ! Comunismul a distrus viaţa nenumărator oameni... Iată unde poate duce Calea unei teorii utopice de reformare (schimbare şi transformare) a omului şi societăţii, care nu se bazează pe Adevăr, şi nu respectă...viaţa !

avatar
Admin
Admin
Admin

Sex : masculin Mesaje : 1363
Puncte : 2935
Reputatie : 40
Data de inscriere : 21/05/2010
Localizare : al noualea cer, la ultimul etaj
Stare de spirit Stare de spirit : nirvana

Vezi profilul utilizatorului http://loveblog4all.blogspot.ro/

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum